Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! TietosuojaselosteUfohavainnon numero 2429 tiedot (luokitus: 3LIV9H1)

Ufohavainnon kommenttiosioonHavaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia


Havaintoa koskevat videot:

Ei videotiedostoja


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostojaHavainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit

Tutkijanro 211 jatkaa tästä

Sain henkilön kiinni puhelimitse. Henkilö oli siis herännyt yöllä ulkoiluttamaan koiraa. Ulkona vielä pimeähköä ennen auringon nousua. Ylhäällä pilvet olivat näkyvissä, ohut yläpilvi yli taivaankaton arviolta 8 kilometrissä. Henkilö tutki näkyykö tähtiä mutta niitä ei näkynyt. Sen sijaan eteläisellä taivaalla oli valo joka alkuun vaikutti tähdeltä, mutta oli huomattavasti kirkkaampi. Valo oli aluksi paikallaan siellä noin 6-7 kilometrin korkeudessa - paikallaanolon pystyi näkemään puiden latvoista, pilvet liikkuivat kohti itää. Kohde oli pilvien alapuolella. Se oli kirkas mutta kun henkilö katsoi sitä tarkemmin se kirkastui ensisestään niin, että valo oli 2-3 kertaa isompi kuin kohteen alkuhavaintohetkellä. Sitten valo alkoi himmenemään ja ennen kuin himmeni, se alkoi liikkua kohti länttä nopeasti, niin että se vilkkui muutaman kerran ennen kuin katosi kokonaan näkyvistä (liikkui yhden tai kahden sormen mitan, käsi suoristettuna).

Kohteen liikemalli sulkee pois taivaankappaleet sekä meteoriitin. Myöskään lentokone ei tunnu todennäköiseltä valojen toiminnan takia. Henkilö on tottunut näkemään lentokoneita, sillä lentoreitti kulkee talonsa yli. Kohteen liikenopeus sekä valojen toiminta ei viittaa drooniinkaan. Droonissa ei ole esimerkiksi valoja jotka voimistuvat hetkellisesti.

Henkilö kertoi myös että seuraavana aamuna hänen vaimonsa oli nähnyt vastaavan valon noin klo 6:30 eteläisellä taivaalla, eikä hänkään pystynyt selittämään havaintoaan normi keinoin.

-tutkija nro 211Havaintoa koskevat muut kommentit (1 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

Kommentoija
Kommentti
Aika
KaH
Jupiter juuri tuossa sijainnissa, hämäsikö sen pilveenmeno tuntemuksen liikkumisesta?
18.09.2023 16:17:49


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun