Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! Tietosuojaseloste



Ufohavainnon numero 2507 tiedot (luokitus: 9ALU8Y0)

Ufohavainnon kommenttiosioon



Havaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia


Havaintoa koskevat videot:

Ei videotiedostoja


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostoja



Havainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit

Tutkija nro 202 haastattelee.
Puhelinhaastattelu 18.4.2024
Havainnoitsija oli nuorena tyttönä vanhempiensa kanssa Kyproksen saarella lomailemassa kun eräänä iltana kohtasi oudon objektin. Hän istui terassilla katteen reunan vieressä, kun kiinnitti huomionsa kirkkaaseen valoon taivaalla, joka lähestyi kirkastuen suurenmaksi, pudottaen korkeutta. Ilmiö kiinnosti, joten tyttö siirtyi alas rantaan nähdäkseen paremmin, mistä on kyse. Kohde läheni rantaviivaa noudattaen ja hiukan puiden latvojen yläpuolella ja tultuaan lähemmäs ilmoittaja pystyi erottamaan siitä yksityiskohtia. Hän kertoi sen olleen lähimmillään noin 20-30 metrin päässä ja ohittaneen viistosti siten, että lentolaite oli hyvin alaosastaan nähtävissä. Objektia hän kuvaili ehkä noin 7-10 metriä halkaisijaltaan täysin pyöreäksi laitteeksi, josta ei kuulunut mitään ääntä ja pohjassa oli tasaisin välein ympyrän muodossa kylmän kirkkaita valoja, jotka eivät valaisseet ympäristöä. Alus hiljensi jo muutoin rauhallista vauhtiaan ennen kohdalle saapumistaan ja myöskin valot näyttivät himmenevän. Sen lentotyyliä hän kuvailee sulavasti lipuvaksi. Alus kaartoi hotellikompleksin reunaa kohden ja tuolloin hävisi näköpiiristä. Tyttö kiirehti sen perään, mutta objekti oli jo kadonnut. Tällä rantakaistaleella ei muita silminnäkijöitä ollut. Muutoinkin hotelli sijaitsi syrjäisellä paikalla poissa kaupunkialueelta, joten ylimääräistä valosaastetta ei esiintynyt. Kysyinkin eikö yhtään arveluttanut lähteä pimeälle rannalle tätä yksin tutkailemaan, mutta tässä tapauksessa uteliaisuus ja tiedonhalu voitti pelokkuuden. Havaitsija kertoo, että hän on jo pienestä pitäen tuntenut mielenkiintoa tähtitaivasta ja sen tiirailua kohtaan. Tämä varhaisiällä tapahtunut kohtaaminen jäi elävästi muistiin, joten näinkin pitkän ajan kuluttua hän päätti tehdä havainnosta ilmoituksen. Luonnonilmiöstähän ei tässä ainakaan ole kysymys. Ja tuskin myöskään tuohon aikaan saaren naapurivaltioilla oli käytössään kuvailtua lentotekniikkaa. Objektin äänettömyys, sen liikehdintä, valaistus ja muoto ilman mitään ulokkeita tekee kohteesta tunnistamattoman lentolaitteen UAV.
Tutkija I. Mikkola nro 202.


Havaintoa koskevat muut kommentit (4 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     



Nykyiset kommentit (sivu 1)

Kommentoija
Kommentti
Aika
Havannoija
Näkiköhän kukaan muu tuota? Luulisi että jos on suht pitkän aikaa ollut näkyvissä ja kellonaika tuo, kun ihmiset ulkosalla syömäassä ym. , niin näköhavaintoja oisi ollut paljonkin.
13.04.2024 20:49:26
Antero
Kuulostaa tositapahtumalta eikä keksityltä jutulta. Kiinnostavaa, että eräs tuttavani kertoi äskettäin samankaltaisesta kokemuksesta joskus 90- luvulla Kreikan suunnalla jossain saaressa.
14.04.2024 12:12:29
Ilmoittaja 2507
Hotelli oli aika syrjässä, istuin terassin ainoan (suht pienen) pöytäseurueen reunalla, muut aikuisia ja keskittyneet pöytäkeskusteluun.
18.04.2024 14:42:36
jussi77
noihin aikoihin (heinä elo 94) näkyi Tampereen suunnassa myös outoja valoja, voo hyvin olla samoja. Kyproksella Agia Napassa muuten tiirailin aikanaan "ufo"mielessä merelle iltaisin.
18.04.2024 22:03:05


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun