Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! Tietosuojaseloste



Ufohavainnon numero 2222 tiedot (luokitus: 9ALU9Y3)

Ufohavainnon kommenttiosioon



Havaintoa koskevat kuvat:

Kuva     


Havaintoa koskevat videot:

Ei videotiedostoja


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostoja



Havainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit

Tästä mielenkiintoisesta kohtaamisesta on tietokannassa kuvaus numerolla 146. Kuvaus on ilmoittajan veljen tekemä.
Huomioitavaa on se, että kuva, joka on liitetty tähän ilmoitukseen ei ole tapahtuma aikana otettu, vaan se on liitetty siksi, että netistä löydetty kuva on lähinnä sellainen, kuin mukana olleet näkivät kohteen.
Jo nyt kommenttiosiossa on joku ihmetellyt mihin kuva liittyy. Lukemalla tapauksen 146 tiedot selviää asia.
Koska kysymys on samasta tapauksesta, kannattaa myös lukea 146 ilmoituksen kuvaus. Ilmoittaja on selkeästi ilmoittanut, että tapaus on sama kuin 146 tapaus, joten sen kuvaus kannattaa lukea.
Kaiken kaikkiaan tämä tapaus on hyvin merkittävä ja siitä on nyt kaksi kuvausta, jotka on tehty hyvin huolellisesti. Tapauksella on neljä silminnäkijää. Kahdelta on nyt ilmoitus tapauksesta. Mielenkiintoista on myös se, että kohtaaminen on saattanut kestää jopa 10 min. ajan. Ehkä jopa 30 min. Olisi mielenkiintoista saada ilmoitus myös kuvauksessa mainitusta rekasta. On hyvin todennäköistä, että hän on nähnyt myös UAP'n. Tärkeä seikka on myös se, että ilmoittaja kuvaa kohteen selkeäksi "esineeksi". Eli kysymyksessä ei ole valopallo, vaan kiinteä kohde.
Havainto on ollut myöskin lähihavainto. Etäisyys vain 20 m luokkaa.Tämä tapaus tuo mieleeni vastaavanlaisen tapauksen suunnilleen samalta aikaa kuin tämä, jossa lentolautanen seurasi autoa Teuva-Kauhajoki tiellä ja oli myös aivan auton lähietäisyydellä välillä siirtyen metsän päälle ja taas palaten auton eteen ja yläuolelle useaan kertaan. Tässäkin oli neljä matkustajaa todistamassa tapausta. Tässäkään tapauksessa ufo ei pysäyttänyt autoa, kuten joissain vastaavissa tapauksissa on käynyt. Ei siis aina tapahdu auton moottorin sammumista lähikontaktissa.
Tämä on huomattavissa lukemattomissa vastaavissa tapauksissa ympäri maapallon.

Kysymyksessä on merkittävä lähihavainto, josta on nyt kahden silminnäkijän kuvaukset.
Luokittelen tapauksen UAP lähihavainnoksi. Tässäkin voidaan käyttää traditionaalista UFO lyhennettä, koska emme tiedä nähdyn aluksen alkuperää, mutta kaikki tavaomaiset selitykset voidaan sulkea pois.

Heikki Kulju Nro 20

Suoritin puhelinhaastattelun 28.5.2022 ja keskustelin pitkään ilmoittajan kanssa tapauksesta.
Tapaus on ollut hyvin merkittävä mukana olleille. Vaikka aikaa on kulunut, tapaus on syöpynyt lähtemättömästi ilmoittajan mieleen kuin myös muiden mukana olleiden mieleen. Ilmoittajan mukaan tapaus ei ollut pelottava, vaikka he eivät olleet pysähtyneet tielle katsomaan lentolautasta, joka oli ollut näkyvissä jopa 30 min.
Päätös mahdollisesta pysähtymisestä oli tehty yhdessä muiden autossa olevien kanssa. Oli päätetty kuitenkin jatkaa pysähtymättä.
(Aika-arvio tapauksen kestosta on kuitenkin vain arvio, sillä tapaus oli ollut niin hämmästyttävä ja erikoinen, että ajan kulun taju oli hämärtynyt.)
Tapahtuma oli ilmoittajan mukaan ollut jollain tavoin aivankuin "uskonnollinen kokemus". Ei pelottava, vaan jollain tavoin rauhoittava ja hänellä oli ollut tunne, että ei ole mitään syytä pelkoon ja huoleen. Tapahtuma oli muuttanut hänen elämän katsomusta merkittävästi. Aiempi skeptisyys näitä ilmiöitä kohtaan oli poistunut tämän jälkeen.
Ilmoittaja oli kuvauksessaan tapahtumasta yhdenmukainen, jonka hän on tehnyt kuin myös hänen veljen tekemä ilmoitus nro 146. Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö tapaus olisi tapahtunut kuvauksen mukaisesti.
Tiedot tapauksesta on kerrottu ilmoituksessa huolellisesti, joten niitä ei tässä tarvitse toistaa.
Se mainittakoon, että alus oli ollut metallin värinen - alumiinin värinen. Ikkunoita ei ollut havaittavissa. Valot aluksen sivulla olivat sellaisia, että ne eivät häikäisseet.
Kysyin myös mahdollisesta abduktion mahdollisuudesta tai "missing time" - puuttuvasta aikajaksosta, mutta sellaista hän ei mielestään ollut kokenut.
Jossain yhteydessä on esitetty, että tapahtuman olisi aiheuttanut laser valo, joka olisi heijastunut pilvistä. Tähän teoriaan tarvitaan aimo annos mielikuvitusta. Ensinnä se, että laser valo (Disco valo) heistuisi pilvistä ja saisi aikaan havainnon metallisesta aluksesta, joka leijuisi ja kulkisi auton nopeudella 20 m:n etäisyydellä siitä on täysin vailla pienintäkään realiteettia. Tämä jo ylittäisi itse havainnon mystisyyden. Jos laservalo saisi aikaan jotain tuollaista, jota ilmoittajat kertovat, se olisi jo paranormaali ilmio sinällään. Kuuluu sarjaan väkisin tehtyjä selityksiä.
Myös joku kommentoija epäilee sähkölinjoja ilmiön aiheuttajaksi tai että niillä olisi yhteyttä tapaukseen. On huomattava, että tapahtuma on ilmennyt n. 10 km:n osuudella ja sähkölangat ei aiheuta tunnetusti mitään tämän tyyppistä ilmiötä.

On tarkoitus tehdä puhelinhaastattelu myös vanhemmalle veljelle, joka on tehnyt ilmoituksen 146.

Lisäys 1.6.22: Olen soittanut pariin otteeseen 146 tapauksen ilmoittajalle, mutta hän ei ole vastannut puhelimeen, eikä ole soittanut takaisin.

Heikki Kulju Nro 20

Tietokannasta löytyi mielenkiintoinen ilmiö. Kohdassa "Muita tietoja" kaikki teksti ei näy, jos ei ole kirjautunut tietokantaan. Eli vain ufotutkijat näkevät nämä tiedot. Itsellenikin tämä oli täysin uusi tieto.
Tiedämme, että ilmoittajan yhteystietoja tietoja ei näy kuin ufotutkijoille, mutta että se kohdistuisi myös kohtaan " Muita tietoja" ei ole ollut meidän tiedossa. Tusin yksikään ufotutkija on ollut tietoinen tästä. Tässäkin tapauksessa siellä mainitaan veljen etu - ja sukunimi ja tästä syystä osa tekstistä puuttuu ja sen mukana ilmoitus siitä, että tapaus on listattu 146 numerolla. Se olisi pitänyt olla näkyvissä.
Tämä toiminto on ilmeisimmin tehty nettisivujen alkuaikoina. Tutkijoiden on mahdotonta tietää tästä, koska he kirjautuvat järjestelmään ja silloin kaikki tiedot näkyy heille. Ohjelmassa on jokin häikkä, kun se poistaa nimien lisäksi myös tietoa, joka pitäisi olla näkyvissa myös vierailijoille.
Itse huomasin ilmiön vasta kokeilemalla katsella tekstiä ilman kirjautumista. Minulla kyllä näkyyy "Muita tietoja" osio ilman kirjautumista, mutta tekstisä puuttuu niment ja samassa lauseessa kerrottu 146 tieto.
Otan yhteyttä webmasteriin, joka hoitaa nettisivujen toimintaa. Katsotaan mitä asialle voidaan tehdä.
Ehkä muokkaamalla lauseet erilleen saadaan vain poistettua nimet ja henkilötiedot ja saadaan tuo lopputieto myös näkyviin.
Joskus nämä tietotekniikan outoudet on yhtä kummallisia kuin ufoilmiöt.
Heikki Kulju nro 20




Havaintoa koskevat muut kommentit (17 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     



Nykyiset kommentit (sivu 2)

Kommentoija
Kommentti
Aika
Heikki Kulju Nro 20
Etkö sinä tosiaan osaa lukea tietokantaa? Katso kohta muita tietoja alaosasta sivua. Lue se hitaasti ja hartaasti!
28.05.2022 21:19:26
Heikki Kulju Nro 20
Lue väliotsikot ja katso Tutkijakommenttie yläpuolelta löytyvää otsikkoa sinisellä: "Muita Tietoja". Se on ilmoittajan tekemä teksti.(Ei minun)
28.05.2022 21:35:47
Heikki Kulju Nro 20
Joko löysit Muita tietoja osion tutkijakommenttien yläpuolelta? Niin, että kumpi meistä on sokea? Kerrohan!
28.05.2022 22:08:41
Ola
Tapaus on hyvin mielenkiintoinen, mutta en löydä minäkään ilmoittajan tekstistä tietoa, että siitä olisi raportoitu jo aiemmin. Vain tutkijakommenteissa mainitaan havainto 146.
29.05.2022 00:40:27
Heikki Kulju Nro 20
Mysteeriö "Muita Tietoja" osiosta selvisi. Olen kirjoittanut tutkijaosioon selvityksen. Osa tuosta osiosta ei näy kuin tutkijoille. Siis vaatii kirjautumisen. Lauseessa on myös henkilötietoja.
29.05.2022 08:31:42
Iridium
Noilla sähkölinjoilla jokin vaikutus, sitä en tiedä, mutta viisaammat voisivat miettiä myös sitä mahdollisuutta.
29.05.2022 09:42:57
Iridium
Korkeajännitelinja joensuu-varkaus tien yli 3 kertaa melkoisen lyhyellä matkalla, mäkinen maasto, ja vesistöä on kahden puolen tietä. Pirunkirkko, -pelto, -vuori ovat tien varressa. Kyseisellä tiellä
29.05.2022 10:53:09
S
Täällä missä asun, on ollut voimalaitos tehtaan alajuoksulla tai on vieläkin, mutta ei toiminnassa. 60-70 luvulla miehittämättömän v-laitoksen päällä on nähty outoja valoja. Joku heitti, ufot tankkaa.
04.06.2022 17:26:12
RaahenTiikeri
Valitettavasti tuon havaintoon liittyvän rekkakuskin löytyminen lienee lähes mahdotonta, ellei kuski tuolloin aikoinaan ole asiasta kenellekään raportoinut. Harvoin näin selviä esinemäisiä lähihavaint
07.07.2022 23:14:29


Mene sivulle: 1 2

Sivun alkuun