Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! TietosuojaselosteUfohavainnon numero 2129 tiedot (luokitus: 7ALU8Y1)

Ufohavainnon kommenttiosioonHavaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia


Havaintoa koskevat videot:

Ei videotiedostoja


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostojaHavainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit

Puhelinhaastattelu 16.8.2021
Havaintoilmoituksen tehnyt otti yhteyttä ja halusi hieman tarkentaa tätä ilmoitustaan. Henkilö oli käynyt seuraavana päivänä vertailemassa välimatkaa sekä ilmoitetun korkeuden ottaen mittakaavaksi puuston. Näin ollen hän arvioi aluksen lentokorkeuden olleen noin 40-50 metriä. Myös etäisyydeltään se on ollut huomattavasti lähempänä, koska hän pystyi erottamaan aluksen kulmissa olevat himmeästi vihertävälle hohtavat ohuehkot valokehät. Ne olivat suhteellisen isot rinkulat ja niiden hohdetta ilmoittaja kuvailee usvamaiseksi. Rinkuloiden keskeltä ei loistanut valoa. Tapahtumapaikka hiljainen, ei melusaastetta. Alus, muodoltaan kolmiomainen, kooltaan 6-10 metriä, lipui noin 25-30km/h äänettömästi ohitse. Havaitsijalla oli koko ajan hyvä katsekontakti tähän ja hän kertoi vielä seuraavaa: Se näkyi tummana, lähes mustana mukautuen taivaaseen, mutta ääriviivat erottuivat selkeästi. Se ei kuitenkaan näyttänyt luonnolliselta, siitä sai vaikutelman että olisi ikäänkuin peilannut ympäristöään.
Alus hävisi näkyvistä rakennuksen taa ja ilmoittaja juoksi paikalle kiertäen sen, näkemättä kuitenkaan enää kohdetta, vaikka olisi pitänyt jos se olisi säilyttänyt tasaisen vauhtinsa. Näihin havantoihin perustuen luokittelisin tämän UAV eli tunnistamaton ilma-alus, kuvaus sopinee TR-3B`n.
Tutkijajäsen I. Mikkola nro 202.


Havaintoa koskevat muut kommentit (2 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

Kommentoija
Kommentti
Aika
Ilmoittaja
Sen verran täsmentäisin, että näin siis aluksen muuttuvan läpinäkyväksi ja tulevan takaisin näkyväksi. Kolme rinkulaa pohjassa paloivat erittäin rauhallista keltaisen vihreää liekkiä.
19.09.2022 23:09:36
S
Noita kolmio aluksia on alkanut näkymään yhä tiheämmin jopa Suomessa.Venäjän naapurissahan ollaan.
22.09.2022 04:34:11


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun