Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! TietosuojaselosteUfohavainnon numero 2013 tiedot:

Ufohavainnon kommenttiosioonHavaintoa koskevat kuvat:

Kuva     Kuva     Kuva     


Havaintoa koskevat videot:

Ei videotiedostoja


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostojaHavainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit

Tapaus siirretty Veikko Syrjäsen lisäselvityksiä varten.
Heikki Kulju Nro 20

Veikko Syrjänen (169):
Kirkas sininen välähdys valaisi havaitsijan mukaan koko taivaan alueella, joka oli muutoin täysin pimeä. Sen jälkeen näkyi mahdollisesti hyvin korkealla taivaalla kolme sinistä pistettä ensimmäisen liitekuvan mukaisesti. Havaitsija ei nähnyt miten kohde tuli paikalle. Se vain pysyi tyynen sään vallitessa paikallaan liikkumatta ja äänettömänä ja sitten vain hävisi yhtäkkiä näkyvistä.

Selityksenä voisi ehkä pitää jopa salaista amerikkalaista TR-3B Astra -konetyyppiä, kuten havainnon lähettäjäkin vihjaisi. Myös itse havaitsija kertoi tutustuneensa koneesta kertoviin tietoihin pitäen juuri sitä mahdollisena havaintokohteena. Kone on kolmionmallinen, jonka kulmissa ja mahdollisesti myös keskellä on valoja. Kerrotaan, että koneessa on ominaisuus, joka suojaa sitä tutkahavainnoilta, ja sillä on siten mahdollista liikkua paljastumatta melkein missä vain. Sillä väitetään olevan muitakin hämmästyttäviä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä tavallisiin sotilaskoneisiin verrattuna huippulaitteen. Kolmionmallisia lentolaitteita on havaittu jo melko pikään ja niistä on saatu toisinaan hämmästyttävän hyviä havaintoja jopa kohtalaisen lähietäisyyden päästä. Ne ovat yleensä äänettömiä, mutta toisinaan voi kuulua hiljaista matalaa hurinaa. Ne pystyvät lentämään hitaasti ja jopa pysymään paikoillaan. Voisi teoriassa olla mahdollista, että näillä koneilla lennettäisiin myös Suomen ilmatilassa mahdollisesti itänaapuria vakoilemassa. Ehkä koneelle on nykyisin melko kiinteillä Nato-suhteillamme jopa annettu salainen hyväksyntä lentää Suomen ilmatilassa. Toisaalta näitä kolmionmallisia ufoiksi luokiteltavia laitteita on havaittu jo pitkään ja niiden ominaisuudet, kuten toisinaan valtava koko, saattavat olla sellaisia, että on vaikeata kuvitella niitä kaikkia pystyttävän maapallolla kehittämään.

Viitaten naisen kasvoihin tai ihmishahmoon kuvassa haastateltava totesi, ettei tiennyt mistä se oli lähtöisin. Pila raporteissa on mahdollinen, varsinkin kun tämän raportin kuvissa ei taivaalla näy muuta kuin kohteen valopisteitä. Lähdemme kuitenkin ensisijaisesti siitä, että ilmoittajat ovat vakavissaan, mikäli eivät, se on sitten toinen juttu.


Havaintoa koskevat muut kommentit (18 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

Kommentoija
Kommentti
Aika
Hmmm
Kun katsoo ensimmäistä kuvaa ja laittaa kirkkaudet aivan täysille, näyttäisi kuvassa sinisen valon vasemmalla puolella olevan naisen kasvot nenästä ylöspäin.
13.10.2020 04:03:38
Stolichnaya
Kyseessä on älypuhelin naisen vasemmassa kädessä ja oikeassa luultavasti kirja, jonka takaa kasvot pilkistävät. TR-3B jutut ovat liian outoja. Nyt vähän ryhtiä.
11.11.2020 12:59:00
JR
Valitettavasti tämän kuvan myötä menee uskottavuus ylipäänsä tr3b väitettyihin koneisiin. Tuskin on Suomessa nähty vielä. Ihmisen kasvot näkyy kuvassa.
11.11.2020 16:35:03
KapteeniAvaruus
https://ibb.co/nRjS8Xr Säädinpä kuvaa sitten miten tahansa, en saa siitä millään esiin naisen kasvoja. Kyseessä on pareidolia, joka on sinun pääsi sisällä.
13.11.2020 11:37:01
KapteeniAvaruus
Olen itse nähnyt vastaavan esineen Janakkalan Tervakoskella 90-luvun lopulla. Se leijui pellon yläpuolella, valkoinen himmeä valo jokaisen kolmion kärjessä ja isompi sinertävä valo pohjassa keskellä.
13.11.2020 11:43:28
KaH
Jos 1. kuva on ikkunan t. parvekelasin läpi, kysyn, onko kuvaajalla koru tai luomi kulmakarvojen välissä otsassaan?
13.11.2020 18:56:41
Stolichnaya
https://ibb.co/ZHR2H8m Katso vähän kauempaa. Älypuhelimen kuvakkeet ne loimuaa. Edessä tummana näkyy ehkä kirja, pizzerian menu tms.
13.11.2020 19:16:45
KapteeniAvaruus
No kappas, kasvothan ne siellä. Oikeassa olitte.
14.11.2020 10:32:18
S
Eli tässä oli tyypilline huijaus. Onneksi on myös täällä tarkkoja seuraajia, tai näkevät hieman enempi vaivaa kuin me tavalliset seuraajat.
14.11.2020 16:34:17
JM
Joku näki janakkalassa leijuvan kolmion. Itse olen kuvannut kahteen kertaan tunnistamattoman kolmion tai neliön temppuilua pilvissä HML:ssa. https://i.postimg.cc/g0Z2v2YG/Fotor-160554337211598.jpg
16.11.2020 18:22:46


Mene sivulle: 1 2

Sivun alkuun