Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! TietosuojaselosteUfohavainnon numero 636 tiedot:

Ufohavainnon kommenttiosioonHavaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia


Havaintoa koskevat videot:

Ei videotiedostoja


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostojaHavainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit

B.Borg 21.4.2012: Olen tänään keskustellut pitkään puhelimitse ilmoittajan kanssa.
Hän oli erittäin asiallinen ja keskustelimme pitkään hänen havainnostaan.

Olen yrittänyt keksiä mitä havainnoitsija tuolloin näki. Puhelimessa hän täsmensi että havainto tapahtui keväällä maalis-toukokuussa. ( Ilmoituksessa mainittu päivämäärä 1.1 on lomakkeen perusasetelma ).
Tähtitieteellisistä lähteistä löydän että Äänekoskella nähtiin kirkas valopallo mutta se oli 2.1.1984 eikä sovi tähän ilmoitukseen.

Etsin pitkään tapaukseen sopivaa bolidia ja löydän sellaisen kuin Chulym- bolidi joka räjähti Siperiassa 26.2.1984.
Vaikka Chulym-bolidi mainitaan monessa paikassa niin en kuitenkaan löydä mistään sen lentorataa tai tarkkaa kellonaikaa.
Sen sijaan eräässä lähteessä kerrotaan että Chulym-bolidin lentorata oli täsmälleen sama kuin Tunguskan meteorin ( kaakosta luoteeseen ) joten ei sekään sovi tähän havaintoon.
Lopputulos: En tiedä mitä tapauksen ilmoittaja näki.

*****************
Lisäys 7.3 2020 -- Heikki Kulju Nro 20

Keskustelin ilmoittajan kanssa n. tunnin tapauksesta. Kuvauksen mukaan kysymyksessä ei ole astronominen ilmiö. Kohde oli lentänyt vaakasuoraan laivan editse. Laiva on ms Carelia (entinen ms Finnwood) ja varustamo Borgå Sjötransporton. Ilmoitaja arvioi, että kohde lensi mahdollisesti n. kilometrin etäisyydeltä laivan editse. Kohde oli ollut huomattavan kirkas. Oli aamuhämärä, mutta sinertävä taivas oli jo näkyvissä. Kohteen nopeus oli ylittänyt kaiken sen mitä hän oli koskaan aiemmin nähnyt. Ilmoittaja harrastaa astronomiaa, joten hänelle on hyvin tuttuja astronomiset ilmiöt. Myös lentokoneet ja niihin rinnastettavat (sateliitit) ovat erittäin tuttuja ilmiöitä, joilla ei ole edes läheistä yhtymäkohtaa tämän tapauksen kanssa. On myös huomioitava se seikka, että hän toimi rahtilaivassa perämien kanssa ohjaamassa laivaa. Juuri tapauksen sattuessa perämien oli hetkellisesti pois ja ei ehtinyt näkemään nopeasti ohi lentänyttä kirkasta kohdetta. Hänen tehtävä on herkeämättä seurattava kaikkia ilmiöitä laivan edetessä kohti määränpäätä ja ilmoitettava kaikista ilmiöistä kapteenille tai perämihelle. On ymmärrettävä, että tälläisellä henkilöllä on pitkä kokemus ilmiöistä, joita merellä voi sattua. Hän on kokenut ammattilainen, joka osaa arvioida erilaisia ilmiöitä, mitä aluksen edessä voi tapahtua. Tätä ilmiötä hän ei voinut luokitella milloinkaan aiemmin nähdyksi.
Tapaus voidaan luokitella nimikkeellä AAV - epätavallinen ilma-alus tai UFO-tunnistamaton lentävä esine tai kohde.
Heikki Kulju Nro 20
PS. Tähän tapaukseen liittyy myös yllättävä ja merkillinen jatko, joka oli tapahtunut Santanderin kaupungissa tuon havainnon jälkeisenä päivänä, kun laiva oli saapunut satamaan Espanjassa. Koska kysymys on mahdollisesta sieppaustapauksesta, se ei kuulu varsinaisesti ufotietokantaan.Tapauksen tutkinta on tältä osin kesken.
H.K. Nro 20


Havaintoa koskevat muut kommentit (12 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 2)

Kommentoija
Kommentti
Aika
heikkik (Heikki K.)
Nyt sekä varustamo, että laivan nimi, ja myös entinen nimi on lisätty tutkijaosoioon. Tiedot saatiin tapaksen lähettäjältä.
08.03.2020 23:32:44
Ufomarsu
Mielenkiintoista. Voisiko olla joku hyvin harvinainen salamailmiö. https://youtu.be/4XRzD-2iuGU
13.03.2020 14:15:32


Mene sivulle: 1 2

Sivun alkuun