Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! Tietosuojaseloste



Ufohavainnon numero 2637 tiedot (luokitus: 3VAP2Y5)

Ufohavainnon kommenttiosioon



Havaintoa koskevat kuvat:

Kuva     Kuva     Kuva     


Havaintoa koskevat videot:

Ei videotiedostoja


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostoja



Havainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit


HAVAINTO NUMERO 2637

Kuva-analyysi:

Käytettävissä aluksi 2 kännykällä otettua digitaalivalokuvaa (Kuvat 1 ja 2) , joissa molemmissa keskellä taivasta näkyy kirkas valkoinen valopalloja toinen kirkkaampi valo oikealla lähempänä maanpintaa. Korkeammalla olleen valon käyttäytyminen on ollut ilmoituksessa kuvatun kaltaista Puhelinkeskustelussa 13.1.2025 käy kuitenkin ilmi, että kohteesta olisi vielä käytettävissä suuremmalla digitaalikameralla otettua kuvamateriaalia, ja havainnon tekijä (HT) lähetti siihen liittyen allekirjoittaneelle vielä 4 muuta digikuvaa (kuvat 4-7). Kuva 3 ei aukea, mutta HT:n mukaan siinä ei ole sen enempää informaatiota kuin kuvissa 1 tai 2. Kuvissa 4-7 sen sijaan näkyy runsaasti erilaisia valoja, joista suurin osa on artefaktaa. UAP-kohteeksi kuvattu valopallo näkyy kuvassa 4, mutta ei enää kuvissa 5 ja 6. Jokaisessa kuvista 4,5 ja 6 näkyy horisontissa vasemmalla kirkas kohde, jonka keskusta loistaa keltaisena ja tätä ympäröi oranssin värinen valo (sopisi luonnonilmiöksi ja vaikkapa auringon laskuun horisontissa) Sen luonne ja merkitys jää kuitenkin epäselväksi. Tämä voi kuitenkin selittää sen osan HT:n kuvauksesta, missä hän kertoo kohteen värin vaihdelleen keltaisesta oranssiin. Kyseessä näyttää siis olevan täysin eri kohde kuin se mitä raportissa pidetään UAP:nä. Kuva 7 on valoisaan aikaan otettu yleisnäkymä havainnon suunnasta. Siinä näkyy horisontissa etenkin suurennettaessa oikealla metsärajan takaa erottuva radiomasto. Muilta osin horisontissa ei näy metsärajan yläpuolelle kohoavia rakenteita. Kun havaintopaikkaa tarkastellaan Google Earth-3D-perspektiivistä käsin, käy ilmi, että havainnon suunnassa vastassa on ainakin 8-kerroksinen iso rakennus lähietäisyydellä ja myös muita korkeita rakennelmia, missä on runsaasti teknisiä valolähteitä. Myös Oulunsalon-Hailuodon tuulipuiston toimintaan liittyen HT:n mukaan merellä Oulun edustalla olisi tuulivoimaloita, joiden valot näkyvät vaihtelevasti myös Oulun kaupungissa, mikä saattaa olla yksi havaintoa sekoittava tekijä. Havainnon kohteena oleva valopallo sijaitsee kuitenkin niin korkealla maanpintaan nähden, että on epätodennäköistä, että se sopisi mihinkään ym. kategorioista. Kun verrataan kuvia 1,2 ja 4 mielestäni ko. valopallo on pysytellyt koko lailla samalla alueella eikä ainakaan ole liikkunut merkittävästi.

Keskustelussa käy myös ilmi, että havainto-ja kuvaussuunta on ollut pääsääntöisesti länteen päin merelle eikä pohjoiseen, kuten raportissa on mainittu. HT sanoo huomanneensa tämän seikan myös itse myöhemmin jätettyään havaintoilmoituksensa.

Yhteenvetona tapauksesta sanoisin, että huomion kohteena olleesta valopallosta on vaikea sanoa mitään täsmällistä ja lopullista. Tapaukseen liittyy lisäksi useita sekoittavia tekijöitä ja artefaktoja. Näin ollen luokittelisin sen lähinnä paikallaan pysyväksi valoksi, ja että sen informaatioarvo on vähäinen.
Uusi tapaukseen liittyvä kuvamateriaali pyritään viemään havaintotietokantaan mahdollisimman pian.
(Kuva4=DSC03514, Kuva5= DSC03518, Kuva6= DSC03519 ja Kuva7= DSC03521)

14.1.2025 (Ufotutkija no. 218)


Havaintoa koskevat muut kommentit (9 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     



Nykyiset kommentit (sivu 1)

Kommentoija
Kommentti
Aika
Membrane_man
Voisiko lomakkeen koodia päivittää siten, että kenttä ’Päivämäärä’ asetettaisiin samaksi kuin mitä kentässä ”Päivämäärä ja aika” on päiväys? Tässäkin vuosi 1924..
30.12.2024 08:15:53
Membrane_man
Sotkee jo tilastointia ja haittaa tieteen tekoa.
30.12.2024 08:17:21
aoeui
Saturnus näkyy oranssina jo hämärän aikaan hyvin. Tuohon aikaan on ollut aika matalalla lounaassa. Onko parvekkeelta näkymää lounaaseen? Jos viitsit nii yritä tänään paikantaa saturnus
30.12.2024 11:50:58
aoeui
3. kuva ei aukea. 2. kuva meinaa muistuttaa joitain vasaran muotosia ufoja mitä netissä. Siinä myös ihan kun ois heijastus kohteen alapuolella. Eka kans e täysin pyöreä. Kamera aiheuttamia kai
30.12.2024 11:59:25
KaH
346 astetta, lähes pohjoisessa tuolloin laskee taivaan 4.kirkkain tähti, punakka Arkturus.Tsekkaa näkyykö toisinakin iltoina samaa.
30.12.2024 16:39:40
Roo'e
Ilmoittaja kertoo tarkistaneensa Ursan tähtikartan. Etsikää joku muu selitys kuin tähti tai planeetta.
30.12.2024 19:23:54
Urho
Jos taivalla oleva valo liikkuu hitaasti myötäpäivään, on se melko todennäköisesti tähti tai planeetta. Voivat näyttää yllättävän villeiltä ja värikkäiltä.
30.12.2024 23:02:21
fabba
Planeetta tai tähti ei ole paikoillaan ja vasta sitten alkaa liikkua. Videon voi laittaa pilveen, ja laittaa tänne vain jaettava linkki siihen.
01.01.2025 09:33:20
Fuji
Juurikin liike tai liikehtiminen on paras erottamaan ufot planeetoista ja tähdistä. Dronet voi liikehtiä yllättävästi muttei niitä myrskyisällä merellä lentele
05.01.2025 20:18:08


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun