Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! TietosuojaselosteUfohavainnon numero 2389 tiedot (luokitus: 9LIV7P0)

Ufohavainnon kommenttiosioonHavaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia


Havaintoa koskevat videot:

Video     


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostojaHavainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit

Arvio liitteessä olevasta videosta: Barcelona-Helsinki reittilento 7.5.2023. Havainto kuvattu kännykkäkameralla puolenpäivän aikaan hyvissä valaistusolosuhteissa, kun lento oli kestänyt noin tunnin ajan. Videon on kuvannut havaintoilmoituksen tehneen Markus Olkoniemen sisar, jonka henkilötiedot eivät ole käytettävissä. Videon kokonaiskesto on 2:42 min, ja siinä näkyy tietokoneen koko näytön tilassa (suurennettuna) valkoinen ja soikion muotoinen kohde, jota ympäröi tummempi ääriviivoja noudatteleva halo. Kohde näyttää etenevän tasaisella nopeudella reittikoneen rinnalla ja suunnilleen samalla vauhdillakin kuin kone josta se on kuvattu. Tämä kohde katoaa lopulta pilveen ( 2:34 min). Ajan hetkellä 0:28 min videon alusta lukien kuvaan ilmaantuu toinen epämääräisempi kohde, joka liikkuu varsinaisen kohteen suuntaan nähden niin ikään suoraviivaisesti ja tasaisella vauhdilla häviten myös pilveen (n. 0.39 min) . Reittikoneen etenevä liike ja kameran liikuttelu puolelta toiselle kuvauksen aikana vaikeuttavat jkv. videon arvostelua. Myös kuvattu kohde on niin kaukana, että mitään tarkempia yksityiskohtia siitä on vaikea nähdä, joten kyseeessä voi aivan hyvin olla myös toinen lentokone. Toisaalta pelkän visuaalisen vaikutelman perusteella on myös mahdollista, että kysymyksessä on tunnistamaton lentävä esine (UFO) . Joka tapauksessa kuvattu kohde ei näytä miltään tunnistettavalta omaan kokemuspiiriini kuuluvalta lentolaitteelta kuvattuna kyseisissä olosuhteissa. Aikaisemmissa tutkimustiedoissa mainitaan, että videon kuvaaja on myös aiemmin nähnyt vastaavan tyyppisiä kohteita. Siksi päätin ottaa häneen vielä yhteyttä ( mahd. Markus Olkoniemen välityksellä) ja kysyä näihin liittyvistä yksityiskohdista samoin kuin sitä, mitä kuvaaja ajatteli ja tunsi juuri ennen havaintonsa ja videoinnin alkamista. Näiltä osin tapauksen 2389 arvio on vielä kesken. Sen luokittelu tallennettiin havaintotietokantaan.

28.5.2023 Lisäyksiä: Tutkimus on edelleen työn alla. Tänään (28.5.2023) lähetin videon kuvanneen henkilön veljelle (Markus olkoniemi) seuraavan sähköpostiviestin: 28.5.2023 Hyvä Markus Okoniemi, Olen Suomen Ufotutkijat RY:n tutkijajäsen ja kävin vastikään toistamiseen lävitse sisarenne lähettämän videon Barecelona-Helsinki reittilennolta. Video puhuu puolestaan ja on sekä mielenkiintoinen että informatiivinen. Tähän tapaukseen liittyen kysyisin kohteliaasti, onko teillä mahdollisuutta saada sisareltanne vastausta vielä muutamaan kysymykseen ? Ne olisivat seuraavanlaisia.[ Sain kysymyksiini vastauksen sähköpostitse 30.5.2023 ja ne on kirjattu alle kysymysten jälkeen]

1. Sisarenne on aiemman raportin mukaan nähnyt videolla kuvaamiaan kohteita aikaisemminkin. Missä ja koska hän on tällaisia kohdannut ja millaisia yksityiskohtia niihin liittyi ? >>> Täsmennyksenä tähän, sisareni ei ole nähnyt juuri kyseisen näköistä kohdetta, hän on nähnyt jotain tuntemattomia kohteita joskus nuorempana muutaman kerran. Paikat ovat vaihdelleet. Tarkempaa ajankohtaa ei muista. Kohtaamiset ovat olleet melko nopeita ja tilanteet ohi melko nopeasti

2. Mitä sisarenne ajatteli ja tunsi juuri ennen kohteen havaitsemistaan ? >>> Hän oli rauhallinen ja neutraali tilanteessa. Ei mitään erityistä tunnetilaa. Ehkä hän ajatteli siinä käsillä olevaa kotimatkaa ja muisteli lomareissua.

3. Onko sisarenne nykyisin tai aiemmin ollut kiinnostunut astronomiasta, astrobiologiasta, ufologiasta, avaruusolennoista, paranormaaleista ilmiöistä tms. >>> Sanoisin, että kyllä hän ainakin nykyisin on kiinnostunut k.o ilmiöistä

4. Miten hän itse arvioisi näkemänsä: Oliko kuvattu kohde "luonnollinen" vai normaaliin kokemuspiiriimme kuulumaton havainto ( esim. UFO)? >>> Ehkäpä hyvä sana kuvaamaan on positiivisen toiveikas, että kyseessä ehkä olisikin jokin ufo. Sama ajatus on itselläkin. Kommenteissa tapaukseen epäiltiin vahvasti lentokonetta, ihan hyvin saattaa olla. Mitkä ovat omat ajatuksesi tapauksesta? Lentokone? Sisareni enkä minä kumpikaan väitä että kyseessä olisi välttämättä lentokonetta kummempi, hän vain halusi kuvata tapauksen, koska sattui tilanteen todistamaan ja olisihan se toki hienoa jos sattuisi videon/kuvan tällaisesta ufosta saamaan varmasti kenelle tahansa. <-> Oma kommenttini asiakkaan kysymykseen yllä oli, että (A) videoitu kohde oli sen verran kaukana, että tarkempien yksityiskohtien puuttuessa sitä ei voi luokitella ufoksi sen kummemmin kuin lentokoneeksikaan (B) Tasaisella nopeudella eteneminen suoraaviivaisesti reittikoneen rinnalla tämän kulkusuuntaan, viittaa vahvasti toiseen lentokoneeseen (C) Mainitsemani toinen videolla näkyvä epämääräinen liikkuva kohde saattaa olla artefakta.

P.S. Toivon että ystävällisesti lähettäisitte vastauksen osoitteeseen (library5367@fufora.fi). Näin menetellen se olisi täydellisesti enkryptoitu ilman kolmansien tahojen puuttumista kirjeenvaihtomme sisältöön.

Tutkija: joukok (30.5.2023)


Havaintoa koskevat muut kommentit (3 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

Kommentoija
Kommentti
Aika
Koala
Lentokoneelta vaikuttaisi. Näyttäisi menevän samaa vauhtiakin.
07.05.2023 18:00:36
Aikku
Toinen lentokone,aurinko paistaa sopivasti joten näyttää pallolta,sama vauhtikin näyttäs olevan.
07.05.2023 21:41:09
Ufotar
Olisi joskus mielenkiintoista kuulla lentäjien havaintoja näistä. Kuitenkin tutkassa näkyy muut koneet.
28.05.2023 05:09:01


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun