Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! TietosuojaselosteUfohavainnon numero 2353 tiedot (luokitus: 8LÄH7Y4)

Ufohavainnon kommenttiosioonHavaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia


Havaintoa koskevat videot:

Ei videotiedostoja


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostojaHavainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit


Puhelinhaastattelu 20.3.2023
Havaitsija asuu ei taajamassa metsän keskellä. Helmikuun lopulla puolen yön aikoihin hän huomasi taivaalla kellertäviä, välähteleviä valoja, siitä hän ei ole varma, oliko niitä useampi, vai oliko se vain yksi, joka syttyi ja sammui. Mies meni ulos katsoakseen tarkemmin mistä on kyse.
Samassa hän näki talonsa lähellä noin 10-15 etäisyydellä ja 7 metrin korkeudella paikallaan leijuvan aluksen. Se oli halkaisijaltaan kolmisen metriä ja näytti tummalta, lähes mustalta yötaivasta vasten. Siitä ei loistanut minkäänlaista valoa, oli äänetön, pyöreä ja oletettavasti lautasmallinen. Objekti oli viistosti kallellaan, pohja ilmoittajaan päin, jossa hän havaitsi pienen eräänlaisen syvennyksen. Havaitsija myöntää, että jännitysmomentti kasvoi liian suureksi, joten hän katsoi parhaimmaksi siirtyä takaisin sisätiloihin. Tovin päästä ulos vilkaistuaan hän näki kaksi outoa olentoa noin metrin päässä ikkunastaan kulkemassa peräkkäin ohi. Olennot olivat noin 120 cm pitkiä ja kasvojen piirteitä ei näkynyt, ainoastaan sivuprofiili. Päät suhteellisen suuret ja hohtivat sähkönsinisinä, jonka lisäksi ne olivat läpikuultavat taustan erottuessa. Havaitsija kertoo kuitenkin säikähtäneensä kulkijoita ja poistuneen toiseen huoneeseen. Aamulla hän kävi tutkimassa ikkunan vierustaa, josta löysi lumesta kaksi hentoa jälkeä. Ne olivat 15 cm`n pituisia kolmiulokkeisia, hän kuvailee painautumia siten, aivan kuin peukalo, etu- ja keskisormi olisi painettu maata vasten. Niistä olisi hyvä ollut ottaa kuva. Ilmoittajalla oli toinenkin aikaisempi ufohavainto kerrottavanaan.
Vuonna 2015 maaliskuun iltahämärissä mies autoili Padasjoelta kohti Hämeenlinnaa ja kertoo, että kummallinen poissaoleva tunne oli ollut jo jonkin aikaa hänellä. Mies päätti hiukan jaloitella ja haukata raitista ilmaa, joten pysäytti auton Lammin lähettyvillä peltoaukean kohdalla. Autosta noustessaan hän havaitsi noin 300 metrin etäisyydellä pellon yläpuolella lentävän valaistun, äänettömän objektin, joka eteni tasaista 60-80km/h vauhtia. Esine näytti suurehkolta, koko ei osaa arvioida. Havaintoaika noin 10 sekuntia.
Havaitsija pysyi haastattelun ajan säntillisesti tarinassaan, yksityiskohdista kertoi mitä muisti, kysyttäessä ei ollut nauttinut alkoholia, eikä ollut lääkitystä havaintoa tehdessään. Myönsi sillä hetkellä olleen järkyttynyt kaikesta näkemästään, lievästi paniikinomainen olotila. Toteaisin havaitsijan nähneen tai ainakin uskovan nähneensä tämän kaiken kertomansa liioittelematta mitään. Tapaus liittynee UAP-kategoriaan.
Tutkijajäsen I. Mikkola nro 202.


Havaintoa koskevat muut kommentit (2 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

Kommentoija
Kommentti
Aika
Emppu
Ei tuohon aikaan ole kirkasta päivänvaloa.
07.03.2023 08:20:56
Iridium
Eiköhän tälle tapaukselle löytyne selkeä ja totuudenmukainen luokitus.
07.03.2023 22:15:46


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun