Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! TietosuojaselosteUfohavainnon numero 2232 tiedot (luokitus: 8VAP9Y4)

Ufohavainnon kommenttiosioonHavaintoa koskevat kuvat:

Kuva     Kuva     Kuva     


Havaintoa koskevat videot:

Ei videotiedostoja


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ääni     Havainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit

Keskustelimme tapauksesta 28.07.2022. Vastaavanlaisia järven päällä olleita kirkkaita valoja on nähty Suomessa useissa kohteissa, kuin myös muualla maailmassa. Tässä tapauksessa oli mielenkiintoista se, että kohde ei näkynyt kaikkiin suuntiin, vaikka näin olisi pitänyt tapahtua. Tämä lienee ensimmäinen kerta Suomessa, kun ilmiötä on voitu tarkastella eri suunnista ja todeta tämä erikoinen asia, että kohde ei näy kaikkiin suuntiin. Voidaan spekuloida, että UAP pytyy määrittelemään minne se näkyy. Tämä sinänsä ei ole uusi havainto. Vuosien mittaan maailmalta on saatu vastaavia havaintoja.
Merkittävää on myös kohteen koko. Joskin tarkan koon määrittäminen oli ollut vaikeaa kuin myös kohteen etäisyyden määrittälemeinen, joka on usein todettu hankalaksi.
Havaintoaika oli n. 15 min. ja se mahdollisti tarkkojen havaintojen teon.
Jos haetaan tapahtumalle ns. "luonnollisia" selityksiä, niin niiden löytyminen on vaikeaa. Tuolloin keliolosuhteet järvellä oli sellaiset, että järvelle meneminen olisi ollut erittäin hankalaa, joten sinne ei ollut asiaa. Dronet ja lentokoneet voidaan sulkea pois. Ne eivät mitenkään sovellu kuvattuun ilmiöön. Astronomiset ilmiöt ei millään muotoa sovellu havaintoon.Tapaukselle ei löydy pätevää selitystä.
Henkilökohtainen keskustelu tapauksesta vahvistaa sen, että ilmiö oli ollut hämmästyttävä, eikä vastaavaa ollut kohdattu milloinkaan aikaisemmin, vaikka alue on erittäin tuttu ilmoittajalle.
Tämä tapaus voidaan luokitella nimikkeillä UAP / UFO.

Heikki Kulju Nro 20Havaintoa koskevat muut kommentit (2 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

Kommentoija
Kommentti
Aika
Riku
Jossain Kuninkaan kirjoista mainitaan ufotapaus, jossa kirkas ufo (ja humadoidi?) havaittiin talon yhdestä ikkunasta, mutta toisesta samaan suuntaan avautuvasta ikkunasta näkyi vain yön pimeys.
29.07.2022 19:16:55
Orion
Päiväkuvia samoilta paikoilta samoihin suuntiin voisi auttaa selvittämisessä?
31.07.2022 17:20:18


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun