Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! Tietosuojaseloste



Ufohavainnon numero 2041 tiedot (luokitus: 8LÄH8Y1)

Ufohavainnon kommenttiosioon



Havaintoa koskevat kuvat:

Kuva     Kuva     Kuva     Kuva     


Havaintoa koskevat videot:

Ei videotiedostoja


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostoja



Havainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit

Tapaus siirretty Isto Mikkolan lisäselvityksiä varten.

Heikki Kulju Nro 20
Puhelinhaastattelut 22.01.2021 sekä 24.01.2021
Ensinnäkin havainnoitsija kertoi kahdesta erillisestä valoilmiöstä. Yksittäinen kohde koillisessa oli erittäin kirkas verrattuna muihin näkyvillä oleviin taivaankappaleisiin. Sitten luoteessa näkyneestä valopalloryhmittymästä haastateltava kertoo seuraavaa; "Ne ilmestyivät taivaalle nopeaan tahtiin yksitellen. Kiikaroituani niitä ne välkehtivät puna-sini-keltaisin värein ollen vaakatasoisessa muodostelmassa siten, että keskellä osa oli muita alempana. Niiden yksittäinen muoto näytti hämärästi soikealta, aivan kuin jokin usvamainen kenttä olisi ympäröinyt niitä. Liikehdintä muistutti leijailua. Tunnistan dronen nähdessäni, lisäksi yksi palloista erkani lopulta ryhmästä siirtyen vasemmalle pois näköpiiristä". Sitten seurasi lyhytkestoinen lähihavainto pienaluksesta ja olennosta. Mainittakoon, että asuinrakennus on kaksikerroksinen ja ilmoittajan ikkunoista näkee alemmalle kattotasanteelle. Alusta hän kuvailee kolmiomaisen pyöreähkö (ks.piirros 2), harmaanmusta, yläosa läpikuultavahko, puolivälissä rengas, joka jakoi sen, aluksen ø 70cm, alaosaltaan suppeahko n. 30cm ø. Leijui hieman irti katon pinnasta. Kertomansa mukaan zoomatessaan tätä kännykän kameralla, alus häipyi näkymättömiin ja tilalle oli ilmestynyt olento (ks. piirros 3), jonka katsekontakti sai ilmoittajan muuttamaan mielensä kuvatallennuksen suhteen. Olento katosi pian.
Olen kaksi kertaa puhuttanut ilmoittajaa yht. yli kolmen tunnin ajan ja saanut nämä tarkemmat selvitykset tapauksesta. Pysyy vakaasti kertomassaan ja uskoo täysin näin tapahtuneen. Kysyin tästä yllättävän pitkältä tuntuvasta havaintoajasta, jonka hän muistaakseen katsoi kellosta ja myöntää omastakin mielestään sen tuntuneen huomattavasti lyhyemmältä ajalta. Harmillista, ettei kuvamateriaalia ole tapauksesta, näin ollen laittaisin kansioon UAP, tunnistamattomat ilmiöt.
I.Mikkola t.jäsen nro 202.


Havaintoa koskevat muut kommentit (5 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     



Nykyiset kommentit (sivu 1)

Kommentoija
Kommentti
Aika
Iridium
No nyt tuli aivan piirrosten kanssa ilmoitus. Mutta kun lopetit kuvaamisen, se oli virhe, olisit saanut todistusaineistoa. Nyt sitä ei ole.
08.01.2021 17:28:32
Orion
Kerro yksikin tapaus, josta on esittää kiistattomia todisteita? Niinpä, niitä ei ole.
09.01.2021 21:51:58
S
Tai yllättävästi kameraan ei olisi tullut mitään. Analogisen tekniikan aikana laite ei vaan toiminut, mitenkähän näin digitaalisen tekniikan aikana.
10.01.2021 05:01:08
Roo'e
Kamerani valoaukon sulkija sekosi ufon tullessa n. 20 m:n etäisyydelle (digi.vid.). Ufoa ympäröi "pimeä" kenttä. ilm. 1866.
10.01.2021 11:30:05
S
Aiheuttaakohan se "pimeä" kenttä myös suhteetonta pelkoa ilmiötä kohtaan. Siis lähietäisyydeltä.
15.01.2021 17:47:48


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun