Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! TietosuojaselosteUfohavainnon numero 2022 tiedot:

Ufohavainnon kommenttiosioonHavaintoa koskevat kuvat:

Kuva     


Havaintoa koskevat videot:

Ei videotiedostoja


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostojaHavainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit

Tapaus siirretty Juhani Tarkkosen (Nro189) lisäselvityksiä varten,
Heikki Kulju Nro 20

24.10.2020 alustava puhelinkeskustelu havaitsijan kanssa.

Havainnon tekijä ja tapahtumien kertoja soitti tällä kertaa haastattelijan pyynnöstä. Tapahtumat käytiin lävitse pääpiirteittäin ja ne vastasivat havaintotietolomakkeeseen tallennettuja tietoja. Puhelinkeskustelut katkesivat neljästi mahdollisesti ulkopuolisen häirinnän vuoksi. Sovittiin, että haastattelija soittaa Oulusta päin ja sen jälkeen yhteys toimii ilman häiriöitä. Päätettiin, että tehdään uusi haastattelu- ja keskustelukierros Oulussa 29.10.2020.

29.10.2020 kasvoista kasvoihin -haastattelu Oulussa.

Tapahtumat käytiin uudelleen lävitse ja havainnoija teki paperille piirroksia alueesta ja ufon liikkeistä. Tapahtumapaikalla oli ollut kolme mieshenkilöä, joista havainnoija itse ja sen lisäksi kaksi muuta, joista yksi oli nukkumassa havaintojen aikana. Toinen havaitsija oli kokenut tapahtumat voimakkaasti, mikä oli ilmennyt seuraavan yön huonounisuutena. Sähköjen katkeamiselle ei löytynyt teknistä ja paikallista selitystä. Lisätietona kävi ilmi, että myöskin eräällä naapurilla oli ollut sähkölaitteissa ongelmia. Koska havaitsijan kesämökin laitteet eivät olleet yleisessä verkossa vaan itsenäinen järjestelmä, selitys häiriöihin ei voinut olla alueellisessa sähkönjakelussa. Aurinkopaneelien tuottama sähkö latautui ensin akustoon, jonka latauskapasiteetti ja napajännite riittivät käytännössä keskeytymättömään kuormitukseen. Toisaalta aggregaatti ei ilmeisesti pysähtynyt, mutta asia jäänee selvittämättömäksi. Tästä voisi päätellä, että ufo oli mahdollisesti vaikuttanut sähkölaitteisiin liikkumalla jossakin vapaa-ajan asunnon lähellä ja ennen kuin havainnoijat menivät ulos selvittämään sähköhäiriön syitä. Kohde ei poikkeuksellisista nopeuksista huolimatta aiheuttanut ylinopeuden normaalisti tuottamia pamahduksia, mikä viittaa jälleen alusmaiseen ufoon.

Havainnoija oli selvittänyt tapahtumien jälkeen Taivalkosken matalavalvontatutkan havaintoja. Automaattisen tutkan etäisyys vapaa-ajan asunnolta on noin 10 kilometriä. Rovaniemellä olevan ilmavoimien viestikeskuksen (Lapin ilmapuolustuksen) päivystävältä henkilöltä saadun tiedon mukaan Taivalkosken tutka olisi saanut kohteesta kaiun, jopa niin, että ufon liikkeet alueella voitaneen rekonstruoida myöhemmin karttapohjaan.

Kaiken kaikkiaan havainto sisältää todellisen ufon tunnusmerkit sähköjärjestelmähäiriöineen, liikkeineen, sykintöineen, valoineen ja tutkakaikuineen. Lisäksi todistajia oli kaksi.

Kännykkäkameralla otetut videoklipit olivat haastatteluhetkellä jatkokäsittelyssä ja havainnoija oli suunnitellut niiden julkaisemista Youtubessa.

Havaintoa koskevat muut kommentit (11 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 2)

Kommentoija
Kommentti
Aika
SUT-jäsen Alex
Pitemmästä aikaa tapaus jossa todellisia mahdollisuuksia, että aiheuttajana oli vieras ilmiö avaruudesta eli ufo.
14.11.2020 13:33:07
Tekstin kirjoittaja
Ei ollut venäläiset - vauhti on laskettu videolta - agrekaatti oli bensiini - ei huumoria - ohjukset eivät mene ensin vaakatasossa, sitten takaisin, sitten ylös ja sitten alas - tai pysähdy ilmaan
16.02.2021 17:52:31


Mene sivulle: 1 2

Sivun alkuun