Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! TietosuojaselosteUfohavainnon numero 2013 tiedot (luokitus: 7VAP5Y4)

Ufohavainnon kommenttiosioonHavaintoa koskevat kuvat:

Kuva     Kuva     Kuva     


Havaintoa koskevat videot:

Ei videotiedostoja


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostojaHavainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit

Tapaus siirretty Veikko Syrjäsen lisäselvityksiä varten.
Heikki Kulju Nro 20

Veikko Syrjänen (169):
Kirkas sininen välähdys valaisi havaitsijan mukaan koko taivaan alueella, joka oli muutoin täysin pimeä. Sen jälkeen näkyi mahdollisesti hyvin korkealla taivaalla kolme sinistä pistettä ensimmäisen liitekuvan mukaisesti. Havaitsija ei nähnyt miten kohde tuli paikalle. Se vain pysyi tyynen sään vallitessa paikallaan liikkumatta ja äänettömänä ja sitten vain hävisi yhtäkkiä näkyvistä.

Selityksenä voisi ehkä pitää jopa salaista amerikkalaista TR-3B Astra -konetyyppiä, kuten havainnon lähettäjäkin vihjaisi. Myös itse havaitsija kertoi tutustuneensa koneesta kertoviin tietoihin pitäen juuri sitä mahdollisena havaintokohteena. Kone on kolmionmallinen, jonka kulmissa ja mahdollisesti myös keskellä on valoja. Kerrotaan, että koneessa on ominaisuus, joka suojaa sitä tutkahavainnoilta, ja sillä on siten mahdollista liikkua paljastumatta melkein missä vain. Sillä väitetään olevan muitakin hämmästyttäviä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä tavallisiin sotilaskoneisiin verrattuna huippulaitteen. Kolmionmallisia lentolaitteita on havaittu jo melko pikään ja niistä on saatu toisinaan hämmästyttävän hyviä havaintoja jopa kohtalaisen lähietäisyyden päästä. Ne ovat yleensä äänettömiä, mutta toisinaan voi kuulua hiljaista matalaa hurinaa. Ne pystyvät lentämään hitaasti ja jopa pysymään paikoillaan. Voisi teoriassa olla mahdollista, että näillä koneilla lennettäisiin myös Suomen ilmatilassa mahdollisesti itänaapuria vakoilemassa. Ehkä koneelle on nykyisin melko kiinteillä Nato-suhteillamme jopa annettu salainen hyväksyntä lentää Suomen ilmatilassa. Toisaalta näitä kolmionmallisia ufoiksi luokiteltavia laitteita on havaittu jo pitkään ja niiden ominaisuudet, kuten toisinaan valtava koko, saattavat olla sellaisia, että on vaikeata kuvitella niitä kaikkia pystyttävän maapallolla kehittämään.

Viitaten naisen kasvoihin tai ihmishahmoon kuvassa haastateltava totesi, ettei tiennyt mistä se oli lähtöisin. Pila raporteissa on mahdollinen, varsinkin kun tämän raportin kuvissa ei taivaalla näy muuta kuin kohteen valopisteitä. Lähdemme kuitenkin ensisijaisesti siitä, että ilmoittajat ovat vakavissaan, mikäli eivät, se on sitten toinen juttu.


Havaintoa koskevat muut kommentit (18 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 2)

Kommentoija
Kommentti
Aika
JM
Ensimmäisessä kuvassa kolmio näkyy puiden latvojen yläpuolella, tässä kuvassa lipputangon nupista oikealle yläviistoon.(Kuvat otettu eri päivinä)https://i.postimg.cc/c4y2H1zQ/Fotor-160554255425461.jpg
16.11.2020 18:29:39
JR
JM kuvannut aurinkoon päin joten linssiheijastushan se. Ei ole kukaan vielä saanut selviä kuvia eikä nähnyt.
16.11.2020 20:30:15
JM
Tummansininenen, kolmionmallinen linssiheijastus? Ota nyt silmä käteen. En tiedä mikä tuo kohde on, mutta ei ainakaan linssiheijastus: https://i.postimg.cc/DyZTVPV8/Fotor-160560322986563.jpg
17.11.2020 11:11:27
K-mies
Tulipa oma muisto mieleen nii pitää kommentoida. Kerran muinoin talvella käytimme kaverin koiraa ulkona ja näimme vastaavan ilmiön, koko taivas välähti 2 kertaa peräkkäin vihreänä.
19.11.2020 08:48:31
Emppu
Kuvankäsittelyohjelmalla tehty huijaus.
20.11.2020 12:40:57
Emppu
Kommenttini huijauksesta oli JM ilmoittamasta sinisestä kolmiosta. Anteeksi.
20.11.2020 20:25:50
Luru
Taikka sitten vaan huvikseen kuvattu ledikatulamppu aurinkolasin sinisen linssin tms. läpi.
26.11.2020 17:53:53
S
Näistä ei oiken tiedä nykyään. Itselle kelpaisi humanoidin tapaaminen kavokkain päivätajunnassa. Ei oikein rumaa.
28.11.2020 16:32:22


Mene sivulle: 1 2

Sivun alkuun