Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! Tietosuojaseloste



Ufohavainnon numero 1994 tiedot (luokitus: 5VAP5P1)

Ufohavainnon kommenttiosioon



Havaintoa koskevat kuvat:

Kuva     Kuva     


Havaintoa koskevat videot:

Ei videotiedostoja


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostoja



Havainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit

Tapaus siirretty Anssi Lindbladin lisäselvityksiä varten.
Heikki Kulju Nro 20
---------

Puhelinhaastattelu maanantaina, 28.9.2020
Haastattelin ilmoituksen lähettäjää noin tunnin ajan. Hänellä oli ollut ongelmia kuvien lähettämisessä, mistä johtuen ilmoituksessa on vain yksi ja sama kuva kahteen kertaan. Puhelun aikana haastateltava kuitenkin kertoi, että hänellä on lisää kuvia, joten pyysin häntä lähettämään ne minulle, minkä hän tekikin.

Haastatellessani henkilöä osoittautui, että monet hänen havaintojensa yksityiskohdat ovat hänelle itselleenkin epävarmoja ja huomasin jopa epäjohdonmukaisuutta hänen kertomuksissaan. Oma mielipiteeni onkin, että tapauksen tiedot ovat liian vähäiset ja minulla ei ole takeita kertomuksen luotettavuudesta.

Kertoessaan "värttinän muotoisesta" esineestä haastateltava kuvaili kohteen olleen suippo ylös ja alas, ja että sen sivuilla oli ikään kuin kaksi palloa. Kuvaus ei siis aivan täsmää kuvassa näkyvän kohteen kanssa. Kohde oli ollut tasaisen kirkas, mutta ilma sen ympärillä väreili. Hän ei kertomansa mukaan ollut erityisemmin ihmetellyt näkyä. Hän oli jossain vaiheessa vain ottanut siitä kuvan, sitten huomio oli siirtynyt muualle ja seuraavalla hetkellä kohdetta ei enää näkynytkään. Hän ei siis myöskään osaa arvioida ilmestyksen kestoa. Muutenkin haastateltava sanoi, ettei ollut minkään ilmoituksessa mainitsemansa havainnon aikana ollut mitenkään ihmeissään.

Haastateltava ei ollut aivan varma havainnon päivämäärästä, mutta oli poiminut kuvatiedoston ajankohdasta päivämäärän 8.1.2011. Kuitenkin hän sanoi olevansa melko varma, että tilanne sijoittui tammikuulle, ja että vuorokauden aika oli puoliltapäivin, noin kello kahdentoista aikaan.

Liitteenä oleva valokuva edustaa tätä “värttinämäistä” kohdetta. Kuvan nähdessäni ensimmäinen ajatukseni oli, että se voisi aivan hyvin olla kameran salamavalon heijastus ikkunassa. Haastateltava kertoi ottaneensa kuvan kännykkäkameralla (samsung). Itsellänikin on samsungin puhelin, joten kokeeksi otin ikkunaa kohden kuvia salamavalolla. Tuloksena oli toki kirkas valokohde, jonka voisi ajatella olevan ikkunan toisella puolella, mutta kuvaan ei tullut sellaista pystypalkkia, joka näkyy ilmoituksen kuvaliitteessä.

Haastateltava kertoi myös ilmoituksessa mainitsemastaan yöllisestä havainnosta. Tämä oli tapahtunut “värttinähavaintoa” edeltävänä yönä. Hän kertoi, että ikkunan takana ulkona oli ollut kolme valopalloa, joista yksi oli ollut aivan kiinni ikkunassa toisten ollessa taka-alalla. Etummainen valopallo oli ollut läpimitaltaan metrin ja väriltään vaalean sininen, himmeä mutta valaiseva. Haastateltava sanoi heränneensä kohteiden valoon.

Hän sanoi ottaneensa kuvan ikkunassa olleista valoista, mutta että kuvaan olikin tullut olioita; eläimiä ja ihmishahmo. Kuvassa oli näkynyt hänen mukaansa lammas, ihminen ja papukaija, jotka olivat olleet jonkinlaisessa tuvassa. Tässä vaiheessa haastattelua hän sanoi olioiden näkyneen vasta valokuvassa. Myöhemmin haastateltava muisteli että oliot olivat jopa liikkuneet. Kysyessäni olioiden liikkeistä tarkemmin hän sanoi nähneensä oliot myös jo katsoessaan omin silmin ikkunassa näkyviä kohteita. Tämä on selvästi ristiriita kertomuksessa.

Puhelun aikana haastateltava lähetti minulle sähköpostilla lisää valokuvia tapauksista. Osalle kuvista hän keksi itsekin tavanomaisia selityksiä. Myöhemmin hän lähetti vielä kaksi kuvaa lisää, joista toisessa oli mainittu ihmishahmo ja papukaija. Kyseinen kuva on kuitenkin hyvin epäselvä ja tulkinnanvarainen. Kaiken kaikkiaan niin kuvat kuin kertomuksetkin ovat mielestäni liian epäselviä.

Anssi Lindblad Nro 205


Havaintoa koskevat muut kommentit (3 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     



Nykyiset kommentit (sivu 1)

Kommentoija
Kommentti
Aika
Jahaa
Mitähän tähän sanoisi, ettei kukaan loukkaantuisi.Salamavalo ?
26.08.2020 17:42:19
Emppu
Salamavalo heijastunut ikkunasta, ei mitään kohdetta näkyvissä.
26.08.2020 20:30:49
Lintu
Jos kohde olisi ulkona, eikä ikkunasta heijastuva salamavalo, se valaisisi myös alla olevaa lunta.
03.09.2020 12:55:58


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun