Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! Tietosuojaseloste



Ufohavainnon numero 1977 tiedot (luokitus: 9VAP9P4)

Ufohavainnon kommenttiosioon



Havaintoa koskevat kuvat:

Kuva     Kuva     


Havaintoa koskevat videot:

Ei videotiedostoja


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostoja



Havainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit

Kuvia odotellaan ilmoittajalta.
Heikki Kulju Nro 20

Kuvat on saatu ja siirretty webvastaavalle, joka liittää ne tapauksen sivulle heti ehdittyään..
Tämän tapauksen tutkinta on siirretty Isto Mikkolalle.
Heikki Kulju Nro 20
Puhelinhaastattelu 6.8.2020 sekä 17.8.2020
Kahdelle henkilölle sattunut varsinainen mysteerien suma, johon liittyy valoilmiöitä, ajan katoamista, muistikatkoksia ja unettomuutta.
Pariskunta oli sopinut tutun autoliikkeen omistajan kanssa koeajosta, joten sinne saavuttuaan lähtivät liikkeelle n. 17.30. He olivat varanneet siihen aikaa puoli tuntia ehtiäkseen kotiin iltatoimiinsa. He ajelivat n. 15 minuuttia ja kääntyivät sitten sivummalle käytöstä poistetulle tielle. Nousivat autosta tarkoituksena ottaa matkapuhelimella muutamia lähikuvia autosta. Näin toimittiin ja mieshenkilö muistaa kameran lauenneen kerran vahingossa joko autosta noustessa tai sinne palatessa. Kyseessä on taivaskuva, jota ei siinä vielä tullut katsoneeksi, se on tallentunut klo 18.13.
Paluumatkan tekee oudoksi siihen kulunut aika, johon normaalisti olisi mennyt max. 10 minuuttia tuttua reittiä pitkin ajaen takaisin autoliikkeeseen. Kello oli kuitenkin jo 20.00 heidän ajaessaan liikkeen eteen. Luovuttivat auton, sopivat myöhemmästä yhteydenotosta, lähtivät kotiinsa. Ajan katoamista he hämmästelivät tarkistaen kellojaan, joiden mukaan 1 1/2 tuntia olisi kadonnut. Lisäksi kumpikaan ei muistanut paluumatkastaan mitään, mikä herätti keskustelua ja pohdintaa. Kaikki muu oli kristallinkirkkaasti muistissa tältä reissulta, paitsi se ajoväli kuvien ottamispaikalta autoliikkeeseen. Iltatoimien jälkeen kävivät yöpuulle, mutta kumpikaan ei saanut unta.
Vaikka huoneessa oli normaali lämpötila, olo tuntui tukahduttavan kuumalta, josta seurasi uneton yö molemmille.
Aamulla ilmoittaja selasi kännykässään ottamiaan auton lähikuvia ja samalla huomasi myös tämän vahinkolaukauksen taivasta kohden. Hän laittoi siitä liitteeksi kaksi versiota, joihin toiseen ympyröinyt kirkkaita valoviiruja.
Niinpä haastattelussa pohdimmekin, olisiko näillä kaikilla tapahtumilla yhteys toisiinsa. Kysyin myös, oliko heillä kummallakaan ollut myöhemmin terveydellisiä muutoksia, punoitusta, päänsärkyä, outoja jälkiä kehossa tms. Eivät olleet huomanneet mitään poikkeuksellista mutta erään mielenkiintoisen havainnon he ovat tehneet. Tämä kuvanottopaikka ei ole kaukanakaan ja he ovat pyöräilleet siitä joitakin kertoja ohi jälkeenpäin. Kuulemma paikkaa lähestyttäessä molempia alkaa jännittämään jotenkin epämääräisesti.
kuvan kirkkaat valoviirut sijoittaisin kastiin UAP-ilmiö, mutta lyhyt automatka, joka aiheutti molemmille muistikatkoksen, jonka aikana heiltä katosi n. 1 1/2 tuntia mystisesti, siihen onkin jo vaikea keksiä normiselitystä. Isto Mikkola tutkijajäsen nro 202.


Havaintoa koskevat muut kommentit (6 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     



Nykyiset kommentit (sivu 1)

Kommentoija
Kommentti
Aika
Lintu
Et sitten viitsinyt laittaa kuvaa tänne
21.07.2020 09:17:53
Kummisetä
Kyllä kuva on lähtenyt. Tutkinta kesken ja julkaistaan mahdollisesti myöhemmin kun tapausta on ensin tutkittu. Kaavakkeessa on oma osio sille.
24.07.2020 17:00:31
Tre Boy
Kuinka kauan teillä kului aikaa koeajolla? Ja kuinka paljon aikaa oli kulunut normaalia enemmän?
26.07.2020 06:13:19
Kummisetä
Arviolta 1,5 h kaikkiaan. Koeajolla n 15 min
27.07.2020 00:03:15
Datatieteilijä
Lentokoneen savuvanaa lukuunottamatta vaikuttavat valopisteet kovasti auton sisutuksen kromisten osien heijastumilta auton tuulilasista. Koittakaa ottaa uusi kuva tuulilasin sisäpuolelta vertailuksi.
26.08.2021 19:22:03
Berkelium
Oliko puusauna? Häkää? Kuvassa heijastuu auton sisätilaa ja taivaalla lentokkoneen tiivistysvana. https://ibb.co/cLGDHzZ
27.08.2021 11:29:53


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun