Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! TietosuojaselosteUfohavainnon numero 1965 tiedot:

Ufohavainnon kommenttiosioonHavaintoa koskevat kuvat:

Kuva     Kuva     Kuva     


Havaintoa koskevat videot:

Ei videotiedostoja


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostojaHavainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit

Tätä ilmoitusta koordinoi Heikki Kulju Nro 20Tässä ensimmäinen kuva-analyysi:

Kamerana on toiminut Uovision UV565 riistakamera, joka käyttää pimeällä 949 nanometrin mustasalamaa, joka on ihmisen silmälle näkymätön. Kamera kuvaa 105 asteen laajakulmassa. Metatieto on kuvassa joka ei ole "ufokuva". Jostain syystä ufokuvasta on metatieto poistettu/poistunut vahingossa. Metatiedon poistaminen onnistuu yksinkertaisesti täysin amatööriltä.

Tutkin kuvaa mm. Image Verification Assistant-ohjelmistolla joka kertoi ufo.JPG kuvan olevan näyttöruutukuva, siis ruutukaappaus, siksi kuvan metatiedot eivät näyt. Tiedostotarkenne on muutettu manuaalisesti muotoon JPG, kamera tuottaa muodon jpg eli pienillä kirjaimilla.

Tärkein havainto kuvaa katsoessa on, ettei riistakamera voi tuottaa tällaista kuvaa: tausta täysin epäterävä mutta taustan päällä oleva kohde täysin terävä. Järjestelmäkameralla jossa tarkennuspistettä voi vaihtaa ja lukita, tuollainen voisi onnistua mutta tuskin pimeällä. Lisäksi "ufossa" on havaittavissa taustasta poiketen rgb-dataa silmällä ja ohjelmallisesti tarkasteltuna vaikka kuvan pitäisi olla mustavalkoinen

Tutkin pikselitasoja ja tein mielenkiintoisen havainnon joka varmisti olettamukseni. Vähintään kaksi kuvaa yhdistettäessä osien interpolaatio eli pikseliarvojen laskeminen haluttuun kokoon ei voi koskaan olla täysin samanlainen tai jos on, se vaatii ammattilaiselta kohtuuttoman pitkän työskentelyn ja testauksen. Erilainen interpolaatio näkyy pikselitutkimuksessa "haamukuvana". Kuvan ufo on aivan selkeä haamu taustan päällä. 99 prosentin varmuudella kyseessä on huijaus, kohtuullisen paljon nähty vaivaa mutta taito ei ole riittänyt peittämään jälkiä. Laitan tähän liitteeksi haamukuvan jonka tutkimus toi esille.

En pysty ottamaan kantaa kuka huijauksen takana on? Asiaa voisi ainakin lähestyä kysymällä miksi hän on lähettänyt ufokuvan ruutukaappauskuvana eikä alkuperäisenä kuvatiedostona? Onko joku sormeillut alkuperäisiä kuvia? Kuvien ollessa pois riistakamerasta tai huijauskuva on laitettu riistakameran kortille kameran ollessa metsässä? Jotain muuta?

Mielenkiintoinen kaikesta huolimatta!


t.tommi
*****************

Tässä vielä erää toisen henkilön kommentti:

Ufo on terävä mutta tausta ei. Riistakamerassa on kiinteä asennus ja fokusointialue joten taustan tulee välttämättä olla tarkka. Tsekkaa kuva joka aikamerkinnän mukaan on otettu pian ennen ufokuvaa. Siinä on tarkka tausta.

Kuva-alue on erilainen ufokuvassa. Siinä vasemmalla näyttäisi olevan joitakin lehtipuita, aukeampi maisema nousee keskeltä ylös ja harjun yläreuna näkyy. Oikealla havupuun lehvästöä lähellä tolppaa. Eka kuvassa on mieluumminkin havupuita vasemmalla, aukeasta ei ole havaintoa ja harjun yläreuna ei näy vaikka kuvakulma on laajempi. Myöskään tuota havupuun lehvästöä oikealle tolpasta ei ole noin lähellä.

Eka kuvassa tolppa näyttää olevan lähellä rinnettä. Jotta ufo mahtuisi tuohon väliin niin sen täytyy olla pieni.
**********************

Olen jutellut ilmoittajan kanssa useaan otteeseen ja on täysin selvää, että hän ei ole manipuloinut kuvaa, vaan joku on käynyt sorkkimassa riistakameraa ja sen muistikorttia ja pyrkinyt olemaan
fotoshoppiasiantuntija. Koska kuvamanipulaatioon on jäänyt niin paljon virheitä, että yritys on jäänyt surkeaksi amatöörin yritykseksi. Paljon on vielä oppimista kyseisellä pilailijalla.

Tapaus on selvitetty huijausyritykseksi, eikä tarvitse enempää selvittelyä. Nyt on neljältä kuva-asiantuntijalta yhtenevät lausunnot.

Heikki Kulju Nro 20

Havaintoa koskevat muut kommentit (7 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

Kommentoija
Kommentti
Aika
Jo
Missä ne kuvat??
26.06.2020 01:44:24
Heikki Kulju Nro 20
Kuvan lähetys oli epäonnistunut. Olen lähettänyt kuvan SUT:n webmasterille ja pyytänyt häntä lisäämään kuvan jälkikäteen. Kesäloman takia tulee viiveellä. FaceBookissa SUT:n ryhmässä se jo on.
26.06.2020 07:46:51
Minä
Kumma ettei ufon magneettikenttä häirinnyt kameraa, vai oliko tämä kenties muuta tekniikkaa.
27.06.2020 16:20:47
Ufomarsu
Kuvasta näkee sekunnissa, että se on feikki, mutta tapaus on silti kyllä äärimmäisen erikoinen.
29.06.2020 22:52:06
Roo'e
"Ufon" vasemmalla puolella on jotain tekstiä englanniksi ja ikään kuin 3 pistoolia osoittaa oikealle. Sen yläpuolella tekstiä suomeksi, ihanko k.kaappauksen mukana tullutta.
01.07.2020 08:14:05
Roo'e
Oikea ufo voisi hyvinkin sotkea taustan suttuiseksi,vai tietääkö täällä joku että ei voi ? Tuo teksti on jo liikaa.
01.07.2020 08:27:43
Öhöm
Kuin kuvun läpi olisi nuppineula.:)
01.07.2020 16:33:06


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun