Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! TietosuojaselosteUfohavainnon numero 1937 tiedot (luokitus: 6ESK7P4)

Ufohavainnon kommenttiosioonHavaintoa koskevat kuvat:

Kuva     


Havaintoa koskevat videot:

Ei videotiedostoja


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostojaHavainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit

Tällä hetkellä ei ole selvyyttä siitä mikä kohde on kuvassa ja miten se on tullut kuvaan.
Erilaisia vaihtoehtoja on pohdittu, mutta valitettavasti kohdetta ei ole pystytty tunnistamaan.
Joka tapauksessa mielenkiintoinen kuva. Tällä hetkellä voisin laittaa havainnon luokkaan UAP - tunnistamattomat ilmiöt.
Heikki Kulju Nro 20

Lisätutkimukset suorittaa Isto Mikkola.
Heikki Kulju Nro 20

Haastattelu 10.6.2020
Kävin tapaamassa kesäasunnon omistajaa paikan päällä, tuolloin ei ollut vielä "pallogrillin" näköisestä ilmiöstä katon yläpuolella muuta kuin arvailuja. Otin kamerallani samasta kulmasta muutaman kuvan, missä riistakamerakin oli sijainnut, saadakseni vertailla näitä toisiinsa, missä tämä rk`n tallentama juttu sijaitsi, oksien ym. muiden suhteen. Tälle löytyi maallinen selitys, jota oltiin kommenttiosiossakin jo ehdoteltu.
Kuvaa kun käsittelyohjelmalla suurenteli, vaikka se pixelöityy, niin pikkulinnun muoto siitä erottuu.
Nimittäin riistakamera sijaitsi aivan puun tyvessä alhaalla ja lintu on ylemmältä oksalta pyrähtänyt liikkeelle ja siksi kamera vanginnut tilanteen, missä siivet kiinni kyljissä ja takaapäin pyrstö ei pahemmin erotu muusta ruumiista sekä lähikuva hämää, että kohde olisi suurempi ja katon korkeudella. Samaan tulokseen tuli myös toinen tutkijajäsen. Mutta erilainen havaintoilmoitus tämäkin muiden joukossa. Isto Mikkola, jäsen nro 202.

Kirjoitettuani tämän ed. tutkijakommenttiversioni, asia jäi kuitenkin hämäämään ja otinkin myöhemmin muutaman kerran kuvan uudelleen tarkasteltavaksi. Näin ollen erinäisten seikkojen yhteenvedon vuoksi katsoisin, jotta tämän ns. pikkulintuteorian voi sivuuttaa. Ensinnäkin kohteen ääriviivat vaikuttavat selvärajaisilta sekä symmetrisiltä. Lisäksi näyttäisi siltä, että talon takana olevan puunoksat ovatkin kohteen edessä, joten tämä objekti luultavasti leijuisi ilmassa talon takapuolella. Sitten vielä eräs kummallinen seikka tapaukseen liittyen. Nimittäin muutama päivä käyntini jälkeen havainnoitsija lähetti ottamansa valokuvan talon katon takaosasta huomattuaan sinne ilmestyneitä poikkeuksellisia vaurioita. Siinä on selvästi näkyvissä peltikatossa noin reilu metrin kokoisella alueella teräviä ja syviä poikittaisia painautumia, joiden aikaansaanti vaatisi siihen osuneelta esineeltä voimaa ja painavuutta. Ilmoittajan mukaan katolla ei ole käyty, eikä tuollaista jälkeä syntyisi hyppelehtimälläkään. Eli tulkitsisin riistakameran kuvalla ko. objektista ja peltikattoon ilmestyneillä jäljillä saattaisi olla jokin yhteinen nimittäjä. Arvelisin kyseessä olevan UAV, tunnistamaton lentoesine. Tälläisistä pienehköistä pyöreistä lentoesineistä on silminnäkijöiden havaintoilmoituksia tehty paikkakunnalla jo vuosina 1960-1980. T.jäsen nro 202 I. Mikkola 27.3.2022.

Kuvan kohde näyttäisi olevan katon suuntaisesti vinossa. Viittaisi sen olevan katolla jalustan/jalkojen varassa.Esa Paloniemi,202.


Havaintoa koskevat muut kommentit (14 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 2)

Kommentoija
Kommentti
Aika
Iridium
Kameran päivitykset eivät täsmää, pvm. lämpötila, klo. Paljonko on matkaa kamerasta talon seinään, ja kuinka pitkä talo on. Veikkaan että kohteeseen on. n. 30 m. Tuskin kamera kuvaa noin kaukaa.
29.03.2022 20:26:51
Iridium
Mielestäni rk kuvaa n. 20 m saakka, joten hyvin epätodennäköistä tässä tapauksessa että se olisi talon yllä tai kauempana. Ottakaa selvää matkoista.
29.03.2022 20:31:32
Fuji
Kyllä riistakamera kuvaa kaukaakin ison kohteen mutta pimeässä IR kantaa vain 20 m muttei ole merkitystä päiväkuvissa
07.05.2022 22:31:49
Roo'e
Sain männynoksat erottumaan kohteen edessä. Siksi sivulla 1 huomautan että oksia edessä. I. Mikkola tehnyt saman havainnon.
08.05.2022 11:41:34


Mene sivulle: 1 2

Sivun alkuun