Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! Tietosuojaseloste



Ufohavainnon numero 1866 tiedot (luokitus: 6ESK6P4)

Ufohavainnon kommenttiosioon



Havaintoa koskevat kuvat:

Kuva     Kuva     Kuva     


Havaintoa koskevat videot:

Video     


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostoja



Havainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit

Valitettavasti kuvat eivät kerro tunnistamattomista lentävistä esineistä. Kolmas kuva ei näy lainkaan. On hyvin vaikea ymmärtää mitä ilmoituksen lähettäjä on nähnyt ja kokenut. Joka tapauksessa hävittäjiä on lentänyt ja silloin on mahdollista, että myös se, että on harjoituksen aikana on hävittäjästä ammuttu soihtuja, joita käytetään ohjusten hämäämiseen.
Ilmoittaja ei kerro paikkaa missä tapaus on nähty. Tuohon aikaan on ollut harjoitus meneillään Tikkakosken kentän ollessa keskipisteenä. Harjoituksesta on ollut ns. notaamit (tiedotteet) muille ilmailijoille määrätyllä keski-Suomen alueella. Lisäksi tiedosita puuttuu lähettäjän tiedot. Nimimerkki ainostaan. Ilmoittaja kertoo ilmoittaneensa tapauksesta Suomi24:n. Se lienee huonoin mahdollinen paikka tehdä ilmoituksia tunnistamattomista kohteista. Siellä nimimerkkien takana toimivat kirjoittelijat tuskin edesauttavat tapauksen tutkintaa. Että voimme tehdä tapauksista tutkintaa, on tärkeää, että on ilmoittajan yhteystiedot, että voimme ottaa yhteyttä. Tiedot näkyy vain tutkijoille. Lisäksi ilmoituksissa tulisi olla paikkatiedot, että voidaan tehdä tarkistuksia.
Heikki Kulju Nro 20

Lisäinfoa 24.9,2019
Keskustelimme ilmoittajan kanssa tapauksesta vajaan tunnin ajan kuin myös tapauksesta 1004,jonka hän on lähettänyt aiemmin.
Sain videon, jossa näkyy sotilaskone, joka tekee manöövereitä ilmassa. Yhdessä kohtaa videon alkupuolella
ruudun poikki kulkee erittäin isolla nopeudella tunnistamaton kohde. Hidastuksessa näkyy esineen muoto, joka on klassisen "lentävän lautasen" muotoinen, metallisen värinen, pyöreältä näyttävä kohde. Se kulkee "sotakoneen" takaa. Etäisyyttä ja korkeutta on vaikea arvioida videosta. Merkille pantavaa on se, että kohde liikkuu huomattavasti isommalla nopeudella kuin loittoneva sotilaskone.
Kohteessa ei näy siipiä, kuten videokuvassa olevassa sotilaskoneessa. Kohde on selkeästi ns. tunnistamaton lentävä kohde.(UFO) tällä hetkellä tuolle kohteelle ei löydy selkeää selitystä.

Tapauksen 1004 lisäinfoa. Puhelimessa ilmoittaja kertoi kyseiseen tapaukseen liittyen yksityiskohtia, joita ei ole kerrottu 1004 tapaussivulla.
Hän kertoi n. 4-5 m halkaisijaltaan olevan aluksen laskeutuneen hänen viereen. Alus on muistuttanut pinnaltaan lähinnä hiottun graniitin väriä. Hän kertoi menettäneen tajunnan n. 20 minuutin ajaksi. Kun hän heräsi, hän näki miten alus nousi ilmaan kovalla nopeudella. Tapauksen seurauksena hän sai säteilyn aiheuttamia jälkiä toiselle puolelle kehoa, joka olivat vaivanneet useita kuukausia.
Hän kertoi myöhemmin hammaslääkärin ottamissa kuvissa löytyneen kaksi ns. implanttia, jotka oli kiinni alaleuan luussa hampaan vieressä. Hänen mukaan hammalääkäri ei osannut sanoa mitä kuvassa näkyvät kaksi tunnistamatonta kohdetta ovat.

Heikki Kulju 25.9.2019


Havaintoa koskevat muut kommentit (1 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     



Nykyiset kommentit (sivu 1)

Kommentoija
Kommentti
Aika
Tuosta viimeisestä kuvasta tulee vain virheilmoitus.Itsekin näin nämä manooverit koska olen samalta suunnalta. Tekivät todella tiukkaa kaarrosta.
22.09.2019 04:51:48


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun