Ufohavaintotietokanta


Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden Ufohavaintotietokantaa! TietosuojaselosteUfohavainnon numero 1036 tiedot:

Ufohavainnon kommenttiosioonHavaintoa koskevat kuvat:

Kuva     Kuva     


Havaintoa koskevat videot:

Ei videotiedostoja


Havaintoa koskevat äänitiedostot:

Ei äänitiedostojaHavainnon yksityiskohdat


Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä


Meteorologiset ilmiöt


Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia


Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö


Kohteen liikkuminen


Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset


Muita tietoja


Tutkijakommentit

B.Borg 1.4.2014: Tapaus annettu SUTin kuva-analyytikoille.

B.Borg 14.4.2014: Kuva-analyytikko ES ilmoittaa ettei todellakaan tiedä mistä on kysymys. Hän viittaa kuitenkin siihen että eräässä kuvassa tuo valokiila on puun edessä joka viittaa siihen että se on jonkunlainen heijastus itse kamerassa.

Analyytikko(rekkaa) 17.4.2014: Kuvien perusteella kyse EI ole käsitellyistä kuvista (ts. ilmiö ei ole tuotettu koneella jälkikäteen).

Värillisten jälkien (viirujen) muoto, intensiteetin vaihtelu ja läpinäkyvyys viittaavat, että kyseessä EI ole kameran kennon häiriö.

Jälkien koon, muodon ja sijainnin liikkuminen kameran kuva-alalla EI suoraan puolla kameran linssin päälle jäänyttä nestettä (tai muuta puoliläpinäkyvää objektia). Tätäkään vaihtoehtoa ei voi sulkea täydellä varmuudella pois.

Kuvissa tämä jälki piirtyy selkeästi kameran ja taustalla näkyvien puiden väliin, mutta ei näytä yhtään valaisevan taustalla olevia asioita/maisemaa. Tämä viittaisi, että kyseessä ei ole itsevalaiseva kohde, vaan kohteen "valoisuus" kuvissa on salaman valon heijastusta.

Tätä toki puoltaa myös silminnäkijöiden ensilausunnot (että ennen kuvaushetkeä taivaalla ei näkynyt mitään selkeää, mutta kuvaushetkellä, ilmeisesti salaman välähtäessä, näkyi jotain).

Kuvien suljinajat (1/17s - 1/50s) viittaisivat, että kyseessä voisi olla mahdollisesti nopeasti lähellä kameraa liikkunut, salaman valaisema lumihiutale, joka on salaman välähdyksen perusteella piirtänyt haamujäljen valokuvaan. Tätä puoltavat silminnäkijöiden havainnot: jatkuva lumisade ja puuskainen tuuli.

Eri kuvissa suljinajan keston ja piirtyneen haamujäljen pituuden välillä on suuruusluokaltaan selkeähkö korrelaatio (mitä pidempi suljinaika, sen pidempi haamu).

Tätä puoltavat myös taustan väriskaalan (jonka mukaan kamera valitsee väritasapainonsa) ja lähempää salamaa kulkeneen ja sen valaiseman mahdollisen lumihiutaleen värierot. Salama värittää lumihiutaleen eri väriseksi kuin muun kuvan.

Yhteenveto: kyseessä on todennäköisesti salaman valaisuetäisyydeltä nopeasti liikkuneet ja salaman valaisemat lumihiutaleet, jotka ovat lähellä kameraa liikkuneet kennon piirtoalaan nähden niin nopeasti, että ne ovat piirtäneet kuviin haamujälkiä (viiruja).Havaintoa koskevat muut kommentit (16 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Myös asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus. 40 merkkiä.
Kommentin maksimipituus: 200 merkkiä

Nimimerkki:  
Kommentti:  
Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 2)

Kommentoija
Kommentti
Aika
R.T
äkkiseltään saa vaikutelman,että "vihreys" ei ole edes taivaalla,vaan ikäänkuin taustalla olevien puiden "päällä".alempi varsinkin heijastuksen kaltainen.
01.04.2014 21:30:48
Juu
Taitaa olla ketjussa kaksi eri Juuta: Kantoraketti-juu (minä), ja joku toinen, Häh hää - Juu.
02.04.2014 00:29:49
R.T
rauhotu TSTS;Jani Enilä on nettivastaava ja se selviää tuolta Hallituksen kokoonpanosta 2014 http://www.fufora.fi/yleistietoa/hallitus.php
02.04.2014 01:04:28
ISS.ltä kuvattu
http://www.ustream.tv/recorded/45700426 Kolmentoista sekunnin kohdalla samanlainen välähdus
03.04.2014 11:50:31
allekirjoittanut
Niin minäkin päättelin, mutta se salaman näköinen on erikoinen heijastukseksi ja ikinä aikaisemmin ei kamerani moista ole tehnyt, olisiko kuitenkin lumisade tehnyt tepposen.
14.04.2014 17:22:39
heijastus
Mikäs on ylemmän kuvan vasemmassa alalaidassa näkyvä esine? Reppu? Jos kyseisessä esineessä on heijastin/heijastavaa pintaa ja kuvattu salamalla...tai muu valonlähde.
26.04.2014 09:37:09
heijastus 2
Kuin olisi kiintopiste vasemmassa alakulmassa, kameran siirtyessä oikealle kiertää heijastuma myötäpäivään. samoin oli aikoinaan (roi?) tämä talon yläpuolella liikkuva kohde.Linkkiä jos joku muistaa,,
26.04.2014 09:41:12
Iridium
Paikkakunta ei ole Juuka, vaan Lieksa. Lumisateen aiheuttama ja kameran salaman tekosia. Ei ufo.
12.09.2022 10:16:54


Mene sivulle: 1 2

Sivun alkuun