Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 965 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: Olen nyt reippaan viikon aikana tehnyt useita havainoja kirkkaista valoista taivaalla. Ensiksi aattelin että silmät valehtelee, mutta tänään illalla sain niin selvät havainnot kohteista, että oli pakko ilmoittaa, ja kun kerkesin vielä vaimon huutaa paikalle toisen valopallon ilmestyttyä näkyviin ja hän näki saman kun minä, niin uskalsin vihdoin tehdä ilmoituksen havainnoista. Tänään kohteita oli kaksi, joista toinen tuli ensin näkyviin pihan ison puun takaa. Kohde tuli pohjoisesta ja liikkui kohti itää. Kohteen liikkuminen ei ollut tasaista, vaan se liikkui välillä hitaasti ja välillä nopeasti. Kohteen liike ei myöskään ollut suoraa, vaan se poukkoili muutaman kerran taivaalla. Kohde oli aluksi kirkkaampi ja isompi kuin tähti, mutta kun se meni kauvemmas niin valo himmeni pikkuhiljaa. Toinen tuli näkyviin samasta paikasta noin 10-15 sekunnin päästä, kun toinen oli jo hävinnyt näkyvistä. Tämän liikkui aikalailla samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Olen tosiaan tehnyt muitakin havaintoja reippaan viikon aikana, ja kaikki on tapahtunut illalla klo. 21-23 välillä. Osa on liikkunut kuten tänäänkin, mutta jotkut ollut hieman kauvempana ja muina iltoina ei ole näkynyt kuin yksi kohde. Yksi niistä tuli idästä ja liikkui länteen paljon nopeammin kuin lentokone, mutta pajon hitaamin kuin esim. tähdenlento ja nopeus pysyi tällä tasaisena. Tämän havainnon kesto oli noin 15-20sek. Yksi oli erilainen havainto kuin muut, koska kohde ei liikkunut, vaan ilmestyi taivaalle todella kirkkana pallona ja pysyi samassa paikassa ainakin minuutin verran, kunnes yht'äkkiä vain katosi. Mistään näkemistäni kohteista ei ole kuulunut mitään ääntä.
Kellonaika: 22:15
Päivämäärä: 16.10.2013
Oma arvio kestosta: yli 1.min

Havaintopaikka

Kylä tai kaupunginosa: Haukipudas
Kunta tai kaupunki: Oulu
Maakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi

Havainnon alussa: Pohjoinen
Havainnon keskivaiheilla: Koillinen
Havainnon lopussa: itä

Kulma, jossa kohde näkyi

Korkeuskulma havainnon alussa: 45
Korkeuskulma havainnon lopussa: 40

Koko- ja etäisyysarviot

Kohteen koko: Pohjantähteä isompi

Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: tasainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)
Lämpötila: -5,1

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: pimeä

Astronomiset ilmiöt

Astronomiset ilmiöt3: tähdet

Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: ulkona
Ajoneuvo: ei_auto
Havainto tapahtui: paljain_silmin
Mitä teit ennen havaintoa: Sytytin tupakan :)

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen muoto: Pyöreä
Kohteen ääriviivat: epäselvät
Kohteen väri: yksivärinen
Kuvaile väri: Kirkas

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: ei
Pysähtyikö kohde: ei
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: kyllä
Kuvaile loistaminen: Kohde isompi ja kirkkaampi kuin tähdet.
Valaisiko kohde ympäristöä: ei
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: ei
Aiheuttiko kohde pelkoa: ei
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: ei
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Kuvaile suhtautumistasi tunnistamattomiin lentäviin kohteisiin ennen havaintoasi ja sen jälkeen. Jos suhtaumisessasi tapahtui muutoksia, selitä miksi: Näiden havantojen pohjalta uskon maapallon ulkopuolisen älyllisen elämän olemassaolon.
Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: ei
Jos havaintoosi liittyy seikkoja, jotka eivät vielä tulleet esille, kerro myös niistä: Minä olen tosiaan reippaan viikon aikana tehnyt useita havantoja taivaalla liikkuvista valoista. Mikään niistä ei ole voinut olla esim. lentokone, helikopteri, tähdenlento tai satelliitti. Voin kertoa havainnoista tarkemmin jos on tarvis. Mieluiten yhteydenotot ainakin aluksi sähköpostilla ja tarvittaessa puhelimitse. Voi olla että havainnot ei loppuneet tähän, koska niitä on tullut nyt melkein joka ilta.
Päivämäärä ja paikka: 16.10.2013 Haukipudas

Tutkijakommentit

B.Borg 17.10.2013: Ilmoituksen perusteella sanoisin kyllä heti että kyseessä on tyypilliset satelliittihavainnot. Oulun horisontista katsottuna taivaalla on ollut vilkasta ja vaatii pientä salapoliisityötä kun yrittää täsmentää mitä satelliitteja ilmoittaja on nähnyt.
Varsin sopiva ehdokas löytyykin aika nopeasti. Se on Kosmos 921 Rocket joka on tullut näkyviin klo 22:12 azimuthissa 320 astetta.Puolivälissä matkallaan taivaan halki koilliseen se on joutunut varjoon klo 22:17 ja kadonnut näkyvistä.
Kun tämä satelliitti ilmestyi niin se oli näkyvissä varsin alhaalla, eli 10 asteen korkeudella, ja sehän sopii ihan mainiosti ilmoittajan kertomukseen että se ilmestyi " pihan puun takaa " .
Klo 22:17 samassa suunnassa on sitten näkynyt Landsat 7 joka puolestaan ilmestyi varjosta. Tämä satelliitti oli matkalla azimuthiin 340 astetta.

Mitä ilmoittajan ilmoitukseen siitä että kohteet liikkuivat epätasaisesti tulee, niin totean että tällaisia ilmoituksia tulee SUTille aika tasaiseen tahtiin.
Satelliitit kuitenkin kulkevat suoralla linjalla ja tasaisella nopeudella ja ilmoittaja erehtyy usein kun kokee ns. autokinesian.
Myös ilmakehä aiheuttaa sen että joskus saattaa vaikuttaa siltä että satelliitti tekee erilaisia ohjausliikkeitä.Tämä on kuitenkin näköharha.

B.Borg 18.10.2013: Ilmoittaja ei hyväksy satelliittiselitystäni ja lähettänyt piirroksen minulle jota kuitenkaan ei saa julkaista.
Tapaus siirretty oululaiselle tutkijalle nro 189 joka jatkaa tutkimuksia.

B.Borg 18.10.2013: Oululasinen tutkija nro 189 lähettää tällaiset tuulitiedot: ( Tuulitiedoilla on merkitystä kuntahdotaan miettiä tuulen mukana kulkevia ufolyhtyjä):
" En löytänyt tietoa nimenomaan Haukiputaan (kuuluu nykyisin Oulun kaupunkiin) säätilanteesta, mutta kylläkin Oulun Vihreäsaaresta, joka on noin 20 kilometrin päässä Haukiputaan taajamasta, löytyi tietoja. Tuulen suunta 16.10.2013 klo 22 oli noin 2 m/s ja tuuli tuli lännestä. "

B.Borg: Ei ole aivan poissuljettu sekään että kohteet ovat kulkeneet tuulen mukana lännestä itään.

B.Borg 30.10.2013: Saan tällaisen viestin oululaiselta tutkijalta nro.189:
" Haukiputaan havaitsijan tarkempi haastattelu ei taida onnistua, koska ao. henkilö ei ole vastannut sähköpostiviesteihini eikä puhelinsoittoihin. En saa sovituksi käyntiä."


Havaintoa koskevat muut kommentit (0 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Ei vielä yhtään kommenttia.

KommentoijaKommenttiAika


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |