Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 761 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: 3.11.2012.klo 21.30 kotona minä,vaimoni ja lapsenlapsi Pinja 4v.vaimo katsoo olohuoneessa telkkaria ja itse pikkulikan kanssa tablet tietokoneesta parisängyllä makkarissa lasten ohjelmaa,ollaan menossa iltapuulle,eka vielä vähän katotaan maantiekiitäjiä...oltiin kateltu 10-15 min kun sängyn jalkopäähän "nousi vihreän/sinisen värinen valo vasempaan jalkopäähän joka levisi vasemmasta reunasta oikeaan kuin lasinpyyhkijän sulan jälki,se aivan kuin piirsi jälkensä vasemmalta oikealle ja takaisin ja hävisi,valo oli noin 180 cm korkea,melkeen kattoon saakka,koko tapahtuma kesti noin 2 sekuntia,pikkulikka kysyi minulta:mikä välähti,sanoin en tiedä,tyttö alkoi itkemään ja sanoi,mua pelottaa,vinkkasin vaimolleni joka istui nojatuolissa kasvot meihin päin että tuus tänne mitähän tapahtui,näittkö saman kuin me,vaimo ei ollut mitään ihmeellistä huomannut,sanoi vaan tytölle että jospa te näite enkelin ja rauhoitteli Pinjaa jolloin hän kohta nukahtikin,aamulla ei mitään,tyttäreni ja Pinja läksivät sunnuntai iltana omaan kotiinsa Jyväskylään ja tyttäreni soitti mulle maanantaina että pikkulikka oli koko sen sunnuntai illan ollut oudon hiljainen ja katellut seiniä ja miettinyt sitä ihme valoa,nyt on kohta viikko kulunut eikä mitään uutta ole ilmennyt,tarkistin kaiken maailman mahdolliset valon aiheuttajat kotoa,sälekaihtimet oli kiinni eikä mistään kotoa sellaista valoa pysty tulemaan,kadulta ei voi tulla valo koska talomme kohdalla ei ole valaistusta....eipä jummarra,Jari
Kellonaika: 21:30
Päivämäärä: 3.11.2012
Oma arvio kestosta: 2 sekuntia

Havaintopaikka

Havaintopaikka: oma koti
Kylä tai kaupunginosa: tippatehtaankatu 8
Kunta tai kaupunki: 44200
Maakunta: suolahti

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: puuskainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: hämärä

Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: sisällä
Ajoneuvo: liikkuva
Havainto tapahtui: paljain_silmin

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen ääriviivat: selkeät
Kohteen väri: monivärinen

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: kyllä
Kuvaile liike: viuhka 2m
Pysähtyikö kohde: ei
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei
Miten kohde katosi näkyvistä: saman lailla kuin tulikin,ilmestyi ja katosi

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: kyllä
Kuvaile loistaminen: jo aiemmin kerrottu
Valaisiko kohde ympäristöä: kyllä
Oliko kohteessa erillisiä valoja: kyllä
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: ei
Aiheuttiko kohde pelkoa: kyllä
Kuvaile pelkoa: emme ole koskaan moista kokeneet
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: kyllä
Kuvaile psyykkiset vaikutukset: itseni laittoi miettimään,pikkutytöstä ja tulevaisuudesta en tiedä(jäikö jotain traumoja tms pelkoja)
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: ei
Jos havaintoosi liittyy seikkoja, jotka eivät vielä tulleet esille, kerro myös niistä: makkarin parisängyn päädystä olohuoneen nojatuoliin josta vaimoni katsoi tv:tä on matkaa 3,5-4m,hän oli kasvot meihin päin eikä havainnut mitään valoilmiötä,jos olisin ollut yksin en varmaan olisi kertonut kellekään mitään mutta meitä oli 2 jotka ilmiön näki,miksei kaikki 3 ihmistä.olihan se kuiteski n.4nm suuri.
Päivämäärä ja paikka: 8.11.2012 suolahti

Tutkijakommentit

B.Borg 9.11.2012: Asiasta ilmoitettu tutkijalle nro. 166.

---

10.12.2012: Tutkija 166 on haastatellut ilmoittajaa puhelimitse marraskuun loppupuolella.

Tapauksesta puhelimitse saatuja tarkentavia tietoja:

- Ensin valoilmiö nousi kuin yhdestä pisteestä putkimaisesti ylös, noin 180 cm korkeaksi. Tämän jälkeen se leveni yhtä leveäksi kuin parisängyn pääty (noin 2 m). Ilmiön sivut olivat suorat. Ilmiö oli siis nelikulmio, mutta yläpuoli hieman leveämpi kuin alapuoli. Kooltaan noin 4 neliömetriä.

- Päävärinä ilmiössä oli vaaleanvihreä, mutta seassa oli myös sinistä. Ilmiö oli täysin läpinäkymätön, kuin seinämä.

- Ilmiö oli reunojaan myöten näkökentässä.

- Ilmoittajan vaimo istui olohuoneessa vastapäätä havaitsijoiden sängyn jalkopäätyä, joten hänenkin olisi kaiken järjen mukaan pitänyt nähdä noin puolet ilmiöistä (väliseinä olisi tosin peittänyt osan ilmiöstä).

- Huoneessa oli normaali valaistus. Ilmoittaja ei osaa sanoa, valaisiko ilmiö huonetta. Ilmiö kirkkaus oli kuitenkin sitä luokkaa, että melkein häikäisi. Kirkkaudeltaan ilmiö oli tasainen.


Ufotutkijan arvio tapauksesta:
Mitään tämänkaltaista ilmoittaja ei ole aiemmin nähnyt, ja on hyvin hämmästynyt näkemästään. Ei osaa ilmiötä selittää mitenkään.

Tokihan (lähinnä vialliset tai väärinkytketyt) sähkölaitteet voivat aiheuttaa silminnähtäviä erilaisia sähköpurkauksia, mutta kaikki yksityiskohdat huomioiden tässä ei mielestäni ole sellaisesta kyse. Kysyin kuitenkin, millaisia sähkölaitteita makuuhuoneessa oli.
Huoneessa oli seuraavat sähkölaitteet valaistuksen lisäksi: Putkiradio, johto ei seinässä. Kitaravahvistin, johto ei seinässä. Sähköpatteri, johto oli seinässä.

Aivan tyypillisestä ufoilmiöstä tässä nyt ei ole kyse, mutta joka tapauksessa ilmiö oli ilmassa, ja se jäi tunnistamattomaksi, joten ihan oikealle yhdistykselle tapaus on ilmoitettu. Vaikuttava tapaus, jolla kaksi näkijää.

Ilmiön ilmestymistapaa ja säännöllistä muotoa pohtien, on huomattavissa viitteitä tuntemattomasta älystä.

---

Lisäys 15.1.2013 (tutkija 166): Uudemman kerran havaitsijan kanssa keskusteltuani, tuli esiin vielä lisää tarkentavia tietoja:

- Havaitsijan nimen voi mainita: Jari Niskanen.

- Ilmiön ilmaantumista ja katoamista voi kuvata hyvin niin, että se oli kuin iso tuulilasinpyyhkijä olisi pyyhkäissyt ilmiön näkyviin, ja pois.

- Valoilmiö väreili ja aaltoili aivan kuten revontulet. Aaltoilusta Jarille tuli mieleen myös ikkunaverhon pystysuuntaiset laskokset.

- Jarin huomautuksena lukijoiden kommentteihin mahdollisista autonvaloista: Ilmiö ei voinut olla autonvalot, sillä kaihtimet olivat kiinni, ja lisäksi tie menee talon väärältä puolelta tätä selitystä ajatellen.

- Myös aiempi ufohavainto: Nro 271.

Havaintoa koskevat muut kommentit (5 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

KommentoijaKommenttiAika
KooPee Suosittelen tutkimaan ajoneuvovalojen mahdollisuuden. Vaikka onkin sälekaihtimet kiinni, niiden päädyissä on rakoa. Itselläni liikkuu verhojen väleistä tulevia vastaavia harva se yö...09.11.2012 01:35:21
KooPee Ajoneuvoissa on myös melko silmäänpistävän sinertäviä halogeeneja tätä nykyä ja seinäpinnan väri myös kannattaa huomioida. Edestakainen liike tietysti auton ohituksesta.09.11.2012 01:37:03
FBI Katu on suljettu toisesta päästä.Ja voihan olla auton valot.Miksei aiemmin sitten ole vastaavaa, Jos haluat,niin soita tänne järven toiselle puolen.0500294236 13.11.2012 15:47:31
pepegunnar Onko tabletti varustettu projektorilla?17.11.2012 13:59:16
Fireball KooPee lienee oikeassa. Autoisa on tosiaan sinertäviä halogeeneja ja seinäpinnan väriin tosiaan kannattaa kiinnitää huomiota. Ohiajava auto lienee tapauksen vakavimmin otettava ratkaisu.23.11.2012 19:15:37


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |