Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 745 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: Jatkoa edelliseen ufohavaintoilmoitukseen (nro 744). Havaintojen yksityiskohtia en ole lomakkeelle laittanut, joten lomake on yksityiskohtien osalta alkutilassaan.


2. havainto. Kuopio, Savo, talvi 2007

Jälleen Mikko, Esko ja Ensio menivät Kuopion Vehmersalmella metsänlaitaan iltamyöhällä katsomaan näkyisikö mitään erikoisia ilmiöitä. Kaikki muistavat tapahtumat jossain määrin eri tavoin, mutta Mikon kertoman mukaan hän vilkutti taskulamppua kolme kertaa taivasta kohti, johon tuli saman tien kuin vastauksena kolme väläystä taivaalla olleesta liikkuvasta pyöreästä kohteesta, joka sitten joko kääntyi tai muuttui pitkulaiseksi kohteeksi, jossa oli ikkunoita. Kohde meni hitaasti metsään, ja laskeutui sinne. Mikko arvioi etäisyytensä kohteeseen lähimmillään 40 metriksi. Havaintoaika Mikon mukaan kolmisen minuuttia.

Eskon mukaan sen sijaan kohde oli pyöreä valo, joka mutkitteli taivaalla, ja hävisi metsän taakse (laskeutui?). Havaintoaika Eskon mielestä 20 sekuntia. Ension mielestä kohde taas oli pyöreä valo, joka vain lensi taivaalla hieman kaarevaa rataansa, ja hänestä se olisi saattanut olla jokin lentokone, havaintoaika hänen mielestään minuutin.

Tämän jälkeen kolmikko ajoi autolla “kuin ohjattuna“ lähistöllä olleeseen uuteen katselupaikkaan. Matkan aikana Mikon ja Eskon kesken oli telepaattisia kokemuksia, ja he alkoivatkin keskenään kokeilemaan, että toimiiko telepatia todellakin, ja toimihan se. He esimerkiksi tiesivät mitä numerosarjaa toinen ajatteli, ja kun Mikko kysyi, että mitä jälkiruokaa hän ajatteli, Esko vastasi aivan oikein että mustikkakukkoa (perinteinen savolainen jälkiruoka).

Kolmikon päästyä uuteen katselupaikkaan siellä oli Mikon mukaan metsän keskellä nähtävissä sama kohde, kuin minkä hän edellisessäkin paikassa oli nähnyt, eli siis valaiseva pitkulainen tai pyöreä alus (sivusta päin muodoltaan kuin limppu). Eskon mielestä metsässä oli eräänlainen pyörivä valonlähde, eikä hänen muistikuvansa käynyt yhteen Mikon havainnon kanssa. Ension mielestä kyse oli ilmeisesti vain jonkin auton valoista.


Havainto 3. Suonenjoki, Savo, talvi 2007

Tällä kerralla oli havaitsijoina neljä kaverusta (Mikko, Esko ja kaksi heidän tuttavaansa). Tällä kerralla he menivät Suonenjoella metsänlaitaan katsomaan näkyisikö mitään erikoisia ilmiöitä. Pian paikalle tultuaan, kellon ollessa yöllä 2 - 3 välillä, metsään noin 100 - 300 metrin päähän syttyi eräänlainen taivasta kohti pyörivä valonheitin, josta kuului epämääräistä tehdasmaista kolinaa. Pyörivän valon leveys maanpinnan tasolla oli ehkä noin kahdeksan metriä, ja valokiila leveni jonkin verran ylöspäin noustessa. Noin vartin päästä valonheittimen ilmestymisestä, syttyi toinen samanlainen valonheitin kauemmas metsään, noin 500 metrin päähän. Ilmiöiden oltua näkyvissä yhteensä noin 30 – 60 minuuttia, ne sammuivat, eikä mitään enää näkynyt. Samalla loppui myös kolina, eikä muita ääniä kuulunut koko aikana.


Havainto 4. Kuopio, Savo, kevättalvi 2007

Tällä kerralla havaitsijoina olivat Mikko, Esko ja Anni (salanimi), jotka tulivat peltoaukealle Kuopion Ritisenlahdelle noin klo 23:00 katselemaan näkyisikö mitään. Metsässä muutaman sadan metrin päässä alkoi kohtapuoliin näkyä äänettömiä salamavalon kaltaisia välähdyksiä (yhtä nopeitakin), jotka alkoivat vähitellen tulla lähemmäs havaitsijoita. Välähdyksiä oli yhteensä noin 10 – 20, ja lähimmillään ne olivat havaitsijoista arviolta 10 metrin päässä. Mikon mielestä ne tuntuivat sähköiskuilta, ja niistä aiheutui hetkellinen päänsärky. Eskon mielestä välähdykset eivät tuntuneet mitenkään epämiellyttäviltä, ja hän oli vain kiinnostunut tästä ilmiöstä. Annille sen sijaan tuli välähdyksistä epämiellyttävä olo, ja hän halusi paikalta pois.

Kolmikko lähtikin paikalta pois, ja he siirtyivät autolla noin 15 km:n päähän aukealle paikalle, josta näkyi edessäpäin olevalla taivaalla muutaman sadan metrin korkeudella välähtelevä pilvi, jonka välähdykset olivat samanlaisia kuin välähdykset aiemmin metsässä. Samanaikaisesti myös metsässä, joka oli suunnilleen pilven alapuolella, näkyi näitä välähdyksiä.


Kellonaika: 00:00
Päivämäärä: Tarkka ajankohta ei tiedossa.

Havaintopaikka


Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: puuskainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: kirkas päivänvalo

Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: sisällä
Ajoneuvo: liikkuva
Havainto tapahtui: paljain_silmin

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen ääriviivat: selkeät
Kohteen väri: yksivärinen

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: ei
Pysähtyikö kohde: ei
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: ei
Valaisiko kohde ympäristöä: ei
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: ei
Aiheuttiko kohde pelkoa: ei
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: ei
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: ei
Päivämäärä ja paikka:

Tutkijakommentit

24.10.2012 Ufotutkija 166 (Vertainen):

Arvio 2. tapauksesta: Mielenkiintoista, että kaikilla näinkin erilaisia havaintoja. Näin ollen kokonaisarviointi ja luonnollisen selityksen hakeminen menee mahdottomaksi, mutta erilaiset havainnot tukevat ainakin sitä, että jotain epätavallista on tapahtunut, sillä jos he yhdessä yrittäisivät keksiä uskottavia ufojuttuja, niin kannattaisi ainakin kuvailla outoja ilmiöitä samalla tavalla.

En voi olla ajattelematta, että “jokin tuntematon“ olisi ollut jostain syystä ohjaamassa heitä (minne ajavat), ja vaikuttamassa heidän havaintoihinsa (mitä näkevät/uskovat näkevänsä). Telepatiakokemuksen esiintyminen on mielestäni olennainen havainto, sillä ufoilmiöt ja muut paranormaalit ilmiöt tuntuvat usein kulkevan käsi kädessä. Myös taskulampulla taivaalle lähetettyihin valomerkkeihin saaduista vastauksista ovat kertoneet useat muutkin ufohavaitsijat.

Arvio 3. tapauksesta: Ajankohta ja yksityiskohdat huomioiden en pitäisi metsäkoneita varteenotettavana selitysvaihtoehtona, mutta voisiko olla jotain muuta poikkeuksellista ihmistoimintaa? En tosin keksi, mitä se olisi voinut olla. Jos olisi jotain porukkaa ollutkin, niin olettaisi, että olisi kuulunut puhetta (ennen tai jälkeen kolinan), tai näkynyt muitakin valoja (esim. taskulampuista) säkkipimeässä metsässä.

Arvio 4. tapauksesta: Voisivatko olla jonkinlaisia hyvin harvinaisia (ja tieteelle tuntemattomia?) ilmakehän sähköpurkausilmiöitä? Tuntuivathan ne joka tapauksessa Mikosta sähköiskuilta. En muista kuulleeni tällaisista välähdyksistä minkään ufotapauksen yhteydessä.


Yleisarvio kaverusten havainnoista:

Havaintoilmoitus 1. havainnosta on tehty alun perin 1/2009, mutta erinäisten syiden vuoksi julkaisu havaintotietokannassa valitettavasti vasta nyt.

Ufotutkija 166 (Vertainen) on haastatellut havaitsijoita (Mikko, Esko, Ensio ja Anni) Eskon kotona 8/2009. Mikon, Eskon ja Ension kanssa kävin samalla reissulla myös yhdellä heidän tutulla tähystyspaikalla (sillä kertaa ufot pysyivät piilossa).

Kaikki havaitsijat ovat tapahtumien aikaan vuosina 2006 − 2007 olleet 18 − 20−vuotiaita. Heistä syntyy varsin rehellinen vaikutelma, eikä ole pienintäkään syytä epäillä heidän kertomuksiaan. Joukko nuoria jotka ovat vain nähneet epätavallisia asioita. He suhtautuvat kokemuksiinsa rauhallisesti ja suurella mielenkiinnolla. Itse haastattelu sujui rauhallisesti, ja kaikki pääsivät kertomaan omista havainnoistaan ja mielipiteistään lähinnä näihin neljään tapaukseen liittyen.

En voi välttyä ajatukselta, että oudot ilmiöt jollain tavoin ja jostain syystä seurailisivat tätä joukkoa, mutta toisaalta ehkä ilmiöt jollain tavoin liittyvät myös tiettyihin paikkoihin, joissa he ovat niitä useimmin nähneet (Ritisenlahti). Kaikki nämä paikat ovat ainakin olleet maaseutuympäristössä.

Eskolle ja Ensiolle kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia, Mikollekin pääosin, mutta tässä 1. havainnossa hän koki myös pelkoa. Mikolle on tällaisten outojen ilmiöiden yhteydessä käynyt kaksi kertaa lisäksi niin, että ensin kun hän on havainnut ilmiön, on hän säikähtänyt (perin inhimillistä), mutta heti sen jälkeen olo onkin yllättäen muuttunut hyväksi, autuaaksi ja onnelliseksi.


Puhelinsoitto Mikolle 9.10.2012, jolloin kyselin häneltä, että onko mitään uutta tapahtunut sen jälkeen kun kävin heitä jututtamassa?

Ufohavaintojen suhteen ei ole tapahtunut juurikaan mitään uutta ja erikoista, mutta silloin tällöin joitain outoja valoja taivaalla näkynyt. Porukalla eivät ole enää viime vuosina käyneet ufoja "tähystämässä", koska kaikki kyseiset ihmiset keskittyvät nykyään mieluummin aivan muihin asioihin. Porukka on siis hajonnut. Mikon mukaan ufoja pitäisikin käydä "tähystämässä" säännöllisesti, ja tosiaan keskittyä siihen yhteyteen, mikä syntyy ihmisten ja ihmiskunnan ulkopuolisten olentojen välille. Tällainen yhteys ei suinkaan ole yksisuuntainen (olennoilta jotain ihmisille), vaan eräänlaista yhteistyötä.

Ufojen tähystäminen maastossa ei tällä hetkellä ole Mikon mielestä hänelle enää kovin oleellinen asia.

Mikon osalta yhteys tähän ihmiskunnan ulkopuoliseen älyyn onkin sittemmin kehittynyt pitkäaikaiseksi kontaktiksi, ja hänen luonaan on vieraillutkin sinertäviä, pari metriä pitkiä olentoja. Minulla onkin aikomuksena haastatella Mikkoa tarkemmin näistä hänen nykyisistä kontakteistaan, ja saada kokemuksista raportti kontaktitietokantaan.


Havaintoa koskevat muut kommentit (3 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

KommentoijaKommenttiAika
Nordik kolmikko kyseesä, ei sii viisikko.24.10.2012 23:10:35
Doe Ufotutkija ei haastatellut havainnoitsijoita yksitellen minkä pitäisi olla aivan itsestään selvää. Ryhmäpaine saa ihmisen tekemään paljon typerämpiäkin juttuja.25.10.2012 00:03:08
Yugata, fuforafoorumilta Tää kolmikko vois joskus ottaa minutki mukaan noille tähystyspaikoille. Laittakaa yv fufora foorumilla jos sopii.30.01.2014 19:02:20


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |