Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 663 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Kuva 1

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: Ajoin kotiin illalla, perhe oli jo nukkumassa. Kevätilta tuntui lämpimältä, ja tuli tunne että haluaisin vielä kävellä. Menin rantaan ja jäin vain katselemaan tähtiä ja lentokoneiden valoja.

Seurasin katseella useita lentokoneita kulkien taivaanrannan yli. Seurasin yhtä valopistettä, jonka arvelin olevan lentokone hyvin korkealla. Suoral lentorata kulki suoraan ylitseni. Ääntä en kuullut viiveelläkään, mistä päättelin lentokoneen lentävän erittäin korkealla. Mietin myös voisiko se olla satelliitti, mutta satelliitiksi valopisteen kirkkaus tuntui liian suurelta. Tämä valopiste ylitti kohdallani ja jatkoi pohjoisen suuntaan, missä puut peittivät näkyvyyden.

Jatkoin taivaan katselua takaisin etelän suuntaan merelle. Jossain vaiheessa, ehkä 1-2 minuuttia myöhemmin käännyin katsomaan sille kohtaa missä em. valopiste oli jäänyt puiden taakse ja huomasin samannäköisen valopisteen liikkuvan edellistä vastakkaiseen suuntaan, ikään kuin samaa uraa takaisin. Seurasin valopistettä kiinnostuksella sen kulkiessa ylitseni ja jatkaessa etelän suuntaan.

Noin 10-15 sekunnin päästä valopisteen ollessa noin 40-45 asteen kulmassa tapahtui yllättävää: vauhdin vähenemättä lainkaan, suunta muuttui noin 120 astetta täysin geometrisen jyrkällä käännöksellä, ilman mitään silmin nähden havaittavaa pyöristynyttä mutkaa, kuin pingispallo osuessaan pöytään. Lähes välittömästi tämän jälkeen piste kiihdytti vauhtia seuraavan noin 1-1,5 sekunnin aikana arviolta 10-20 kertaiseksi, minkä päätteeksi se hävisi näkyvistä. Jäin tuijottamaan tuota kohtaa, mutta mitään muuta ei ilmaantunut.

Tämä tuntui niin henkilökohtaiselta tapaukselta, että en edes katsonut kelloa. Kello oli vähintään 22.00, enintään 0:30, veikkaisin että maanantaina 14.5.2012 23.30 tuntumassa. Kello oli taskussa mutta tässä havainnossa ajankohta jäi kaikista epätarkimmaksi.
Kellonaika: 23:30
Päivämäärä: 14.5.2012
Oma arvio kestosta: 15 sekuntia

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Lauttasaaren ns. Ryssänkärjen hiekkaranta (eteläinen), lähin katuosoite: Itälahdenkatu 1. (tästä n. 100 metriä rantaan)
Kylä tai kaupunginosa: Lauttasaari
Kunta tai kaupunki: Helsinki
Maakunta: Uusimaa

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi

Havainnon alussa: Pohjoinen
Havainnon keskivaiheilla: Etelä
Havainnon lopussa: Etelä-20/30 astetta kaakkoon

Kulma, jossa kohde näkyi

Korkeuskulma havainnon alussa: 105
Korkeuskulma havainnon lopussa: 30

Koko- ja etäisyysarviot

Kohteen koko: Mahdotonta sanoa, valopiste
Kohteen etäisyys lähimmillään: Mahdotonta sanoa, valopiste
Kohteen korkeus maanpinnasta alimmillaan: Mahdotonta sanoa, valopiste

Säätila havaintohetkellä

Tuulen suunta: melko tyyntä
Tuulentyyppi: tasainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)
Lämpötila: 10-13

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: hämärä

Astronomiset ilmiöt

Astronomiset ilmiöt3: tähdet

Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: ulkona
Ajoneuvo: ei_auto
Havainto tapahtui: paljain_silmin
Havaintopaikan kuvaus: Etelään avautuva hiekkaranta. Pohjoiseen päin näköesteenä puustoa ja taloja, katselukulma pohjoiseen päin rajautuu n. 110 asteeseen.
Mitä teit ennen havaintoa: Katsoin tähtiä ja lentokoneita.

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen muoto: Pistemäinen.
Kohteen ääriviivat: selkeät
Kohteen väri: yksivärinen
Kuvaile väri: Valkoinen valopiste

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: kyllä
Kuvaile liike: Olettaen että kohteen korkeus pysyi samana : Suoraan yläpuolella astenopeus suurempi ja tasaisesti hidastuva.
Pysähtyikö kohde: ei
Vertaa kohteen nopeutta tuttuihin kohteisiin: Vaikutti etenevän kuten n. 1000 km/h liikkuva lentokone n. 4-6km korkeudessa; kaarinopeus.
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei
Miten kohde katosi näkyvistä: Kohteen vauhdin kiihtyessä se näytti loppuvaiheessa sumentuvan, kunnes hävisi kokonaan keskellä ilmalentoa.

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: kyllä
Kuvaile loistaminen: Tasainen valopiste. Ei välkkymistä. Ainoana poikkeuksena lopun sumentuminen.
Valaisiko kohde ympäristöä: ei
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: ei
Aiheuttiko kohde pelkoa: ei
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: kyllä
Kuvaile psyykkiset vaikutukset: Hymyilytti, tuntui että tämä oli hyvin henkilökohtainen "vilkutus" minulle.
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Kuvaile suhtautumistasi tunnistamattomiin lentäviin kohteisiin ennen havaintoasi ja sen jälkeen. Jos suhtaumisessasi tapahtui muutoksia, selitä miksi: Olen toivonut näkeväni, mutta pitänyt toivetta näkemisestä toisaalta hieman pinnallisena. Vaikka en sitä tuolloin aivan tarkasti ajatellutkaan, mielentila tuntui oikealta. Tuntui että kyseessä oli kahdensuuntainen asia.
Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: ei
Mihin ilmoitettu: En, enkä aio. Mitäs näistä. Pikkaisen on vielä sellaista ilmapiiriä että joku voi pitää hurahtaneena tms jos näistä liik
Jos havaintoosi liittyy seikkoja, jotka eivät vielä tulleet esille, kerro myös niistä: Likinäköä noin 1.0 diopteria. Ei laseja havaintoja tehdessä. Käytän laseja vain autoa ajaessani. Heikoimpia tähtiä en näe paljain silmin. Ilmoittamani valopiste näkyi minulle erittäin selvästi. Olen lukenut protokollista, joiden avulla "yhteydenotto" ET-porukoihin käy helpommin. En ole näitä lukenut, mutta kiinnostunut kyllä. Jos haluaa kertomani selittää pois, voi em. raportoinnista tehdä päätelmät, että "joo, rankka päivä takana ja halusi nähdä mitä näki." Olen havainnoistani ja niiden kuvailusta kuitenkin tarkka; tiedän jonkin verran havaintopsykologiasta.
Päivämäärä ja paikka: 28.5.2012

Tutkijakommentit

Ufotutkijalta 178 31.7.2012, tutkin tapausta.

Haastattelu 8.8.2012 tekijä ufotutkija 178 paikalla myös ufotutkija 162
Havainto on kaksiosainen ensin siihen liittyvät lentokoneen kirkkaat valot jotka haastateltu on tunnistanut sellaisiksi. Toinen osa on kun hänen mielestään samat valot tulivat takaisin tehtyään jossain ”silmukan” pidän kuitenkin jälkimmäisiä valoja avaruusromuna joka on ollut yhtäkirkas kuin lentokoneen valot sillä jatkettuaan noin 20sek(havaitsijan arvio) ne kääntyivät täysin suorassa kulmassa äkkiä 120 astetta ja tämän jälkeen valot kiihdyttivät 10-20 kertaiseen nopeuteen jättäen jälkeensä jo vauhtiviivan tyyppisen, alle kahdessa sekunnissa tästä käännöksestä valot hävisivät hiipumalla.
Mukana tähtikartta jossa niiden reitti. Kartassa ja havaintokuvauksessa on ristiriitaa kulmissa, havaitsija on kuitenkin omakätisesti piirtänyt reitit mukanamme olleeseen karttaan, josta siirsimme ne digitaaliseen muotoon. Uskomme enemmän piirrosta koska yli 90 asteen suunnanmuutoksiin kappaleen pitäisi pysähtyä jotta se olisi kerralla mahdollinen.
Avaruusromun kimpoamista ilmakehästä avaruuteen tukee teoria sillä ne olivat ensin kirkkaita ja havaitsija puhui niiden ”vilkuttaneen” hänelle, vilkkuminen on johtunut niiden palamisesta ja hajoamisesta. Sitten kun kimpoaminen on tapahtunut on niiden suunta havaitsijaan nähden muuttunut ja siitä tämä näennäinen kiihdyttäminen ja että ne alkoivat muodostaa valoviivaa peräänsä vauhdin noustua äkkiä havaitsijan suhteen.
Avaruusromua on hidasta ja nopeaa ja se kulma-aukko josta pääsee maan pinnalle eri nopeuksilla on aika pieni joten takaisin kimpoamisia voi tapahtua.
Tutkimus on tehty pois sulkemalla tunnettuja ilmiöitä ja molemmat tutkijat olivat samaa mieltä avaruusromu teorian sopivuudesta, havaitsija ei ollut täysin vakuuttunut siitä hän ei asettanut sitä ensimmäiselle sijalla ajatuksissaan.

B.Borg 13.8.2012: Kartassa kohteen kulkusuunta päinvastainen ( etelästä pohjoiseen ) kuin selostuksessa
( pohjoisesta etelään ).

Havaintoa koskevat muut kommentit (0 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Ei vielä yhtään kommenttia.

KommentoijaKommenttiAika


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |