Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 63 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: Elokuussa 1997 Korson pohjois-puolella junaradan varressa Vantaalla kello noin. 22.00 alkaen, sukulaisteni ollessa käymässä kylässä luonani. Kävimme tutustumassa iltaelämään ympäri pääkaupunki-seutua, vm 95 autolla. Olimme tulossa kaveriltani Keravalta, ja olimme juuri saapumassa Korsoon kun huomasin, vasemmalla puolellani jotakin kirkkaan hohtavaa. Istuin sisällä itse takapenkillä, kuljettajan takana. Katseltuani hetken tätä omituista valoa, joka seurasi meitä liikahtamatta mihinkään suuntaan, auton asennon kuitenkin vaihdellen ja keulan osoittaessa eri suuntiin, tien kääntyessä oikealle tai vasemmalle. Koko matkan valo ei lähtenyt pois, niin sanoin kummallekkin sukulaiselleni että katsokaa mikä tuo outo Boltsi on? Kuljettaja katsoi olkansa yli vasempaan-yläviistoon ja pysäytti auton heti, tien oikeaan laitaan Korson ja Keravan väliselle rataosuudelle, ja sillä välisellä pitkällä suoralla. Nousimme autosta ja aloimme ihmetellä tätä omituista vaaleaa kirkasta, mutta ei häikäsevää valoa pyöreän ja soikion muotoista kummajaista. Valopallo oli noin 15-30 metrin päässä meistä täysin äänettömänä, tilanne alkoi selvitä että kysymyksessä on jotakin tämän planeetan ulkopuolelta, tulleita sivilisaatioita. Sitten aloimme toinen toisensa jälkeen muuttua hysteerisimmiksi ja shokki alkoi lähetä meitä. Silloin hyppäsimme autoon ja aioimme mennä karkuun tättä outoa vaanijaa. Vastaan tulevien autojen valot saivat tämän esineen , häipymään aina hetkeksi länteen puurajan tuntumaan. Ja muiden autojen mennessä pois näkyvistä, tuli tämä esine aina sekunnin murtoosassa takaisin automme lähelle. Tätä kissa ja hiiri leikkiä kesti monta minuttia, ja sinä aikana pysähdyimme 3 kertaa katsomaan mikä meitä seuraa. Joka kerta alus oli alle 30 metrin päässä meistä ja täysin äänetön, mitään ääriviivoja ei ollut erotettavissa paitsi muoto, mikä oli keskeltä pyöreä ja hieman soikea perä asennossa. Etäisyyden arvioin melko tarkasti koska lytypylväiden etäisyys, toisistaan on 25 metriä ja lähimmillään alus oli jopa 5 metrin päässä meistä, joka kesti 10 minuutista 20 minuuttiin. Tapaus yritettiin järkeillä kaikilla mahdollisilla kosteilla niissä onnistumatta, kävimme heti tapauksen jälkeen Hki-Vantaan kentällä kyselemässä mahdollisia aiheuttajia, mutta emme saaneet mitään asiaan poikkeavia tietoja. Tapaus on syöpynyt mieleeni ja muistan sen joka päivä, elämäni loppuun asti.
Kellonaika: 22:00
Päivämäärä: Tarkka ajankohta ei tiedossa.
Päivämäärän tarkennus: 8 kuukausi ja vuosi 1997
Kesto kellosta: 10-20min
Oma arvio kestosta: 20min

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Vantaa
Kylä tai kaupunginosa: Kerava-Korso
Kunta tai kaupunki: Vantaa
Maakunta: Etelä-Suomi

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi

Havainnon alussa: Itä
Havainnon keskivaiheilla: Itä,Länsi,Pohjoinen,Etelä.
Havainnon lopussa: Pohjoinen

Kulma, jossa kohde näkyi

Korkeuskulma havainnon alussa: 15
Korkeuskulma havainnon lopussa: 30

Koko- ja etäisyysarviot

Kohteen koko: 3x3 metriä
Kohteen etäisyys lähimmillään: 5 metriä
Kohteen korkeus maanpinnasta alimmillaan: 5 metriä

Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: tasainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)
Lämpötila: 17

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: hämärä

Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: ulkona
Ajoneuvo: pysäköity
Havainto tapahtui: paljain_silmin
Havaintopaikan kuvaus: Pitkä suora junaradan varressa

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen ääriviivat: utuiset
Kohteen väri: yksivärinen
Kuvaile väri: Vaaleaa, kirkasta ei häikäisevää sumuista.

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: ei
Pysähtyikö kohde: kyllä
Vertaa kohteen nopeutta tuttuihin kohteisiin: 10 + x draken hävittäjän nopeuden ollessa äänennopeus
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei
Miten kohde katosi näkyvistä: Puf, valonnopeudella avaruuteen.

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: kyllä
Valaisiko kohde ympäristöä: ei
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: ei
Aiheuttiko kohde pelkoa: kyllä
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: kyllä
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Kuvaile suhtautumistasi tunnistamattomiin lentäviin kohteisiin ennen havaintoasi ja sen jälkeen. Jos suhtaumisessasi tapahtui muutoksia, selitä miksi: Ennen havaintoa ei tiedostettu, jälkeen vakaa uskomus muihin siviilisaatioiden ja elämän olemassaoloon. Ja syvä tietoisuus että,muilla planeetoilla on elämää tässä kosmoksessa.
Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: ei
Päivämäärä ja paikka: 10.10.2008 Helsingissä

Tutkijakommentit

Tapausta tutkii parhaalaan Ufotutkija 162. Tapauksen tutkinta on vielä kesken, lähetin havainnon tekijälle suuri sähköpostia johon lisäsin yhteys tietoni, siis jään odottamaan vastausta.Ufotutkija Leinonen

Sain tänään 21.2.17 viestin nimimerkiltä: First hand witness.
Hän lupasi lisätietoa tapauksesta. Lähetin sähköpostia hänen antamaan osoitteeseen pyytäen
yhteydenottoa ja lisätietoa tapauksesta.Jään odotukselle.
Heikki Kulju Nro 20

Seuraava viesti vastaanotettu 15.8.2019:
Tutkiskelin tässä vanhaa ilmoitustani ufohavainto kannassa (63) joka oli hieman hätäisesti kirjoitettu ja kerron tässä että tapahtuma todella tapahtui.
Sikäli mielenkiintoa riittää ja kysymyksiä herää niin voin vastailla parhaani mukaan.

Alus oli noin 5 metriä halkaisijaltaan ja noin 1.5 metriä korkea. Säteillen sähkön sinistä valoa ja näimme sen todella läheltä useiden minuuttien ajan. Etäisyyttä lähimmillään oli noin 15 metriä.
Tapahtuma todella jätti jäljen ja olen ko päivästä alkaen tutkinut ilmiötä. Ei ole epäselvää mistä oli kysymys, kyllä voimme puhua perinteisestä ufosta sen kaikessa merkityksessä.

Heikki Kulju Nro 20

Kysymyksessä erittäin mielenkiintoinen ja merkittävä tapaus.
Suoritan vielä puhelinhaastattelun lähiaikoina.
Heikki Kulju Nro 20 15.8-19


Haastattelin tapauksen ilmoittajaa 30.9.2019
Keskustelimme tapauksesta ja ufoilmiöistä n. 45 min. ajan.

Kokijoille yllä kuvattu kohtaaminen on ollut erittäin vaikuttava tapaus, joka on mielessä yhä edelleen jopa päivittäin. Sama koskee hänen Ruotsissa asuvia serkkuja, jotka olivat autossa, kun kohtaaminen tapahtui.
Tapauksen yksityiskohdat vastaavat täysin aiemmin lähetettyä ilmoitusta.
Kohteen koko on ollut 3-5 m. Kirkaan hitsausvaloa muistuttava vaalen sinertävä valo oli ollut niin voimakas, että kohteesta ei voinut tehdä tarkkoja havaintoa.
Mielenkiintoista oli se, että ufo väisti aina sivulle piiloon, kun vastaantulevaa liikennettä oli tullut ja tämä oli toistunut useaan kertaan. Kohde oli ollut täysin äänetön. He olivat pysäyttäneet auton pariin kolmeen kertaan todetakseen, että ufo seurasi heitä edelleen. Hän arvio kohteen etäisyydestä oli n. 10-15 m:n päässä heistä lähimmillään.
Yksi autossa olleista ruotsalaisista serkuista oli kokenut myöhemmin ruotsissa vastaavanlaisen tapauksen. Siinä hän oli saanut toiselle puolelle kasvoja säteilystä aiheutuneen voimakkaa punotuksen, joka oli häipynyt myöhemmin.

Pitkän keskustelun perusteella ei ole mitään syytä epäillä, että tapaus olisi keksitty. Henkilö on erittäin rationaalinen ja ei omannut ennen tapausta kiinnostusta tämän tyyppisiin ilmiöihin. Hänen omien sanojen mukaan tämä tapaus muutti hänen elämän ja elämänkatsomuksen monessa mielessä.
Olen haastatellut Kauhajoella vastaavanlaisen tapauksen. Siinäkin ufo seurasi nelihenkistä seuruetta parinkymmenen minuutin ajan. Myös samaoin kuin edellisessä ufo poistui hetkeksi metsän taakse ja palasi jälleen auton läheisyyteen tehden sen n. 10 kertaa. Hyvin samalainen tapaus kuin tämäkin. (Kauhajoen tapaus on tapahtunut suunnilleen samoilla vuosilla kuin tämäkin)

Heikki Kulju Nro 20

Kommenttiosastoon tuli arvio, että "humalaisten harhaa ja kuu kysymyksessä". Tämän lisäksi kirjoittaja nimimerkillä "selvä pyy" vielä kirjoitta:"case closed". Kysymys kuuluu: kuka haluaa, että tämä tapaus on käsitelty loppuun?
Tekemäni puhelinhaastattelun perusteella, asia ei ole mitenkään loppuun käsitelty. Kysymyksessä on erittäin vakuuttava tapaus, jossa kolme henkilöä on kokenut tämän tapauksen.
Tapaus on jättänyt kaikkiin lähtemättömän jäljen, joka ei ole vuosienkaan kuluessa heikentynyt.
Jollain ns. "ufokommentoijalla" on otsaa väittää lonkalta ilman haastattelematta kokijaa,ja heittää täysin ilkeämielisiä ja harhaanjohtavia kommentteja. Nuo kommentit tuntuu hyvin tutuilta ja eipä liene vaikea arvata kuka kirjoittelee nimimerkin takaa tuollaisia ja vielä pyrkii sanelemaan, että tapaus olisi loppuun käsitelty.
En tule tulevaisuudessa hyväksymään tuollaisia kommentteja kommenttiosioon. Jos väittää jotain humalaiseksi, niin siihen on oltava jotain perusteita. Tuollaiset kommentit nimimerkin takaa ovat loukkaavia ja vähätteleviä.
Heikki Kulju Nro 20

Havaintoa koskevat muut kommentit (25 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 2)

KommentoijaKommenttiAika
Heikki Kulju Nro 20 Lue tutkijan Nro 162 ilmoitus tutkijaosastosta. Hän on näköjään ollut tietoinen sp-osoitteesta, kun kertoo selaisella lähestyneen ilmoittajaa. Hieman sekava kommentti.20.02.2017 18:38:30
TreBoy Ilmoituksen havaitsija/allekirjoittanut voisi ystävällisesti lähettää teille yhteys tietonsa! Jos tämä viesti tavoittaa hänet.20.02.2017 20:55:47
BBorg Herrasmiehenä en lähde tässä kertomaan asiasta julkisesti sen enempää.Kyllä minä tiedän mitä tehtiin tai ei tehty ja miksi.20.02.2017 22:25:03
Heikki Kulju Nro 20 Sai viesti nimimerliltä "First hand witness": "Leinonen oli aikoinaan yhteydessä ko tapauksessa mutta asia jäi kesken. Voin antaa virallisen raportin sitä haluaville" Lähetin sähköpostia ilmo21.02.2017 15:07:09
Heikki Kulju Nro 20 Tämän mielenkiintoisen ja vaikuttavan tapauksen kokijan puh. haastettelu tehty 30.9.201930.09.2019 13:09:52
Case closed Tutkimuksissa on pystytty selkeästi osoittamaan että epäselväksi jääneen kohteen alkuperää on nykytekniikalla mahdoton selvittää.30.09.2019 13:43:41
Selvä pyy Selvästi yleinen täydenkuun aiheuttama harha! Ja case selvästi closed. Ei 20 vuoden jälkeen ole muuta kuin humalaisten nuorten käsityksiä.06.10.2019 10:33:54
Heikki Kulju Nro 20 Vai humalaisten kokemus ja kuu! Olen haastatellut henkilön juuri hiljakkoin. Täysin typerä ja vähähättelevä arvio. Ei antsaitsi tulla hyväksytyksi, mutta olkoon tämä esimerkki ilkeydestä! 06.10.2019 10:57:48
Heikki Kulju Nro 20 Voin vain arvata kuka tuo "selvä pyy lienee." Tyyli paljastaa. Keneltä voi tulla tuollaisia kommentteja. Arvatkaa!06.10.2019 10:59:56
Heikki Kulju Nro 20 Olen lisännyt tutkijakommenttiin lisäyksen koskien "selvä pyy" kommenttia . (Siis tapaus 63)06.10.2019 11:17:43


Mene sivulle: 1 2 3

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |