Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Tärkeä tiedotus käyttäjille: Vanha Ufohavaintokanta on laitettu 19.10. lukumuotoon. Tämä tarkoittaa sitä, että tapausten kommentointeja ei enää voi tehdä. Tietokantaa voi siis vain selata. Uusi Havaintotietokanta tulee korvaamaan vanhan lähiaikoina.


Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 63 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: Elokuussa 1997 Korson pohjois-puolella junaradan varressa Vantaalla kello noin. 22.00 alkaen, sukulaisteni ollessa käymässä kylässä luonani. Kävimme tutustumassa iltaelämään ympäri pääkaupunki-seutua, vm 95 autolla. Olimme tulossa kaveriltani Keravalta, ja olimme juuri saapumassa Korsoon kun huomasin, vasemmalla puolellani jotakin kirkkaan hohtavaa. Istuin sisällä itse takapenkillä, kuljettajan takana. Katseltuani hetken tätä omituista valoa, joka seurasi meitä liikahtamatta mihinkään suuntaan, auton asennon kuitenkin vaihdellen ja keulan osoittaessa eri suuntiin, tien kääntyessä oikealle tai vasemmalle. Koko matkan valo ei lähtenyt pois, niin sanoin kummallekkin sukulaiselleni että katsokaa mikä tuo outo Boltsi on? Kuljettaja katsoi olkansa yli vasempaan-yläviistoon ja pysäytti auton heti, tien oikeaan laitaan Korson ja Keravan väliselle rataosuudelle, ja sillä välisellä pitkällä suoralla. Nousimme autosta ja aloimme ihmetellä tätä omituista vaaleaa kirkasta, mutta ei häikäsevää valoa pyöreän ja soikion muotoista kummajaista. Valopallo oli noin 15-30 metrin päässä meistä täysin äänettömänä, tilanne alkoi selvitä että kysymyksessä on jotakin tämän planeetan ulkopuolelta, tulleita sivilisaatioita. Sitten aloimme toinen toisensa jälkeen muuttua hysteerisimmiksi ja shokki alkoi lähetä meitä. Silloin hyppäsimme autoon ja aioimme mennä karkuun tättä outoa vaanijaa. Vastaan tulevien autojen valot saivat tämän esineen , häipymään aina hetkeksi länteen puurajan tuntumaan. Ja muiden autojen mennessä pois näkyvistä, tuli tämä esine aina sekunnin murtoosassa takaisin automme lähelle. Tätä kissa ja hiiri leikkiä kesti monta minuttia, ja sinä aikana pysähdyimme 3 kertaa katsomaan mikä meitä seuraa. Joka kerta alus oli alle 30 metrin päässä meistä ja täysin äänetön, mitään ääriviivoja ei ollut erotettavissa paitsi muoto, mikä oli keskeltä pyöreä ja hieman soikea perä asennossa. Etäisyyden arvioin melko tarkasti koska lytypylväiden etäisyys, toisistaan on 25 metriä ja lähimmillään alus oli jopa 5 metrin päässä meistä, joka kesti 10 minuutista 20 minuuttiin. Tapaus yritettiin järkeillä kaikilla mahdollisilla kosteilla niissä onnistumatta, kävimme heti tapauksen jälkeen Hki-Vantaan kentällä kyselemässä mahdollisia aiheuttajia, mutta emme saaneet mitään asiaan poikkeavia tietoja. Tapaus on syöpynyt mieleeni ja muistan sen joka päivä, elämäni loppuun asti.
Kellonaika: 22:00
Päivämäärä: Tarkka ajankohta ei tiedossa.
Päivämäärän tarkennus: 8 kuukausi ja vuosi 1997
Kesto kellosta: 10-20min
Oma arvio kestosta: 20min

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Vantaa
Kylä tai kaupunginosa: Kerava-Korso
Kunta tai kaupunki: Vantaa
Maakunta: Etelä-Suomi

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi

Havainnon alussa: Itä
Havainnon keskivaiheilla: Itä,Länsi,Pohjoinen,Etelä.
Havainnon lopussa: Pohjoinen

Kulma, jossa kohde näkyi

Korkeuskulma havainnon alussa: 15
Korkeuskulma havainnon lopussa: 30

Koko- ja etäisyysarviot

Kohteen koko: 3x3 metriä
Kohteen etäisyys lähimmillään: 5 metriä
Kohteen korkeus maanpinnasta alimmillaan: 5 metriä

Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: tasainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)
Lämpötila: 17

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: hämärä

Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: ulkona
Ajoneuvo: pysäköity
Havainto tapahtui: paljain_silmin
Havaintopaikan kuvaus: Pitkä suora junaradan varressa

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen ääriviivat: utuiset
Kohteen väri: yksivärinen
Kuvaile väri: Vaaleaa, kirkasta ei häikäisevää sumuista.

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: ei
Pysähtyikö kohde: kyllä
Vertaa kohteen nopeutta tuttuihin kohteisiin: 10 + x draken hävittäjän nopeuden ollessa äänennopeus
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei
Miten kohde katosi näkyvistä: Puf, valonnopeudella avaruuteen.

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: kyllä
Valaisiko kohde ympäristöä: ei
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: ei
Aiheuttiko kohde pelkoa: kyllä
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: kyllä
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Kuvaile suhtautumistasi tunnistamattomiin lentäviin kohteisiin ennen havaintoasi ja sen jälkeen. Jos suhtaumisessasi tapahtui muutoksia, selitä miksi: Ennen havaintoa ei tiedostettu, jälkeen vakaa uskomus muihin siviilisaatioiden ja elämän olemassaoloon. Ja syvä tietoisuus että,muilla planeetoilla on elämää tässä kosmoksessa.
Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: ei
Päivämäärä ja paikka: 10.10.2008 Helsingissä

Tutkijakommentit

Tapausta tutkii parhaalaan Ufotutkija 162. Tapauksen tutkinta on vielä kesken, lähetin havainnon tekijälle suuri sähköpostia johon lisäsin yhteys tietoni, siis jään odottamaan vastausta.Ufotutkija Leinonen

Sain tänään 21.2.17 viestin nimimerkiltä: First hand witness.
Hän lupasi lisätietoa tapauksesta. Lähetin sähköpostia hänen antamaan osoitteeseen pyytäen
yhteydenottoa ja lisätietoa tapauksesta.Jään odotukselle.
Heikki Kulju Nro 20

Seuraava viesti vastaanotettu 15.8.2019:
Tutkiskelin tässä vanhaa ilmoitustani ufohavainto kannassa (63) joka oli hieman hätäisesti kirjoitettu ja kerron tässä että tapahtuma todella tapahtui.
Sikäli mielenkiintoa riittää ja kysymyksiä herää niin voin vastailla parhaani mukaan.

Alus oli noin 5 metriä halkaisijaltaan ja noin 1.5 metriä korkea. Säteillen sähkön sinistä valoa ja näimme sen todella läheltä useiden minuuttien ajan. Etäisyyttä lähimmillään oli noin 15 metriä.
Tapahtuma todella jätti jäljen ja olen ko päivästä alkaen tutkinut ilmiötä. Ei ole epäselvää mistä oli kysymys, kyllä voimme puhua perinteisestä ufosta sen kaikessa merkityksessä.

Heikki Kulju Nro 20

Kysymyksessä erittäin mielenkiintoinen ja merkittävä tapaus.
Suoritan vielä puhelinhaastattelun lähiaikoina.
Heikki Kulju Nro 20 15.8-19


Haastattelin tapauksen ilmoittajaa 30.9.2019
Keskustelimme tapauksesta ja ufoilmiöistä n. 45 min. ajan.

Kokijoille yllä kuvattu kohtaaminen on ollut erittäin vaikuttava tapaus, joka on mielessä yhä edelleen jopa päivittäin. Sama koskee hänen Ruotsissa asuvia serkkuja, jotka olivat autossa, kun kohtaaminen tapahtui.
Tapauksen yksityiskohdat vastaavat täysin aiemmin lähetettyä ilmoitusta.
Kohteen koko on ollut 3-5 m. Kirkaan hitsausvaloa muistuttava vaalen sinertävä valo oli ollut niin voimakas, että kohteesta ei voinut tehdä tarkkoja havaintoa.
Mielenkiintoista oli se, että ufo väisti aina sivulle piiloon, kun vastaantulevaa liikennettä oli tullut ja tämä oli toistunut useaan kertaan. Kohde oli ollut täysin äänetön. He olivat pysäyttäneet auton pariin kolmeen kertaan todetakseen, että ufo seurasi heitä edelleen. Hän arvio kohteen etäisyydestä oli n. 10-15 m:n päässä heistä lähimmillään.
Yksi autossa olleista ruotsalaisista serkuista oli kokenut myöhemmin ruotsissa vastaavanlaisen tapauksen. Siinä hän oli saanut toiselle puolelle kasvoja säteilystä aiheutuneen voimakkaa punotuksen, joka oli häipynyt myöhemmin.

Pitkän keskustelun perusteella ei ole mitään syytä epäillä, että tapaus olisi keksitty. Henkilö on erittäin rationaalinen ja ei omannut ennen tapausta kiinnostusta tämän tyyppisiin ilmiöihin. Hänen omien sanojen mukaan tämä tapaus muutti hänen elämän ja elämänkatsomuksen monessa mielessä.
Olen haastatellut Kauhajoella vastaavanlaisen tapauksen. Siinäkin ufo seurasi nelihenkistä seuruetta parinkymmenen minuutin ajan. Myös samaoin kuin edellisessä ufo poistui hetkeksi metsän taakse ja palasi jälleen auton läheisyyteen tehden sen n. 10 kertaa. Hyvin samalainen tapaus kuin tämäkin. (Kauhajoen tapaus on tapahtunut suunnilleen samoilla vuosilla kuin tämäkin)

Heikki Kulju Nro 20

Kommenttiosastoon tuli arvio, että "humalaisten harhaa ja kuu kysymyksessä". Tämän lisäksi kirjoittaja nimimerkillä "selvä pyy" vielä kirjoitta:"case closed". Kysymys kuuluu: kuka haluaa, että tämä tapaus on käsitelty loppuun?
Tekemäni puhelinhaastattelun perusteella, asia ei ole mitenkään loppuun käsitelty. Kysymyksessä on erittäin vakuuttava tapaus, jossa kolme henkilöä on kokenut tämän tapauksen.
Tapaus on jättänyt kaikkiin lähtemättömän jäljen, joka ei ole vuosienkaan kuluessa heikentynyt.
Jollain ns. "ufokommentoijalla" on otsaa väittää lonkalta ilman haastattelematta kokijaa,ja heittää täysin ilkeämielisiä ja harhaanjohtavia kommentteja. Nuo kommentit tuntuu hyvin tutuilta ja eipä liene vaikea arvata kuka kirjoittelee nimimerkin takaa tuollaisia ja vielä pyrkii sanelemaan, että tapaus olisi loppuun käsitelty.
En tule tulevaisuudessa hyväksymään tuollaisia kommentteja kommenttiosioon. Jos väittää jotain humalaiseksi, niin siihen on oltava jotain perusteita. Tuollaiset kommentit nimimerkin takaa ovat loukkaavia ja vähätteleviä.
Heikki Kulju Nro 20

Havaintoa koskevat muut kommentit (25 kpl)

Vanha Tietokanta on suljettu tapausten kommentointien osalta

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

KommentoijaKommenttiAika
havannoitsija kiva huomata että havainto on tallella. edelleen muistan ko tapahtuman kuin eilisen vaikka tapahtumasta on jo lähes 20 vuotta. selitystä ei koskaan löytynyt.. 10.12.2013 21:38:49
Allekirjoittanut nyt 20 vuotta myöhemmin ei ole päivääkään etten olisi miettinyt tätä tapahtumaa, se todella tapahtui ja on totta. Ufot ovat totta.17.02.2017 07:51:37
v Totta kai!17.02.2017 13:17:15
Roo'e Koe: Vastaavassa tilanteessa kaikki veriryhmään 0 kuuluvat pois autosta. Tämän jälkeen XL- päiset tuskin seuraa autoa, edellyttäen että kuski ei kuulu ryhmään.18.02.2017 13:13:26
TreBoy Miksi tutkinta on vielä kesken?19.02.2017 21:29:56
Heikki Kulju Nro 20 Tutkija, joka on merkitty tapausta selvittämään ei ole enää listallamme. Tapaus on tullut havaintokantaan ennen kun olin tutkijapäällikkö. Silloinen tutkijapäällikkö ei ole hoitanut tehtäv19.02.2017 21:47:31
BBorg Kyllä silloinen tutkimuspäällikkö(minä) hoidin tehtäviäni kunnolla mutta ikäväö kyllä asia jäi kesken syistä joita en lähde julkisesti selvittämään tässä ja nyt. Kuvioissa oli mukan19.02.2017 23:39:49
BBorg Selennetään nyt vielä sen verran että ilmoitus nro 63 on tullut SUTille täysin anonyymisenä, siis ilman minkäänlaisia yhteystietoja.19.02.2017 23:52:28
Heikki Kulju Nro 20 Kommentissaan tutkija ilmoittaa lähettäneensä sähköpostia havainnon lähettäneelle. Tarkoittaa, että hänellä on ollut ainakin sähköpostitiedot. Ei ole sitten kommentoinut mitään jatkosta20.02.2017 07:09:51
BBorg Havaintotietokannan ilmoituksessa nro 63,jonka itse olen siirtänyt tietokantaan kauan sitten,puuttuu kaikki yhteystiedot.Sen voi muutkin tutkijat tarkistaa vaikka nyt.20.02.2017 14:33:36


Mene sivulle: 1 2 3

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |