Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ο»Ώ

Ufohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 39 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Kuva 1
Kuva 2
Kuva 3

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus:


Ufotutkija B.Borg 11.4.2009: Lappeenrantalainen nimimerkki ’ jouko890 ’ kirjoitti SUT ry: n foorumille 15.1.2009 seuraavan viestin:

” Kun illalla katsoo taivaalle (13-15 . 2004 ) siellä ekana iltana oli muutama voimakas kolmio valo joista otin kuvan noh käsi varalla pikkasen värähti kuva ... nyt monena iltana pieniä hämäriä valo pisteitä lentelee eri suuntiin ja välillä kovasti kiihdyttäen ,,, joskus kauemmin seuratessa nopea hymm... ”.

Tästä alkoi pitkä kertomus jonka loppua itse asiassa ei ole vieläkään näkyvissä.
’ jouko890 ’ otti tusinoittain valokuvia joista osa saatiin julkisuuteen SUT ry: n foorumilla olleiden linkkien kautta.

Seurasi pitkä kirjeenvaihto minun ja ’ jouko890 ’ välillä ja tätä kirjeenvaihtoa käytiin välillä foorumilla ja välillä sähköpostitse.

Helmikuussa 2009 ’ jouko890 ’ lähetti CD- rompun SUT ry: n toimistoon ja liitti mukaan 5.2.2009 päivätyn viestin jossa luki ’ Luovutan kaikki käyttö oikeude suomen ufo tutkiat ry: lle/Björn Borg:ille. ”
Rompulla oli yhteensä 56 valokuvaa joissa näkyi erilaisia kohteita.


Kellonaika: 00:00
Päivämäärä: 1.1.2009

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Lappeenranta
Kylä tai kaupunginosa: Lappeenranta
Kunta tai kaupunki: Lappeenranta

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: puuskainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: kirkas päivänvalo

Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: sisällä
Ajoneuvo: liikkuva
Havainto tapahtui: paljain_silmin
Havaintopaikan kuvaus: Omakotitalon piha

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen ääriviivat: selkeät
Kohteen väri: yksivärinen

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: ei
Pysähtyikö kohde: ei
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: ei
Valaisiko kohde ympäristöä: ei
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: ei
Aiheuttiko kohde pelkoa: ei
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: ei
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: ei
Päivämäärä ja paikka: B.Borg 11.4.2009 Helsinki

Tutkijakommentit

Tutkimus:
Valokuvissa näkyi erilaisia valoja tai valojuovia ja niiden tunnistamiseksi otin yhteyttä eri asiantuntijoihin.
Ikävä kyllä törmäsin siihen ongelmaan ettei SUT ry: llä ollut Lappeenrannan alueella oma ufotutkijaa joka olisi voinut käydä haastattelemassa valokuvaajaa.
Pyysin SUT ry: n ufotutkijaa 151 ottamaan yhteyttä kuvaajaan ja hän soittikin pari kertaa kuvaajalle ja keskusteli hänen kanssaan.
Tämän jälkeen otin yhteyttä Ursaan Helsingissä ja lappeenrantalaiseen tähtitieteelliseen yhdistykseen Etelä- Karjalan Novaan. Tiedustelin jos Novasta joku voisi käydä paikan päällä katsomassa mitä ’ jouko890 ’ toistuvasti kuvasi koska hänhän kertoi kuvaavansa tähtitaivasta ja joskus ilmakehässä olevia kohteita.
Novasta ikävä kyllä kukaan ei ehtinyt käydä kuvaajan luona vaikka olivat samassa kaupungissa.

Nova ja Ursa antoivat kuitenkin lausuntoja muutamista kuvista ja näissä lausunnoissa tunnistivat mielestään välillä Venuksen.
Itse tunnistin Arcturuksen ja Kuun parissa kuvassa ja yhdessä kuvassa Ursan edustaja toteaa että
” ettei vaan olis Orionin miekasta, mutta missä itse Orion ? ”


Eräässä lausunnossa sanotaan: ” Mies napsii tärähtäneitä kuvia kamerallaan ja lähettää zoomauksia mitä ihmeellisimmistä kohteista. ”

Toisessa lausunnossa eräs henkilö pohtii että voisiko olla niin että kuvaaja ottaa kuvia mm. savupiipusta lentävistä kipinöistä.

Pyrkiessäni tunistamaan mitä kuvissa näkyy lähetin niistä joitakin myös Ilmavoimien Esikuntaan mutta sieltä ei milloinkaan tullut mitään vastausta.

Ufopiireissä on viime vuosien aikana tullut tunnetuksi eräs henkilö joka on hankkinut runsaasti teknisiä laitteita ufotutkimuksia varten, mm. erilaisia kameroita. Tiedustelin muutama kerta josko hän lähtisi Lappeenrantaan kameroineen katsomaan mitä tuo lappeenrantalainen itse asiassa kuvasi. Ikävä kyllä ko. henkilöllä ei ollut mahdollisuuksia lähteä Lappeenrantaan.

Päätin itse lähteä Lappeenrantaan vaikka itselläni ei ole sen kummempia kameroita ja sovin asiasta erään tuttavani kanssa joka oli lähdössä Lappeenrantan että pääsisin hänen kyydissään.
Tuttavani oli kuitenkin ymmärtänyt asian täysin väärin ja kertoi minulle vasta matkansa jälkeen että oli käynyt Lappeenrannassa.

Joten kaikki kuviteltavissa olevat syyt estivät tämän tapauksen tehokkaan tutkimisen.

Käännyin lopuksi lappeenrantalaisen SUT ry: n kannattajäsenen puoleen ja hän lähettikin minulle sitten 9.3.2009 päivätyn raportin jossa kertoo näin:

” Hei!
Ehdin viimein tavata ( valokuvaajan ) keskiviikkona 4.3.2009, sitä ennen keskustelimme puhelimessa ilmiöihin liityen 23.2.09. Kiireistäni johtuen kerkesin vasta eilen illalla perehtyä saamaani kuvamateriaaliin ( käsittääkseni hän on siis lähettänyt kaikki kuvat jo SUT: lle joten en ala tässä sen kummemmin raportoimaan) .

Kyseessä siis keski- ikäinen, huumorintajuinen ja asialliselta vaikuttava mies joka asuu perheensä kanssa omakotitalossa Lappeenrannassa XX: n kaupunginosassa. Kaikki nähdyt kohteet ilmoittaa nähneensä ja kuvanneensa kotipihaltaan, missä olosuhteet ovatkin erinomaiset siihen nähden että kaupungin valot eivät juurikaan taivaan tarkkailua häiritse.

Kirkkaita valokohteita, pistemäisiä nopeita valoja sekä tummia, ehkä kiekkomaisia kohteita kertoo nähneensä tämän vuoden alusta lähtien.
Aikaisempaa kokemusta tai kiinnostusta ufoihin tms. ilmiöihin ei ole ollut, vaikka on koko ikänsä
” taivaalle tuijottanut lähinnä sääilmiöitä seuraten ”.

Myös hän sanoo, että lähes kaikilla kohteilla on ollut muitakin silminnäkijöitä- eräänkin kerran hänen seuratessaan erityisen kirkasta kohdetta oli kaksi henkilöautoa pysähtynyt tien reunaan, ja niissä olevat ihmiset olivat myös ihmetelleet näkemäänsä valoilmiötä.
Myös tummempia, kiekkomaisia (?) kohteita, joissa on kirkas piste keskellä, hän kertoo näyttäneensä mm. naapureille, vaimolleen, vävylleen ja lapsilleen ( nuoria aikuisia ).

( Käydessäni tapaamassa ko. mieshenkilöä hänen perheensä ei kuitenkaan osoittanut kiinnostusta haastatteluun. )

Kirkkaita kohteita ( kuvaaja ) kertoo nähneensä yleensä illalla, noin kello 21- 22 välillä, pihaltaan Joutsenon suuntaan, usein lähes täysikuu on ollut samaan aikaan taivaalla. Esiintyminen ei ole ollut säännöllistä, eikä siten ennustettavissa. Tummia, kiekkomaisia kohteita taas hän kertoo voivansa nähdä vaikka joka päivä; jos on hieman pilvistä, niin pilvestä erottuu tummempi kohta, ympyrä, keskellään kirkas tähtimäinen valo, ympärys ikään kuin lepattaa.
Sitten kohde saattaa äkkiä ampaista liikkeelle. Näitä kohteita voi nähdä missä ilmansuunnassa tahansa.

Mitään fyysisiä tai psyykkisiä vaikutuksia hän ei ole huomannut yhdenkään kohteen aiheuttavan. Myöskään hänen kaksi koiraansa eivätkä kissansa ole reagoineet kohteisiin mitenkään, enempää kuin mm. tietokoneet, kamera ym. sähkölaitteetkaan. Myöskään mitään ääntä ei ole kuulunut.
Kohteita hän on tarkkailut ja kuvannut mm. peilikaukoputkella sekä kameralla johon nyt saanut myös IR- lisän. Valokuvat hän ottaa jalustan kanssa, ettei kuva heilahda. ( Laitteiden tekniset tiedot lienevät jo tiedossa, joka tapauksessa hän on itse pätevämpi kertomaan näistä seikoista. )

Haastattelun aikana ( n. 3 tuntia ) ei ilmennyt mitään motiivia huijauksen yritykselle. ( Kuvaaja ) on ollut sairaseläkkeellä vuodesta 2000 moninaisten vaivojen vuoksi, nyt viimeisimpänä diagnisoitu myös diabetes.

Laajan kuvamateriaalin perusteellakaan en selittävää punaista lankaa ilmiölle löytänyt, mutta tuskin kyseessä kuitenkaan on kipinöitä savupiipusta. Tummia, kiekkomaisia kohteita en pystynyt erottamaan taivaalta, vaikka hän niitä sieltä useitakin löysi ja yritti minulle osoitella. Myös hänen vaimonsa kertoi, että näkee ehkä yhden sadasta, vaikka kuinka tuijottaisi. Voisiko kyseessä olla sitten jonkinlainen parapsykologinen aistihavainto?

( Kuvaaja ) kertoi että niitä täytyy vai osata katsoa, että ne näkisi. ( Minulta tämä ei kuitenkaan onnistunut paikan päällä ollessani, saavuin valoisaan aikaan ja olin siellä vielä pimeän tullen,taivas oli pilvinen ja vihmoi ajoittain räntää. Enkä sen jälkeenkään ole näitä kohteita pystynyt havaitsemaan ).

Osasta kuvamateriaalista tulee kieltämättä mieleen, että kamera olisi liikuteltu, mutta ( kuvaaja ) kieltää ehdottomasti niin käyneen.
Valitettavasti minun resursseillani ja tiedoillani en näille mitään selitystä keksi, joten osaltani tutkimus päättyy tähän.

Terveisin ”
( SUT ry: n edustaja.)
B.Borg huomautus: Lomakkeen jotkut kohdat on täytetty automaattisesti eivätkä sovi lainkaan itse havaintoihin.

Havaintoa koskevat muut kommentit (6 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

KommentoijaKommenttiAika
u.f.os minulla ei ole komenttia vaan havainto ufo havainto olin ulkona perheeni kanssa ja ajattelin katsoa ylös taivaalle jos ufoja näkyisi sillä oli pilveeetön päivä hetkeksi käänsin katseeni pois kun30.04.2011 13:19:40
ufo KΔΔNSIN TAKAISIN siellä oli outo harmaavalkoinen pallo se leijui hitaasti vaihtoi väriä sininen, punainen, ja keltainen todella moni pihalla näkisen30.04.2011 13:22:14
u.f.os mutta veikkasivat sen olevan vappupallo. ja se hävisi yhtäkkiä ja se oli todella kaukana!!! ei se voinut olla yksi vappupallo sen täytyi olla kimppu mutta se hävisi yllättäen joten ei ne kai kaikki30.04.2011 13:24:04
u.f.os yhtäaikaa poksahada se oli ufo ja sitä aikaisemmin me isäni kanssa pyysimme ufoja tulemaan!!!30.04.2011 13:25:04
u.f.os se kesti noin 20 minuuttia30.04.2011 13:26:07
BBorg Jos sinulla on havainto niin laita se meidän lomakkeseen: http://www.fufora.fi/lomakkeet/havaintolomake.php30.04.2011 19:13:11


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |