Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 349 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus:
Meillä oli tapana aina viikonloppuisin mennä kaupunkiin,joka oli Pieksämäki. Siellä olen syntynyt ja asunut ja tehnyt töitä maalaiskunnassa suurimman osan elämästäni. Muuallakin olin kyllä väliaikoina töissä. Kerran, kun taas oli viikonloppu ja pyhäilta, niin lähdin tapani mukaan kaupungille tavatakseni siellä- kuten aikaisemminkin- toisia samanikäisiä nuoria. Kiertelimme yhdessä kaupungilla. Se oli sitä niin sanottua kartsan kiertämistä.


Kun lähdin kotoa, niin kuljin aina nämä matkat polkupyörällä. Taphtuma-ilta oli selkeä ja pimeä, tähdet loistivat, oli vähän pakkastakin, selkeä ilma- raikas ja kuulas ilta, eikä ollut pilviä. Kuljettuani pyörällä noin 100-150 metriä kotoani, pyörään tuli vika, jota jäin korjaamaan. Tielle, joka kotoani lähti oli joitakin vuosia aikaisemmin kaivettu suuri oja, joka tuli läheiseltä suolta. Oja laski suureen järven useiden kilometrien päähän siitä kohdasta, mihin minun piti jäädä pyörääni korjaamaan.


Tätä asiaa olen pitkään miettinyt. Kirjoitan nyt sen ylös, kun se tapaus oli vähän outo ja jäi niin kovin mieleeni. Aina tulee mieleeni myös kysymys, mikä oli se esine, jonka näin. Se tuli siitä ison ojan suunnasta juuri minun ylitseni. Esine meni aivan yläpuoleltani matalalla noin 24- 45 metrin korkeudelta. Siinä puiden latvojen yläpuolelta alhaalla se lensi. Esine oli kirkas ja kohtalaisen kookas tai aivan kuin se olisi ollut kirkas, mutta myös se hohti ja muutti siinä kirkkaan värin linjaa- oli himmeänkin. Oikein selkeää väriä ei siinä ollut, mutta ikään kuin kirkkaan ja himmeän rajamailla se kulki ja monia värejä näytti välkehtivän. Pyöreältä se näytti ja liikkui koko ajan lähes samalla vauhdilla; nopeus ei suuremmin vaihdellut. Kokoa en täysin osaa sanomaan, mutta ehkä henkilöauton puolikkaan kokoinen se noin summittain oli ja kovalla vauhdilla se meni juuri ylitseni ja siinä edessä olevan suon yli. Se meni aukean suon yli niin, että pystyin sitä seuraamaan siitä hollilta.


Aika kauan -useita sekunteja 5- 15 sekuntin paikkeille ( voi ehkä olla vähemmänkin ) se sitä väliä kulki ja suoraviivaisesti, eikä juurikaan mutkitellut ja häipyi sitten metsän reunaan. Korkeuseroa se ei paljon muuttanut. Se jatkoi matkaansa eikä pudonnut siinä, vaan meni puiden yläpuolella metsään päin. Matkavauhti oli kyllä melko sama- kohtalaisen kovakin, mutta suurin piirtein sama vauhti oli koko ajan.


Hämmästyin suuresti. kun en sellaista esinettä koskaan ennen ollut nähnyt enkä tällaista kokenut ja havainnut- en sitä ennen enkä jälkeenpäin. Olin tosi voimakkaasti reakoinut siihen. . Noin kaksikymppisenä aikoinaan huomasin sen esineen tulon ja näin aivan tarkasti mistä suunnasta se tuli- aivan kuin olisi ollut päälleni tulossa, sitä ojaa päin se tuli ja ylitti sitten sen suoaukeaman ja häipyi samannäköisenä. Puitten latvojen korkeudella se metsän yli meni.


Kun havainto oli mennyt ohi, en nähnyt mitään putoavan. Meteoriittia ei ehkä ollut, kun kukaan ei sirpaleita eikä meteoriittia ole löytänyt läheltä eikä kauempaa. Meteorottii se ei oikein ollut eikä lentokonekaan, koska kone pitää kovaa ääntä. Ja ääntä siitä esineestä ei oikein kuulunut, vain sellainen humaus vaan, kun siitä yltäni meni. Kuuluiko vähän huminaakaan, mutta sisällä ei oikein mitään näyttänyt olevan. En ainakaan nähnyt.Ei se siten ollut suihkukonekaan eikä tähdelento eikä helikopterikaan eikä minkäänlainen maanpäällä kulkeva eikä vettenpäällä kulkeva esine se ollut- ufoksi minä sitä ajattelin kylläkin kaiken aikaa, kun en muuksikaan osaa sitä olettaa. En kyllä ole varsinaisesti niitä nähnyt, enkä tämänkään menoa kertomaani tarkemmin. Asiantuntijat arvioikoot ja yhdistäkööt oikeaan havaintoon/muotoon lopullisesti.


Aikaisemmin kuvaamallani tapauksella, jonka koin etelä- Suomessa Pasilan Ilmalassa oli useita
silmiä eli näkijöitä. Minäkin näin sen esineen ja siitä kirjoitettiin Helsingin Sanomiin ja oikeaksi ufoksi sen silloin varmistivatkin. Tässä kuvaamassani tapahtumassa ei ollut muita silminnäkijöitä kuin minä yksin, mutta ei se tyhjäksi tee näkemääni.


Mitään sellaista sairautta ei minulla ole todettu, että sen tiliin olisi kokemus laskettava. Näkö oli hyvä. Näihinkään ei voi siksi vedota, vaan normaali työssäkäyvä ihminen olin havainnon tehdessäni ja tasapainossa. Epäilyksiä olisivat muut ehkä esittäneet, mutta kun en ole sitä aikaisemmin kenellekään kertonut, vaan nyt ja tässä se on paperilla ensimmäistä kertaa kuvattuna kaikki.

Tässä on ja oli näkemäni näky tiellä pyöränkorjauksen yhteydessä ollessani talvi- iltana menossa kaupunkiin. Oli vuosi 1970. Mitä tähän sanovat lukijat tai liittyykö siihen muiden kokemuksia ?

Sen esineen lento oli itästä länteen kun sen pyöräni kanssa tiellä siinä olin. Kirjeitse voi myös ottaa yhteyttä ohessa olevaan osoitteeseen jos tarkennuksia halutaan.

Joulukuussa 2009, Pieksämäki.Kellonaika: 00:00
Päivämäärä: 1.1.1970
Päivämäärän tarkennus: Ilta, talvella 1970
Oma arvio kestosta: 5-15 sekuntia

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Pieksämäki
Kylä tai kaupunginosa: Pieksämäki
Kunta tai kaupunki: Pieksämäki

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi

Havainnon alussa: Itä
Havainnon lopussa: länsi

Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot

Kohteen koko: henkilöauton puolikkaan kokoinen
Kohteen etäisyys lähimmillään: 25 metriä
Kohteen korkeus maanpinnasta alimmillaan: 25 metriä

Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: puuskainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)
Lämpötila: pakkas

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: pimeä

Astronomiset ilmiöt

Astronomiset ilmiöt3: tähdet

Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: ulkona
Ajoneuvo: ei_auto
Havainto tapahtui: paljain_silmin
Havaintopaikan kuvaus: maantie
Mitä teit ennen havaintoa: Ajeli polkupyörällä

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen muoto: Pyöreältä se näytti
Kohteen ääriviivat: selkeät
Kohteen väri: monivärinen

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: kyllä
Pysähtyikö kohde: ei
Vertaa kohteen nopeutta tuttuihin kohteisiin: kohtalaisen kova
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei
Miten kohde katosi näkyvistä: meni ohi

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: kyllä
Kuvaile loistaminen: katso selostus
Valaisiko kohde ympäristöä: ei
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuvaile valot: katso selostus
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Kuvaile äänet: humaus vaan, kun siinä yltäni meni
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: ei
Aiheuttiko kohde pelkoa: ei
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: kyllä
Kuvaile psyykkiset vaikutukset: Hämmästyin
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: ei
Päivämäärä ja paikka: Pieksämäki, Joulukuussa 2009

Tutkijakommentit

B. Borg 20.11.2010: Tämä havaintoselostus on kirjoitettu koneellla ja päivätty joulukuussa 2009. Ufotutkija nro 150 Oulusta on lähettänyt sen minulle eilen ja olen siirtänyt selostuksen tärkeimmät tiedot havaintotietokantaan sekä kopionut selostuksen tähän Havaintotietokantaan.

Tapaus on annettu tiedoksi ufotutkijalle nro 71 joka asuu Varkaudella.

B. Borg 20.11.2010: Mieleeni tuli että voisiko kyseessä olla tulipallo ja löysinkin tiedon jonka mukaan vuoden 1970 helmikuussa oli löytynyt Pieksämäen Peipos- järveltä jotain jota ensin luultiin että on meteoriiteista johtuvaa mutta sitten oletettiin että olikin uveavantoja

Soitin sitten havainnon ilmoittajalle.
Tiedustelin että oliko hän tehnyt havaintonsa vuoden 1970 alku- vai loppuvuodella.?
Havaitsija kertoi että havainto oli tehty vuoden 1970 " kevätpuolella " jonka jälkeen kysyin häneltä että olisiko se voinut olla helmikuuta johon havaitsija totesi että " on hyvin voinut olla " .

Havaitsija kuitenkin totesi että kohde TULI Peiposjärven suunnalta.

Olisiko meteorista voinut tippua paloja Peiposjärveen kun se lensi järven yli?

Olen ilmoittanut Ursalle tästä havainnosta.


B. Borg 8.12.2010: Sama havaitsija on lähettänyt myös ilmoituksen nro. 358.
B.Borg 16.11.2011: Ilmoittaja,Heikki Tajakka, tahtoo nimenomaan että hänen nimensä mainitaan.

Havaintoa koskevat muut kommentit (0 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Ei vielä yhtään kommenttia.

KommentoijaKommenttiAika


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |