Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 332 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: Herään yöllä n. klo 1.00-3.00 aikaan osittain siksi, että kissat ravaavat portaat ylös yläkertaan. Omituinen olo, en saa helposti unta. Sitten näen valoa yläkerran ikkunasta, valo on todella kirkas ja ajattelen että se on auton valo joka tulee tieltä. Se voisi olla esimerkiksi postinjakajan auto. Se onkin ainoa mahdollisuus, sillä tien päässä asuva kuuro mies ei aja autoa ja tuskinpa hän yöaikaan lähtisi ajelemaan taksillakaan. Toisaalta se valo kylläkin näkyi tulevan ylhäältä. Yksi iso, kirkas valospotti. Kuin kirkasvalolampusta. Talossa ei ollut verhoja, koska olimme remontoimassa alakertaa ja taloa käytettiin ainoastaan kesäasuntona.
Totean että minulla on hirveän kuuma, hikinen ja painostava olo joten on pakko nousta ylös. Sikäli vähän outoa että on niin kuuma, koska edellisenä iltana jouduimme lämmittämään talon kun siellä on olemattomat eristeet ja ulkona oli pakkasta. Kylläpä talo lämpisikin nopeasti!
Menen katsomaan ikkunasta, kello on suunnilleen 2.00-3.00. Kuulin ulkorappusilta kopinaa, kuin joku olisi noussut/laskeutunut rappuset, oikein selvät äänet siitä kuului. Tömistelyltä se kuulosti. Katsoessani ikkunasta näkyykin autotallin vieressä, n. 5 metrin päässä talosta värikäs, kellertän oranssi ja välillä punertava pallero, joka vaihtaa väriä lähettäen joka puolelle mutta enimmäkseen ylöspäin haaleampia keltaisia ja oransseja aaltoja. Pallero on 1,5 m korkeudella maasta. Siinä vilahtaa myös sateenkaaren värejä. Samassa lasken havaitsemani seikat yhteen ja epäilen vahvasti alakerrassa olevan tulipalon. Ihmettelen myös kuka kävi ovella kopistelemassa. Menen juoksujalkaa alakertaan. Ei mitään savua, eikä edes valot päällä, mutta kuumuus on järkyttävä vaikka ikkunoissa ei ole edes verhoja ja takkaa on lämmitetty vain kerran. Takan luukut ovat tummanharmaat, paksut eikä sieltä voisi heijastua ulos tulta. Ja tuli oli sammunut. Luukku on myös pieni ja sijaitsee hyvin alhaalla. Sen sijaan sulaketaulu huutaa kuin viimeistä päivää. Moista ääntä siitä ei ole ennen lähtenytkään. Ihmettelen tosissaan mistä se kelta-oranssi pallero on syntynyt, koska ainoa suunta josta se olisi voinut heijastua, on alakerran olohuone. Joka on pimeä niinkuin yöllä kuuluukin. Herätän mieheni yläkerrasta ja kerron mitä olen nähnyt ja epäilystäni että olisi ollut tulipalo. Menemme alakertaan ja mieheni käy korjaamassa sulaketaulua. Mieheni olisi myös halunut nähdä palleron, mutta sitäpä ei näy enää. Sen sijaan katsoessani alakerran ikkunasta ulos palleron entiselle sijaintipaikalle, silmääni osuu (kuulostaa naurettavalta) punainen lasersäteen tapainen ja se sattuu. Sekunnin murto-osan ajan näen koko säteen. Kerron siitäkin miehelleni.
Menen katsomaan ulos, lumessa ainakaan ei näy jalanjälkiä. Päästän kissat ulos, ne pujahtavat talon alle. Ulkona on kylmä, pakkasta. Sitten alkaa kova lumipyry etten sanoisi jopa myrsky ja lumi kasautuu pieniksi "aaltomaisiksi" kasoiksi.
En tiennyt mitä ajatella. Enkä ole varma kellonajoistakaan, koska en tiedä miten olen onnistunut ihmettelemään ilmiötä kokonaista 2 tuntia. Mielestäni kello oli 1.00 paikkeilla kun nousin katsomaan kirkasta valoa. Siitä olen varma että kutsuessani mieheni alakertaan kello oli 3.00.
Lämpötiloistakaan ulkona en mene takuuseen. Toisaalta ulkona oli pakkasta mutta jossain vaiheessa tuntui olevan nollakeli ja ilma seisoi. Sitten oli pakkasta taas, ja myrsky josta taidettiin Kurun uutisissakin kertoa.
Ilmiö voi liittyä säähän ja/tai sähköisiin häiriöihin. Ympäristö on soista ja tämä talo on rakennettu entisen suon päälle. Tunnelma on tienoolla yleensä kummallinen ja tavallaan ahdistava, sen ovat monet sanoneet. Sille en ole löytänyt selitystä miksi niin on. Naapurin mummo uskoi ufoihin ja sanoi että joissain niissä näkyi ikkunatkin. Enemmän niitä kuitenkin näkyi 70-luvulla ja sitä aiemmin. Menivät kuulemma juuri puiden yläpuolella, suolle päin. itse olen huomannut, että hävittäjillä lennetään juuri samaa reittiä kuin mitä reittiä naapurin mummo kertoi ufojen menevän. Ne lentävät välillä todella matalalla. Toisaalta hävittäjän kyllä erottaa helpostikin muista lentolaisista hirvittävän metelin perusteella.
Kellonaika: 03:00
Päivämäärä: 22.12.2004
Päivämäärän tarkennus: 20.-25.12.2004, en muista tarkkaa päivää
Kesto kellosta: ??
Oma arvio kestosta: ??

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Koivisto
Kylä tai kaupunginosa: Länsi-Aure
Kunta tai kaupunki: Ylöjärvi (entinen Kuru)
Maakunta: Pirkanmaa

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi

Havainnon alussa: etelä
Havainnon keskivaiheilla: etelä
Havainnon lopussa: etelä

Kulma, jossa kohde näkyi

Korkeuskulma havainnon alussa: 45
Korkeuskulma havainnon lopussa: alas

Koko- ja etäisyysarviot

Kohteen koko: 1m x 1m
Kohteen etäisyys lähimmillään: 5 m
Kohteen korkeus maanpinnasta alimmillaan: 1,5 m

Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: tasainen
Pilvisyys: puolipilvistä
Sade: ei satanut (pouta)
Lämpötila: 0

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: hämärä

Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: sisällä
Ajoneuvo: ei_auto
Havainto tapahtui: ikkunan läpi
Havaintopaikan kuvaus: 50-luvulla rakennettu rintamamiestalo. 2-kerroksinen. Havaintotekopaikka metsän vieressä, kuusiaita metsää ja pihaa erottamassa. Autotallissa ei autoja vaan toimii varastona. Talon ja kuusiaidan välinen matka muutamia metrejä. Tienoo on harvaan asuttu. Pallero oli erillinen, sähäkän näköinen ilmesty
Mitä teit ennen havaintoa: Yritin nukkua.

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen muoto: pyöreä, ovaali
Kohteen ääriviivat: epäselvät
Kohteen väri: monivärinen
Kuvaile väri: Kelllertävä, oranssi, punainen ja välähdyksen ajan sateenkaaren värit.

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: ei
Pysähtyikö kohde: ei
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: kyllä
Kuvaile pyöriminen: Jotain voimakasta toimintaa palleron sisällä, joka lähetti aaltoja ympäristöön.
Miten kohde katosi näkyvistä: En tiedä. Hävisi sillä aikaa kun laskuduin portaita.

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: kyllä
Kuvaile loistaminen: joka puolelle aaltoja, kuin kiven upottua järveen
Valaisiko kohde ympäristöä: kyllä
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuvaile valot: ei mitään lamppuja
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Kuvaile äänet: en ole varma
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Kuvaile vaikutus: kuumuus, intensiivinen tunne, kuin pää räjähtäisi
Tuntuiko hajua: ei
Kuvaile haju: en osaa sitä kuvailla
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Kuvaile häiriöt: sähköt menivät, sulakkeet huusivat, pauketta kuului
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: ei
Kuvaile eläinvaikutus: en muista mitään erikoista
Aiheuttiko kohde pelkoa: kyllä
Kuvaile pelkoa: painostava, raskas olo, "sähköinen" tunne
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: kyllä
Kuvaile psyykkiset vaikutukset: pitkällä aikavälillä
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: kyllä
Kuvaile jälkiä: voi olla että ilmavirtauksen??
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei
Kuvaile maastoon jääneitä merkkejä: en tiedä

Muita tietoja

Kuvaile suhtautumistasi tunnistamattomiin lentäviin kohteisiin ennen havaintoasi ja sen jälkeen. Jos suhtaumisessasi tapahtui muutoksia, selitä miksi: Lapsena ja murrosikäisenä uskoin ns. ufoihin. V. 2004 huhtikuussa samassa talossa epämiellyttävä poltergeistia muistuttava kokemus. Syksyllä 2004 koin unihalvauksen jossa sänkyni vierellä oli suuripäinen, suurisilmäinen, lyhyt olento, vaalea iho. Vaalea puku. Siitä heräsi kiinnostus uudelleen.
Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: ei
Mihin ilmoitettu: Koska pystyn selittämään sen itselleni myös sääilmiöihin liittyvänä tm.
Jos havaintoosi liittyy seikkoja, jotka eivät vielä tulleet esille, kerro myös niistä: Seuraavana vuonna elämäni oli yhtä ilmiöiden sarjaa. Enneunia, valonvälähdyksiä, poltergeist-ilmiöitä jne. Koin myös rajakokemuksen, jonka jälkeen elämäni todellakin muuttui. Olen niitä asioita miettinyt yli 5 vuotta, itsekseni. Teen kaikkeni järkeistääkseni kokemukset ja ilmiöt. Minulla on nyt yliopisto-opintoja takanani ja olen aina ollut skeptinen, mutta se ei ilmiöitä estä. Mieheni, luonnontieteiden tohtori, ihmettelee myös ko ilmiöitä. Ne toisaalta alkavat olla arkipäivää, siis osana maailmankuvaani = luonnollista. Ei välttämättä henkistä/hengellistä.
Päivämäärä ja paikka: 10.10.2010

Tutkijakommentit

B.Borg 11.10.2010: Tapaus annettu turkulaisten ufotutkijoiden tiedoksi koska havaitsija asuu Turussa.

Havaintoa koskevat muut kommentit (5 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

KommentoijaKommenttiAika
Tarkkuutta Börre KURU ja TURKU eri paikkoja.28.01.2011 02:39:54
BBorg Havaintopaikka on Kuru. Mutta ilmoittaja asuu Turussa. Eli tarkkuutta !!28.01.2011 12:56:18
Tarkkuutta Börre Olisiko kuitenkin ollut parempi ottaa tutkijoita läheltä Tamperetta, jotka olisivat pystyneet käymään paikan päällä , ettei Turusta saakka? Vai eikö Tampereella ole tutkijoita, kun Turusta saakka haet29.01.2011 03:52:11
BBorg Ei ole mitään järkeä vaivata tamperelaisia jos ilmoittaja asuu Turussa.29.01.2011 10:36:11
Aureslainen Olen naapurikylästä ja hyvin samankaltaisia ilmiöitä kokenut. Selitin ne vilkkaalla mielikuvituksella, unihalvauksilla ja pallosalamilla.31.07.2013 14:53:12


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |