Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 291 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: Odotin bussia peijaksen sairaalan kohdalla olevalla pysäkillä, kun näin Kovukylän suunnassa hitaasti liikkuvan "tähden." "Tähti" himmeni parin sekunnin päästä. Hetken kuluttua näin samassa suunnassa kaksi valopistettä vierekkäin,paikallaan,ehkä muutaman sadan metrin korkeudessä. Toinen loisti täyttä "tiheää" valkoista valoa, toinen oli välillä täysin himmeänä. Välillä valopisteet tuntuivat hiukan lähestyvän, varsinkin toinen "tähti" teki suuntaani "hypähtävän" etenemisliikeen. Tilanne pelotti minua. Vastakkaisella pysäkillä oli kaksi somalinuorukaista. Meinasin huutaa heille, että "katsokaa tuonne ylös," mutta en viitsinyt. katsoin koko ajan kelloa kännykästä ja sytyttelin valoa kännykkään. Myöhemmin ajattelin että valopisteet, olivat ne sitten mitä tahansa, reagoivat näihin "alhaalla" näkemiinsä valon valovälähdyksiin. Viimein bussi tuli. Bussin ikkunasta näin kuin toinen valopiste seurasi bussia Koivukylän suunnalta "oikaisten" kun bussi kiersi Peijaksen sairaalan taakaa. Jäin bussista Kulomäen tiehaarassa, jolloin huomasin, että suurehko valopiste oli suoraan bussin kohdalla yläpuolella keskellä taivasta. Säikähdin tästä, enkä jäänyt odottamaan vaihtobussia, vaan kävelin kovalla vauhdilla Kulomäkeen äitini luokse, jonne olin matkalla.
Kellonaika: 21:10
Päivämäärä: 1.1.2009
Päivämäärän tarkennus: Lokakuussa 2009, muistaakseni joku päivä 9 ja 14 välillä 21.
Kesto kellosta: yli 10 minuuttia
Oma arvio kestosta: sama

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Peijaksen pysäkki
Kylä tai kaupunginosa: Vantaan Peijas tai Rekolanmäki
Kunta tai kaupunki: Vantaa
Maakunta: Uusimaa

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi

Havainnon alussa: Kaakossa
Havainnon keskivaiheilla: Idässä
Havainnon lopussa: Ylhäällä, keskitaivaalla

Kulma, jossa kohde näkyi

Korkeuskulma havainnon alussa: 60
Korkeuskulma havainnon lopussa: 90

Koko- ja etäisyysarviot

Kohteen koko: ?muutama metri
Kohteen etäisyys lähimmillään: ?Muuta sata metriä
Kohteen korkeus maanpinnasta alimmillaan: ?Muuta sata metriä

Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: tasainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: kirkas päivänvalo

Astronomiset ilmiöt

Astronomiset ilmiöt3: tähdet

Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: ulkona
Ajoneuvo: liikkuva
Havainto tapahtui: paljain_silmin
Havaintopaikan kuvaus: Peijaksen sairaalan pysäkki. Kulomäen tiehaaran pysäkki
Mitä teit ennen havaintoa: Katselemalla

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen muoto: Pyöreä
Kohteen ääriviivat: utuiset
Kohteen väri: yksivärinen
Kuvaile väri: Hyvin valkoinen

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: kyllä
Kuvaile liike: Hiukan hypähtelemällä
Pysähtyikö kohde: kyllä
Kuvaile pysähtyminen: Oli pitkään paiklaan, liikkui vähän
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: kyllä
Kuvaile pyöriminen: Hypähteli
Miten kohde katosi näkyvistä: En katsonut

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: kyllä
Kuvaile loistaminen: Hyvin kirkasta
Valaisiko kohde ympäristöä: ei
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Kuvaile vaikutus: Silmiä särki myöhemmin.
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: ei
Aiheuttiko kohde pelkoa: ei
Kuvaile pelkoa: Kyllä
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: ei
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: ei
Päivämäärä ja paikka: 22.6.2010 Mikkeli

Tutkijakommentit

B. Borg 22.6.2010: Kyseessä on mieshenkilö joka havaintohetkellä oli 51- vuotias ja on antanut SUT: lle Poste Restante- osoitteen, mutta kylläkin oikean puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen.
Olen lukenut läpi tätä ilmoitusta muutama kerta ja oletan että nuo valopisteet mistä havaitsija puhuu ovat satelliitteja ja tähtiä mutta että havaitsija kyllä on erehtynyt niiden korkeudesta.
Minun on myös vaikea uskoa että kännykän valo näkyisi niin kauas että joku kohde reagoisi siihen.

B. Borg 23.6.2010: Havaitsijalta tuli tänään seuraava kommentti:

" Terve vaan! Vetäisin ilmoitukseni pois, enkä halua että sitä käytetään julkaisuissanne. Olen tarkkaillut tähtiä koko ikäni. Minulla on myös historiantutkijan koulutus, jossa tarvitaan loogista ajattelua. Olen 100% varma, etten sekoittaisi kaupungissa heikosti näkyviä tähtiä näkemääni kirkkaaseen valoilmiöön.
Valoilmiöstä kertoisin vielä lisää. Aluksi luulin, että kysymyksessä oli lentokone, koska kohde liikkui lentokoneen vauhdilla. Lentokoneen suljin pois, kohteen (myöhemmin kaksi kirkasta valoa) pysähtyessä paikalleen ja valojen sammuessa välillä (kohde erottui tällöin juuri ja juuri utuisena pisteenä). Olin itse koko ajan paikallani bussipysäkillä. Taivas oli täysin pilvetön. Toinen valolähde oli aivan tämän toisen vieressä, mutta loisti koko ajan kirkkaana. Kumpikin valolähde oli hiukan Venusta kirkkaampi. Valonlähteet etenivät vierekkäin, yli 10 minuutin aikana jolloin olin bussipysäkillä, idästä n. 60 asteesta lähes 90 asteeseen. Välillä kohteet pysähtyivät ja lähtivät taas etenemään. Välillä minusta katsoen oikealla puolella oleva kohde (kohde jonka valo välillä sammui) oli hiukan toista edellä. Minkäänlaista ääntä ei kuulunut. Kohteiden valo oli kirkasta ja tasaista, ilmakehä ei niihin vaikuttanut, niin kuin tähtiin tai edes niin kuin planeettoihin.
Itselläni on asiaan kolme ontuvaa selitystä: 1. Pilailu äänettömillä kauko-ohjatuilla lennokeilla, joissa on valo, jotka pysyvät ilmassa paikallaan. 2. Jonkin maan ilmavoimien kokeet äänettömillä lentoaluksilla, jotka voivat olla pysähdyksissä ilmassa. 3. Tieteelle vielä tuntematon ilmiö.
Tapahtuma-aika oli lokakuussa 2009, 9. päivä klo. 21.00 ja 21.15 välillä. Bussista jäin Kulomäen tiehaarasssa n. klo. 21.25. Päivästä, en ole täysin varma.
Poste restante osoite on siksi, että minulla ei ole tällä hetkellä muuta osoitetta. Voin vastata asiaa koskeviin kysymyksiin, mutta tähdillä asiaa ei voi selittää. "

(BB: Havaitsija päätti sitten ettei tahdokaan vetää ilmoitustaan pois ).

B. Borg: Toinen lisäys 23.6.2010.:

Havaitsijalta tulee vielä lisätietoja havainnosta:

" Hei! Lisäisin vielä havaintooni, että valo liikkui ensin etelästä pohjoiseen. Sitten toinen kirkas valo ilmestyi aivan toisen vierelle ja ne liikkuivat hitaasti idästä länteen, välillä pysähdellen, 60 asteesta aivan suoraa minua kohti lähes 90 asteeseen, valot myös suurenivat ja kirkastuivat tällä matkalla eli kohteet tulivat minua lähemmäksi. Kun katsoin bussin ikkunasta toinen näistä kirkkaista valoista lensi kovalla nopeudella bussin suutaisesti pohjoisesta etelään päin. Kysymyksessä ei ollut efekti, jossa tähdet liikkuvat auton suuntaisesti, kohde oli kirkkaampi ja liikkui nopeammin, jopa nopeammin kuin lentokone. Valon lentorata oli siis tavallaan u-kirjaimen muotoinen, siten kysymyksessä ei voinut olla sateelliitti. Valo oli myös liian kirkas sateelliitiksi. Minulla on myös poikkeuksellisen hyvä syvyysnäkö eli näön kolmiulotteisuus. Tätä ei ole testattu, mutta ominaisuus on perinnöllinen. Veljeltäni se on testattu ja hänen syvyysnäkönsä taso on vain 3:lla % väestöstä. Olen täysin varma, että kohteet olivat alle kilometrin korkeudessa. "

B.BORG 15.7.2010: Havaitsija lähettää uuden viestin:
" Hei!
Täytyy korjata. Ne päivät olivatkin 9. ja 14. välillä. Helle tekee tepposia."B.Borg lisäys 15.7.2010: Havaitsija lähettää uuden viestin 15.7.2010:
" Hei!
Katselin ensimmäistä kertaa havaintoani netissä. Voisiko sitä hiukan "puhtaaksi kirjoittaa." Täytin havaintolomakkeen kiireellä ja esim. kun muistelin minä päivänä näin valoilmiön, olen merkinnyt " lokakuun 14 ja 20 päivän välillä". Sen jälkeen on numero 21, joka on jotenkin eksynyt siihen, mutta joka tarkoittaa kellonaikaa 21.00. Näyttää siltä, että monet viime aikaiset havainnot ovat Helsinki-Vantaan lentoaseman läheltä."

Havaintoa koskevat muut kommentit (0 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Ei vielä yhtään kommenttia.

KommentoijaKommenttiAika


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |