Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A



Ufohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 230 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: x
Minulla on 10 selittämätöntä ufohavaintoa, joista kahdeksassa olen nähnyt selvän aluksen. Kahdessa vain oudon valoilmiön.

Ensimmäinen tapaus sattui, kun olin hyvin pieni, ehkä 3- 4 vuotias. Näin keskellä kirkasta kesäpäivää Riihimäellä kotimme pihalla pienen henkilöauton kokoisen ” lentokoneen ” , joka tuli niin alas että pystyin koskettamaan sitä. Muistan kun kerroin tätä monet kerrat kaikille. Silloin en tietenkään ollut kuullutkaan ufoista, joten puhuin aluksesta lentokoneena. Ehkä 11-vuotiaana koin pelottavan ufohavainnon . Olin taas pihalla leikkimässä, kun näin kolmion muotoisen aluksen tulevan pihamme päälle. Se lensi kovaa vauhtia talomme yli naapurin puolelle, teki käännöksen ja lensi kovaa ja yltäni pihamme poikki, ja taas talomme yli. Alus oli pakettiautoa isompi, selvä kolmio jossa sivut vähän pidemmät. Ja muistaakseni väri oli punamusta. Alus piti kamalaa meteliä. Se lensi omakotitalomme katon korkeudella, eli hyvin matalalla. Välillä se syöksähteli minua kohti. Pelkäsin kamalasti. Tämä tapaus oli jäämässä unholaan, kunnes viime yönä heräsin meteliin, joka toi mieleeni saman äänen ..tuosta kolmion muotoisesta ufosta tuli. Äitinikin muisti tapauksen, kun pienenä tyttönä kerroin tuosta pelottavasta ufosta, joka lensi ylitseni useita kertoja.

Sen jälkeen olen nähnyt ikkunasta kristallisen näköisen ufon, joka oli pitkulaisen muotoinen. Siinä oli useita värikkäitä ikkunoita ja se meni hieman korkeammalle kuin korkeiden koivujen latvat. Näin myös punaisen valopallon menevän puiden latvojen korkeudella. Joskus pikkuveljeni kanssa hyppynarua hypellessämme näimme ihan perinteisen ufon näköisen aluksen korkealla taivaalla. Pikkuveljeni sanoi, ettei ufoja saa katsoa suoraan tai tulee sokeaksi, ja emme uskaltaneet seurata ufoa enempää. Nämä kaikki on tapahtunut samalla pihalla Riihimäellä.

18- vuotiaana, 1999 näimme Turkhaudalla Hausjärvellä kahden ystäväni kanssa outoja valoja menevän pitkin seiniä. Valot kulkivat seiniä pitkin n. 20 minuutin ajan. Silloin oli maaliskuun pakkasyö, kello oli 3 ja paikka on syrjäinen tila, jossa ei ole edes katuvaloja.
Lopulta uskaltauduin katsomaan ikkunasta, ja näin häikäisevän kirkkaan valon tulevan silmilleni. Sen jälkeen valot jatkoivat seinillä kiertelemistään n. 10 minuutin ajan. Pelotti kamalasti. Noin parikymppisenä, eli joskus vuonna …näin junan ikkunasta Jokelan kohdalla perinteisen lautasmallisen ruskean ufon leijailevan puun latvojen korkeudella.

Näin myös Espoossa tähden näköisen valon joka liikkui nopeasti taivaalla. Välilä se sammui ja kun se tuli uudestaan näkyviin, se oli mennyt pitkän matkan eteenpäin. Se siis matkasi pimeänä aina … kovempaa eteenpäin kunnes tuli taas näkyville. Noin 3 vuotta sitten talvella olin koulussa Lepaalla Hattulassa. Menin nukkumaan ja heräsin siihen, että näin huoneessani seisovan kaksi perinteisen isosilmäisen näköistä humanoidia.

Ne olivat lyhyitä, ehkä 130 cm pitkiä, toinen oli harmaa ja toinen musta. Kaikki muu huoneessani näytti ihan normaalilta. En pelännyt humanoideja ollenkaan. Koin ystävyyttä. Seuraava muistikuva on , kun kävelin humiksien kanssa ulkona hangessa kohti lautasmallista ufoa. Menimme ufon sisälle ja nousimme ilmaan. Sen jälkeen en muista mitään. Joku voisi sanoa tuota uneksi, mutta se tuntui todella todelliselta ja muistan heräämisenkin niin selvästi.

Keväällä 2007 näimme mieheni ja kahden ystävän kanssa oudon valoilmiön Helsingissä, Siilitiellä myöhään illalla. Taivaalta aivan kuin putosi vihreä valo, jonka perässä oli kuin häntä, ja hännän perässä punaista.

Myös äidilläni on ufohavainto kun hän oli 13- vuotias eli 1964- 1965.
Oli Turkhaudalla Hausjärvellä tulossa ulkohuussista, kun hän näki pellolla pu… rannalla ufon.

Ufo oli lautasmallinen ja se oli käynnissä, liikkui hieman. Kun hän kertoi ufosta tädeilleen , hänen käskettiin olemaan hiljaa. Koska tässä oli niin monta havaintoa, en täyttänyt muita tietoja kun ne menisi niin sekaisin.



Kellonaika: 00:00
Päivämäärä: Tarkka ajankohta ei tiedossa.
Päivämäärän tarkennus: useita havaintoja

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Riihimäki, Hausjärvi, Jokela, Espoo, Helsinki
Kylä tai kaupunginosa: Riihimäki, Hausjärvi, Jokela, Espoo, Helsinki
Kunta tai kaupunki: Riihimäki, Hausjärvi, Jokela, Espoo, Helsinki

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: puuskainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: kirkas päivänvalo

Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: sisällä
Ajoneuvo: liikkuva
Havainto tapahtui: paljain_silmin

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen ääriviivat: selkeät
Kohteen väri: yksivärinen

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: ei
Pysähtyikö kohde: ei
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: ei
Valaisiko kohde ympäristöä: ei
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: ei
Aiheuttiko kohde pelkoa: ei
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: ei
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: ei
Päivämäärä ja paikka: 5.2.2009 Riihimäki

Tutkijakommentit

B. Borg 17.2.2010: Havaitsija Johanna Kytömäki on lähettänyt ilmoituksen SUTille alunperin 5.2.2009. Johanna antoi samalla SUTille luvan julkaista hänen nimensä.
Olen passittanut havainnon eteenpäin turkulaiselle ufotutkijalle 30.3.2009 mutta sairauden takia ko. tutkija ei ole voinut syventyä asiaan ja ilmoitus palautettiin minulle 16.2.2010.
Olen siirtänyt tämän havainnon Havaintotietokantaan tänään 17.2.2010.
Tässä on otettava huomioon että koska havaintoja on niin monta niin ylläoleviin kysymyksiin ei ole vastattu vaan ovat perusasetelmissaan.


Havaintoa koskevat muut kommentit (0 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     



Ei vielä yhtään kommenttia.

KommentoijaKommenttiAika


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |