Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Tärkeä tiedotus käyttäjille: Vanha Ufohavaintokanta on laitettu 19.10. lukumuotoon. Tämä tarkoittaa sitä, että tapausten kommentointeja ei enää voi tehdä. Tietokantaa voi siis vain selata. Uusi Havaintotietokanta tulee korvaamaan vanhan lähiaikoina.


Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 1856 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: Olimme 4 partiotyttöä 1970-luvun alkupuolella, yksi oli naapurin tyttö. Olimme menneet viettämään talvista viikonloppua Suomen Vapaakirkon nuortenmajalle, joka sijaitsee Vihdissä, Suolikkaan Kotkanniemessä. Vanhan Porintien varressa on Pyyslampi, jota vastapäätä lähtee Suolikkaan rantaan Takamäentie, jonka ihan päässä on Sulolikas-järvi ja luulen että se on sama tie, jota partiolaiset käyttivät 70-luvulla. Tosin se oli silloin yksityitie ja alue oli muutenkin silloin vielä aikamoista erämaata harvoine taloineen siellä täällä. Myös eri lippukuntien partiomajoja oli runsaasti, kaikkia en edes tiennyt.

Olimme siis tyttöporukalla majalla ja tietysti siellä oli haasteita kun ei ollut isossa mökissä muuta kuin takka ja kaasuhella. Se oli talvella jään aikaan. Jossain vaiheessa päätimme kävellä metsän poikki Takkulan Baariin hakemaan jotain herkkuja, Coca colaa ja viinereitä.

Lähdimme valoisan aikana, kävelimme tuttua reittiä, jonka jokainen partiolainen oppi muiden kanssa kulkiessaan alueella, lähinnä kesäisin. Nyt oli kuitenkin talvi, olimme varmaan samoilleet siellä myös talvella, ainakin joku meistä. Matka ei ole kartastakaan katsoen kovin pitkä, mutta maantien kautta siihen olisi mennyt "ikuisuus". Partiomaja ja siihen liittyvä nuortenmaja sijaitsivat Kotkanniemessä, Suolikkaan Helsingin puoleisessa päässä ja Takkulan Baari Saarijärven kohdalla Vanhan Porintien varressa. Tämän entisen baarirakennuksen osoite on nykyisin Takkulantie 1, sitä en osaa sanoa, kuinka paljon tuolla seudulla on nykyisin asutusta kun Googlemapsin kuvatkin on usean vuoden vanhoja.


Eli arvioisin, että jään peittämien järvien yli kulkemamme matka olisi ollut noin 6km, heittoa voi olla molempiin suuntiin. Tuon baarirakennuksen vierestä lähtee tie, jonka nimi näyttää nyt olevan Takkulantie. Rannassa on talo, joka näyttäisi olevan Yli-takkulan tila.

Olimme ostaneet herkkumme ja syöneet ne tai ottaneet mukaamme, sitä en enää muista. Olimme kuitenkin kilttejä partiotyttöjä, eikä meillä ollut edes tupakkaa saatikka muita päihteitä, joten mistään sellaisesta sekoilusta ei todellakaan ollut kysymys.

Kuljimme reippaasti järven rantaa kohden, koska oli tullut pimeää ja meillä oli kuitenkin edessä pimeä korpimatka, joka ei ollut liian tuttu, vaikkakin suuri osa siitä kulki jäisen järven yli. Sitä en muista, oliko meillä mukana valoa, myrskylyhty vai taskulamppu.Voihan olla, että emme kaupunkilaisina ymmärtäneet, että pimeä yllättää. Kuljimme ryhmänä ja viimeisen talon jälkeen olimme autiolla paikalla lähellä järven rantaa. Talo oli jonkun matkan päässä, kuitenkin niin että sinne ei ollut suoranaista näkö-yhteyttä.

Olimme yhtäkkiä tilanteessa, jossa puiden latvojen yläpuolella äänettömästi leijaili paikoillaan hopeanvärinen, perinteisen mallinen, vähän kiiltelevä ja sisältä valaistu ufo. Se ei ollut mikään kovin suuri, arvioisin sen kooksi n. 3-4m. Malli oli sellainen ihan perinteisen näköinen. Se ei ollut kamalan korkealla, mutta kyllä sitä silti joutui katsomaan selvästi ylöspäin. Muistan että jokainen meistä yritti juosta karkuun ja turvaan talon pihaan, mutta jalat eivät liikkuneet mihinkään, sitä oli kuin kivettynyt paikoilleen. Jotenkin muistan, niin kuin olisimme huudelleet toisillemme, mutta siitä en ole varma.

Ja siinä se vain oli ylhäällä ja pyöri kevyesti ja lähes äänettömästi paikoillaan, valot aluksessa ja pelkäsin katsoa, mutta muuta ei voinut tehdä, ei päässyt karkuunkaan, jalat painoi kuin lyijy lamaantuneena. En osaa sanoa kauanko sitä kesti ja miten tilanne eteni. Partiokämpälle paluukin on suurelta osin hämärän peitossa, vaikka toisaalta minulla on muistikuvia paluumatkasta kävellen samaa reittiä.

Jälkeenpäin muistan, että säikyin kaikkea ja varsinkin kaikkia valoja jos vähänkään tapahtui jotain outoa. Rukoilin heti apua Jumalalta, koska pelkäsin niin paljon. Pyysin, että minulle ei enää sattuisi vastaavaa.

Nyt siitä on yli 40vuotta aikaa ja vuodesta -89 isäni kuolemasta lähtien olen tutkinut kaikkea maan ja taivaan väliltä liittyen parapsykologisiin ilmiöihin, koska uteliaisuus heräsi minulle tulleiden selvänäkökokemusten takia ja halusin tietää, mistä ne tulivat ja miksi.

Tämä ufokokemus "unohtui" vuosikymmeniksi, ja on tullut vähitellen muitiin uudelleen, ihan kaikkea en vieläkään muista ja olenkin miettinyt että onko minuun laitettu joku siru. Samoin olen miiettinyt, oliko se tapaaminen Saarijärven jäällä Takkulassa vahinko vai oliko se heidän työlistallaan.

Olen muuttanut Pohjois-suomeen -89 sydämen ääntä kuuntelemaan ja täälläkin minulla oli -94 tai -95 outo yöllinen kokemus siitä, että pihalle ilmestyi outo todella voimakas valo sellaisesta suunnasta, mistä se ei periaatteessa olisi mahdollista, koska asun täälläkin luonnonsuojelualueen laidalla ja mitään liikennettä saati katuvaloja ei ole. Lisäksi tontillani, joka on yli 6 ha, ei siltä suunnalta kukaan voi liikkua millään, missä on niin vomakkaat valot.

Heräsin yöllä johonkin, nukuimme silloin olohuoneessa mieheni kanssa. Olohuoneen ikkunasta tuli voimakas valo seinään ja pelkäsin sitä. Yritin herättää vieressä nukkuvan Mikon, mutta en pystynyt liikkumaan. Vaikka nukuin hänen vieressään parisängyssä, en pystynyt, en kerta kaikkiaan saanut liikuttua sen vartaa, että olisin voinut tönäistä häntä.En saanut edes ääntä suustani, vaikka yritin. Luulen, että he vaikuttavat siten,ellei kysymys ole omasta traumastani. Tuijotin vain makuullani sitä valoa kauhuissani. Varmaan taas rukoilin mielessäni, kuten aina peloissani teen. Viimein valo ikään kuin olisi "peruuttanut" tai "noussut" ylöspäin, se heikkeni sillä lailla "perääntymällä" ja katosi. En pystynyt liikkumaan, ennen kuin se oli poissa. Yritin katsella sen kadottua ulos, mutta mitään ei selvinnyt. Nykyisin asun täällä ihan yksin ja saa nähdä vieläkö näen heitä.

Kellonaika: 00:00
Päivämäärä: Tarkka ajankohta ei tiedossa.
Päivämäärän tarkennus: vuosi oli 70 tai 71, talvi, jää kantoi jo kunnolla
Kesto kellosta: ei ollut mahdollista tarkistaa
Oma arvio kestosta: uskoisin, että alle tunnin

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Vihdin Takkula
Kylä tai kaupunginosa: Takkulan baarin maasto
Kunta tai kaupunki: Espoo
Maakunta: Uusimaa

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: tasainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: pimeä

Astronomiset ilmiöt

Astronomiset ilmiöt3: tähdet

Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: ulkona
Ajoneuvo: ei_auto
Havainto tapahtui: paljain_silmin
Havaintopaikan kuvaus: Kohde leijaili suoraan edessä ja puidenlatvojen yläpuolella. Niin lähellä ja selvä havainto, että mikään ei jäänyt epäselväksi. Ei mitään mahdollisuutta erehtyä ja ei voinut olla pilaa tms.
Mitä teit ennen havaintoa: Kävelimme baarista rantaan aikomuksena lähteä partiokämpälle metsän kautta ja jään yli.

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen muoto: Harmaa, kiiltäväpintainen, ikkuna-aukoista näkyi valo
Kohteen ääriviivat: selkeät
Kohteen väri: yksivärinen
Kuvaile väri: vaalean harmaa, metallisen näköinen, valo näytti normaalilta

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: kyllä
Kuvaile liike: leijui paikallaan hiljalleen pyörien ja pienesti huristen
Pysähtyikö kohde: ei
Vertaa kohteen nopeutta tuttuihin kohteisiin: hitaasti pyöri paikallaan, en osaa verrata kun mikään ei vastaa sitä
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: kyllä
Kuvaile pyöriminen: koko lentolaite pyöri hiljalleen koko ajan paikallaan
Miten kohde katosi näkyvistä: tästä asiasta minulla ei ole selkeää mielikuvaa, kaikki tämän kohtaamisen jälkeen on vähän hatarasti mielessä. Olen miettinyt, että tapahtuiko ajan katoamista ym.

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: kyllä
Kuvaile loistaminen: ikkunoista loisti valo, aluksen pinta kiilteli
Valaisiko kohde ympäristöä: ei
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuvaile valot: ei näkynyt muita valoja, ainakaan mielestäni
Kuuluiko kohteesta ääntä: kyllä
Kuvaile äänet: kevyttä hurinaa, kuin ilman liikettä tms.
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: kyllä
Kuvaile vaikutus: jalat ei totelleet, niin ei päässyt karkuun
Tuntuiko hajua: ei
Kuvaile haju: tuohon en osaa vastata
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Kuvaile häiriöt: meillä ei ollut mitään sähkölaitteita mukana
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: ei
Kuvaile eläinvaikutus: ei ollut eläimiäkään, niin en osaa sanoa
Aiheuttiko kohde pelkoa: kyllä
Kuvaile pelkoa: olisi juostu karkuun, mutta jalat ei totelleet
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: kyllä
Kuvaile psyykkiset vaikutukset: muisti osittain kadonnut siltä illalta. Myöhemmin asia unohtui kymmeniksi vuosiksi
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: ei
Päivämäärä ja paikka:

Tutkijakommentit

Erittäin mielenkiintoinen tapaus. Kohtaaminen on myös klassinen monella tavalla. Monissa lähikohtaamisissa on tapahtunut vastaava täydellinen liikuntakyvyn hetkellinen menetys. On hyvin mahdollista, että kuvattuihin tapauksiin voisi liittyä myös abduktio. Ilmeisesti myös tapauksen kuvauksen lähettänyt itsekin epäilee sitä ja myös mahdollista implantin laittoa, joita usein on sieppausten yhteydessä tehty.
Tapaukselle on hyvin vaikea ryhtyä kehittelemään jotain ns. "luonnollista" selitystä, enkä sellaista aio esittää.
Tapauksesta on kulunut monta vuosikymmentä, mutta yksityiskohdat näyttää säilyneen erittäin hyvin mielessä, eikä se tietenkään ole mikään ihme, onhan tapaus ollut niin ainutlaatuinen.
On hienoa, että saamme myös näitä jo aikoja sitten tapahtuneita tapauksia tietokantaamme.
Heikki Kulju Nro 20

Havaintoa koskevat muut kommentit (4 kpl)

Vanha Tietokanta on suljettu tapausten kommentointien osalta

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

KommentoijaKommenttiAika
Orion Ihmetyttää miten pimeässä näit, että alus oli hopean värinen ja kiilteli. Mustalta se olisi näyttänyt hämärässä/pimeässä taivasta vasten.08.09.2019 10:50:14
Esa Hieno kerronta ja uskon todeksi itsekkin nähneenä toisen tapauksen (1027) Orion nimimerkille se että alukset voivat pimeästä / hämärästä riippumati näyttäytyä minkävärisiltä tahtovat.08.09.2019 14:16:35
aikku Kerrassaan mielenkiintoinen pelottavkin tarina,tuo jähmettyminen on aika tavallista,tulee mieleen nykyään käytettävät etälamauttimet. 08.09.2019 18:43:03
1812 oventure niin kyllä ufoja on myös eri värisenä ja en halua pelotella ja viistella.olisiko tapauksessa myös kuuluisat sieppaus tapaukset.09.09.2019 17:33:37


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |