Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 184 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Kuva 1

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: Joo mä en anna yhteystietojani, tiedätte varmaan mistä syystä, mutta ajattelin kirjoittaa mitä näin eilen illalla.

Se oli neljän viiden aikaa illalla kun kuuntelin kotipihalla autossa radiota. Päivä oli siis 4. joulukuuta. Väänsin auton istuimen makuuasentoon ja samalla näin kuulaan kirkkaan pakkastähtitaivaan auton vasemman puoleisesta takaikkunasta.

Yleensä luotan silmiini, koska minkä ne näyttävät ne myös pitävät. En ole koskaan kokenut näkö- tai aistiharhoja vaan olen pystynyt luottamaan siihen mitä näen.

Nyt näin äkkiseltään valonvälähdyksen ja siirryin parempiin asemiin katselemaan näkyä auton etuikkunasta - okei nehän sanovat että sateliitti voi välkkyä säännöllisesti kun se menee radallaan avaruudessa, tosin tähän teoriaan suhtaudun erittäin varauksellisesti.
Nousin ylös autosta tarkkailemaan.

Valoa voisi kuvailla parhaiten siten, että se oli kuin tavallinen tähti, joka sammuu ja syttyy. Välähdykset olivat punertavan sinertävän valkoista väriltään. Seurasin kohdetta, joka kenties liikkui lentokonetta vastaavalla nopeudella ja nyt huomasin syyn miksi kirjoitan tätä juttua - sateliittiteoria, kumottu.

Se hohkasi oranssina ja lensi samalla korkeudella kuin helikopteri. Se näytti kuin todella suurelta lentokoneelta. Alus tai ilmiö piti vakionopeutensa ja suuntansa koko tapahtuman ajan, ja tapahtuman puolivälissä se tuli selkeästi näkyvämmäksi, oranssiksi suureksi objektiksi, joka hohkasi tuota erikoista valoaan.

Tunsin oudon selittämättömän tuntemuksen juuri ennen kuin tämä tapahtui. Se oli eräänlaista pelkoa. Naapuruston koirat alkoivat haukkumaan myös vimmatusti - kun tapahtuma oli ohi, ne lopettivat.

Mikä lie ollut joulukuun tähtikirkkaan kuun valaiseman kuulaan illan omaperäinen kulkija, se ei kenties koskaan ratkea mutta kovasti jäi vaivaamaan-
Kellonaika: 16:30
Päivämäärä: 5.12.2009
Päivämäärän tarkennus: 4-5
Oma arvio kestosta: viitisen minuuttia

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Kainuu
Kylä tai kaupunginosa: Pohjoinen
Maakunta: Kainuu

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot

Kohteen koko: kuin suuri lentokone
Kohteen etäisyys lähimmillään: helikopterin lentokorkeus

Säätila havaintohetkellä

Tuulen suunta: tyyni
Tuulentyyppi: tasainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)
Lämpötila: -15

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: hämärä

Astronomiset ilmiöt

Astronomiset ilmiöt2: kuu
Astronomiset ilmiöt3: tähdet

Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: ulkona
Ajoneuvo: pysäköity
Havainto tapahtui: paljain_silmin
Havaintopaikan kuvaus: otin kamerakännykällä kuvan mutta come on, mitä siitä voi odottaa. kuu ei ollut vielä noussut, ilta niin aikaisessa.
Mitä teit ennen havaintoa: kuuntelin radiosta musiikkia.

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen muoto: Alusmainen
Kohteen ääriviivat: epäselvät
Kohteen väri: monivärinen
Kuvaile väri: väri hohkavan oranssi, välkytti sinipunavalko valoa.

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: kyllä
Kuvaile liike: kulku oli vakaata, oikealle kaartuvaa
Pysähtyikö kohde: ei
Vertaa kohteen nopeutta tuttuihin kohteisiin: vaikea sanoa
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei
Kuvaile pyöriminen: oli sen verran kaukana
Miten kohde katosi näkyvistä: katosi horisonttiin, jonnekin metsien taakse...

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: kyllä
Kuvaile loistaminen: välkkyi
Valaisiko kohde ympäristöä: ei
Oliko kohteessa erillisiä valoja: kyllä
Kuvaile valot: välkkyvä
Kuuluiko kohteesta ääntä: kyllä
Kuvaile äänet: huminan tapaista, pelottavaa.
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: kyllä
Kuvaile vaikutus: pelon tunne.
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: kyllä
Kuvaile eläinvaikutus: koirat haukkuivat.
Aiheuttiko kohde pelkoa: kyllä
Kuvaile pelkoa: kyllä.
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: kyllä
Kuvaile psyykkiset vaikutukset: kyllä, tuli sellainen tunne.
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Jos havaintoosi liittyy seikkoja, jotka eivät vielä tulleet esille, kerro myös niistä: lähettäkää s-postia jos on asiaa.
Päivämäärä ja paikka: 5.12.2009 kainuu

Tutkijakommentit

B. Borg 7.12.2009: Suhtauduin hiukan epäilevästi aluksi tähän ilmoitukseen koska havaitsija ei jättänyt muita yhteystietoja kuin s- postiosoitteen.Lisäksi havaintolomake ei ollut kovin tarkasti täytetty. M.m. ilmansuunnat puuttuivat. Sain kuitenkin asiallisen vastauksen havaitsijalta joka viestitti mm. seuraavaa:
" Moi,
Ei, kyllä se viesti oli ihan todenmukainen. Tiedän että tuntemattomia lentäviä esineitä on ja tyrmistykseni olikin suuri kun näin itse sellaisen - miten se pystyi hohkamaan sillä tavalla?

Vaikkakin " suomalaiset suurimmat ufohuijaukset" osion Kainuun Prikaati -tarina naurattikin, on oma kuvaelmani täysin totta. Olen luotettava lähde ja näinä epätietoisuuden aikoina pidän oikeimpana pyrkimystä totuuteen. Maailman " päävaltio " USA kieltää UFOilmiön olemassaolon, mutta vahva on tunne että se peittelee jotakin, uskottavasti, tietenkin, jonkin hyvän syyn verukkeella."

Havaitsija lähettää uuden viestin: ” Hei,


Mielestäni korkeuskulmalla tai täsmällisellä korkeudella ei niinkään ole väliä - minua kiinnostaa lähinnä teille tulleet tiedot vastaavanlaisista ilmiöistä lähiaikoina, joilla voisi olla yhteys omaan näköhavaintooni.

Kerron vähän tarkemmin ” yhteenotostani ” ilmiön kanssa. Kohde läheni minusta katsoen etuviistosta vasemmalta, eli pohjoisesta. Tässä vaiheessa oletan objektin olleen niin korkealla, että siitä näkyi vain tuo kumma täsmällisesti välkkyvä valo. Puolet havaintoajasta meni ja olin jo siirtynyt auton ulkopuolelle objektin liikeradan ja nopeuden pysyessä koko ajan samana. Kohde oli nyt menossa minusta etuviistoon oikealle eli etelään, se siis kaarsi koko matkansa ajan lievästi oikealle päin ja näin sen suurenneen selvästi mikä oletettavasti johtui sen vertikaalisesti lähemmästä sijainnista maanpinnan kanssa, noin helikopterin korkeudella, ehkä 5 kilometrissä. Se oli oranssi, kuin jos kuvittelisit metallin hopeisen Boeing lentokoneen suurehkon figuurin ilman siipiä laskevan Auringon valon väreissä. Kokemus oli sensaatio.

Suuntana pohjoinen - etelä-länsi. Korkeuskulma lienee ollut 60 astetta.


Eräs toinen havaintoni on monimutkainen enkä selitä sitä tässä yhteydessä ja siihen liittyy selittämätöntä rytmikästä naputtelua peltiseltä katolta, jota ei ollut kuulunut koskaan aikaisemmin. Eräänä toisena yönä toverini, joka asuu myös samassa talossa kuuli niin ikään rytmikästä naputusta ja kertoi kokemuksestaan hieman peloissaan seuraavana aamuna. Outoa tapauksessa on se, että seinälle ilmestyi kaksi tummaa figuuria noihin aikoihin - toinen muistuttaa pientä ” humanoidia” noin kymmenen sentin korkuinen ja toinen ” flying sauceri” , puolet humanoidin korkeudesta. Molemmat figuurit ovat katon rajassa ja flying saucer itseasiassa aivan katosta sisääntulevan antennijohdon vieressä.

Myöhemmin luin että Suonenjoen ilmiön jälkeen havainnoitsija oli kokenut samantapaista naputusta. Mitä Suonenjoen UFO havaitsija kaksikolle kuuluu nykyään - sille Nykäselle ja toiselle?

B. Borg 8.12.2009: Lähetän seuraavan kommentin havaitsijalle: Kun NYT luen selostustasi niin mieleeni tulee lentokone johon auringon säteet heijastuu ja jossa on vilkkuva strobovalo. Miltä kuulostaa?Havaitsija lähettää sitten takaisin viestin: ” En tajua miten valonsäteet voivat heijastua lentokoneesta, jos Aurinkoa ei ole. Eikä tästä yli mene reittilentoja.”
B. Borgin vastaus 8.12.2009: ” Jos kone on korkealla vaikkapa 10 km: n korkeudessa niin auringon säteet osuvat siihen vielä paljon sen jälkeenkin kuin aurinko on laskeutunut horisontin taakse.”

B. Borgin lisäys 8.12.2009: SUTin satelliittiasiantuntija on myös katsonut tätä ilmoitusta ja kommentoi asiaa näin:
" Vaikuttais lentokoneelta kenties.
Satelliitti tuo tuskin on ollut lisäkuvausten perusteella. Muuta oikein järkevää selitystä
en kyllä keksi."

B. Borgin lisäys 23.1.2010: Sama henkilö lähettänyt tänään lisää kuvia. Katso havainto nro 216.


Havaintoa koskevat muut kommentit (0 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Ei vielä yhtään kommenttia.

KommentoijaKommenttiAika


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |