Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 170 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Kuva 1

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: x

Olin mennyt nukkumaan n. 22.30 torstai- iltana 10.7.2008 ja ehkä 01.45 heräsin alakerran naapurin koiran haukuntaan ja todella kovaan meteliin. Kuulosti kuin joku olisi lentänyt hyvin matalalla taloni yli. Ajattelin herättyäni että kyseessä olisi helikopteri, mutta ääni ei kuulostanut aivan normaalilta. Kuulosti lähinnä siltä, että lapa olisi ollut hieman irti tai rikki ellei kyse sitten ollut muu ilmiön aiheuttaja. Kuuntelin hetken mekastusta ja päätin sitten mennä olohuoneeseeni katsomaan parvekkeelta äänen aiheuttajaa. Tässä vaiheessa katsoin kelloa, joka näytti 01.50.

Päästessäni parvekkeelle, näin taivaalla horisontissa todella kirkkaan pyöreän valon, joka näytti pysyvän täysin paikallansa. Katsoin valoa jonkin aikaa ja menin sitten hakemaan 8 x suurennoksella olevat kiikarini, jotta näkisin paremmin mistä oli kyse. Kiikarit paljastivat sen, että kyseessä oli varmasti yksi kirkas valo joka oli täysin pyöreä muodoltansa. Kiikareillakaan katsottuna, kohde ei näyttänyt mitään valonkajastusta. Samaan aikaan valopallon lähettyviltä meni toinen lentävä esine joka valojen perusteella tuntui olevan helikopteri. Näin siitä vain etuvalon ja välähtelevän punaisen valon perästä, joten uskon, että tämä oli helikopteri joka ehkä näki valoilmiön.

Koska olin väsynyt, päätin mennä takaisin nukkumaan klo 02.00. En kuitenkaan saanut unta, sillä olin täysin herännyt mekastuksesta ja menin uudelleen katsomaan valopalloa klo 02.15. Se näytti edelleen liikkumattomalta, niin paljain silmin kuin kiikareillakin katsottuna. Menin jälleen nukkumaan, mutta koska uni ei tullut silmään, niin menin parvekkeelle vielä klo 02.35 ja 03.00. Mennessäni parvekkeelle kolmelta yöllä, kohde oli selkeästi liikkunut lounaaseen päin alkuperäisestä kohdasta, mutta ei edelleenkään näyttänyt liikkuvan minnekään. Tässä vaiheessa en enää jaksanut pysyä valveilla, joten menin nukkumaan. Aamulla tarkistin parvekkeelta josko valopalloa vielä näkyisi, mutta sitä ei näkynyt.

Lähetän sähköpostiosoitteeseenne kuvan, joka on otettu samasta näkymästä tärpäivällä ja siinä on valkoisilla pisteillä merkittynä kohdat missä pallo näkyija 03.00. Aiemman kellonajan kohdalla näkyvä punainen piste kuvaa olettamaani helikopteria ja ohituspaikan läheisyyttä. Toinen punainen kuvio klo 03.00 läh kuvaa kohtaa mistä lentokone ohitti kyseisen valopallon sillä hetkellä.

Kuvassa näkyy myös oma taloni etäisyys kuvassa näkyvään kerrostaloon 80- 100 m ( arvio ). Edessä olevan kerrostalon katto ( kuten omakin ) on n. 11- 12 m korkeudella maanpinnasta, sillä molemmat ovat kolmikerroksisia ja niissä on asumaton pohjakerros. Silmieni korkeus
( havaintokorkeus ) on siten ehkä n. 10 m maanpinnasta. Edessä olevan kerrostalon takana näkyvien puiden latvat ovat ehkä n. 3 m katon yläpuolella. Valkoiset valopisteet on kuvattu suurin piirtein sen kokoisina, kuin taivaalla näytti, mutta halkaisija on vaikea tarkemmin määritellä, koska kohde oli niin kaukana.Kellonaika: 01:50
Päivämäärä: 11.7.2008
Päivämäärän tarkennus: 01.50-03.00
Kesto kellosta: 1h 10 min, ilmiö jäi

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Kilta
Kylä tai kaupunginosa: Kilta, Kerava
Kunta tai kaupunki: Kerava
Maakunta: Uusimaa

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi

Havainnon alussa: etelähkö
Havainnon lopussa: siirtyi lounaaseen päin

Kulma, jossa kohde näkyi

Korkeuskulma havainnon alussa: 25
Korkeuskulma havainnon lopussa: sama

Koko- ja etäisyysarviot

Kohteen koko: ks. kuva
Kohteen etäisyys lähimmillään: vaikea sanoa

Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: puuskainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)
Lämpötila: ehkä 1

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: hämärä

Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: ulkona
Ajoneuvo: ei_auto
Havainto tapahtui: silmälasit
Havaintopaikan kuvaus: Kolmikerroksinen kerrostalo (+pohjaskerros ), kolmannen kerroksen parveke, havaintokorkeus n. 10 m
Mitä teit ennen havaintoa: Nukuin, ennen kuin kova melu herätti minut

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen ääriviivat: selkeät
Kohteen väri: yksivärinen
Kuvaile väri: Todella kirkas väritön pallo ( normaali lampun valon väri, mutta moninkertaisesti kirkkaampana

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: ei
Kuvaile liike: Vaikea sanoa, kun se tuntui pysyvän vain paikallaan.Seuraavalla katselukerralla se oli sitten liikkunut hieman lounaasee
Pysähtyikö kohde: kyllä
Kuvaile pysähtyminen: Mielestäni se oli täysinpysähdyksissä aina kun katsoin mutta koska se oli siirtynyt katselukertojen välillä, niin kaipa
Vertaa kohteen nopeutta tuttuihin kohteisiin: Mikään ei kulje näin hitaasti
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei
Miten kohde katosi näkyvistä: Ei kadonnut ainakaan klo 03.00 mennessä. Se kuitenkin näytti oleva hieman( vain hieman ) himmeämpi tällä viimeisellä katselukerralla

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: kyllä
Kuvaile loistaminen: Ehkä se loisti koska se oli niin kirkas. Jos pallo olisi lähempänä voisin olla tästä varma.
Valaisiko kohde ympäristöä: ei
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuvaile valot: Ei, vain tämä yksi valopallo
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Kuvaile äänet: Ei ainakaan silloin kun näin sen, mutta en tiedä oliko herättävä kova ääni peräisin sitä vai jostain muusta.
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Kuvaile häiriöt: En tiedä, koska mikään ei ollut päällä
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: kyllä
Kuvaile eläinvaikutus: Ehkä, tai sitten äänellä ( valopallolla tai jostain muusta ) joka herätti minut. Alakerran saksanpaimenkoira piti kovan
Aiheuttiko kohde pelkoa: ei
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: ei
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Kuvaile suhtautumistasi tunnistamattomiin lentäviin kohteisiin ennen havaintoasi ja sen jälkeen. Jos suhtaumisessasi tapahtui muutoksia, selitä miksi: Uskon että muuallakin on elämää, olen uskonut näin ennen havaintoanikin Tämä valopallo ei muuttanut käsitystäni mihinkään suuntaan, sitten vahvistanut näkemystäni Olen joskus ennenkin nähnyt joitakin valoilmiöitä mutten ole niistä koskaan ilmoittanut koska ne eivät ole olleet näin selviä.
Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: ei
Päivämäärä ja paikka: Kerava 11.7.2008

Tutkijakommentit

B. Borg 19.11.2009: Selvennyksiä alkuperäisstä lomakkesta:
Kuvaile liike: Vaikea sanoa, kun se tuntui pysyvän vain paikallaan.Seuraavalla katselukerralla se oli sitten liikkunut hieman lounaaseen, mutta oli samalla korkeudella.
Kuvaile pysähtyminen: Mielestäni se oli täysinpysähdyksissä aina kun katsoin mutta koska se oli siirtynyt katselukertojen välillä, niin kaipa se on liikkunut mateluvauhtia.
Kuvaile eläinvaikutus: Ehkä, tai sitten äänellä ( valopallolla tai jostain muusta ) joka herätti minut. Alakerran saksanpaimenkoira piti kovan haukuntakonsertin.

B. Borgin kommentti 19.11.2009: Yleensä valot tai valopallot jotka ovat näkyvissä taivaalla pitkään ja liikkuvat hyvin hitaasti ovat planeettoja. Havaitsijan harvinaisen tarkka selostus johtikin siihen että tämä tapaus oli harvinaisen helppo selvittää. Tähtikartan mukaan nimittäin Jupiter on ollut juuri tuossa suunnassa ja korkeudella havaintoaikana. Jupiter on myös liikkunut lounaaseen kuten havaitsija kertookin.
Havaitsijan kuulema ääni ei liite Jupiteriin lainkaan vaan todennäköisesti sekä havaitsija että koira kuulivat nimenomaan helikopterin jolla kuitenkaan ei ollut mitään tekemistä Jupiterin kanssa.
Havaintoa koskevat muut kommentit (0 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Ei vielä yhtään kommenttia.

KommentoijaKommenttiAika


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |