Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 156 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Kuva 1
Kuva 2
Kuva 3

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: Hei ! Lähdin kauppaan noin klo 17.00. Huomasin, että sama outo valokaari näkyi taas taivaanrannassa, metsän reunassa. Lähdin kävelemään kauppaan. Matkaa on noin 1 km tai vähän yli. Havaitsin, että valokaari alkoi kulkea metsänreunaa myötäellen. Kaari kulki samaa vauhtia kuin minä kävelin. Yhtäkkiä kaariakin oli 2 kappaletta.Jonkun ajan kuluttua näin kun nämä valokaaret tekivät muodostelman siten, että toinen oli yläpuolella ja toinen alapuolella.Tässä kohtaa ilmestyi näiden valokaarien väliin tummanpunainen osa , paksumpi kuin nämä valokaaret.Sitten laite lisäsi nopeutta,meni minun edelleni.Kun pääsin päätielle, eikä metsää enää ollut edessä näin nämä valokaaret sinistä taivasta vasten. Näiden valokaarien reunoilla loisti turkoosin värisiä valoja. Tuijottelin näitä kaaria jonkun aikaa. Sitten yhtäkkiä toinen valokaari teki katoamistempun. Näkyi vain tummanpunainen välähdys ja kaari oli kadonnut. Katselin muita ihmisiä. Havaitsin että kukaan ei kiinnittänyt huomiota näihin valoihin.Kävin kaupassa ja tultuani ulos taivaalla ei näkynyt muuta kuin pienikokoinen kulmikas valo jolla oli alaspäin roikkuva häntä. Paluumatkalla en nähnyt mitään, ennenkuin aivan lähellä kotiani noin( 150-200 m). Tässä kohtaa laite oli taas aivan vieressäni noin 3 metrin korkeudella ja tällä kertaa näkyi myös se keskellä oleva punainen laite. Tuijotin tätä laitetta ihmeissäni. Punaisessa laitteessa oli useita neliönmuotoisia noin 25 -30 sm osastoja rivissä kiinni toisissaan. Tämä punainen osa käyttäytyi niinkuin joku kone.Aivan kuin jotkut palkeet olisi ollut toiminnassa äni kuulosti siltä kuin mahtava kone olisi ollut käynnissä. Tässä oli ainut kohta missä kuulin mitään ääntä koko aikana.Sen jälkeen valokaaret taas yhdistyivät. Laite oli taas litteä, juuri sellainen millaiseksi lentävät lautaset kuvataan . Nyt ei enää kuulunut mitään ääntä.Kuljin tien oikeata laitaa , laite lipui hiljaa eteenpäin minusta ja kääntyi kohtisuoraan vasemmalle siis 90 asteen kulmassa. Suunnassa joka oli minuun päin välkkyi useita turkoosin värisiä valoja. Laite oli noin 3-4 m pitkä ,litteä hopean värinen lautasen mallinen esine. Esine kulki kevyesti naapuritalojen välistä pois noin 1,5 metrin korkedelta Kukaan muu ei minun nähdäkseni liikkunut kauppareissuni aikana samalla tiellä.Kirjoitin kaiken tämän muistiin heti kotiin palattuani, että en unohda yksityiskohtia .
Kellonaika: 17:00
Päivämäärä: 6.11.2009

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Näkinkylä
Kylä tai kaupunginosa: Näkinkylä
Kunta tai kaupunki: Espoo
Maakunta: Uusimaa

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot

Kohteen koko: 3-4 m
Kohteen etäisyys lähimmillään: aivan vieressäni
Kohteen korkeus maanpinnasta alimmillaan: 1,5 metriä

Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: puuskainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: hämärä

Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: ulkona
Ajoneuvo: ei_auto
Havainto tapahtui: paljain_silmin

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen ääriviivat: selkeät
Kohteen väri: yksivärinen

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: ei
Pysähtyikö kohde: kyllä
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: ei
Valaisiko kohde ympäristöä: ei
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: ei
Aiheuttiko kohde pelkoa: ei
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: ei
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: ei
Päivämäärä ja paikka: Espoo 6.11.2009

Tutkijakommentit

B.Borg 6.11.2009: Havaitsija on aikaisemmin lähettänyt toisen havaintoilmoituksen, eli nro 147 ja myöhemmin nro 161.
Ylläolevan selostuksen havaitsija on lähettänyt minulle sähköpostitse 6.11.2009.
Olen siirtänyt sen tänne havaintotietokantaan mutta vain tiedot itse " Havainnon yksityiskohdat "-osiossa ovat havaitsijan omaa käsialaa.
Joitakin yksityiskohtia olen täyttänyt lomakkessa ja loput ovat perusasetelmissaan. Lukijaa kehoitetaan lukemaan tuota havaitsijan omaa tekstiä.

B. Borgin lisäys 8.3.2010: Havaitsija lähettää kaksi sähköpostiviestiä lisää liittyen havaintoihinsa ja julkaisen ne tässä:

" Hei ! Olen jo jonkinaikaa miettinyt pitäisikö kertoa, mitä olen havainnut vuoden 2009 syksyn aikana ja tämänvuoden puolella. Näistä ei ole päivämäärät tarkasti tallella. Syyskuussa 15.pv paikkeilla luin kirjaa noin klo 1 yöllä. Yhtä-äkkiä koko talomme oli valkoisen valon peitossa . Valoilmiö kesti niin kauan. että ehdin tarkistaa, että missään ei ole tuli irti. Kysyin parin tontin päässä asuvalta rouvalta onko hän nähnyt outoja valoja. Hän myönsi hämmästelleensä samaa asiaa . Vastaavanlainen tapaus toistui parin viikon päästä. Toinen tapaus. Talomme ikkunasta suunilleen metrin päässä kulki noin 15sm halkaisijaltaan symmetrinen jäätyneen lumipallon kaltainen esine. Vastaavanlainen tapaus toistui ehkä parinviikon kuluttua mutta toisella kertaa valopallon halkaisija oli noin 10sm. Tällä kertaa pallo kulki kauempana talostamme. Pallot suuntasivat kulkunsa tien toisellapuolella olevan naapuritalon katon yli . Nämä tapaukset näki myös mieheni. Kolmas kerta oli sellainen, että minä itse en sitä nähnyt, vaan mieheni sanoi sen olevan tällä kertaa punainen Tämän vuoden puolella olemme nähneet samassa suunnassa kuin itse olen nähnyt ne kummalliset esineet, matalan kolmion mallisen esineen. jossa on himmeitä valoja. Näin kun tämä esine tuli paikalle, kulku oli määrätietoista ja ne pysyivät kauan ainakin tunnin paikallaan. Ei liene säähavaintopalloja. Ihmettelen pystyykö joku pelleilemään kustannuksellamme.Lähetän toisen viestin , jossa kerron mitä jäi kertomatta 156 numeron tapauksesta ja mitä tapahtui 19.12.klo 21.00, jos vaikka katsot aiheelliseksi laittaa sen tietokantaanne. Olen myös ajatellut , jos jostakin tutkimuksesta on kysymys , mitä tutkimista on rauhallisella omakotitaloalueella. Kummallisinta on se että kaikki tapaukset ovat olleet erilaisia. Mieheni on sitä mieltä, että näille ilmiöille löytyy luonnollinen selitys. Minun mielestä tapaukset eivät ole tästä maailmasta. Terveisin.

Hei ! Tämä juttu koskee 3.11.2009 sattunutta tapausta. Tapahtui 3.11 vaikka lähetin viestin 6.11.2009. Siis jatkoa numero 156. Kun palasin kaupastan, niin tien toisella , siis vastapäätä asuvan naapurin puolella oli keltainen auringon valoa muistuttava valo ,niin iso että lähellä oleve vaja peittyi siihen. Lisäksi siinä paistoi kaksoisaurinko, siis aurinko näkyi kahtena kappaleena. Katsoin valoa ja jonkinajan kuluttua valo muuttui maahan valkoiseksi levyksi, joka lipui pos näkyvistäni. Muistan ajatelleeni, että onpa aurinko oudossa paikassa, ja toinen ajatus oli että silmiini on tullut jokin vika, kun näen tämän ns,auringon kahtena.Myöhemmin huomasin, että tämä näky ei ollut aurinko, eikä kuu. Siihen aikaan marraskuussa noin klo17.30............... Tapahtui 19.12.klo 21.00 Meidän ja naapuritalon välissä tontillamme kasvaa korkea tiheä metsä. Tästä metsästä tuli ikkunaamme kohti esine, jolla oli valoja täynnä oleva loiva harjakatos,selkeäpiirteinen, noin 60 sm. Siis yksi harja noin 30sm.Tämän valokatoksen alla oli noin 15sm halkaisijaltaan symmetrinen punainen pallo. Tämän punaisen pallon ympärillä oli epämääräisiä kirkkaita valoja. Esine tuli aivan akkunan viereen, kääntyi ja lähti kulkemaan seinustaa pitkin ja katosi näkyvistä. terveisin."

Havaintoa koskevat muut kommentit (0 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Ei vielä yhtään kommenttia.

KommentoijaKommenttiAika


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |