Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 1493 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: Tulin vanhempieni luokse tänään illalla käymään maalle, Hauholle. Kun muut olivat menneet nukkumaan kävin sen jälkeen ulkona ja jäin tuijottamaan taivaalle. 23.30 aloin tarkastelemaan muutamaa hyvin oudosti liikkuvaa objektia. Lentokone/ tai helikopteri oli pois suljettu jo heti niiden liikehdinnän vuoksi. Liikkuivat hyvin nopeasti puolelta toiselle, singahdellen, luonnottoman olloisella nopeudella. Näin samaan aikaan noin 250 m päässä maassa samanlaisia objekteja ja yhdistin ne toisiinsa, sillä valot olivat saman värisiä kaikissa, useampia värejä, punaista, vihreää/ sinistä ja kirkasta valoa. Menin hetkeksi sisään ja soitin ystävälleni. Maasta ne olivat kadonneet mentyäni takaisin, mutta tälläkin hetkellä edelleen taivaalla useampi. Liikkeestä, mitä tekevät tulee lähinnä mieleen kopterilennokit, mutta miksi sellaisia taivaalla olisi näin pimeällä. Onko mahdollisesti puolustusvoimilla tällaisia tutkimus/ vakoilulaitteita. Aina olen uskonut ettemme ole täällä yksin, mutta että mitä nyt näin askarruttaa todella. Olen itse julkisella alalla ja haluaisin, että tämä havainto pysyy nimettömänä vaikka samapa tuo. Näin sen omin silmin. Olisi, varsinkin nyt todella mielenkiintoista keskustella jonkun asiaan perehtyneen kanssa.
Kellonaika: 23:30
Päivämäärä: 27.1.2017
Kesto kellosta: 2 tuntia

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Kilpiniemi
Kylä tai kaupunginosa: Torvoila
Kunta tai kaupunki: Hauho

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi

Havainnon alussa: Pohjonen
Havainnon keskivaiheilla: Pohjonen
Havainnon lopussa: Pohjonen

Kulma, jossa kohde näkyi

Korkeuskulma havainnon alussa: 0
Korkeuskulma havainnon lopussa: 45

Koko- ja etäisyysarviot

Kohteen etäisyys lähimmillään: 250 m
Kohteen korkeus maanpinnasta alimmillaan: 0

Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: tasainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)
Lämpötila: -6

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: pimeä

Astronomiset ilmiöt

Astronomiset ilmiöt3: tähdet

Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: ulkona
Ajoneuvo: ei_auto
Havainto tapahtui: paljain_silmin
Havaintopaikan kuvaus: Laakean pellon reuna sekä taivaalla sen yläpuolella Kilpiniemessä. Objektit tekivät myös nopeita liikkeitä ylösalaisinkin.
Mitä teit ennen havaintoa: Seisoin ulkona. Ei alkoholia. Hyvä näkö.

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen muoto: Röykkiö eri värejä, ehkä enemmän kulmikas kuin esim. P
Kohteen ääriviivat: epäselvät
Kohteen väri: monivärinen

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: ei
Pysähtyikö kohde: kyllä
Kuvaile pysähtyminen: Välillä pysähtyi, mutta varovasti liikettä nopeasti eri suuntiin. Kuin etsien jotain
Vertaa kohteen nopeutta tuttuihin kohteisiin: Ei verrattavia kohteita. Eläimistä kolibrimainen, paikallaan ja singahteleva. Selvästi kuitenkin jokin oma määrätt
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei
Kuvaile pyöriminen: Mutta värit välkkyivät kyllä
Miten kohde katosi näkyvistä: Ne jäivät vielä taivaalle kun nyt tulin nukkumaan. Niin pimeää etten saanut kuvattua kännykällä.

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: kyllä
Kuvaile loistaminen: Kun maassa olivat niin punertavaa valoa luonnossa
Valaisiko kohde ympäristöä: kyllä
Oliko kohteessa erillisiä valoja: kyllä
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: kyllä
Kuvaile häiriöt: Tänään isä itseasiassa sanoi ettei telkkarin kuva oikein toiminut illalla. Muuten yhteys ollut hyvä
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: kyllä
Kuvaile eläinvaikutus: Kissa oli halunnut jostain syystä saunarakennukseen tänään, eikä kuulemma tullut ulos vaikka pyydettiin.
Aiheuttiko kohde pelkoa: ei
Kuvaile pelkoa: Tuntui jotenkin luonnolliselta sillä niin paljon myös ollut kiinnostusta. mutta nyt vasta ensimmäistä kertaa näin.
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: ei
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei
Kuvaile maastoon jääneitä merkkejä: Huomenna kävelen katsomaan

Muita tietoja

Kuvaile suhtautumistasi tunnistamattomiin lentäviin kohteisiin ennen havaintoasi ja sen jälkeen. Jos suhtaumisessasi tapahtui muutoksia, selitä miksi: Olen aina uskonut että jotain muutakin on, mutta tulevatko kauempaa vai onko iät ajat ollut puolustusvoimilla sellaista teknologiaa mistä emme tiedä. Haluan perehtyä nyt entistä enemmän asiaan.
Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: ei
Jos havaintoosi liittyy seikkoja, jotka eivät vielä tulleet esille, kerro myös niistä: Nyt muistan ettähieman ennen havaintoa kuulin kirkuvaa todella outoa ääntä, mutta ajattelin silloin että joku metsäneläin loukkaantunut ja kärsii jostain. Ääni tuli kyllä samasta suunnasta, missä Objektit olivat maassa.
Päivämäärä ja paikka: 28.01.2017

Tutkijakommentit

Haastattelin havainnoijaa. Hänen havaintonsa olivat tarkkoja ja konkreettisia ja ne oli tehty kaikin puolin selkeässä mielentilassa. Lentäviä kohteita oli ollut laskeutuneena maahan kolmekin yhtäaikaa melko lähellä toisiaan, muutaman sadan metrin päässä havainnoijasta. Havainnoija arvioi, että ne olisivat saattaneet olla lähinnä kolmion mallisia, mutta täyttä varmuutta kohteiden muodosta hän ei voinut antaa. Kohteet loistivat ainakin punaista, vihreää, sinistä ja kirkasta valoa.

Drone-lennokkien mahdollisuus tuli ensin mieleen. Kohteiden lentotapa oli kuitenkin havainnoitsijan mukaan ollut erilainen: ikään kuin antigravitaatioon perustuva sivuttain leijuva ja lipuva, ja hetkessä jyrkissä kulmissa lentosuuntaa muuttava ja suureen nopeuteen kiihtyvä. Ehkä siis pikemminkin kehittyneemmät ihmistekoiset antigravitaatioon perustuvat tiedustelu-/tutkimuslaitteet saattaisivat olla selitys.

Maapallon ulkopuolisen teknologian mahdollisuus on tässä havainnossa jos jossakin myös olemassa.

Havainnoija ei ole ennestään konkari selittämättömien ufomaisten ilmiöiden kanssa. Tämä näkyi mm. siinä, että kohde jäi kuvaamatta, vaikka aikaa ja mahdollisuus olisi ollut. Hän suhtautui tilanteeseen sopivan varovaisesti, mutta samalla kiinnostuneena ja pohtien, miten kohteita ehkä voisi lähestyä, ja miten niille voisi kommunikoida. Hänellä ei olisi mitään sitä vastaan, jos hän pääsisi todistamaan jotakin vastaavaa uudestaan.

Haastattelija: tutkija nro 198

Havaintoa koskevat muut kommentit (7 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

KommentoijaKommenttiAika
1415-ilmoittaja Todella todentuntuinen kertomus tapahtuneesta. Jään odottamaan tutkijakommentteja,miten he keksivät selitystä. 2-tunnissa ehtii kuvaamaankin vaikka ystävän kameralla28.01.2017 15:14:04
R.T miksi ei valokuvattu?28.01.2017 17:12:53
Aina samaa Tämä sivusto on tehty kommenttien osalta kaikkien tapausten selittämiseksi joksikin luonnonilmiöksi tai ihmisen aikaansaamaksi toiminnaksi. En tosin itse usko minkään maan ulkopuolisen älyllise30.01.2017 13:01:06
R.T Mahdollisimman hyvinhän ne luonnolliset aiheuttajat on kartoitettava.Ei se muuten ole 'ufotutkintaa'31.01.2017 08:58:39
Ufomarsu Dronelta vaikuttaa. Youtubessa on paljon pimeällä kuvattuja referenssivideoita. Drone voi olla pirun vikkelä liikkeissään. Katsotaan.01.02.2017 16:15:02
Roo'e Toisinaan näistä selityksistä tulee ufompia kuin tapaus itse, kun väkisin haetaan sitä eniten muistuttavaa lunnollista selitystä. Rajat pitäisi olla ennakkoon päätetty mihin luonnollisuus lop02.02.2017 14:52:25
Roo'e Jos havainto näyttää jotenkin järjettömältä niin kyllä sen taustalla on yleensä ihminen ajanvietto puuhissa. Vai löytyykö tässä tapauksessa silvottu nännitön jänis: jänöt kirkuu. Sit02.02.2017 15:00:01


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |