Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 1449 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: Ajomatkalla Hki->Pori Valtatie 2 varrella, la-su vastaisena yönä n. klo 0:50-0:55 varmuudella, mutta aikaväli saattanut vaihdella 0:45 -1:00. Havainto tapahtui selkeästi ennen Forssaa ja Tammelan risteystä. Ajoin autoa ja etuikkunasta näkyi kuin 2 valkoista pyöreää sumupilveä leijailisi taivaalla. Ilmiö kesti minuutteja ennen kuin aloin katsoa niitä tarkemmin. Aluksi tulkitsin ne maasta valaistuksi valoshowksi, mutta koska valo ei tarkemmin katsottuna tullut maasta aloin kiinnittää niihin enemmän huomiota ja ihmetellä että mitä ne oikein ovat. Pysäytin auton pikavuoropysäkille ja alon todella ihmetellä mistä kysymys. Yritin kuvata kännykän kameralla, mutta ei mitään toivoa saada kuvaa pimeässä. Jatkoin ajamista ja tarkkailin koko ajan kahta valopalloa jotka säilyivät koko ajan näkökentässä auton etuikkunan läpi katsottuna. Pysähdyin 2. kerran ja yritin kuvata. Tajusin, että niiden nopeus ylittää lentokoneet, helikopterit, sateliitit yötaivaalla... Nopeus oli huikea! Avasin ikkunan ja näin saman ilmiön paljain silmin: Kaksi valopalloa jotka yhtä suuria liikkui taivaalla huikealla nopeudella molemmat omaa kiertorataa joka oli epäsäännöllinen mutta silti liikkeessä oli säännöllisyyttä. Liike muistutti jollakin tapaa samaa kuin lapsi heiluttaa kädessä sädetikkua pimeässä ja tekee epäsäännöllistä kaarta ja liike voi yhtäkkiä muuttua esim. toinen valopallo lähti yhtäkkiä suoraan vasemmalle vaakatasoon mutta säännöllisyys molempien valopallojen liikkeessä oli se että liikuttuaan randomisti omaa kuviotaan, pallot palasivat aina yhteen, mutta eivät kiinni toisiinsa - niiden välille jäi aina tasainen etäisyys. Pallot eivät menneet päällekkäin tai toistensa ylitse vaan liikkuivat hallitun epähallitsemattomasti omaa liikerataansa, mutta aina päätyivät välillä vierekkäin sekunniksi ainakin ja väli niiden välillä oli joka kerta sama siinä asennossa.
Valopallot olivat valkoisia, yhtä isoja, yhtä kirkkaita, valoa ei säteillyt niista poispäin. Valopallo oli usvan peitossa, ja sisällä ihan kuin kirkas valkoinen pyöreä valolamppu jota ei nähnyt koska usva peitti sen. Taivaalla ei ollut samaan aikaan muita tähtitaivaan ilmiöitä joihin huomioni olisi kiinnittynyt.
Olen saanut akateemisen koulutuksen, pyrkinyt kyseenalaistamaan kokemukseni ja analysoimaan sitä. Olin nukkunut 2h ennen kuin olin lähtenyt ajamaan autoa. Olin puhunut tunnin puhelimessa ennen havaintoa. En tuntenut väsymystä. Olin juonut ison kahvin, ja ajoin tapauksen jälkeen Poriin, johon saavuin klo 3 yöllä - enkä edelleenkään ollut erityisen väsynyt. Kirjoitin koko ajomatkan näkemääni ylös. Tapahtumahetkellä nipistelin itseäni ja kyseenalaistin että se mitä näen, tapahtuuko tämä todella. Voinko luottaa näkemääni. Mikään järjellinen selitys ei tullut kysymykseen. Ilmiö kesti kauan. Ja oli ehtinyt kestää jo joitakin minuutteja, ennen kuin aloin kiinnittää siihen enemmän huomiota. Pysäytin auton kolme kertaa, tarkastellakseni ilmiötä, ja yritin kuvata sitä. En uskaltanut poistua autosta keskiyön jälkeen naisena pimeälle harvaan asutulle metsätaipaleelle. Ilmiö loppui selkeästi ennen Forssaan saapumista. Valopallot näyttivät lentävän taivaalla sumuisen pallon muodossa joka näytti sumupilveltä ensin kunnes kiinnitin niihin huomioni todella. Näin nämä auton etuikkunan kautta KOKO ajan sivusilmällä viistoon oikealla ylhäällä, astekulma 45-60. Välillä valopallot näkyivät suoraan edessä koska niiden liike oli nopeaa ja tekivät laaja-alasta liikettä molemmat.
Tiellä oli vähän liikennettä. Jossakin vaiheessa mietin vastaantulevan auton pysäyttämistä, ja takanani tuli ainakin yksi auto perässäni. Samaan aikaan valopallot olivat selkeästi nähtävissä. Nämä kaksi autoa ainakin ovat voineet nähdä saman, jos ovat kiinnnittäneet huomiota leijaileviin sumuvalopilviin. Näiden tunnistaminen valopalloiksi vei kuitenkin itseltäni pitkän ajan, ennen kuin todella tajusin että kysymys on jostain selittämättömästä ilmiöstä.
En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Uskon että maailmankaikkeudessa on ulkopuolista kehittynyttä älyllistä elämää, mutta kohdatessani tämän ilmiön, maailmankuvani järkkyi jollakin tavalla, koska tapahtuma on varsin selittämätön. Jouduin nipistelemään itseäni että se mitä tapahtui todella tapahtui, koska se oli todella uskomatonta ihmisjärjelle. Mikään ihmisen rakentama ei kykene sellaiseen liikenopeuteen. Pallot olivat selkeästi nähtävissä, selkeäpiirteisiä ja isoja. Sama olemus kuin kuulla, kirkas valopallo sumun seassa. Sumu peitti tasaisesti molempia palloja, jotka olivat täsmälleen samannäköisiä ja -kokoisia. Ja molemmilla yhtä nopea liike, mutta liikeradat poikkesivat valopalloilla toisistaan.
Mitään ääntä ei kuulunut. Mutta tapahtuma joka oli kestänyt jo varmaan 10 minuuttia alkoi herättää minussa yhä enemmän pelkoa ja aloin jo toivoa että nämä poistuisivat. Pallot pysyivät edelleen näkökentässä mutta ilmiö loppui kerralla juuri kun aloin saapua Forssaan.
Kirjoitin asian heti ylös ja lähetin tekstiviestit veljelleni ja siskolleni. Klo 3 yöllä avauduin asiasta heti isälleni joka oli lapsenvahtina kotonani työmatkani takia (lensin Pariisista koneella joka laskeutui muistaakseni 22:55 Hkiin, ja ajoin tämän jälkeen Poriin). Koko matkan kirjasin tapahtumaa ylös, ja hiljensin välillä vauhdin jotta pystyin kirjaamaan yksityiskohtia näkemästäni. Seuraavana päivänä eli su kerroin tapahtuman uudelleen veljelleni ja kummisedälleni. Mitä enemmän aikaa tapahtumasta on kulunut, sitä vaikeampi on uskoa että tämä on totta. Koen vahvasti nähneeni jotakin todella selittämätöntä, mitä ihminen ei pysty rakentamaan. Asian tekee erikoiseksi nopeus jolla valopallot lensivät, niiden liikeradat, korkeus. Nämä näyttivät lentävän matalammalla kuin lentokoneet yötaivaalla. Pallot olivat kokoluokkaa pieni pyöreä kuu yötaivaalla, yllättävän isoja ja matalalla. Mitään ääntä ei kuulunut. Enkä kokenut mitään fyysisesti. Näin kaiken autosta käsin, liikkuvasta ja pysäkäidystä autosta. Etuikkunan läpi ja avatusta sivuikkunasta. Pimeässä ja katuvalon valossa.


Kellonaika: 00:55
Päivämäärä: 18.9.2016
Kesto kellosta: 10 min väh
Oma arvio kestosta: jopa 15 min

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Ennen Forssaa Valtatie 2 Hki-Pori, Tammelan risteys oli maamerkkinä

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi

Havainnon alussa: edessäpäin Valtatie 2 Hki-Pori, eli onko länsi-luode?
Havainnon keskivaiheilla: sama
Havainnon lopussa: sama

Kulma, jossa kohde näkyi

Korkeuskulma havainnon alussa: 45-60
Korkeuskulma havainnon lopussa: 45-60

Koko- ja etäisyysarviot

Kohteen koko: kuin pieni kuu yötaivaalla (täysikuu) mutta matalalla!!!

Säätila havaintohetkellä

Tuulen suunta: en tiedä säätietoja
Tuulentyyppi: tasainen
Pilvisyys: puolipilvistä
Sade: ei satanut (pouta)
Lämpötila: +3

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: pimeä

Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: sisällä
Ajoneuvo: pysäköity
Havainto tapahtui: paljain_silmin
Havaintopaikan kuvaus: pimeä valtatie
Mitä teit ennen havaintoa: olin ajanut autoa Helsinki-Vantaan kentältä

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen muoto: pyöreä, selkeä, mutta sumun peitossa
Kohteen ääriviivat: selkeät
Kohteen väri: yksivärinen
Kuvaile väri: valkoinen, valkea, hohti valoa, mutta valo ei säteillyt ympäristöön

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: kyllä
Pysähtyikö kohde: kyllä
Kuvaile pysähtyminen: pallot pysähtyivät hetkeksi vierekkäin sekunnin muro-osaksi tai sekunniksi
Vertaa kohteen nopeutta tuttuihin kohteisiin: mikään ei normaalisti liiku taivaalla tällä nopeudella, ehkä salama liikkuu
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei
Miten kohde katosi näkyvistä: ilmiö loppui, ilmeisesti ajoin niiden ohi tai katosivat näkyvistä kerralla

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: kyllä
Kuvaile loistaminen: hohtava valo sumun sisältä, kirkas valopallo
Valaisiko kohde ympäristöä: kyllä
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: ei
Aiheuttiko kohde pelkoa: kyllä
Kuvaile pelkoa: ilmiö kesti kauan ja oli selittämätön
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: ei
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Kuvaile suhtautumistasi tunnistamattomiin lentäviin kohteisiin ennen havaintoasi ja sen jälkeen. Jos suhtaumisessasi tapahtui muutoksia, selitä miksi: Toivon että tämä on luonnonilmiö/pallosalama jotta maailmankuvani ei järky. Venäjän uusinta tiedusteluteknikkaa tms.
Mihin ilmoitettu: Minulla ei älykkäänä ihmisenä ole kanttia kertoa tätä julkisesti. Jos myöhemmin paljastuu että tämä on luonnonilmiö/muu.
Päivämäärä ja paikka: 19.9.2016 Porissa

Tutkijakommentit

B.Borg 27.9.2016:
Vastaavanlaisia havaintoja on jo aikaisemmin Havaintotietokannassa jo kymmeniä,sillä erolla että joskus valopalloja saattaa olla 2,3,4 tai jopa 5.
Selitys näille havainnoille on varsin yksinkertainen.
Aikaisempina vuosina olen kutsunut näitä valopalloja ”diskovaloiksi”.
Tällä en ole tarkoittanut diskon sisätiloissa olevia valoja vaan niitä pyöriviä valonheittimiä joita varsinkin aikaisemmin laitettiin diskojen ulkopuolelle mainostarkoituksessa.
Näitä saa nykyisin vuokrata halvallakin ja niinhän niitä vuokrataankin ties millaisiin jippoihin nykyisin.
Vaikkapa jonkun synttäreiden yhteydessä.
Ilmoittaja kertoo että ” Näin nämä auton etuikkunan kautta KOKO ajan sivusilmällä viistoon oikealla ylhäällä, astekulma 45-60. Välillä valopallot näkyivät suoraan edessä koska niiden liike oli nopeaa ja tekivät laaja-alasta liikettä molemmat.”
Tämä sopiikin erittäin hyvin siihen että hän oli lähestymässä Forssaa joka jää Valtatie 2:n oikealle puolelle kun lähestytään Forssaa Helsingin suunnasta.
Ilmoittaja kertoo myös että näki ilmiön ”Etuikkunan läpi ja avatusta sivuikkunasta.”.
Koska ilmoittaja näki ilmiön avatusta sivuikkunasta niin se sulkee pois heijastuksen tuulilasissa.
Lisäksi ilmoittaja kertoo ”mutta ilmiö loppui ”.
Tämäkin sopii kuvaan jos käytössä on ollut pyörivä valonheitin joka on sammutettu tiettyyn aikaan.

Usein on tuotu esille että havaitsija ei nähnyt mitään ” maasta tulevaa valokeilaa”.
Tämä perustuu harhakäsitykseen että havaittavissa pitäisi aina olla ”maasta tuleva valokeila”.
Muistan hyvin kuinka itse olin poistumassa H:gin ufopiirin kokouksesta kerran ja odotellessamme raitiovaunua Kaisaniemessä,minä ja muistaakseni JOP, näimme taivaalla noita pyöriviä valopalloja.
Vaikka miten yritimme katsoa niin emme nähneet mitään maasta tulevia valokeiloja, vaan ainoastaan noita valopalloja.
Pidän selvänä että tämän havainnon ilmoittaja on nähnyt Forssassa olevan pyörivän valonheittimen valopalloja taivaalla.
Ilmoittajan selostus on varsin tyypillinen.


Havaintoa koskevat muut kommentit (15 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

KommentoijaKommenttiAika
TV Olisivatko voineet olla valonheittimiä ja heijastua pilvistä tai sumusta ?23.09.2016 17:50:57
S Samanlaisen sumun sisällä olevan metallipallin olen nähnyt lentävän taivaalla, mutta havaintoaika oli päivällä. Auringonvalo heijastui pallon pinnasta, mutta sa24.09.2016 02:24:36
Muija Odottelen tutkijan kommentteja. Mielenkiintoinen tapaus.26.09.2016 22:16:40
Muija Odottelen tutkijan kommentteja. Mielenkiintoinen tapaus.26.09.2016 22:17:12
Vallu melkein sama, toki tämä on pilvi ei sumu. https://www.youtube.com/watch?v=SHXK048cX8U27.09.2016 11:27:36
Satunnaistarkkailija Tyypillinen heijastuma auton tuulilasissa.27.09.2016 15:34:07
Ufomarsu Sumu- ja usvamaiset epämääräisen muotoiset ufot ovat monesti parhaat päivänsä nähneitä säähavaintopallon raatoja tms. Toki tässä havainnossa on muutakin, joka ei sinänsä selity tällä.27.09.2016 17:00:43


Mene sivulle: 1 2

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |