Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 1429 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Kuva 1
Kuva 2
Kuva 3

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: tämä havainto on aikalailla tuore. se tapahtui nyt juhannusaattona 2016 klo. 21.50. Olin ajamassa autolla iisalmessa. Käännyin marjahaan risteyksestä keskustaan päin kun näin suoraan edessä, tai tarkemmin sanottuna hiukan etuoikealla sikarin muotoisen leijuvan esineen. Se oli väriltään pikimusta ja luullakseni melko valtavan kokoinen. Sää oli selkeä ja aurinkoinen, joskin taivaalla oli siellä täällä lumivalkoisia pilven riekaleita hyvin korkealla. Taivaalla olleet värit olivat siis pääsääntöisesti sininen ja valkoinen joten taivaalla leijuva iso pikimusta esine kiinnittikin huomioni hyvin tehokkaasti. Ironisinta koko tapahtumassa olikin se että kädessäni oli tuolloin kamerakännykkä kuvausvalmiudessa mutta juuri kun olin ottamassa tuosta aparaatista kuvaa niin koivunlatva peitti näkymän hetkellisesti. Kesti noin 10-15 sekuntia kun olin avarammalla paikalla ja koko näkymä jälleen avautui, huomasin että kyseinen laite oli hävinnyt kuin tina tuhkaan. luullakseni idän suuntaan. no, kuva jäi sitten saamatta!! Itse objekti oli erittäin tarkkareunainen ja selkeästi erottuva. Se oli keskeltä hiukan paksumpi ja sen päät olivat puöreämuotoiset. Olen nähnyt kerran aikaisemminkin vähän samanlaisen esineen vuonna 1996 kesällä mutta se oli väriltään kuin kromiputki joka koostui kolmesta tai neljästä kapselista ja sen pinnalla oli hiukan hieroglyyfejä muistuttavia kohokuvioita ja sen päät olivat tylpät 90 asteen kulmaan katkaistut. Tästäkin havainnosta tei silloin havaintoilmoituksen mutta se ei tainnut silloin kiinnostaa ketään.
Kellonaika: 21:50
Päivämäärä: Tarkka ajankohta ei tiedossa.
Päivämäärän tarkennus: juhannusaatto 2016
Oma arvio kestosta: noin kummenkunta sekuntia

Havaintopaikka

Kylä tai kaupunginosa: marjahaka
Kunta tai kaupunki: iisalmi
Maakunta: pohjoissavo

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi

Havainnon alussa: suurinpiirtein koillinen, luulisin. pitäisi tarkistaa.
Havainnon keskivaiheilla: sama
Havainnon lopussa: sama

Kulma, jossa kohde näkyi

Korkeuskulma havainnon alussa: 30
Korkeuskulma havainnon lopussa: 30

Koko- ja etäisyysarviot

Kohteen koko: valtava
Kohteen etäisyys lähimmillään: hiukan pilven alapuolella. korkealla!
Kohteen korkeus maanpinnasta alimmillaan: mahdoton sanoa.

Säätila havaintohetkellä

Tuulen suunta: melko tyyni
Tuulentyyppi: puuskainen
Pilvisyys: puolipilvistä
Sade: ei satanut (pouta)
Lämpötila: 21

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: kirkas päivänvalo

Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: ulkona
Ajoneuvo: liikkuva
Havainto tapahtui: ikkunan läpi
Havaintopaikan kuvaus: kaupungin keskustaan johtava 4/2 kaistainen tie.
Mitä teit ennen havaintoa: olin tulossa ABC asemalta.

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen muoto: sikari
Kohteen ääriviivat: selkeät
Kohteen väri: yksivärinen
Kuvaile väri: pikimusta

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: ei
Kuvaile liike: olipaikoillaan mutta katosi nopeasti.
Pysähtyikö kohde: ei
Vertaa kohteen nopeutta tuttuihin kohteisiin: ei niin nopeasti mikään tavallinen laite voi hävitä.
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei
Miten kohde katosi näkyvistä: jäi hetkeksi koivin latvan taakse. ehkä noin 10-15 sekunnin ajaksi jonka aikana oli kadonnut kokonaan.

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: ei
Valaisiko kohde ympäristöä: ei
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: kyllä
Kuvaile vaikutus: päänsärky
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: ei
Aiheuttiko kohde pelkoa: ei
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: ei
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Kuvaile suhtautumistasi tunnistamattomiin lentäviin kohteisiin ennen havaintoasi ja sen jälkeen. Jos suhtaumisessasi tapahtui muutoksia, selitä miksi: nämä ovat minulle niin tuttuja ilmiöitä että eipä todellakaan suhtautumiseni muuttunut miksikään. aikaisemmista kokemuksistani voitte kysellä vaikka Tapani Koivulalta jonka kanssa olemme keskustelleet aiheesta hyvinkin paljon viime talven aikana.
Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: ei
Jos havaintoosi liittyy seikkoja, jotka eivät vielä tulleet esille, kerro myös niistä: Kuulostaa ehkä oudolle mutta aiemmin samana päivänä olin kuvaamassa upeannäköisiä ns. liekkipilviä ja toivoin että saisin jotain muutakin mielenkiintoista havainnoitavaa ja näköjään sainkin! Kuvamateriaalin tarkistan vielä tarkemmin koska niissäkin oli jotakin joka herätti mielenkiintoani.
Päivämäärä ja paikka: 28.6. 2016 Nerkoo

Tutkijakommentit

Tapaus siirretty tutkija Valentin Kamskin lisäselvityksiä varten.

Heikki Kulju Nro 20

5.9.16 Valentin Kamski

Käytin mielenkiintoisen puhelinkeskusteluhavaitsijan kanssa sikarimuotoisista lentävistä esineistä. Mitä pitempään keskustelimme tapahtumista, sitä enemmän asiat menivät moniulotteisiksi. Asiaa tulikin kerralla sen verran paljon, että jäi paljon pohdittava puhelinkeskustelun jälkeen. Vaikkakin pääosin saatiinkin puhelinkeskustelun aikana kaikille tapahtumille järkevät selitykset ja hyvän mieleen.

Tässä nimittäin oli kyse suuremmalla mittakaavoilla olevista asioista, jotka ulottuvat kertojan lapsuuteen, sekä jopa edelliselämän muistikuviin että tapahtumiin. Sitä mukaan mitä näkijä kertoi, alkoi minulle hahmottua melko mielenkiintoinen tapahtumasarja jossa olikin tietysti draama mukana.
Kertoja haluasikin jakaa meille hänen ufokokemukset joita on kertynyt usealta vuodelta, niinpä hän lateli puhelimessa tapahtumien kulkua epäjärjestyksessä puolitoista tuntia.

Tulin siihen johtopäätäkseen, että kertojan tuorein havainto sekä muut tapahtumat juurtuvat oikeastaan jo edellisestä elämästä nykypäivään. Ilmeisesti hänen edellinen elämätarina alkoi tai siis päättyi nuorehkona henkilänä ennenaikaisesti jo 1970-luvulla yhdysvalloissa.
Keijo (kertoja) koki muistikuvavälähdyksinä vauhdikkaista tapahtumista, katukisoista, joita ajettiin Amerikan muskeliharrasteautoilla. Ilmeisesti hän itse ajoi katukisoja tai ainakin piti nopeista autoista. Nykyaikana Keijo harrastaakin vanhoja jenkkiautoja. Harrastus on ollut lähellä sydäntä pitkään, niinpä tämä ajanvietto saattaa olla vanhojen aikojen kaipaamista.

Keijo myös muistele, nuorena henkilänä hän joutui kokemaan kohtalokkaan tapahtuman. Hän leikki katolla ja epäonneksi tippui vauhdilla takaperin maahaan. Juuri ennen tärmäystä maahaan hän ehtii ajatella että kohta taas sattuu kovasti. Mutta hänen onneksi juuri kun hän oli tärmättyä mahan, hänet pelastivat "turvavyöt". Turvavyä tunne hitaasti putoamisvauhtia niin paljon että suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Keijo kertoi kokevansa sillä hetkellä jonkunmoisen levitaation. Myös esim. juostessa levitaatio vaikutti häneen niin, että hän ikään kuin juoksi joka toisen askeleen liukuen maan pinnalla. Itse en ole pääsyt toteaman hänen levitaatio lahjojaan mutta jos näin on, tämä on juurikin se ominaisuus tai lahja joka traagisesti pohjautuu 1970 luvun tapahtumiin.

2016 kesäkuussa Keijo siis taas näki sikari muotoisen esineen leijuvan taivaalla. Jolloin hän päätti tehdä tällä kerta ilmoituksen Fuforalle. Silä eroavaisuudella edelliseen havaintoon, että sikari ei ollut enää -bringles- purkin muotoinen vaan muistutti enemmn luotia, eli molemmista päistä päädyt oli pyöristetyt. Keijo muistelee, että ainakin toisessa niissä (kuva kesä 1996) kyljessä oli joitakin symboleja. Keijo mainitsi, että hänen sieppaustutkimukset olivat aikanaan hyvin yleiset. Hänen kaikki kehon osat tutkittiin sekä koe ponnistettiin perusteellisesti erilaisilla instrumenteilla. Koeponnistus eli keho-osien kriittinen repeytymä tai murtuma koe.
Kehonosia ponnistettiin ja juuri ennen repeytymistä koe lopetettiin. Esim. silmät koe ponnistettiin pienillä imukupeilla. Aina kun tuntui siltä että silmät repeytyisivät irti, koe lopetettiin siihen paikkaan. Ja niin tehtiin kaikille muille kehon osille useita kertoja ajan saatossa. Keijo ei muista minkä näköinen �lekuri� oli mutta ainakin äänensävy oli hyvin lempeä jota voisi kuunnella mielellään vähän pitempäänkin. Kuulemma myös pienijä vitsejä on ilmoille heitetty testien jälkeen. Lekuri mainitsi lähtevänsä tästä sitten töihin sillä aika kun Keijo oli tokenemassa ruumilisesta �kidutuksista�.

Niinpä minulle tulikin sellainen ajatus että sikari malliset alukset ovatkin jollain tavalla kytköksissä kertojan elämäkaariin. Ehkäpä nämä sikarin muotoiset purkit ovatkin lentävät laboratoriot. Tai siis sieltä löytyy myös tällainen -terveysasema- Olipa niin tai noin Keijo lähetti vielä kuvan jossa näkyy hänen selkä joka on täynnä ohuita outoja verihyytyneitä naarmuja. Hän ei muista mitään eikä pysty kertoman niiden alkuperä. Naarmut paranevat kuitenkin yllättävän nopeasti, tai nopeammin kuin yleensä sen tyyppiset viillot.

Pyysin Keijon piirtämään kuvan havainnoista ja lopulta saatiinkin upeat piirustukset sekä valokuvan. Kiitos ylläpidolle kuvien lisäyksestä.

https://www.youtube.com/watch?v=oGRo1a65xT8


Havaintoa koskevat muut kommentit (1 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

KommentoijaKommenttiAika
vallu kuvat lisätty06.09.2016 19:15:10


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |