Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 1412 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: Asuin havainnointiajankohtana Kiimingin Huttukylässä Ylikiimingintien ja Mehiläisensuontien risteyksen vieressä sijaitsevassa 2-kerroksisessa omakotitalossamme. Asuin talon alakerrassa mieheni kanssa, mutta yläkerrassa asui poikamme yhdessä vaimonsa kanssa. Taloon kuului päärakennus ja ulkorakennus. Näiden välissä oli kaksi puuta, joiden väliin oli viritetty suomenpystykorvalle juoksulanka.
23.9.1979 olimme menneet nukkumaan jo klo 22:n tienoilla, koska seuraavana päivänä olimme lähdössä varhain Keski-Pohjanmaalle suuntautuvalle matkalle. Olimme ehtineet jo nukahtaa, kunnes puhelin soi noin klo 23:n aikaan. Mieheni nousi vastaamaan, mutta puhelimesta kuului vain voimakasta kohinaa. Se oli aiempaan verrattuna poikkeava ilmiö. Aavistin jollakin tavalla, että kohinan syy oli talon ulkopuolella. Katsoin keittiön ikkunasta ulos. Ikkunan suunta oli suurin piirtein itään päin.
Ylikiimingintien takana noin 100 metrin päässä oli Lylykkäänjärvi, joka näkyy heikosti nykyisinkin puiden välistä. Näin, että talomme itäpuolella olevan Lylykkäänjärven takaa idän ja koillisen välisestä suunnasta lensi taloamme kohti outo esine suurin piirtein helikopterin vauhtia. Tuolloin Kiimingintien ja Lylykkäänjärven välissä oli hyvin matala puusto (noin 5-7 metriä nykyistä matalampi), joten näkymä tuohon suuntaan oli melko esteetön. Koiramme oli alkanut jo varhaisessa vaiheessa haukkua pihalla äänekkäästi. Yötaivas oli pilvessä, ei näkynyt yhtään tähtiä eikä kuuta, joten oli muutoin täysin pimeää.
Esine, jonka nyt kauan jälkikäteen voi määritellä UFOksi, laskeutui lähestyessään siten, että se vähitellen asettui Ylikiimingintien ja Mehiläisensuontien risteyksen päälle leijumaan noin yhden metrin korkeudelle. Talomme tontti rajoittuu muun muassa kyseiseen risteykseen. Halusin lähteä ulos katsomaan esinettä tarkemmin ja hoputin miestäni pukeutumaan samaa tarkoitusta varten. Yritimme herättää myös yläkerrassa nukkuvaa poikaamme ja hänen vaimoaan, mutta se ei onnistunut jostakin syystä (asiasta lähemmin erillisessä kontakti-ilmoituksessa). Sytytimme ulkovalot ja menimme ulos katsomaan esinettä, joka edelleen leijaili äänettömästi risteyksen yläpuolella. Koira oli täysin hiljentynyt. Se ei haukkunut ja katsoi UFOa kiinteästi. Sen häntä oli suoristunut niin, että se ilmensi jonkinlaista pelokkuutta tai hämmästystä. Yleensä koira olisi haukkunut vieraita.
Katsoimme mieheni kanssa UFOa päärakennuksen läheltä noin 30 metrin päästä noin 10 minuutin ajan. UFO pysyi paikallaan koko ajan, joten sen havainnointi oli helppoa. Arvioin, että esineen leveys oli suurin piirtein sama kuin Ylikiimingintiellä eli noin 4-5 metriä. UFO, joka oli väriltään jotenkin metallimainen, oli kuin kaksi vastakkain asetettua lautasta, lähellä pallomaista muotoa mutta kenties hieman litistynyt. Siinä saattoi olla myös mahdollinen kattoikkuna, mutta en ole enää varma sen olemassaolosta. Korkeus esineellä oli noin 4 metriä. Sen keskellä kulki jonkinlainen ikkunoiden nauha. Ikkunoista loistava valo oli kellertävää. UFOn alaosasta säteili sinertävää valoa kohti tien asvalttipintaa. UFOsta ei tullut minkäänlaista ääntä eikä hajua.
En muista tunteneeni minkäänlaista pelkoa. Tunne oli lähinnä uteliaisuus esinettä kohtaan, jonka alkuperää en tuolloin oikein ymmärtänyt. Ajattelin aluksi, että kyseessä voisi olla jokin uusi lentolaite, joka on syytä tai toisesta tullut paikalle. Mieleen tuli vähitellen myös se, että kyseessä voisi olla ulkoavaruudesta tullut alus, jollaisista olin kuullut aiemmin. Jokin asia kuitenkin esti minua ja miestäni menemästä lähemmin tutkimaan esinettä. Saimme kuitenkin rauhassa katsella tapahtumaa noin 10 minuutin ajan.
Katseluvaiheen lopussa Kiimingistä päin mutkan takaa kuului tulevan toinen henkilöauto. Ennen kuin se kaartoi talomme kohdalla olevalle suoralle ja jolloin sen etuvalojen keilat olisivat tulleet sen suoran suuntaisiksi, niin UFO katosi salamannopeasti näkyvistä. Auto ajoi kohti Ylikiiminkiä ilman pysähdystä, joten voisi olettaa, että sen matkustajat eivät ehtineet nähdä UFOa. Auton ohittaessa taloamme näin jossakin vaiheessa sen valossa, että saman tien länsipuolen penkereelle hieman Ylikiiminkiin päin oli esineen lähelle pysähtynyt henkilöauto. Penkereelle pysähtynyt tuntematon auto lähti liikkeelle Ylikiimingintietä pitkin samaan suuntaan. Kyseisen auton omistaja jäi varmistamatta.
UFOn katoamisen jälkeen siirryimme sisätiloihin. Seuraavan päivänä katsoimme tien sitä kohtaa, jonka yläpuolella UFO oli leijunut. Asvaltissa eikä tien ympäristössä ollut näkyvissä mitään merkkejä, jotka olisivat voineet kertoa kuumuudesta tai mahdollista muista muutoksista UFOn käynnin vuoksi.

Kellonaika: 23:00
Päivämäärä: 23.9.1979
Oma arvio kestosta: 15 minuuttia

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Ylikiimingintien ja Mehiläisensuontien risteys
Kylä tai kaupunginosa: Huttukylä
Kunta tai kaupunki: Ylikiiminki
Maakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi

Havainnon alussa: Koillinen
Havainnon keskivaiheilla: Itäkoillinen
Havainnon lopussa: Itä

Kulma, jossa kohde näkyi

Korkeuskulma havainnon alussa: 25
Korkeuskulma havainnon lopussa: 5

Koko- ja etäisyysarviot

Kohteen koko: 4 x 5 m
Kohteen etäisyys lähimmillään: 30 metriä
Kohteen korkeus maanpinnasta alimmillaan: yksi metri

Säätila havaintohetkellä

Tuulen suunta: ei muistikuvaa
Tuulentyyppi: tasainen
Pilvisyys: puolipilvistä
Sade: ei satanut (pouta)
Lämpötila: plussa

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: pimeä

Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: ulkona
Ajoneuvo: ei_auto
Havainto tapahtui: paljain_silmin
Havaintopaikan kuvaus: Oman talon pihamaa ja näkymä viereisen maantien risteykseen
Mitä teit ennen havaintoa: Nukuin mieheni kanssa omassa sängyssä

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen muoto: litistynyt pallo
Kohteen ääriviivat: selkeät
Kohteen väri: yksivärinen
Kuvaile väri: metallimainen, ehkä lähinnä alumiini

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: ei
Kuvaile liike: aluksi lensi kohti taloa
Pysähtyikö kohde: kyllä
Kuvaile pysähtyminen: se
Vertaa kohteen nopeutta tuttuihin kohteisiin: Lentäessä se oli kuin helikopteri
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei
Miten kohde katosi näkyvistä: Se hävisi yhtäkkiä, kun maantiellä oli tulossa kauempana auto

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: kyllä
Kuvaile loistaminen: ikkunoissa oli jonkinlainen keltainen valo ja alaosasta säteili lähinnä sinistä valoa
Valaisiko kohde ympäristöä: kyllä
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuvaile valot: ikkunoissa näkyi kellertävää valoa
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: kyllä
Kuvaile eläinvaikutus: Koira haukkui ensin mutta hiljeni sitten tuijottamaan kohdetta
Aiheuttiko kohde pelkoa: ei
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: kyllä
Kuvaile psyykkiset vaikutukset: Tytäs ja hänen miehensä nukkuivat niin sikeästi, että eivät heränneet ravisteluihin
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Mihin ilmoitettu: En, mutta myöhemmin rohkenin kertoa asiasta YLEn Tarinateltta-ohjelmassa, joka lähetettiin tuolloin Oulusta.
Päivämäärä ja paikka: Haukiputaalla 28.9.2012

Tutkijakommentit

Tämän tapauksen on tutkinut ja lähettänyt ufotutkija Juhani Tarkkonen.
Hän oli lähettänyt tapauksen SUT:lle jo muutama vuosi takaperin, mutta jostain syystä tapaus ei ole tullut tietokantaan.
Kun keskustelimme asiasta, pyysin tekemään uuden ilmoituksen, joka on nyt tässä luettavana.
Heikki Kulju Nro 20

Havaintoa koskevat muut kommentit (14 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

KommentoijaKommenttiAika
Ufomarsu Kerrassaan mielenkiintoinen A-luokan tapaus.28.04.2016 15:13:59
Ufomarsu Google Mapsia katsottuani luulen, että tapahtumapaikan täytyy olla Koitelinkoskentien ja Mehiläissuontien risteys. Tiedä sitten, minkä nimisiä nuo tiet ovat olleet 40 vuotta sitten.28.04.2016 16:09:09
fox Ufohavainnon numero 1045 28.04.2016 23:01:20
Juksu77 Tämähän on aika mielenkiintoinen tapaus. Olisi kiva itsekin saada kokea jotain näin ainutlaatuista.29.04.2016 19:23:21
Roo'e Toivottavasti jälkiä etsittiin myös puhelinlangoista (piuhoja näkyy ainakin kesk. kuvassa) useampi 100 m.joka suuntaan olisi pitänyt tarkistaa. Parin vuoden päästä uudestaan!30.04.2016 00:41:06
Muija Harmillista kun nuo kontaktikokemukset on vain pienen joukon luettavissa. 01.05.2016 16:36:48
Juksu77 Muija. Olen täysin samaa mieltä. Harmi tosiaan kun niitä saa lukea vain harvat ja valitut. Voisi olla mielekiintoista luettavaa.12.05.2016 20:31:56
Niin miksi niitä ei voisi julkaista jos kontaktihenkilö antaa suostumuksen julkaisuun. Tämä salailu alkoi edellisen PJ:n aikana. Noissa Koivulan aikaisissa raporteissa oli mielenkiintoisia juttuja näistä.14.05.2016 09:51:05
Ihmettynyt Kerrassaan mielenkiintoinen tapaus! Koirakin kuoli jne. Ainoa, että miks tapaukset pitää olla puoli vuosisataa vanhoja= ei voida tutkia enää.14.05.2016 16:26:11
Rooibos Tämä havainto on kyllä erittäin ainutlaatuinen ja kiinnostusta herättävä. Voisipa tätä tarkemmin tutkia!31.05.2016 00:07:55


Mene sivulle: 1 2

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |