Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 1354 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: Ufotutkija 166 täyttää lomakkeen havaitsijan Jari Nymanin (nimen saa julkaista) puolesta. Jari on itse tehnyt ufohavaintotietokantaan ilmoituksen nro 1258. Olen haastatellut häntä tänä syksynä useampaan kertaan, ja hänellä on muitakin ufohavaintoja. Hän haluaisi itse tehdä tapauksista ufohavaintoilmoitukset, mutta ei siihen nyt pysty. Kirjoitan siis havainnoista selostukset hänen puolestaan.

HUOM: Ensimmäisen tapauksen havaintopaikkaa ja -aikaa lukuunottamatta olen jättänyt ufohavaintolomakkeen perustilaansa. Olennaiset tiedot tapauksista selviävät teksteistä.

1. tapaus: ufohavainto Nokian Kylmänojankadulla noin 1976-78. Kesäaikaa, noin keskiyö.

Jari oli veljiensä kanssa ulkona (yhteensä 4-5 veljestä, iältään 13-17-vuotiaita), kun joku veljistä kertoi edellisyönä nähneensä taivaalla lentävän oudon pallon… ja muutaman minuutin kuluttua ilmestyi taivaalle veljen mukaan taas aivan samanlainen pallo. Nyt pallon näkivät kaikki muutkin veljekset. Pallo oli väriltään tasaisesti kirkkaan kellertävä, ei häikäissyt. Kuuhun verrattuna halkaisija oli noin 2-3 kertaa isompi. Kulkusuunta oli pohjoisesta etelään, ja lentorata täysin suoraviivainen. Pallon korkeus maasta ehkä vain noin 30 metriä. Havaintoaika noin 20 sekuntia. Pallo lensi noin pienkoneen nopeudella.

Kun pallo oli häipynyt näkyvistä, muutaman minuutin kuluttua ilmestyi taivaalle palloa takaa-ajavat 2–3 hävittäjäkonetta. Ne lensivät suunnilleen samaa nopeutta kuin pallokin ja samaan suuntaan. Sekä pallo että hävittäjät kulkivat suoraan havaitsijoiden ylitse. Pallon halkaisija oli arviolta sama kuin hävittäjän pituus, eli hävittäjä oli myös noin 2-3 kertaa kuun halkaisijaa pitempi. Jari arvioi että hävittäjien korkeus oli vain muutaman kymmenen metriä, mutta sitä oli tosi vaikea arvioida.

Tapahtumaa seuranneina päivinä veljekset puhuivat asiasta keskenään, kuten voikin olettaa. Mutta vuosien päästä kun Jari otti tapahtuman puheeksi, niin kaikki veljet olivat mystisesti unohtaneet koko asian. Ihmettelivät vaan, mistä Jari oikein puhuu.

Tutkijan nro 166 kommentti: Tänä päivänä hävittäjät eivät saa taajamissa lentää alle 300 metrin korkeudella, eivätkä asumattomilla alueillakaan alle 150 metrin korkeudella. Ehkä 1970-luvulla oli erilaiset määräykset, mutta koska hävittäjien kooksi on arvioitu 2-3 kertaa kuun halkaisija, niin kyllä siinä tapauksessa etäisyyden maasta on täytynyt olla yli 150 metriä (katselin äsken noin 150 metrin päässä parkkipaikalla olevia autoja).


2. tapaus: Ufohavainto Salon Vartsalassa noin vuonna 1970.

Oli loppukesä, kello noin 22:30. Jari oli kotiin menossa, ja talutti pyörää ylämäkeen, kun huomasi tienpinnassa outoa salamavalon kaltaista välkkymistä, ihan varpaiden juuresta muutaman metrin päähän. Jari kääntyi katsomaan tulosuuntaansa, löytyisikö syytä välkkymiselle, ja näki taivaalla pyramidin muotoisen esineen. Välkkyminen loppui samaan aikaan.

Noin sadan metrin päässä olevan täysikasvuisen kuusikon yläpuolella oli noin 40-50 metriä korkea pyramidin muotoinen esine. Pyramidin korkeus maasta oli noin 25-30 metriä. Korkeuden hän pystyi alapuolisten kuusten perusteella aika hyvin arvioimaan, ja pyramidin korkeus oli noin kaksi täysikasvuista kuusta. Esine oli väriltään kauttaaltaan tumman kultainen, loisti kuin koru, mutta kirkas se ei kuitenkaan ollut, eikä valaissut ympäristöä.

Esine oli muutaman metrin kuusikon yläpuolella, ja pysyi Jarin mukaan täysin paikoillaan ehkä alle tunnin verran. Esine oli sellaisessa kulmassa, että se näytti kolmiulotteiselta, ja näin pystyi hahmottamaan sen pyramidimuodon. Esineen yläosassa näkyi havainnon loppuvaiheessa lähes neliön muotoisen oviaukon ääriviivat, jotka olivat kirkkaan keltaiset. Sen jälkeen tummia hahmoja nousi ”rappuja" tai "pikahissillä” ylös, sitten oviaukko sulkeutui. Hahmoja oli näkyvissä vain noin 10-20 sekuntia. Jari oli tähän saakka katsellut pyramidia koko ajan samalta paikalta. Pyramidi myös oli koko ajan samalla paikalla.

Sitten Jari kääntyi tielle päin, kun ei enää muuta näyttänyt tapahtuvan, ja silloin näkyi taas välähdyksiä tiellä, ja kun Jari taas kääntyi pyramidiin päin, oli syntynyt ”oviaukon” kohdalle täysin musta aukko. Seuraavaksi jokin esine (ei muistikuvaa ulkonäöstä, saattoi olla vaikka pöllökin) lensi vasemmalta kohti, Jari säikähti ja pyörä kaatui. Seuraava muistikuva on, että hän on pyörän kanssa pystyssä, tienpinta ei välky enää, eikä pyramidia näy. Jarilla ei ole muistikuvaa pyörän nostamisesta ylös.

Havaitsija pohdiskelee, että tienpinnassa näkyneet välähdykset liittyivät ehkä pyramidin näkymiseen, koska välähdyksiä näkyi vain alussa (kun havaitsi pyramidin), ja lopussa (kun pyramidi hävisi). Kun havaitsija pääsi kotiin, oli aikaa kulunut kellon mukaan pyramidin katselupaikalla noin kolme tuntia. Vaikuttaisi siis, että aikaa on kadonnut noin pari tuntia, kun vajaan tunnin sitä katseli.

Toisella kerralla (vuonna 1970 tai 1971) Jari näki jälleen samanlaisen pyramidin samalla paikalla, nyt vaan aikaa hävisi yli seitsemän tuntia (noin klo 20.30-04.00). Ei muistikuvia siltä kerralla juuri muusta.

Tutkijan nro 166 kommentti: Jari on pyramidiufojen näkemisen aikaan ollut noin 9-10-vuotias. Enpä muista aiemmin kuulleeni / lukeneeni pyramidin muotoisesta ufosta.


Kellonaika: 00:00
Päivämäärä: 1.6.1976

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Kylmänojankatu
Kylä tai kaupunginosa: Nokia
Kunta tai kaupunki: Nokia
Maakunta: Pirkanmaa

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot


Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: puuskainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: kirkas päivänvalo

Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: sisällä
Ajoneuvo: liikkuva
Havainto tapahtui: paljain_silmin

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen ääriviivat: selkeät
Kohteen väri: yksivärinen

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: ei
Pysähtyikö kohde: ei
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: ei
Valaisiko kohde ympäristöä: ei
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: ei
Aiheuttiko kohde pelkoa: ei
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: ei
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: ei
Päivämäärä ja paikka: 11.12.2015

Tutkijakommentit


Havaintoa koskevat muut kommentit (7 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

KommentoijaKommenttiAika
Membrane_man Tässä on nyt senlaatuinen havainto jollaisia tarvittaisiin enemmän tänne. Kiitos Jari!13.12.2015 22:40:27
Membrane_man Tässä on nyt senlaatuinen havainto jollaisia tarvittaisiin enemmän tänne. Kiitos Jari!13.12.2015 22:40:52
Maria Heinäkuussa 1977 havaittiin myös Nivalassa keskiyön tienoihin kantikas, oranssi lentävä esine. Tuli mieleen, näimmeköhän me saman?20.12.2015 15:44:36
Hynek Olisi syytä kaivella mieltä hypnoosilla. Melko varmasti abduktio tapaus, jos ei pila. Myöskin tuo pöllö on hyvin tyypillinen näky, jonka todellinen ulkomuoto saadaan avautumaan hypnoosissa. 21.12.2015 11:24:54
pyramidin muoto http://eksopolitiikka.fi/ufot/pyramidin-muotoinen-ufo-new-orleansissa/21.12.2015 17:39:33
acab ^varmaan hyvä sivu: Bitdefender Antivirus Free Edition has blocked a page! Malware detected! Access to this page has been blocked.21.12.2015 21:51:29
On on Hyvä suomenkielinen sivusto. Säädä virustutkaa hieman tai vaihda parempaan, niin ei joka sivustosta vinkase. 28.12.2015 10:26:51


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |