Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

´╗┐

Ufohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 1346 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Kuva 1
Kuva 2

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: Ufo, jonka kohtasimme luontoretkellä 12.01.1986

Oli tammikuun 12. päivä 1986 kun lähdin aamulla varhain luontoretkelle edesmenneen ystäväni Ormo Kososen kanssa. Lähdimme Kolhon Loilanniemestä, tavoitteenamme oli hiihtää Kolhosta Kaiturinvuorelle, jonne oli matkaa noin 10 kilometriä. Mitään valmiita latuja ei ollut vaan hiihdimme ns. murtomaahiihtoa. Pakkasta oli tuolloin noin 12 astetta. Päivä oli aamusta varsin kirkas ja aurinkoinen. Kosonen kuvasi maisemia kaiken matkaa, palatessamme Kaiturilta koko päivän siellä oltuamme takaisin Loilanniemeen. Hiihdin Kososen perässä ja omat varjomme häilyivät tumman sinertävinä edessämme. Aurinko oli laskeutumassa ja ilta oli raikkaan oloinen ja auringonlasku sävytti maisemia kauniisti ruskolla.
Noin puolessa välin matkaa hiihdellen kuulin aika ajoin outoa suhinaa korvissani. Ajattelin että korvissani on jotain vikaa ja pian tämän jälkeen omat varjomme peitti suuri tumma varjo, jota ensin luulin auringon eteen tulleiden pilvien syyksi.
Katsahdin vaistomaisesti ylhäälle taaksepäin ja huusin:
Katso! Ormo, mikä tuo on ??! se seuraa meitä! Jolloin Kosonen yritti valokuvata kohdetta ja saikin pienen epäonnen ja kauhun vallassa otettua yhden kuvan mutta sotkeutui suksiinsa ja kaatui maahan. Kuva jonka Teille lähetän on ainutkertainen, mitä hän sai otettua ufosta. Esine tuli niin nopeasti ja salakavalasti taaksemme ettei sitä voinut odottaa.
Kohde oli 4-5 metrinen pyöreä kiekko. Se säteili voimakasta lämpöä ja ilma väreili sen ympärillä voimakkaasti. Alhaalla oli neljä pallomaista uloketta ja sen keskellä oli suuri, pyöreän tumma aukko. Ufo oli yleissävyltään tumma, messinginvärinen ja se kiilsi auringon valossa välkehtien. Muistaakseni kiekosta tuli ohut valokiila, joka osui minua päähän. Pikkuhiljaa päätäni alkoi särkeä ja olin aivan puhekyvytön. Kosonen valitti samaa. Seuraavana päivänä tunsin itseni yliväsyneeksi ja silmiä aristi.
Tässä meidän Ufo kokemuksemme. Minulla on tiedossa kolme muutakin henkilökohtaista ufohavaintoa, joista kirjoitan myöhemmin.
Kolho 19.11.2015
Kellonaika: 00:00
Päivämäärä: 12.1.1986

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Loilanniemi - Kaiturinvuori
Kylä tai kaupunginosa: Kolho
Kunta tai kaupunki: Mänttä-Vilppula
Maakunta: Pirkanmaa

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi


Koko- ja etäisyysarviot

Kohteen koko: 4-5 metrinen kiekko

Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: puuskainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)
Lämpötila: -12

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: kirkas päivänvalo

Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: ulkona
Ajoneuvo: ei_auto
Havainto tapahtui: paljain_silmin

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen ääriviivat: selkeät
Kohteen väri: yksivärinen

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: ei
Pysähtyikö kohde: ei
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: ei
Valaisiko kohde ympäristöä: ei
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: ei
Aiheuttiko kohde pelkoa: ei
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: ei
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Päivämäärä ja paikka: 19.11.2015 Kolho

Tutkijakommentit

(156)
Fuforan sivu tekee valokuvaan outoa "tekstuuria", ufon ulkolaidan tietty "karvaisuus" ei oikein näy. Tekstuuria tulee myös kolmeen ufossa näkyvään "kuplaan". Isompi kuva on parempi muttei aivan jää vaille tekstuuria (mustesuihkulla printattu kuva? skannasin 600dpi:llä, olisko pienempi resoluutio tässä parempi?) Kuvassa on pieni naarmu keskivaiheilla mikä ei liity asiaan.
Karvalakki on "pumpulimainen" eli ainakaan siitä ei ole kyse, hyvä huomio muutoin. tai ainakaan tällä tarkennusetäisyydellä tuskin yksittäiset "karvat" voisi esiintyä.
Lautasen etäisyys lähimmillään 2-3 m korkeus, iho paloi, päätä särki seuraavana päivänä. Ilmeisesti "tutkain" oli voimakasta uhf tai mikroaaltosäteilyä (vrt. Imjärven ufo). Lautanen jätti sulamisvanoja hankeen.
Ikä havaintohetkellä 29v, ammatti kuvataiteilija, harrastukset musiikin teko, wushu ja taulujen maalaus. Kokemuksia myös muista paranormaaleista asioista, nimeä saa käyttää Uforaporttikirjan yhteydessä.

Havaintoa koskevat muut kommentit (7 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

KommentoijaKommenttiAika
Juksu77 Tämäpä on kyllä aika mielenkiintoinen tapaus. 29.11.2015 01:04:31
R.T On hyvin mielenkiintoinen tapaus ja seutu jokseenkin "puolituttua".Nyt nopeasti joku tutkija ilmoituksen lähettäjän luo tutkimaan alkuperäistä valokuvaa.29.11.2015 08:42:45
Maria Todellakin on mielenkiintoinen tapaus. Jään mielenkiinnolla odottamaan silminnäkijältä niitä muita kohtaamisia ufon kanssa.29.11.2015 15:25:41
Maria Todellakin on mielenkiintoinen tapaus. Jään mielenkiinnolla odottamaan silminnäkijältä niitä muita kohtaamisia ufon kanssa.29.11.2015 15:25:43
─ijä Johtuisko reunojen "karvaisuus", että on kuvattu esim. ilmaan heitetty karvalakki? 01.12.2015 14:15:22
Jokukukalieneekään Todella mielenkiintoinen, ellei ole huijaus. Ufotutkijat kuitenkin ovat varmasti ottaneet yhteyttä ilmoittajaan. Voisiko "karvaisuus" johtua ilman väreilystä esineen ympärillä? 02.12.2015 13:48:35
Roo'e Mikä oli lautasen etäisyys lähimmillään, tuliko iho ongelmia, valottuiko kuvaamaton negatiivi (jos oli jäljellä) tuliko muistikatko...? Tällainen ilmoitus herättää satoja kysymyksiä.05.12.2015 15:38:12


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |