Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 120 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: Asuimme tapahtumien aikoihin tampereen annalassa. Kello oli noin 00.20 pintaan kun vessasta tullessani tarkistin ulkona loistavaa kuuta, huomasin taivaalla kaksi erittäin kirkasta ja lentoradaltaan outoa valoa. Ilmoitin havainnostani avovaimolleni joka hämmästyi myöskin. klo 00.30 menimme tupakille ja huomasimme että valoja oli enään yksi jolloinka me kummatkin olimme todella hämmentyneitä tilanteesta. Klo 00.40 katsoimme ikkunasta taivaalle jolloin toinen valoista ilmestyi takaisin taivaalle ja entistä kirkkaampana, en sitten tiedä olisiko jopa lähempänä ollut. Valot lensivät edestakaisin ja välillä ylhäältä alas ja välillä kadoten pois. 01.10 emme enään havainneet ilmiötä jonka jälkeen menimme nukkumaan.
Kellonaika: 00:20
Päivämäärä: 6.1.2009
Päivämäärän tarkennus: Tarkkaa vuoden aikaa en muista mutta sillon oli talvi
Oma arvio kestosta: 1-1.20h

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Tampere
Kylä tai kaupunginosa: Annala
Kunta tai kaupunki: Tampere
Maakunta: Pirkanmaa

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi


Kulma, jossa kohde näkyi

Korkeuskulma havainnon alussa: 60
Korkeuskulma havainnon lopussa: 75

Koko- ja etäisyysarviot

Kohteen etäisyys lähimmillään: 300m
Kohteen korkeus maanpinnasta alimmillaan: 500m

Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: tasainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)
Lämpötila: 25

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: pimeä

Astronomiset ilmiöt

Astronomiset ilmiöt2: kuu
Astronomiset ilmiöt3: tähdet

Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: ulkona
Ajoneuvo: ei_auto
Havainto tapahtui: paljain_silmin
Havaintopaikan kuvaus: Paikka on tasainen ja mitä loistavin ufojen havaitsemiseen.
Mitä teit ennen havaintoa: Katselimme elokuvaa.

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen muoto: Pyöreä
Kohteen ääriviivat: selkeät
Kohteen väri: monivärinen
Kuvaile väri: Ydin oli oranssinpunainen ja reunat oranssit

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: kyllä
Kuvaile liike: Vaihtoi korkeutta ja suuntaa useasti
Pysähtyikö kohde: kyllä
Kuvaile pysähtyminen: Pysähtyi aina hetkeksi jonka jälkeen nousi
Vertaa kohteen nopeutta tuttuihin kohteisiin: En saa mieleeni tuttuja kohteita.
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei
Miten kohde katosi näkyvistä: Katosi korkeuksiin ikäänkuin raketti.

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: kyllä
Kuvaile loistaminen: Oranssia että punaista
Valaisiko kohde ympäristöä: kyllä
Oliko kohteessa erillisiä valoja: ei
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: kyllä
Kuvaile vaikutus: Kasvoja lämmitti miedosti.
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: kyllä
Kuvaile häiriöt: Puhelimemme ei aluksi saanut mistään verkkoa vaikka asuimme hyvällä verkkoalueella ja sitten sulkeutuivat.
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: kyllä
Kuvaile eläinvaikutus: Koiramme muuttui hermostuneeksi.
Aiheuttiko kohde pelkoa: kyllä
Kuvaile pelkoa: Kummatkin säikähdimme todella paljon.
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: kyllä
Kuvaile psyykkiset vaikutukset: Loppu yö oli vaikea nukkua koska jännitti paljon.
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Kuvaile suhtautumistasi tunnistamattomiin lentäviin kohteisiin ennen havaintoasi ja sen jälkeen. Jos suhtaumisessasi tapahtui muutoksia, selitä miksi: Olen aina uskonut että avaruudessa olisi jotain mutta tuo ilmiö vahvisti uskoani maan ulkopuoliseen elämään ja teki siitä horjumattoman.
Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: kyllä
Mihin ilmoitettu: En
Päivämäärä ja paikka: 15.09 2009 jyväskylä

Tutkijakommentit

5.3.2012: Tutkija 166:n tutkimuksissaan tapauksesta saamia lisätietoja:

Havaitsijat ovat samat kuin tapauksessa 526, josta on tulossa aikanaan raportti. Tämän alkuperäisen ufohavaintoilmoituksen on kirjoittanut yksin henkilö, josta käytän salanimeä Asko. Hänen avopuolisostaan käytän salanimeä Henna, ja hän oli myös mukana muistelemassa, kun tutkin vuoden 2011 lopulla useilla haastattelukerroilla tätä heidän kokemustaan. Havainto on, ikävä kyllä, jätetty SUT ry:lle jo 9/2009. Tämä tapaus tulikin tutkija 166:n tietoon vasta tapaus 526:n myötä.

Asko ja Henna kertoivat, että pariin vuoteen tapauksen jälkeen he eivät oudosti muistaneet siitä juuri mitään, eivätkä keskenäänkään keskustelleet tapauksesta. He sanovatkin, että vasta parin vuoden päästä he molemmat (toisistaan riippumatta) alkoivat muistaa tapauksen selkeästi, ja vasta sitten he rupesivat keskustelemaankin tapauksesta keskenään. Tästä syystä Asko ei tuolloin 9/2009 vielä muistanut tapausta selkeästi, vaan vasta vuoden 2010 lopulla. Tästä johtuen tapaukseen tulee nyt runsaasti korjaavia ja täydentäviä tietoja:

Päivämäärä: ei ihan varma, luultavimmin 2009 (tai sitten 2008).

Oma arvio kestosta: 1-1,2 tuntia, jonka ajan havaitsijat olivat melkein kokonaan parvekkeella. Ja kohteet olivat näkyvissä melkein koko ajan.

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi: länsi

Kohteen etäisyys lähimmillään: ei 300 metriä, vaan 1- 5 metriä. Sen sijaan kohteet olivat korkeimmillaan noin 300 metrin korkeudella.

Kohteen korkeus maanpinnasta alimmillaan: 500 metriä. Ei pidä paikkaansa. Katso edellinen vastaus. Havaitsijat olivat kerrostalon 2. kerroksessa.

Kohteiden koko: jos arviomittana käytetään suoraksi eteen ojennetun käden nyrkkiä ja sormia, niin kohteiden näennäinen halkaisija oli pääasiassa 1-30 cm. Lopulta sitten kutistuivat ja hävisivät taivaalle, niin kuin raketit.

Lämpötila: ilmoitettu 25 ei oikein sovi yhteen tammikuun kanssa, joten kohta jää avoimeksi.

Astronomiset ilmiöt2: täysikuu

Astronomiset ilmiöt3: näkyneistä tähdistä ei muistikuvaa

Pysähtyikö kohde: kyllä. Kaikki valot olivat kertaalleen pysähdyksissä noin kahden minuutin ajan. Valot pysähtelivät myös pieniksi hetkiksi.

Valaisiko kohde ympäristöä: kyllä, mutta vain aivan välitöntä ympäristöään. Ei valaissut pihaa, puita, taloja yms., vaikka valo oli ”järkyttävän kirkasta”. Valo vaikutti ”hallitulta”, eikä se käyttäytynyt kuten tavallinen valo.

(Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: kyllä.)
Kuvaile häiriöt: (Puhelimemme ei aluksi saanut mistään verkkoa vaikka asuimme hyvällä verkkoalueella ja sitten sulkeutuivat.). Molempien kännykät menivät sekaisin yhtä aikaa ja samalla hetkellä, kun ne otettiin käteen. Kännykän ruutu meni valkoiseksi, sitten pimeäksi, eikä saanut enää uudestaan päälle.

Kuvaile eläinvaikutus: (Koiramme muuttui hermostuneeksi). Koira pelkäsi koko päivän, mutta kun ilmiö oli kiivaimmillaan, koira oli hysteerinen. Tapauksen jälkeen koira muuttui hyvin rauhattomaksi, eikä se tullut enää havaitsijoiden kanssa parvekkeelle, vaikka aiemmin oli aina mennyt sinne heidän kanssaan. Loppujen lopuksi koira piti antaa pois, kun se ei enää voinut olla edes sisällä kerrostalossa, se oli niin paniikissa.

Aiheuttiko kohde pelkoa: kyllä. Tapauksesta on jäänyt Askolle trauma.

Kuvaile psyykkiset vaikutukset: Alkuperäinen vastaus ”Loppuyö oli vaikea nukkua koska jännitti paljon”, ei pidä paikkaansa enää, kun muistikuvat yöstä ovat selkeytyneet. Tapaukseen liittyy muistikatko, sillä heti havainnon jälkeen molemmat olivat paniikissa ja peloissaan. Sitten seuraa muistikatko. Ja seuraava muistikuva on, että molemmat ovat menossa kaikessa rauhassa nukkumaan, ja nukahtavatkin heti. Kokijoiden mielestä tämä muistikatko, ja yllättävä rauhaisa nukkumaan meno on erittäin outo ja ahdistavakin asia. Eihän kaksi paniikissa olevaa ihmistä voi noin vain nukahtaa!?


Muita täydentäviä seikkoja:

- Tapaus sai alkunsa siitä, kun Askolle tuli outo ”tarve” katsoa ulos ikkunasta.

- Kohteita oli taivaalla näkyvissä samanaikaisesti 1-5.

- Molemmat havaitsijat ovat 100 % varmoja siitä, että valot olivat älyllisesti ohjattuja, eivätkä ihmistekoisia. Ihminen ei pystyisi rakentamaan näin oudosti ja näin nopeasti liikkuvia esineitä (mm. nopeat suorakulmaiset käännökset).

- Molemmat havaitsijat ihmettelivät sitä, että koko tapahtuma-aikana ei näkynyt yhtään ihmistä liikkumassa pihalla, tai parvekkeilla tupakalla. Tapahtumapaikka on kuitenkin useiden kerrostalojen reunustama piha-alue. Aivan kuin tapahtumat olisivat tapahtuneet jossain toisessa ulottuvuudessa.

- Asko kertoo, että tapahtuma-ajan hänen olotilansa, ajatuksensa ja tekemisensä olivat kuin ulkoa ohjailtuja. Hän uskoo, että jossain vaiheessa tapahtumia on tapahtunut olentojen toimesta sieppaus. Vaikutti myös siltä, kuin asunto olisi ollut täynnä staattista energiaa.

- Tapahtumien loppuvaiheessa molempiin iski samanaikaisesti yhtäkkinen kaaosmainen pelon ja paniikin tunne. Molemmat myös sitä mieltä, että 1-2 olentoa oli huoneessa läsnä koko tapahtuma-ajan.

- Talvella 2012 havaitsijat kävivät tapahtumapaikalla. Asko kertoi, että paikalla alkoi ahdistamaan, ja sydän hakkaamaan nopeasti.

Ufotutkija 166:n Arvio tapauksesta: En lähde arvailemaan luonnollisia selityksiä. Mielestäni tämä jää selkeäksi ufoilmiöksi, jossa kaksi havaitsijaa tukevat toistensa havaintoja. Mukana on paljon tyypillisiä muissakin ufotapauksissa esiintulleita seikkoja.

---

Ufotutkija 166: Tapauksen tutkijakommentteja päivitetty 29.4.2012.

---

Havaintoa koskevat muut kommentit (9 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

KommentoijaKommenttiAika
Ilmoittaja En muistanut mainita että tapauksen jälkeen (10-15min) kuului aivan läheltämme (5-10m) ääntä joka muistutti metalli kappaleen hinkkaamista toiseen ja hitsauksen hajua muistuttava haju oli havaittaviss26.06.2011 20:20:16
Ilmoittaja Huomasin vasta nytten vastanneeni tuohon "Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille kyllä" vaikka en ilmoittanut, olen luultavasti tarkoittanut teitä tuolla ilmoittamisella.15.10.2011 09:10:11
Ihantala Ja kuten huomaat olis ihan sama vaikka olisit huutanut kuutamolle tapauksesi. 15.10.2011 22:35:20
Ihantala Vai mitä tuumaat kn neljään kuukauteen kukaan ei oo kommentoinut tapaustasi. Sun täytyis olla joku "tutkija briteistä" niin johan märehdittäis asiaa. 15.10.2011 22:40:27
BBorg Vähän vaikeata kommentoida kun havaitsija ei muista tarkkaa päivämäärää.15.10.2011 23:22:14
Ilmoittaja No päivämäärä on kutakuinkin tuo ilmoitettu, vai mitä se ratkaisee tässä? Kyseessä kun oli aivan selkeästi jossain määrin yliluonnollinen ilmiö oli se mitä vain.18.10.2011 22:09:19
BBorg Kyllä tarkka päivämäärä on hyvin tärkeä tutkimuksissa. Tuo 6.1. on umpimähkäinen. Ilmoittajahan sanoo ettei muista tarkkaa vuodenaikaa.18.10.2011 22:15:13
Membrane_man Ilmoittajalle: ilmeisen yliluonnollinen tapahtuma ja tarkkakaan päivämäärä ja kellonaika ei auttane tapauksen selvittämisessä. Voimia teille!24.11.2013 20:15:33
Membrane_man Ilmoittajalle: ilmeisen yliluonnollinen tapahtuma ja tarkkakaan päivämäärä ja kellonaika ei auttane tapauksen selvittämisessä. Voimia teille!24.11.2013 20:16:17


Mene sivulle: 1

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |