Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 12 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Ei kuvia

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: 21.9 Helsinki: olin juttelemassa ystäväni….kanssa puhelimessa noin 3.20-3.30 ja kävelemässä samalla asuintalosta pihalle tupakalle. Pääsin käytävään ja ovelle kun näin lasiovesta ulos. Suoraan edessäni noin kilometrin päässä ( Oisko pohjoinen, eli Tammisalosta Herttoniemen teollisuusalueelle päin ) leijaili UFO. Menin osittain ehkä paniikkiin. Ja huusin …..lle
puhelimessa että jos hän koittaisi katsoa itään, kun hän asuu lännessä mutta ei huomannut mitään. Aluksessa oli 3 kirkasta oranssia valoa sen ollessa paikallaan. Se oli noin 20- 30 sec paikallaan
( jonka aikana lopetin puhelun ja panin kameran videokuvaus- asentoon puhelimesta ), ja alkoi nousemaan pystysuoraan ylä…valojen samalla vaihtavan väriä. Kun sain videokuvauksen päälle, kohde lensi minua kohti ja kotitaloni yli. Ylilennosta ei kuulunut perinteinen suihkumoottoriääni, vaan matalampi kumina, kun alus lipui yli. Videota kuvatessa en tajunnut zoomata, enkä tajunnut mennä ulos kuvaan kohdetta kun se on mennyt talon yli. Olin täydellisen halvaantuneena pelosta. Se on kuultavissa myös videolta huohotan.
Kellonaika: 03:30
Päivämäärä: 21.9.2008
Oma arvio kestosta: 1.5-2 min

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Helsinki
Kylä tai kaupunginosa: Tammisalo
Kunta tai kaupunki: Helsinki

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi

Havainnon alussa: Luode tai pohjoinen
Havainnon keskivaiheilla: Tuli suoraan kohti
Havainnon lopussa: Kaakko tai itä. l…. Roihuvuorta

Kulma, jossa kohde näkyi

Korkeuskulma havainnon alussa: -30
Korkeuskulma havainnon lopussa: -75

Koko- ja etäisyysarviot

Kohteen koko: En osaa sanoa
Kohteen etäisyys lähimmillään: Lensi yläpuolelta, todella matalalta
Kohteen korkeus maanpinnasta alimmillaan: noin 100 m

Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: tasainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)
Lämpötila: -10

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: pimeä

Astronomiset ilmiöt

Astronomiset ilmiöt2: kuu
Astronomiset ilmiöt3: tähdet

Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: sisällä
Ajoneuvo: ei_auto
Havainto tapahtui: silmälasit
Havaintopaikan kuvaus: Rappukäytävä, ulko- oven ikkuna.
Mitä teit ennen havaintoa: Katsoin elokuvaa.

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen ääriviivat: utuiset
Kohteen väri: monivärinen
Kuvaile väri: Tumma objekti, valojen värit vaihtuivat.

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: kyllä
Kuvaile liike: Lipui tasaisesti yli.
Pysähtyikö kohde: kyllä
Kuvaile pysähtyminen: Paikallaan oli kunnes nousi pystysuoraan ylöspäin ja lähti lipuun ylitseni.
Vertaa kohteen nopeutta tuttuihin kohteisiin: Mielestäni hitaampi kuin matkustajakone.
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei
Miten kohde katosi näkyvistä: Lensi taloni päälle, en uskaltanut mennä ulos seur….

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: ei
Valaisiko kohde ympäristöä: kyllä
Oliko kohteessa erillisiä valoja: kyllä
Kuvaile valot: Kolme valoa olin näkevinäni.
Kuuluiko kohteesta ääntä: kyllä
Kuvaile äänet: Matala kumina.
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: ei
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: ei
Aiheuttiko kohde pelkoa: kyllä
Kuvaile pelkoa: En uskaltanut mennä ulos asti, sydän hakkasi, jalat vapisi ja hengitin raskaasti.
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: kyllä
Kuvaile psyykkiset vaikutukset: Pidempiaikaisen pelkotilan, usean tunnin ajan.
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Kuvaile suhtautumistasi tunnistamattomiin lentäviin kohteisiin ennen havaintoasi ja sen jälkeen. Jos suhtaumisessasi tapahtui muutoksia, selitä miksi: Uskon että niitä on olemassa ja olen aina pelännyt niitä en ole koskaan ennen nähnyt itse.
Ilmoitko havainnostasi sanomalehdille tai viranomaisille: ei
Jos havaintoosi liittyy seikkoja, jotka eivät vielä tulleet esille, kerro myös niistä: Tämä on vilkasta lentokoneseutua. mutta perustan sillä että A: Keskellä yötä lennonjohto ei laita lentokoneita lentämään matalalla Tammisalon kaltaisen arvokkaan asuinalueen yli. B: Ääni oli niin matala kumina, ei suihkumoottorin jylinä. C: Kohde oli paikallaan kun räpläsin puhelimen videokameran päälle, nousi suoraan pystysuunnassa ja rupesi lipumaan kohti hitaasti. Puhel…tietenkin hämärtää etäisyyksiä jne. Mutta toivon että tästä on jotain hyötyä tutkimuksellenne. Videon voitte ladata osoitteesta….
Päivämäärä ja paikka: 21.9.2008 Helsinki

Tutkijakommentit

Tutkijan ( B.B. ) kommentti: Vaikka havaitsija itse on sitä mieltä että kyseessä ei ollut lentokone niin minä luulen kyllä että se silti oli juuri lentokone.
Perustelen asiaa seuraavilla seikoilla:
Havaintopaikasta katsottuna niin H: ki- Vantaan lentoasema on juuri sillä suunnalla. Havainto sopii erinomaisesti nousevan lentokoneen kolmeen laskeutumisvaloon ( yksi nokassa ja yksi kummassakin siivessä ). Kun kone tulee kohti havaitsijaa niin näyttääkin siltä että se leijuu paikallaan jonkin aikaa ja kun se sitten lähestyy havaitsijaa niin saattaa hyvin olla että havaitsija kokee asian sillä tavalla että kohde nousi ’ suoraan ylöspäin ’ .
Havaitsijan mainitsema ’ matala kumina ’ selittyy myös sillä että nykyisin on käytössä moottoreita joiden ääni on huomattavasti pienempi kuin vanhempien moottorien.
Havaitsijan mainitsemaan lauseeseen siitä ’ ettei lennonjohto laita lentokoneita lentämään matalalla Tammisalon kaltaisen arvokkaan asuinalueen yli ’ en tahdo ottaa kantaa.
Olen myös katsonut sen videon jonka havaitsija otti ja mielestänise sopii mainiosti nousevaan lentokoneeseen jota katsoo suoraan edestä.
Tutkijan ( B.Borg ) lausunto 17.3.2009: Nousussa oleva lentokone. "
Samana päivänä17.3.2009 havaitsija kommentoi vielä tuota lentokoneteoriaa:

” Tere,
Oon kyllä funtsinu sitä näin jälkeenpäin päässäni... Mutta joka ilta / yö tossa tupakalla seison ja kertaakaan ei ole lentokone tullut samasta suunnasta noin matalalta.
Tiedän kyllä että väsyneisyys ja horisontti voi tehdä temput... Mut jos ei se ollu ufo niin ainakin se pelästytti helvetin pahasti . ”


On huomattava, että H:ki - Vantaa kentältä lähtee koneita parhaaseen aikaan 1,5 min. välein. Silloin näitä tunnistamattomia pitäisi näkyä jatkuvasti. Tämä BB:n analyysiin omana kommenttina. Lisäksi valojen väri ei täsmää.
Toiseksi riipuu mikä kiitotie on ollut silloin käytössä. Koneet nousevat eri suuntiin riippuen mikä kiitotie on käytössä. Mitä tulee matalaan kuminaan, se ei mitenkään sovi Rotax 912 mooottoriin.(Olen itse lentänyt sellaisilla koneilla yli 20 vuotta, joten kokemusta on) Se, että lentokone näyttäisi nousevan suoraan ylöspäin ei ole tuttu ilmiö paitsi, kun suihkuhävittäjä lentonäytöksessä vetää ylös täysillä.
Heikki Kulju Nro 20

B.Borg 16.1.2016:
Lisäkommentti ilmoitukseen nro 12.
Viime päivien aikana on kritisoitu tulkintaani vanhassa tapauksessa nro 12 että havaitsija olisi nähnyt lentokoneen laskeutumisvalot.
Koska tapauksesta on kulunut jo 7 vuotta niin en voi enää muistaa tapauksen kaikkia yksityiskohtia, mutta totean kuitenkin seuraavaa:
1. Ilmoituksen nro 12 tekijä on tuntematon ja nimetön. SUT ry:n Havaintotietokannassa ei ole minkäänlaisia yhteystietoja ilmoittajaan. Tällaista nimetöntä ilmoitusta ei pitäisi periaatteessa tutkia ollenkaan, mutta ilmeisesti tuo ilmoituksessa mainittu video on aiheuttanut sen että olen tuolloin kuitenkin tutkinut asiaa. Ikävä kyllä niin en tiedä enää missä tuo video olisi nähtävissä.
Olin tuolloin, ja olen edelleenkin, sitä mieltä että kyseessä on ollut lentokoneen laskeutumisvalot.
Havaintopaikka: Tammisalo, Helsinki.
2. Teoksestani ” Outoja kohteita Suomen taivaalla” ilmenee että täsmälleen samana päivänä (21.9.2008) niin on Youtubeen laitettu toinen nimetön video, joka ilmoituksen mukaan myös on filmattu Helsingissä, vaikka tarkkaa kuvauspaikkaa ei kerrota. Tuolloin olen tullut siihen tulokseen että tämä toinen video on filmattu Katajanokalla, eli vain pari kilometriä kohdassa 1. mainitusta Tammisalosta.
Tämän toisen videon kohdalla olen tuolloin päätynyt tulkintaan että kyseessä on n.s. ufolyhdyt jotka kulkevat tuulen mukana. Ikävä kyllä niin tuo toinen video on nykyisin poistettu Youtubesta.
3. Tästä päästään siihen että olisiko niin että molempien videoiden tekijät olisivat
yksi ja sama henkilö?Havaintoa koskevat muut kommentit (28 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

KommentoijaKommenttiAika
vallu Minkämoinen / tyypinen lentokone pysyy paikalla jossa on kolme oranssi valoa ja lentää lopuksi talon yli! Pyörittelen vain numeroita tapaus 1201.05.2015 10:46:51
Tää on! Taas tää meidän ns asiantuntija! 15.01.2016 00:24:48
Nro 20 Edetä katsottuna koneen valot ovat: punainen oikean siiven kärjessä, vihreä vasemmassa, strobe valo uesein on korjeusvakaajan päällä tai koneen alla. Laskuvalo koneen nokassa tai molemmissa siivissä. 15.01.2016 15:29:32
Nro 20 Vielä BB:lle ja muille: takana on vielä valkoinen valo keskellä konetta ilmoittaen, että kone lentää eteenpäin. ( perässä tulevalle koneelle) Siipivalot osoittavat silloin pun. vas. vihreä oikealla.15.01.2016 15:36:13
Nro 20 On humattava myös, että Helsingin lähialueella on 2000 ft - 600 m alaraja. Se alle ei voi lentää. Rotax 912 moottorit ovat hiljaisempia kuin perinteiset, mutta niitä on pääasiassa ultrakeveissä.15.01.2016 15:44:52
B.Borg Luulen ettei minulla edes 7 vuoden jälkeen ole mitään syytä muuttaa mielipidettäni katsottuani tuon videon ja ottaen huomoioon myös H:ki-Malmin lentokentän jota pienemmt koneet käyttää.15.01.2016 23:47:47
Nro 20 Sattuukko BB tietämään, että Malmilla ei lennetä klo 20 jälkeen? Mielipidettä ei tarvitse muuttaa, mutta faktat tulee ottaa huomioon ufotutkimuksessa!16.01.2016 00:01:51
BBorg Voi Kiesuus! Fakta sattuu nyt olemaan se että Malmin koneet lentävät taloni yli varsin usein. Myös kello 20:n jälkeen aika usein. Ja myöhemminkin. Eli nro 20 ei nyt aina ole niin hyvin perillä asioist16.01.2016 03:41:58
Nro 20 Tämä kiesustelija ei tiedä mitään ilmailusta! Katsokaan Malmin kenttätiedoisyta milloin kenttä on auki. Olen lentänyt vuodesta -75 lähtien joten nämä ovat perustietoja.16.01.2016 09:12:46
Nro 20 Vain ambulanssi, pelastus ja hätätilanteista johtuvat lennot sallitaan Malmilla klo 20 jälkeen. Myös lennonjohto on pois toiminnasta klo 20 jälkeen. Siis ei Malmilla yötointaa!16.01.2016 09:17:14


Mene sivulle: 1 2 3

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |