Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R AUfohavaintotietokanta

Tervetuloa katselemaan Suomen Ufotutkijoiden ufohavaintotietokantaa!

Selaa tietokantaaHae ufotapauksiaSuomen Ufotutkijoiden pääsivulle

Tutkijaosioon

Havaintotietokannan pääsivulle

Tietosuojaseloste

Ufohavainnon kommenttiosioon

Ufohavainnon numero 1045 tiedot:

Havaintoa koskevat kuvat:

Kuva 1
Kuva 2
Kuva 3

Havaintoa koskevat videot:

Video 1

Havainnon yksityiskohdat

Havainnon kuvaus: Asuin havainnointiajankohtana Kiimingin Huttukylässä Ylikiimingintien ja Mehiläisensuontien risteyksen vieressä sijaitsevassa 2-kerroksisessa omakotitalossamme. Asuin talon alakerrassa mieheni kanssa, mutta yläkerrassa asui poikamme yhdessä vaimonsa kanssa. Taloon kuului päärakennus ja ulkorakennus. Näiden välissä oli kaksi puuta, joiden väliin oli viritetty suomenpystykorvalle juoksulanka.
23.9.1979 olimme menneet nukkumaan jo klo 22:n tienoilla, koska seuraavana päivänä olimme lähdössä varhain Keski-Pohjanmaalle suuntautuvalle matkalle. Olimme ehtineet jo nukahtaa, kunnes puhelin soi noin klo 23:n aikaan. Mieheni nousi vastaamaan, mutta puhelimesta kuului vain voimakasta kohinaa. Se oli aiempaan verrattuna poikkeava ilmiö. Aavistin jollakin tavalla, että kohinan syy oli talon ulkopuolella. Katsoin keittiön ikkunasta ulos. Ikkunan suunta oli suurin piirtein itään päin.

Ylikiimingintien takana noin 100 metrin päässä oli Lylykkäänjärvi, joka näkyy heikosti nykyisinkin puiden välistä. Näin, että talomme itäpuolella olevan Lylykkäänjärven takaa idän ja koillisen välisestä suunnasta lensi taloamme kohti outo esine suurin piirtein helikopterin vauhtia. Tuolloin Kiimingintien ja Lylykkäänjärven välissä oli hyvin matala puusto (noin 5-7 metriä nykyistä matalampi), joten näkymä tuohon suuntaan oli melko esteetön. Koiramme oli alkanut jo varhaisessa vaiheessa haukkua pihalla äänekkäästi. Yötaivas oli pilvessä, ei näkynyt yhtään tähtiä eikä kuuta, joten oli muutoin täysin pimeää.

Esine, jonka nyt kauan jälkikäteen voi määritellä UFOksi, laskeutui lähestyessään siten, että se vähitellen asettui Ylikiimingintien ja Mehiläisensuontien risteyksen päälle leijumaan noin yhden metrin korkeudelle. Talomme tontti rajoittuu muun muassa kyseiseen risteykseen. Halusin lähteä ulos katsomaan esinettä tarkemmin ja hoputin miestäni pukeutumaan samaa tarkoitusta varten. Yritimme herättää myös yläkerrassa nukkuvaa poikaamme ja hänen vaimoaan, mutta se ei onnistunut jostakin syystä (asiasta lähemmin erillisessä kontakti-ilmoituksessa). Sytytimme ulkovalot ja menimme ulos katsomaan esinettä, joka edelleen leijaili äänettömästi risteyksen yläpuolella. Koira oli täysin hiljentynyt. Se ei haukkunut ja katsoi UFOa kiinteästi. Sen häntä oli suoristunut niin, että se ilmensi jonkinlaista pelokkuutta tai hämmästystä. Yleensä koira olisi haukkunut vieraita.

Katsoimme mieheni kanssa UFOa päärakennuksen läheltä noin 30 metrin päästä noin 10 minuutin ajan. UFO pysyi paikallaan koko ajan, joten sen havainnointi oli helppoa. Arvioin, että esineen leveys oli suurin piirtein sama kuin Ylikiimingintiellä eli noin 4-5 metriä. UFO, joka oli väriltään jotenkin metallimainen, oli kuin kaksi vastakkain asetettua lautasta, lähellä pallomaista muotoa mutta kenties hieman litistynyt. Siinä saattoi olla myös mahdollinen kattoikkuna, mutta en ole enää varma sen olemassaolosta. Korkeus esineellä oli noin 4 metriä. Sen keskellä kulki jonkinlainen ikkunoiden nauha. Ikkunoista loistava valo oli kellertävää. UFOn alaosasta säteili sinertävää valoa kohti tien asvalttipintaa. UFOsta ei tullut minkäänlaista ääntä eikä hajua.

En muista tunteneeni minkäänlaista pelkoa. Tunne oli lähinnä uteliaisuus esinettä kohtaan, jonka alkuperää en tuolloin oikein ymmärtänyt. Ajattelin aluksi, että kyseessä voisi olla jokin uusi lentolaite, joka on syytä tai toisesta tullut paikalle. Mieleen tuli vähitellen myös se, että kyseessä voisi olla ulkoavaruudesta tullut alus, jollaisista olin kuullut aiemmin. Jokin asia kuitenkin esti minua ja miestäni menemästä lähemmin tutkimaan esinettä. Saimme kuitenkin rauhassa katsella tapahtumaa noin 10 minuutin ajan.
Katseluvaiheen lopussa Kiimingistä päin mutkan takaa kuului tulevan toinen henkilöauto. Ennen kuin se kaartoi talomme kohdalla olevalle suoralle ja jolloin sen etuvalojen keilat olisivat tulleet sen suoran suuntaisiksi, niin UFO katosi salamannopeasti näkyvistä. Auto ajoi kohti Ylikiiminkiä ilman pysähdystä, joten voisi olettaa, että sen matkustajat eivät ehtineet nähdä UFOa. Auton ohittaessa taloamme näin jossakin vaiheessa sen valossa, että saman tien länsipuolen penkereelle hieman Ylikiiminkiin päin oli esineen lähelle pysähtynyt henkilöauto. Penkereelle pysähtynyt tuntematon auto lähti liikkeelle Ylikiimingintietä pitkin samaan suuntaan. Kyseisen auton omistaja jäi varmistamatta.

UFOn katoamisen jälkeen siirryimme sisätiloihin. Seuraavan päivänä katsoimme tien sitä kohtaa, jonka yläpuolella UFO oli leijunut. Asvaltissa eikä tien ympäristössä ollut näkyvissä mitään merkkejä, jotka olisivat voineet kertoa kuumuudesta tai mahdollista muista muutoksista UFOn käynnin vuoksi.

Kellonaika: 23:00
Päivämäärä: 23.9.1979
Oma arvio kestosta: hieman yli 10 minuuttia

Havaintopaikka

Havaintopaikka: Lylykkään tila
Kylä tai kaupunginosa: Huttukylä
Kunta tai kaupunki: Kiiminki (nykyinen Oulu)
Maakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Ilmansuunta, jossa kohde näkyi

Havainnon alussa: itäkoillinen
Havainnon keskivaiheilla: itäkoillinen
Havainnon lopussa: itä

Kulma, jossa kohde näkyi

Korkeuskulma havainnon alussa: 45
Korkeuskulma havainnon lopussa: 10

Koko- ja etäisyysarviot

Kohteen koko: leveys 4 -5 metriä, korkeus n. 4 metriä
Kohteen etäisyys lähimmillään: 30 metriä
Kohteen korkeus maanpinnasta alimmillaan: alaosa noin 1 metri

Säätila havaintohetkellä

Tuulentyyppi: tasainen
Pilvisyys: pilvistä
Sade: ei satanut (pouta)

Meteorologiset ilmiöt

Valoisuus: pimeä

Astronomiset ilmiöt


Havainnonteon yksityiskohtia

Tapahtuiko havainto sisällä vai ulkona: ulkona
Ajoneuvo: ei_auto
Havainto tapahtui: paljain_silmin
Havaintopaikan kuvaus: Päärakennuksen ulkoportaiden lähellä
Mitä teit ennen havaintoa: Olin nukkumassa ja heräsin

Havaintoa täydentävät tiedot

Kohteen ulkonäkö

Kohteen muoto: Hieman litistynyt ja lähellä pallon muotoa
Kohteen ääriviivat: selkeät
Kohteen väri: yksivärinen
Kuvaile väri: Jokin metallimainen pintamateriaali

Kohteen liikkuminen

Liikkuiko kohde tasaisella nopeudella: ei
Kuvaile liike: Nopeus hidastui hieman laskeutuessa
Pysähtyikö kohde: kyllä
Kuvaile pysähtyminen: Pysähtyi läheisen tienristeyksen päälle
Vertaa kohteen nopeutta tuttuihin kohteisiin: Ikkunasta havainnoinnin aikana muistutti helikopterin lentonopeutta
Näyttikö kohde tai osa siitä pyörivän: ei
Miten kohde katosi näkyvistä: Katosi yhtäkkiä, kun Kiimingin suunnasta oli tulossa henkilöauto, jolla oli pimeän vuoksi ajovalot päällä.

Kohteen valot, äänet ja muut vaikutukset

Loistiko kohde valoa: kyllä
Kuvaile loistaminen: Pyöreistä ikkunoista tuli kellertävää valoa ja aluksen alta sinertävää valoa
Valaisiko kohde ympäristöä: kyllä
Oliko kohteessa erillisiä valoja: kyllä
Kuvaile valot: Keskellä alusta oli pyöreitten, ikään kuin laivan hyttien kaltaiset pyöreät ikkunat, joiden täsmällmäärää en enää muista
Kuuluiko kohteesta ääntä: ei
Tuntuiko lämpöä tai muuta fyysistä vaikutusta: ei
Tuntuiko hajua: ei
Esiintyikö sähkölaitteissa häiriöitä: kyllä
Kuvaile häiriöt: Puhelimesta kuului kohinaa siinä vaiheessa, kun siihen vastattiin. Kukaan ei vastannut puhelimen hälytyksen jälkeen.
Oliko kohteella vaikutusta eläimiin: kyllä
Kuvaile eläinvaikutus: Pihalla ollut koira aluksi haukkui alusta, mutta oli nopeasti aivan hiljaa
Aiheuttiko kohde pelkoa: ei
Aiheuttiko kohde psyykkisiä vaikutuksia: kyllä
Kuvaile psyykkiset vaikutukset: Korkeintaan jonkinlaista hämmästystä.
Jättikö kohde jälkeensä valo-, savu-, ym. juovan tai ilmavirtauksen: ei
Jättikö kohde jälkeensä näkyviä merkkejä maastoon: ei

Muita tietoja

Jos havaintoosi liittyy seikkoja, jotka eivät vielä tulleet esille, kerro myös niistä: Kuva 1: kaavakuva havaitusta ufosta Kuva 2: havainnekuva havaintopaikalta nähdystä ufosta Kuva 3: kuva risteyksestä, jonka päälle ufo asettui noin 10 minuutiksi
Päivämäärä ja paikka: Oulussa 16.4.2014

Tutkijakommentit

B.Borg 17.4.2014: Tähän ilmoitukseen linkitetty myös Tarinateltan alkuperäinen video osoitteesta:
http://www.tarinateltta.fi/public/index.php?sivu=tarina&sisalto=329

B.Borg 22.7.2014: Tutkijoille: Katso myös ilmoitus nro. K85.

Havaintoa koskevat muut kommentit (43 kpl)

Huomioi asiallisuus kommenteissa. Täytä kaikki kentät tai kommenttia ei julkaista. Väärin turvakysymykseen vastannutta kommenttia ei julkaista. Myöskin asiaton kielenkäyttö voi johtaa kommentin hylkäämiseen.

Nimimerkin maksimipituus: 25, kommentin maksimipituus: 200

Nimimerkki:  
Kommentti:  

Turvakysymys: Minä vuonna Roswellin ufotapaus tapahtui?     Nykyiset kommentit (sivu 1)

KommentoijaKommenttiAika
R.T hyvä SUT!-nopeaa toimintaa tämän vanhan (merkittävän?)tapauksen saattamiseksi tietokantaan.16.04.2014 23:27:51
R.T tuon (jo ennen ilmiön ilmaantumista?) pysähtyneen auton rooli mietityttää?kuten havaitsijakin videossa epäili,olisiko ilmiö voitu aiheuttaa autosta?-ainakin havaittu?16.04.2014 23:31:46
R.T Tuolloin 1979 olisi tietysti ollut ensisijaisen tärkeää selvittää pysähtyneen auton omistaja/ajaja.Nythän se on enää mahdotonta,ja auto jää mysteeriksi mysteerin sisällä.16.04.2014 23:36:51
Tämän tietokannan parasta antia. Hyvin dokumentoitu ja selkeä tapaus.17.04.2014 06:05:44
R.T yllä kirjoittaja kirjoittaa asiaa.Jos kaikki tapahtunut kuvatunlailla,on havaintotietokannan TOP5:ssä.Kyllä nämä jaksaa pitää kiinnostusta yllä ufo-ilmiöön kovemmin kuin öiset taivaalla näkyvät valot.17.04.2014 06:19:02
Sensei Joo nämä Suomalaiset tapaukset ovat helmiä kaiken sen yuotube roskan seassa mitä netti on täynnä. Itse en myöskään perusta noista epämääräisistä valopalloista. 17.04.2014 07:53:05
t.r Näissä havainnoissa voisi olla google maps tai street view linkit. Tässä on kyllä eri omaisesti J. Tarkkonen toiminut. Esimerkillistä.17.04.2014 10:14:13
Hm... Järven pinnasta noussut usvapilvi, josta talon sytytetyt ulkovalot heijastuivat. Ja 35 vuoden aikana mielikuvitus on jo lisännyt vaikka mitä.17.04.2014 12:05:55
Sirpa Nimimerkki R.T mainitsee tämän vanhaksi merkittäväksi tapahtumaksi. Kuinka "ammattitaitoisesti" tämä on aikoinaan tutkittu? Ja mihin tulokseen tultu? 17.04.2014 19:26:22
R.T kirjoitin suluissa (merkittävän?) tapauksen.En tiedä tutkimustasoa,tai tapauksen todenperäisyyttä.Pidänpähän vain kuvatunlaisen kohteen näkemistä kys.etäisyydeltä merkittävänä tapauksena.Siis jos...17.04.2014 19:32:01


Mene sivulle: 1 2 3 4 5

Sivun alkuun


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |