Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Howe, Linda Moulton:

An Alien Harvest

L. M. Howe Productions, Littleton, Colorado 1989. 455 sivua

Muukalaiset ovat korjaamassa satoa, ja siitä Howen kirja on saanut englanninkielisen nimensäkin An Alien Harvest (= Muukalaisten sadonkorjuu).

Linda Moulton Howe toimi ABC:n toimittajana Bostonissa vuonna 1975 kun hänen puhelimensa soi. Langan toisessa pä䝝ssä oli hänen veljensä, joka palveli helikopterilentäjän ilmavoimien Malmstromin tukikohdassa Montanassa. Hänen veljensä kertoi kuinka 'jalkapallokentän kokoinen, oranssinvärinen ufo oli leijunut erä䝝n ohjussiilon yllä ja valaissut sitä valollaan ja saanut aikaiseksi sen, ettei ohjus toiminut. Tukikohta oli asetettu hälytystilaan ja hänen veljensä oli lennättänyt sotilaspoliiseja paikalle'.

Myöhemmin Howe sai uuden työpaikan CBS:lt Denverissä ja muutti Denveriin jossa sai ensimmäisen kerran kuulla karjansilpomisista. Asiat johtivat sitten siihen, että Howe kirjoitti nyt esiteltävään olevan karjansilpomisista kertovan kirjan An Alien Harvest, josta on tullut alan klassikko. Kirjan pohjalta Howe teki sitten myös filmin, joka sai nimekseen A Strange Harvest ja joka voitti Emmy-palkinnon.

Howe aloittaa kertomuksensa karjansilpomisista kuuluisalla Snippy/Lady -tapauksella vuodelta 1967. Lady-niminen hevonen löydettiin silvottuna, mutta ensimmäisessä tapauksesta kertovassa lehtijutussa toimittaja oli sekoittanut hevosten nimet ja käytti vahingossa Ladyn varsan Snippyn nimeä. Koko ufomaailmassa tunnettu Snippy-tapaus pitäisikin oikeasti olla tapaus 'Lady'. Jotkut kirjailijat ovat tästä perillä, toiset taas eivät.

Kirjan alkuosa on täynnä valokopioita karjansilpomisia käsitelevistä lehtijutuista. Lisäksi kirjassa on runsaasti isokokoisia värikuvia silvotuista lehmistä. Näissä valokuvissa näkyy selvästi, mistä on kysymys: lehmistä on leikattu useimmiten yksi silmä, yksi korva ja kieli, jolloin samalla on poistettu kaikki suun ympärillä oleva kudos. Niinikä䝝n on poistettu utareet, sukupuolielimet ja usein myös peräsuoli peräaukkoineen. Leikkaus on yleensä tehty terävällä työkalulla, mutta esim. lä䝝ket. tri Altschulerin käsityksen mukaan leikkaus on tehty jollakin laseria muistuttavalla työkalulla. Mahdollista laserin käyttö䝝 pohdittaessa on kuitenkin muistettava, että tietojen mukaan tuohon aikaan vielä ollut käytössä mitä䝝n kenttäolosuhteisiin sopivaa laseria.

Howe oli mukana filmaamassa Denveriläisessä Rose Medical -sairaalassa, kun siellä vuonna 1979-80 tehtiin laserilla koe, jossa kuolleesta kanasta poistettiin 5x0,3 cm:n pala. Poistaminen kesti 17 minuuttia ja ennen sitä henkilökunnalta meni puoli tuntia laitteiden asentamiseen ja virittämiseen. Usein ihmetelty asia on veren puuttuminen lehmistä. Milloinkaan ei ole löydetty auton renkaiden jälkiä tai jalanjälkiä lehmien löytäpaikoilta, sen sijaan usein kylläkin merkillisiä painaumia maassa.

Kirjassa olevan tiedon mukaan senaattori (ja entinen astronautti) Harrison Schmitt mainitsi erä䝝ssä kirjeessä vuonna 1979, että oli tapahtunut 8000 karjansilpomista ja Washington Post -lehden 1.1.1986 julkaiseman jutun mukaan oli tapahtunut 2000-10000 karjansilpomista.

Ufotutkijoiden mukaan karjansilpomiset ovat suoraan yhteydessä havaittuihin ufoihin ja muukalaisiin. Eräskin silminnäkijä kertoo nähneensä kaksi humanoidia jotka 'liitelivät' erään aidan ylitse, ja toinen kertoo törmänneensä kahteen humanoidiin, jotka kantoivat vasikkaa välissä䝝n. Mustia tunnistamattomia helikoptereita on usein havaittu lähellä silvottuja eläimiä.

Allekirjoittanut on aikaisemmin muissa kirjoissa lukenut tästä Howen kirjasta, ja tiesin, että sitä pidetään karjansilpomiskirjallisuuden klassikkona. Siksi onkin yllättävä䝝, ettei koko kirja olekaan omistettu karjansilpomistapauksille. Kirjassa keskustellaankin myös ufohavainnoista, sieppauksista, MJ-12:sta ja monesta muusta asiasta.

Howe antaa kirjassaan paljon tilaa siepattujen kertomuksille. Eräs tapaus liittyy toukokuussa 1980 New Mexicossa tapahtuneeseen äidin ja hänen 6-vuotiaan poikansa sieppaukseen ja Howe antaa tälle tapaukselle tilaa jopa 38 sivun verran. Siepattu äiti kertoo, miten hän oli poikansa kanssa nähnyt, kuinka ufoon nostettiin lehmä samalla kuin heidät itsenä siepattiin. Poikkeuksellista tässä kertomuksessa on se, että paikalla oli kaksi ufoa ja äiti nostettiin toiseen kun poika taas nostettiin toiseen ufoon. äiti näkee, kuinka lehm䝝 silvottiin, vaikka se edelleen oli elossa.

Ufossa äiti saa raivokohtauksen, koska ei tiedä, mitä hänen pojalleen tehdä䝝n. Tämä näyttä䝝 aiheuttavan hämminkiä sieppaajien keskuudessa, jotka näyttävät liikkuvan umpimähkä䝝n sinne tänne. Sieppaajat palaavat järjestykseen vasta kun kookkaampi olento saapuu paikalle. Ufon miehistö ei keskustele äidin kanssa. Ufossa äiti näkee allasrivistön ja tutkiessaan näitä altaita, hän näkee niissä kelluvan eläinten ja ihmisten ruumiinosia. Hän näkee kelluvan altaassa ihmisen silmän, irtonaisen ihmisen käden ja muita ruumiinosia sekä valtavan ison kielen. Jostain syystä altaassa oleva neste aiheuttaa sen, että altaassa olevat ruumiinosat vaikuttavat erittäin suurilta. Altaisiin johtaa putkia, joissa juoksee jokin neste, ja altaista pois johtaa taas toiset putket. ĝiti toteaa, että allasrivistö muistuttaa jonkinlaista teollista käsittelylaitosta. Pikkupoikaa on haastateltu erikseen ja on myös kertonut kokemuksestaan ufossa.

Kirjan vaikuttavimpiin selostuksiin kuuluu kertomus Judy Doratysta. Judy oli palaamassa bingoillasta Texasin Houstonista toukokuussa 1973. Mukana autossa oli Judyn äiti sekä tytär Cindy ja Judyn kaksi lankoa. Kaikki havaitsivat kirkkaan valon taivaalla. Autossa olevat keskustelivat, mikä se voisi olla ja Judy pysäytti auton ja meni ulos katsomaan valoa. Vasta saavuttuaan kotiin he havaitsivat menettäneensä aikaa selittämättömällä tavalla.

Howe käsittelee Judyn kertomusta jopa 53 sivun verran ja suurin osa tästä muodostuu siitä, kun Judy hypnoosissa kertoo sieppauksestaan ja keskustelustaan humanoidien kanssa ufossa. Hypnoosissa ilmenee, ett Doratyn perhe osui paikalle vain sattumalta kun muukalaiset juuri olivat nostamassa jotain pikkueläintä ufoon. Muukalaiset eivät antaneet tämän asian häiritä itseä䝝n, vaan jatkoivat työtänsä, mutta käyttivät kuitenkin samalla tilaisuutta hyväkseen ja ottivat Judyn ja hänen tyttärensä ufoon tutkimuksia varten.

Ufossa Judy näkee, kuinka muukalaiset ryhtyvät töihin välittömästi, kun eläin on saapunut ufoon ja ryhtyvät silpomaan sitä. Samalla tavalla, kuin äiti edellä kerrotussa tapauksessa, niin myös Judy näkee ufossa altaita, joissa kelluu ihmisten ruumiinosia. Judy näkee kudosta, joka näyttä䝝 leikatulta, silmiä ja kiveksiä. Samalla tavalla kuin edellisessä äiti-tapauksessa, niin myös Judy näkee putkia, jotka johtavat altaisiin ja pois niistä.

Hypnoosissa Judy saa sellaisen raivokohtauksen, että herä䝝 hypnoosista, kun hän näkee oman tyttärensä makaavan tutkimuspöydällä ufossa. Hän pelkä䝝, että muukalaiset ryhtyvät silpomaan tytärtä samalla tavalla kuin näkemä䝝nsä pikkueläintä. Mielenkiintoista tässä sieppaustapauksessa on se, että Judy keskustelee ufossa pitkään muukalaisten kanssa siitä, mistä he tulevat, miksi he tulevat ja miksi he sieppaavat eläimiä ja ihmisiä. Muukalaiset eivät välitä siitä, että he keskustelevat Judyn kanssa, koska heidän sanojensa mukaan 'Judy ei kuitenkaan tule muistamaan mitä䝝n sieppauksestaan'.

Muukalaiset kertovat Judylle, ettei hän ymmrtäisi jos he yrittäisivät selittä䝝, mistä he ovat kotoisin, mutta että heidän asemapaikkansa on Maa. He kertovat, että ihminen on saastuttamassa lopullisesti Maapalloa ja että tämä saastuttaminen vaikuttaa, ei vaan ihmiseen, vaan myös 'muihin' ja tästä syystä sitä on estettävä. Muukalaiset tähdentävät, että he tällä saastuttamisella tarkoittavat asiaa, jota ihminen ei vielä lainkaan ymmärrä, eli että kyseessä on eräs myrkky, joka jo on levinnyt maaperä䝝n ja veteen, mutta josta ihminen ei ole tietoinen, ja että lähiaikoina jos ja kun tämä myrkky pä䝝see kosketukseen erä䝝n toisen aineen kanssa, niin tapahtuu kemiallinen reaktio, joka tulee saastuttamaan koko Maapallon lopullisesti. Tästä syystä muukalaiset sieppaavat karjaa ja muita eläimiä sekä ihmisiä ja tutkivat heitä tarkistaakseen, miten pitkälle tämä myrkytys on edennyt. Muukalaisten mukaan myrkytys on jo edennyt niin pitkälle, että suuri mä䝝rä ihmisiä tulee kuolemaan joka tapauksessa.

Hypnoosissa Judy kertoo, ettei ymmärrä mistä myrkystä muukalaiset puhuvat, mutta saa lopuksi sanottua, että se liittyy jotenkin plutoniumiin, eli ... 'plutoniumiin, ...103 plutoniumiin..., ja siihen liittyy R-kirjain jollain tapaa...'

Mielenkiintoista Judyn tapauksessa on myös se, että hän sieppauksen aikana vaikuttaa olevan kahdessa paikassa samanaikaisesti. Hän voi nähdä itsensä sekä sisällä ufossa ja samalla istuvan autossa, ja itse asiassa hän pystyy katsomaan itse ufoakin sekä sisäpuolelta että ulkopuolelta miltei samanaikaisesti. Judyn mukaan muut autossa olijat, paitsi hän ja hänen tyttärensä, eivät tajua että Judy ja hänen tyttärensä on siepattu, vaan ovat kuin lamaantuneita.

Howe kertoo myös 11 sivulla eräästä pariskunnasta, joka siepattiin Denverissä vuonna 1980. Mies kertoo kuinka hänen 'aivojaan tyhjennettiin. Oli kuin olisi rakennettu jonkinlainen tunneli minun aivoistani heidän aivoihinsa ja sitä pitkin imetty kaikki tieto mikä minun aivoissani oli. Sitten he palauttivat aivojeni sisällön minulle takaisin putkea pitkin. Mutta nyt aivoihini oli lisätty jotakin, vaikka en osaa sanoa mikä se on'.

Ufologia on täynnä mysteereitä, ja yksi näistä mysteereistä on Linda Moulton Howen tekemättä jä䝝nyt filmidokumentti ufoista, joka hänen piti tehd yhteistyössä Yhdysvaltojen ilmavoimien kanssa.

Kolme vuotta sen jlkeen kun Howen filmi A Strange Harvest oli esitetty ensimmäisen kerran, HBO-filmiyhtiön eräs johtaja otti yhteyttä Hoween ja tiedusteli hänen halukkuutta ufofilmin tekemiseen. Asian edistyessä ilmeni, ett myös CAUS-järjestön Peter Gersten oli mukana projektissa, koska Gerstenillä oli yhteyksiä ilmavoimien tiedusteluagenttiin Richard Dotyyn. Doty kertoi, että hän joutui ensimmäisen kerran tekemisiin ufojen kanssa vuonna 1977, kun ufo laskeutui ilmavoimien Ellsworthin tukikohtaan Etel-Dakotassa.

Howe matkustaakin 9.4.1983 Albuquerqueen tapaamaan Dotya. He ajavat Dotyn autossa ilmavoimien Kirtlandin tukikohtaan, jossa Doty Howen suureksi hämmästykseksi näyttä䝝 Howelle ne paperit, jotka myöhemmin tuli tunnetuiksi MJ-12 papereina. Doty näyttä䝝 Howelle myös muita asiakirjoja, joissa kerrotaan ufoista ja niiden maahansyöksyistä, kuolleista humanoideista ja humanoidien vierailuista ilmavoimien eri tukikohtiin. Howe saa katsoa näitä asiakirjoja, mutta ei saa kopioida niitä eikä edes tehdä muistiinpanoja.

Myöhemmin ilmenee, että se dokumenttifilmi, jonka Howen piti tehdä, on peruutettu ilmavoimien taholta. Howe ottaa yhteyttä Robert Emeneggeriin, joka on kymmenen vuotta aikaisemmin saanut osakseen saman kohtelun kuin Howe. Myös Emeneggerille tarjottiin aikoinaan tilaisuus tehdä ufofilmi yhteistyössä ilmavoimien kanssa, ja myös Emeneggerin kohdalla ilmavoimat perä䝝ntyivät. Emenegger kirjoitti omasta kokemuksestaan kuitenkin kirjan UFOs Past, Present and Future, jossa on myös piirros humanoideista, jotka väitetä䝝n vierailleen Hollomanin tukikohdassa. Kirjan myöhemmistä painoksista on kuitenkin, syystä tai toisesta, kuvaosasto poistettu.

Howen vierailu Kirtlandin tukikohtaan antaa aiheen hyvin moneen kysymykseen. Doty ei ollut mikä䝝n salaperäinen agentti tai 'agentti' tai'entinen' agentti tai 'pseudoagentti', vaan ihan oikea ilmavoimien virkamies, joka tunnettiin Kirtlandin tukikohdassa. Dotylla oli avaimet ja pä䝝sy tiedustelupalvelun taloon ja siellä oma huone. Portilla ollut vartija tunsi Dotyn ulkonäöltä jne.

Mikä oli tämän käynnin tarkoitus? Miksi Howelle näytettiin edellä mainittuja asiakirjoja? Ja miksi puhuttiin dokumenttifilmin tekemisestä, ja miksi se peruutettiin? Toinen merkillinen asia, joka nousee esille tässä yhteydessä on se, että ufologian yleisen käsityksen mukaan MJ-12 dokumentit lähetettiin ufotutkijoille filmirullan muodossa vasta joulukuussa 1984, eli miltei kaksi vuotta sen jälkeen, kun niitä oli jo näytetty Howelle Kirtlandin tukikohdassa. Sopii kysyä, että mistä oikein on kysymys?

Doty itse on myöhemmin vahvistanut tavanneensa Howen Kirtlandin tukikohdassa ja olleensa yhteydessä Hoween useitakin kertoja, mutta kieltä䝝 täysin näyttäneensä mitä䝝n ufoasiakirjoja Howelle tai keskustelleensa mistä䝝n filmistä hänen kanssaan.

Howe antaa kirjassaan tilaa jopa 45 sivun verran (eli koko luku 8) William Milton Cooper -nimiselle henkilölle, joka on tunnettu siitä, että hän väitteensä mukaan näki salaisia ufodokumentteja palvellessaan Yhdysvaltojen laivastossa. Cooper väittikin aikoinaan, että Yhdysvaltojen hallitus salasi tahallaan tietonsa ufoista ja kertoo sitten hallituksen salaisista ufoprojekteista Howen kirjassa. Ufologiassa Cooper on pidetty 'ufologisen valtavirran reuna- alueella' liikkuvana henkilönä, jota ns. vakavat ufotutkijat usein ovat yrittäneet vältellä. Siksi onkin vähän ihmeellistä, että Howe on antanut nin paljon tilaa Cooperille. Howe tahtoo kuitenkin tuoda esille, miten hyvä mies Cooper on julkaisemalla esim. hänen sotilasansioluettelonsa. Howe ei kirjan julkaisemisen aikaan tietenkä䝝n voinut tietää, että Cooper 1990-luvulla kuolisi tulitaistelussa poliisin kanssa, kun Cooper oli linnoittautunut kotiinsa eikä suostunut antautumaan poliisille.

Varsin mielenkiintoinen on kertomus Big Mamasta ja Baby UFOsta: Marraskuun 1976 ja kevä䝝n 1977 välisenä aikana ihmiset Sterlingissa, Coloradossa, kerääntyivät melkein joka yö katsomaan suurta leijuvaa valoa. Pienemmät valot tulivat ulos tai menivät sisä䝝n suurempaan valoon. Paikkakuntalaiset ristivät pian suuremman valon Big Mamaksi (= Iso tai paksu mamma) ja pienemmät valot Baby UFOiksi. Usein nähtiin, että Big Mamasta tulevat pienet valot laskeutuivat maahan.

Sterling Journal Advocate -lehden toimittaja Bill Jackson vuokrasi teleobjektiivin ja siihen kuuluvan jalustan. Jackson näki ufoja usein, ja kerran valtavan suuren ufon, joka lensi hänen ylitseen täydellisessä hiljaisuudessa. Jackson onnistui kuvaamaan sekä Big Maman, että siitä ulos tulevia Baby UFOja useita kertoja. Kuvissa näkyy Big Mama valtavana valokohteena ja siitä tulevia valojuovia, eli Baby UFOjen lentoradat filmillä. Jackson käytti valotusaikoja 15 sekuntia - 1 minuutti.

Kirjassa verrataan myös Jacksonin mustavalkoisia kuvia Arkansissa vuonna 1988 otettuihin värivalokuviin, ja ne näyttävät miltei identtisiltä. Kirjassa haastatellaan myös sheriffi Tex Gravesia, joka kertoo, että he useita kertoja yrittivät lentokoneella tavoittaa Big Maman. Graves kertoo: "Vaikka miten yritimme, niin emme ikinä pä䝝sseet 1,5 kilometriä lähemmäksi sitä. Se ikä䝝n kuin vahti meitä, eikä päästänyt meitä lähelle. Apulaisseriffi Jerry Wolever valittaa myös erä䝝ssä lehtijutussa, miten Big Mama ikään kuin leikki heidän kanssaan, eikä pä䝝stänyt sheriffejä lähelleen, vaan vetäytyi kauemmas tai katosi välillä kokonaan. Sheriffit kertoivat myös, miten Big Mama vaihtoi muotoa aina välillä: Ensin se oli pyöreä, sitten kadotimme sen näkyvistä 15 minuutiksi. Kun se ilmestyi uudelleen se muistutti muodoltaan kyyneltä. Sen väri muuttui valkoisesta punaiseksi, sitten vihreäksi ja takaisin valkoiseksi".

Apulaisseriffi Keith Wolverton puolestaan kertoo kummallisesta kiinteäsiipisestä lentokoneesta, joka kuitenkin leijui paikallaan ja sitten 'haihtui' pois. (Wolverton julkaisi itse myöhemmin karjansilpomisista kertovan kirjan Mystery Stalks the Prairie.

Sivulla 223 lukija kohtaakin yllätyksen: Kirja onkin loppu! Lukija ei ole varautunut siihen, että 455-sivuisessa kirjassa törmä䝝 loppusanoihin jo sivulla 223. Erilaiset liitteet muodostavat sitten kirjan loppuosan, ja onhan niitäkin usein hauskaa lukea, mutta yllättävä䝝hän se on.

Howen käsitys siitä, mistä on kysymys on selvä: Ufojen miehistöt silpovat karjaa ja sieppaavat ihmisiä syistä joita emme tunne. Muukalaiset ovat korjaamassa satoa, ja siitä Howen kirja on saanut englanninkielisen nimensäkin An Alien Harvest (= Muukalaisten sadonkorjuu).

Björn Borg, 12.1.2005


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |