Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Hausdorf, Hartwig:

The Chinese Roswell: UFO Encounters in The Far East from Ancient Times to the Present

New Paradigm Books, Boca Raton, Florida 1998. 211 sivua

1. Sattuiko Kiinassa Roswellin tapainen maahansyöksy 12000 vuotta sitten?
2. Japanilaiset kenraalit: "Ufot ovat olemassa".
3. Fil. tohtorit Jacobs, Deardorff ja Fiebag: "Ufot ovat täällä".

Tässä Hartwig Hausdorfin kirjassa puhutaan monista muistakin asioista kuin vanhoista astronauteista ja ufoista. Kirjan alkuperäinen nimi onkin saksaksi 'Die Weisse Pyramide' (= 'Valkoinen pyramidi'). Amerikkalainen kustantaja on sitten keksinyt kirjalle 'paremman' nimen, eli 'The Chinese Roswell' (= 'Kiinan Roswell'). Mutta lukija, joka etsii viitteitä vanhoista astronauteista, ei jää ilman purtavaa; vanhoissa chi-kirjoituksissa kerrotaan, miten jumalia muistuttavat olennot laskeutuivat taivaalta tulisten lohikäärmeiden vatsassa ja ryhtyivät hallitsemaan kiinalaisia.

Ufologeja kiinnostaa tietysti kirjan se osa jossa puhutaan 'Kiinan Roswellista', ja tämä onkin varsin kiinnostava asia:

Vuonna 1938 löydettiin kiinalaisessa Tsing-Hai -maakunnassa (Bayan Kara Ula = Payenk Ara Ulaa) yli 700 graniittikiekkoa, joiden läpimitta oli 75 cm ja paksuus 2,5 cm. Kiekot löydettiin luolasta, joka oli täynnä tähtitieteellisiä symboleja ja lisäksi luolassa oli outoja kevytrakenteisia luurankoja. Vuonna 1962 professori Tsun Um Nui Pekingin Esihistoriallisen Tutkimuksen Akatemiasta väitti ratkaisseensa joidenkin kiekoissa olevien symbolien arvoituksen ja yhdessä paikallisen tarun kanssa hän rekonstruoi hätkähdyttävän tarinan: Noin 12000 vuotta sitten rumannäköiset avaruusoliot laskeutuivat. He olivat niin rumannäköisiä, että paikalliset asukkaat tappoivat heitä nopeasti.

(Kertomus Kiinan Bayan Kara Ulan kiekoista sukeltaa aina silloin tällöin esille kirjallisuudessa. Muistiinpanoistani olen löytänyt tämän kertomuksen noin 20 lehdestä tai kirjasta, ja viimeksi löysin kertomuksen ruotsalaisesta ¬Ěret Runt -lehden tämän vuoden numerosta 11).

Selostettuaan muinaisen Kiinan merkillisiä asioita, Hausdorf kertoo myös nykyajan ufohavainnoista, joita löytyy yhtä lailla Kiinasta kuin lännestäkin. Erona on vain se, että Kiinassa suhtaudutaan ufoihin nykyisin avoimesti ja suurella kiinnostuksella. Monet nykyajan kiinalaiset ufohavainnot ovat varsin mielenkiintoisia, mm. selostus siitä, miten kerran Kiinan ilmavoimat ajoivat takaa ufoa ja uskoi, että se oli neuvostoliittolainen vakoilukone. Useat tapaukset ovat ajalta, jolloin Kiinassa ei vielä puhuttu ollenkaan ufoista, vaan kaikki havainnot luokiteltiin 'neuvostoliittolaisiksi tai amerikkalaisiksi vakoilulaitteiksi'.

Hausdorf kertoo myös jonkun verran Japanin muinaisista kertomuksista (mm. Ainu-kansan kertomus siitä miten, he saapuivat Maan päälle taivaasta). Lisäksi Hausdorf kertoo muutamasta nykyajan japanilaisesta ufohavainnosta ja lainaa mm. japanilaista ilmavoimien esikunnan päällikköä, kenraali Kanshi Ishikawaa, joka vuonna 1967 julkaistussa haastattelussa sanoi: "On olemassa paljon todisteita siitä, että ufoja on havaittu tutkassa; joten ufot ovat olemassa ja ne saattavat tulla ulkoavaruudesta." Syyskuussa 1977 japanilainen kenraali Akira Hirano toteaa: "Olemme havainneet ufoja taivaalla monta kertaa. Tutkimme niitä kaikessa hiljaisuudessa."

Hausdorfilla on kuitenkin kirjassaan ilmeisiä vaikeuksia päättää, millä tavalla hänen pitäisi rajata kirjan aihepiiriä. Paitsi kiinalaisista asioista (mm. pyramideista), hän kertoo myös intialaisista Vimanoista ja japanilaisista sieppauksista ja sitten taas saksalaisesta sieppauksesta, Belgian kolmioista, Michelin ortoteniasta, Hynekin luokituksesta. Kirjan lopussa hän siirtyy sitten yllättäen kertomaan amerikkalaisista sieppaustapauksista ja siepattujen auttamiseksi perustetusta järjestöstä (ns. TREAT-järjestö). En ole nähnyt Hausdorfin alkuperäistä saksankielistä kirjaa, mutta tässä voi pohtia, ovatko nämä amerikkalaiset sieppaustapaukset todellakin mukana alkuperäisessä saksalaisessa kirjassa, vai onko amerikkalainen kustantaja ehkä vaatinut niitä lisättäväksi kirjaan?

Hausdorf selostaa myös fil. tri David Jacobsin käsitystä, että avaruusolennot ovat jo täällä keskuudessamme ja kertoo planeettatiedemiehestä, tri Johannes Fiebagista, jonka käsityksen mukaan ufoilmiö mukautuu ihmiskunnan kehityksen mukaan ja naamioituu siten, että muinaiset roomalaiset näkivät taivaalla 'kilpiä', keskiajan ihmiset näkivät taivaalla 'purjelaivoja', 1800-luvun lopulla amerikkalaiset näkivät 'ilmapalloja' ja nykyisin koemme 'rodunjalostusta avaruusaluksissa'. Muukalaiset käyttävät tekniikkansa siten, että he naamioivat itsensä kyseisen ajankohdan fantasioiden, toiveiden ja pelkojen mukaan, jotta he voisivat liikkua huomaamatta keskuudessamme.

Hausdorf kertoo myös eläkkeellä olevasta ilmakehäfyysikosta, professori James W. Deardorffista, joka arvelee, että maanulkoiset sivilisaatiot ovat asettaneet Maapallon saartoon niin pitkäksi aikaa, että ihmiskunta kehittyisi tarpeeksi korkealle. Deardorff arvelee kuitenkin, että saartorengas välillä pettää, jolloin havaitaan ufoja ja humanoideja.

Vaikka Hausdorf kirjassaan hyppää aiheesta toiseen, niin tämä kirja on kuitenkin lukemisen arvoinen nimenomaan siinä olevien kiinalaisten ufohavaintojen takia.

Björn Borg, 9.11.2004


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |