Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Haselhoff, Eltjo H.:

The Deepening Complexity of Crop Circles

Frog Ltd, Berkeley, California 2001. 157 sivua

"Matemaatikot huomio! Nyt on teidän vuoronne tutkia viljakuvioita!"

Fil. tri Eltjo Haselhoff on opiskellut fysiikkaa Hollannin Twenten teknillisessä yliopistossa. Hän erikoistui lasertekniikkaan ja työskenteli mm. Los Alamosissa USA:ssa. Vuonna 1993 hän väitteli tohtoriksi kokeellisessa ja teoreettisessa fysiikassa väitöskirjallaan "Aspects of a Compton Free-ElectronLaser".

Haselhoff oli tutkinut viljakuvioita jo 13 vuoden ajan kun hänen kirjansa ilmestyi ja hän on täysin vakuuttunut siitä että suuri osa viljakuvioista ovat sellaisia ettei ihminen ole niitä tehnyt. Hän perustelee käsitystään mm. seuraavilla faktoilla:

1) Ns. Stonehengen viljakuvio, jossa on yhteensä 151 ympyrää ilmestyi keskellä kirkasta päivää 7.7.1996 Englannissa. Englannin ilmavoimien entinen lentäjä David Kingston oli lennellyt Stonehengen ympärillä ja sen yli yhteensä seitsemän kertaa sinä päivänä ja kello 17.30 siinä ei ollut mitään viljakuviota. Puoli tuntia myöhemmin se oli siinä. Muitakin todistajia löytyi tapaukselle.

2) Vuonna 1997 ilmestyi hollantilaiseen porkkanapeltoon kuvio, jota Haselhoff itse on käynyt tutkimassa. Hän totesi, että pellon maaperä oli niin pehmeä, että hänen omista askelistaan jäi heti syvä jälki multaan. Muita jälkiä ei mullassa näkynyt. Haselhoffin mukaan on täysin mahdotonta, että joku ihminen olisi voinut tehdä tätä kuviota.

3) Viljakuvioissa esiintyy usein elektromagneettisia häiriöitä: Mm. Haselhoffin oma Minolta-kamera, joka toimii moitteettomasti muuten, lakkaa usein toimimasta kuvion sisällä. Haselhoffin oma kello on usein mennyt epäkuntoon viljakuvion sisällä.

4) Haselhoff viittaa myös havaitsemaansa varsin merkilliseen kärpäsilmiöön. Eräistä viljakuvioista hän on löytänyt kuolleita kärpäsiä. Jotkut näistä kärpäsistä ovat 'räjähtäneen' näköisiä ja osia niistä löytyy sieltä sun täältä. Mutta erityisen merkillisiä ovat ne kuollet kärpäset, jotka ovat jääneet 'imukärsästään kiinni' viljaan. Ne ovat sananmukaisesti kiinni viljassa imukärsällään, mutta jalat ja siivet ovat levällään ilmassa ja ne ovat kuolleet. Kirjassa julkaistaan parikin kuvaa tällaisista kärpäsistä.

5) Haselhoff kertoo myös omasta kuuluisaksi tulleesta 'hiirihavainnostaan'. Hän oli ottanut näytteitä erään viljakuvion sisältä, mutta myös kontrollinäytteitä kuvion ulkopuolelta. Ajanpuutteen takia hän jätti molemmat näytteet samaan paikkaan autotalliinsa ja jonkin ajan kuluttua hän huomasi, että hiiri oli syönyt kaikki siemenet kontrollinäytteestä, muttei koskenutkaan kuvionäytteeseen.

6) Haselhoff kiinnittää myös huomiota siihen uneliaisuuteen, joka iskee kuvioissa käyneisiin ihmisiin. Haselhoff toteaa, että hän itse on terve ja nukkuu yleensä yönsä hyvin, mutta käytyään kuvioissa, hän on merkillisen väsynyt ja unelias. Haselhoff kertoo myös, miten hän kerran näki, kun bussillinen turisteja tuli katsomaan erästä viljakuviota, ja hetken päästä kaikki bussissa olevat nukkuivat.

7) Kuvioista on usein löytynyt mikroskooppisia lasisia palloja tai magneettisia rautapalloja.

8) Kun on tutkittu viljakuvioita, niin on usein havaittu, että kuvioissa oleva vilja kasvaa huonommin kuin tavallinen vilja tai ei ollenkaan. Toisaalta on eräissä tapauksissa havaittu, että kuvioissa oleva vilja kasvaa jopa viisinkertaisesti verrattuna tavalliseen viljaan. Haselhoff sanoo: "Ajatelkaa, jos keksisimme miten aina saisimme viljan kasvamaan viisinkertaisesti. Ajatelkaa mitä tämä merkitsisi maailmalle!"

9) Kuvion sisällä oleva vilja usein 'räjähtäneen' näköistä, aivan kuin se olisi joutunut suureen kuumuuteen.

Allekirjoittaneen kirjoissa 'Tosiasioita ufoilmiöstä' sekä 'Tähtitieteilijät ja ufot' kerrotaan lyhyesti tähtitieteilijä Gerald Hawkinsista, joka on tutkinut viljakuvioita ja havainnut, että ne usein edustavat matemaattisia yhtälöitä, esim. suurempien ja pienempien ympyröiden välinen suhde on määrätty, kuten 2:1 tai 16:3. "Tämä vastaa F:ää kolmannessa oktaavissa", sanoo Hawkins. Haselhoff puolestaan kertoo, että viljakuvioiden matematiikan perusteella on sävelletty jopa kaunista musiikkia.

Haselhoffin kirjassa viitataan myös Hawkinsin tutkimuksiin ja selostetaan niitä perusteellisemmin. Haselhoffin (ja Hawkinsin) mielestä viljakuvioissa on usein matemaattinen sanoma, jota ei tavallinen ihminen ymmärrä eikä tiedosta, mutta jonka matemaatikko huomaa tutkiessaan viljakuvioita. Hawkins onkin nykyisin tullut tunnetuksi siitä, että hän on tuonut esille neljä eri matemaattista teoreemaa, jotka perustuvat viljakuvioihin. Hawkins julkaisi teoreemansa 'Science News' ja 'The Mathematics Teacher' -julkaisuissa ja kertoi havainneensa myös viidennen matemaattisen teoreeman. Hawkins pyysi lehtien lukijoita vastaaman, miltä heidän mielestään viides teoreema pitäisi näyttää, mutta ainoatakaan oikeaa vastausta ei tullut. Sen sijaan vuonna 1996 ilmestyi viljakuvio, jossa oikea vastaus oli.

Haselhoff (ja Hawkins) ovat sitä mieltä, että viljakuvioissa piilee nykyisin niin monimutkaisia matemaattisia ja geometrisia sanomia, että on turha väittää, että ne ovat vain ihmisten kepposia. Esimerkkinä Haselhoff tuo esille viljakuvion, joka ilmestyi 1998 vehnäpellolle Hollannissa. Erään paikallisen lehden mukaan kaksi nuorukaista oli tehnyt sen hetken päähänpistosta ja ensi näkemällä siinä näyttikin olevan vain neljä ympyrää lähellä toisiaan. Haselhoffin tutkimuksissa ilmenee kuitenkin, että kuvio edustaa erittäin monimutkaista geometrista kuviota, jossa aivan ensimmäiseksi havaitaan kuusi kolmoistangettia. Mitä enemmän tätä kuviota tutkitaan, sitä enemmän siitä löytyy geometrisia symboleja ja matemaattisia yhtälöitä. Haselhoff on varma asiastaan: "Kaksi nuorta, jotka sattumalta kulkivat ohi, eivät ikinä olisi pystyneet valmistamaan tällaista kuviota. Heidän matemaattiset taitonsa eivät olisi riittäneet siihen".

Toisena esimerkkinä Haselhoff tuo esille ns. Melickin rengaskuvion, josta hän löysi monimutkaisia geometrisia kuvioita. Kahden vuoden kuluttua hän löysi siitä vielä lisää geometrisia kuvioita, ja sen jälkeenkin vielä lisää.

Haselhoff kertoo myös, että Marshall Dudley ja Michael Chorost -nimiset tutkijat ovat julkaisseet Internetissä perusteellisen raportin siitä, miten he ovat löytäneet englantilaisista viljakuvioista kolmetoista lyhytikäistä radioaktiivista isotooppia (mm. tellurium-119m, lyijy-203 ja thodium-102). Näiden luonnollinen ikä on vain jokunen päivä.

Kuka sitten on näiden kuvioiden takana?

Paitsi, että osa on ihmisten aikaansaannoksia, niin Haselhoff on täysin varma siitä, että monen kuvion takana on jokin muu äly. Hän pohtii 'maaenergiaa', muukalaisia (joista hänen mukaansa ei kuitenkaan ole todisteita) tai porttia toiseen maailmaan. Aika paljon tilaa Haselhoff antaa Riet de Graaf -nimiselle selvännäkijälle, joka kertomansa mukaan toistuvasti saa kosmoksesta viljakuvioihin liittyviä sanomia. Eräänä päivänä tällä 'kosmoksesta' peräsin olevalla älyllä on viesti itse Haselhoffille, ja antaa 'siunauksensa' Haselhoffille. Tämä siunaus toisi mukaansa sen, ettei Haselhoff ikinä enää sairastuisi. Haselhoff kertoo, että tuossa tilanteessa hän tunsi lihaksissaan sellaisen voiman, että se tuntui kuin 'olisi lyöty paistinpannulla päähän'. Eikä Haselhoff sen jälkeen olekaan sairastunut.

Haselhoff tekee lopuksi seuraavia johtopäätöksiä viljakuvioista:

Johtopäätös 1: Se käsitys, että kaikki viljakuviot olisivat yksinkertaisilla välineillä tehtyjä petoksia, ei riitä selittämään kaikkia dokumentoituja havaintoja.

Johtopäätös 2: Viljakuvioita pilkataan usein väärin perustein, ja niiden monimutkaisuutta on paljonkin aliarvioitu.

Johtopäätös 3: Viljakuvioilmiön oikea luonne on tuntematon suurelle yleisölle.

Johtopäätös 4: 'He jotka ovat pätemättömiä arvioimaan asiaa, pitäisi olla kommentoimatta ilmiötä' (Tri. G. Terence Meaden).

Johtopäätös 5: Pienet säteilevät lähteet, joilla on elektromagneettisia ominaisuuksia (=BOL=valopallot) ovat suoraan mukana kuvioiden syntyvaiheessa. (Niiden alkuperä ja tarkat ominaisuudet ovat vielä tuntemattomia).

Johtopäätös 6: Jotain erittäin merkillistä on meneillään.

Kirjan lopussa Haselhoff julkaisee listan kirjallisuudesta ja nettisivuista, joita hän suosittelee. Tälle listalle on päässyt mukaan suomalainen "Finland's Center of Circle Information" (www.martinkeitel.com). Haselhoffin mukaan sivusto on suomalainen, mutta kirjoitettu hyvällä englanninkielellä ja siinä on monta mielenkiintoista artikkelia ja se on tyylikkäästi muotoiltu.)

Suosittelen lämpimästi tätä hienoa kirjaa sellaisille lukijoille, jotka ovat matemaatikkoja jotka ovat kiinnostuneita viljakuvioista, tai viljakuvioharrastajille, jotka ovat kiinnostuneita matematiikasta. On todettava, että tässä kirjassa on jo sen verran paljon matematiikkaa, että matemaattinen pohja auttaa paljon sen tajuamisessa.

Björn Borg, 14.9.2004


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |