Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Hammond, Timothy L.:

The Chillicothe UFO Chronicles. Contact 2005

Xlibris Corporation, www.Xlibris.com 2005. Lähes 91 sivua

Tämä on kirja, jonka selailee 5 minuutissa. Selailun jälkeen tunnen sääliä. Tekijä parka. Tekijä on kirjan mukaan Ohion Chillicothesta kotoisin oleva nuori poliisi, joka omien sanojensa mukaan oli Veteraaniliiton ensimmäinen musta poliisi. (Yhdysvaltojen Veteraaniliitto hoitaa sodissa loukkaantuneita sotaveteraaneja ja on suuri organisaatio USA:ssa).

Tämä kirja on niin surkea tekele, etten oikein tiedä mistä sen analysoimista pitää aloittaa:

- Hammond sanoo, että hänen ensimmäinen ufokirjansa oli 1990-luvun ensimmäinen ufokirja. Jaaha. Mikä sen ensimmäisen kirjan nimi sitten olikaan?

- Kirjan fontti on kauttaaltaan iso, jotta se vie enemmän tilaa. Välillä kirjassa käytetään vain isoja kirjaimia (jotka vievät vielä enemmän tilaa).

- Täysin tyhjiä sivuja löytyy sivuilta 64+66 sekä 17 täysin tyhjää sivua kirjan lopussa.

- Kirjassa on paljon kirjoitusvirheitä (mm. Rosewell).

- Itse kirjan rakenne ja sisältö on niin sekava, ettei allekirjoittanut saa selvää missä kulloinkin mennään vai mennäänkö ylipäänsä missään. Kirja on täynnä omituisia ilmaisuja kuten "sisältö -selityksiä, Episodi 1, 2" jne, Research Package, The Public UFO Illuminator, The Public UFO Illuminator Research Package, Research Package Instructions, Identifier UFO Basic Information Sheet, Illuminator UFO Documenting Sheet, Summary for Illuminator UFO Documenting Sheet. Ymmärrän, että Hammond tässä yrittää antaa jonkinlaisia ohjeita siitä, miten ufohavaintoja pitää tutkia.

Kirjan tekijää ja sen tekstiä voidaan kyllä rinnastaa ehkä noin 10 vuotiaan tekstiin. Tämä ilmenee mm. sillä tavalla, että Hammond kutsuu itseään useimmiten Poliisi Mieheksi. Teksti ja aiheet ovat sekavia ja sekaisin, mitään punaista lankaa ei tässä kirjassa ole. Kirjasta saa ikävä kyllä sen kuvan, että kyseessä on kirjailija, joka ei hallitse kirjoittamista viiden pennin edestä, eikä kukaan muukaan ole tarkistanut tekstiä millään tavalla.

Ja missä ne Chillicothen ufohavaintojen tutkimukset sitten ovat? En minä löydä niistä muuta, kuin että kerrotaan ylimalkaisesti joistakin havainnoista, joista Poliisi Mies Hammond on kuullut.

Kirjan alussa kerrotaan, että kirjassa kerrotaan ufohavainnoista ympäri maailman. Kyllä, kyllä, pari ulkomaista tapausta mainitaankin yhdellä tai parilla lauseella.

Kyllä tämä nyt taas on kirja, joka lähinnä kuuluu roskiin. Se eroaa kuitenkin muista roskakirjoista sillä tavalla, että kyllä Poliisi Mies Hammond on yrittänyt saada aikaiseksi kirjan, mutta kun tiedot ja taidot eivät riitä...

Björn Borg, 13.12.2005


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |