Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Greenfield, Allen H.:

Secret Cipher of the UFOnauts

IllumiNet Press, Lilburn, Georgia 1994. 119 sivua

Kirjan nimen perusteella saan ensin sen käsityksen, että tässä kirjassa mahdollisesti puhuttaisiin niistä kirjoituksista tai kirjaimista, joita joskus harvoin on raportoitu sieppausuhrien toimesta. Olin kuitenkin väärässä. Tässä kirjassa kerrotaan okkultismista, magiasta, salaseuroista, vapaamuurareista ja salaisista kirjoituksista, joita kuulemma on olemassa siellä sun täällä. Koko kirja on täynnä jonkinlaisia havaintoja siitä, että kun niitä ja näitä numeroita tai mittoja yhdistetään tai ynnätään tai vähennetään tai puolitetaan tai niille tehdään jotakin muuta, niin saadaan esille uusia numeroita, jotka kuulemma tarkoittavat jotakin. Sama asia on sitten nimien kanssa. Kun yhdistetään tai ynnätään tai puolitetaan tämä nimi ja tuo nimi tai sana, niin saadaan taas uusi nimi tai sana, joka tarkoittaa jotakin uutta.

Kirjan ideana on, että kun otetaan ne avaruusolentojen nimet, jotka kontaktihenkilöt ovat kertoneet ja muutetaan sitten erään kaavan mukaan nimet numeroiksi, niin sen perusteella saadaan esille uusia salasanomia. Esimerkkinä voidaan mainita Adamskin tapaaman avaruusolennon nimi Orthon, joka kaavan mukaan muutettuna vastaa lukua 68, joka taas kirjan tekijöiden mukaan vastaa nimeä Jesus.

Koko kirja on täynnä tällaista tekstiä ja on myönnettävä, ettei tämä kirja ole lainkaan minun makuuni. En ymmärrä siitä paljoakaan, sen verran sekava se on. Mieleeni tulee myös sellainen ajatus, että vaikka saataisiinkin uusia lukuja tai nimiä yhdistämällä muita lukuja ja/tai sanoja, puolittamalla ja muuttamalla, niin mikä on tällaisen numeroleikin tai nimileikin käytännön merkitys? Minä en keksi minkään näköistä käytännön merkitystä asialle, vaikka alkuperäiset kirjoitukset olisivat kuinka salaisia tahansa.

Poimin yhden ainoan esimerkin sivulta 33: Kirjassa kerrotaan Billy Meierin tapauksesta tutusta Semjasesta, joka on kotoisin Erra-planeetalta. Greenfieldin mukaan tämä "Erra" on täysin sama kuin Al Benderin sana "Kazik". Tässä on pakko pysähtyä. Miten niin "Erra" on sama kuin "Kazik"? Tässä ei ole muutettu edes "Erraa" numeroiden avulla niin, että se vastaisi jonkin salaisen kaavan mukaan "Kazikia". Eikä nämä sanat muistuta vähääkään toisiaan. Yritän löytää kirjasta selitystä, miksi en ymmärrä, että Erra on sama kuin Kazik, mutta en löydä tällaista selitystä.

Täysin sattumalta katsoin juuri tänään Discovery-kanavalta ohjelmaa, jossa puhuttiin salakirjoituksista ja eräästä vanhasta salakirjoitusdokumentista, joka kuulemma johtaisi "Pyhän Graalin" kätköpaikkaan. Eräs salakirjoitusasiantuntija oli yrittänyt tulkita dokumenttia tietokoneen avulla ja totesi, että vaikka tietokone teki miten paljon työtä tahansa, niin se sai tulokseksi vain hölynpölyä. Asiantuntija totesi, että sääliksi kävi niitä, jotka aikaisemmin ovat yrittäneet tulkita dokumenttia ilman tietokonetta.

Tämä kirja ei liity ufologiaan sen kummemmin, vaikka kirjassa aina välillä viitataankin ufoihin. Tämä kirja liittyy lähinnä okkultismiin. Kirjan 24 kirjan lähdeluettelosta vain kolme kirjaa liittyy ufoihin. Lähdeluettelosta puuttuu muuten kustantajan nimi, vuosiluku ja paikkakunta.

Kirjan lopussa, sivulla 113, järkeillään muuten, että saksalainen "übermensch" (= yli-ihminen) ja intialainen Mahatma Gandhi kuuluvat samaan kategoriaan. Luulen, että moni lukija, joka sattumalta juo kahvia tätä lukiessaan, saa kahvin väärään kurkkuun. Sana "Ā¯bermensch" on muuten kirjassa joka paikassa kirjoitettu väärin ilman pisteitä u-kirjaimen päällä = ubermensch.

Kirjailijan esittelyssä kerrotaan, että Greenfield on D.D., eli teologian tohtori, mutta missään ei sanota, mistä tämä titteli on peräisin.

En näe mitään syytä suositella tätä kirjaa.

Björn Borg, 7.4.2005


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |