Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

Fiore, Edith:

Encounters. A Psychologist Reveals Case Studies of Abductions by Extraterrestrials

Doubleday, N. Y. 1989. 342 sivua

Fil. tri Edith Fiore on kliininen psykologi, jolla on ollut runsaasti potilaita, joilla on ollut ufo- tai sieppauskokemuksia. Tähän kirjaan hän on valinnut 13 potilaan kertomukset, jotka selostetaan lyhyesti seuraavassa:

- Sandy on 27-vuotias kirjanpitäjä, joka 12-vuotiaana tyttönä asui maaseudulla itäisessä Coloradossa. Hän istui yksin kotona eräänä iltana, kun hän näki vuorten yllä valon, joka näytti kutsuvan häntä. Sandy ei tuohon aikaan ollut ikinä kuullutkaan ufoista. Hän herää kylmässä isossa huoneessa, jossa on kuusi tutkimuspöytää. Neljä olentoa seisovat hänen ympärillään ja ne työntävät neuloja hänen niskaansa, käsivarteensa ja muualle. Lopuksi he työntävät jonkin laitteen hänen peräaukkoonsa ja ottavat sen jälleen ulos. Sandy kysyy koko ajan olennoilta, mitä he tekevät ja miksi? Olennot vaikuttavat hämmästyneiltä ja kysyvät takaisin että "miksi vastustat meitä" ja "miksi kysyt jatkuvasti. Miten uskallat?" Sandya kehotetaan "tyhjentämään muistinsa" ja käsketään "olla ajattelematta mitään".

Tri Fiore hämmästyy, kun hän huomaa miten muukalaiset käyttävät samanlaista hypnoositekniikkaa, kuin hän itse. Muukalaiset tunnustelevat Sandyn jokaista luuta sormillaan. He kyselevät Sandylta kaikenlaisia asioita luonnosta ja eläimistä. Sandy hämmästyy kun muukalaiset kysyvät "missä loput hänen sielustaan on?" Jonkin ajan kuluttua Sandy luulee ymmärtävänsä, että muukalaiset tarkoittaa "sielulla" koko hänen perhettään, ja että he tarkoittavat, että missä muut perheenjäsenet ovat. Kun Sandy jälleen herää kotonaan, vuorten yllä ollut valo on kadonnut.

- Mark on 18-vuotias nuorukainen joka siepattiin kun hän oli vasta 7-vuotias. Hän makaa ufossa tutkimuspöydällä. Toisella tutkimuspöydällä nukkuu toinen poika. Muukalaiset täyttävät pienen säiliön jollakin nesteellä. Säiliö on kiinni pitkässä ohuessa siimassa ja se työnnetään Markin penikseen ja tyhjennetään. He tunnustelevat Markin niskaa ja rintakehää ja ottavat hiusnäytteen. Muukalaiset kiinnittävät jonkunlaiset pihdit Markin kylkeen ja pihdeistä lähtee jonkunlainen värähtely Markin haimaan. Mark uskoo, että muukalaiset yrittävät parantaa hänen sokeritautiaan, siinä kuitenkaan onnistumatta. Mark siepataan myöhemmin vanhempana uudelleen ja ainakin kaksi kertaa muukalaiset ovat ottaneet häneltä siemennestettä.

- Barbara on noin 50-vuotias toimistovirkailija, jolla on valtava ylipaino. Hän kärsii monesta taudeista, mm. paniikkihäiriöstä. Hän oli autollaan matkalla kotiin eräänä yönä, kun hän näki valovälähdyksen ja ufo pysähtyy ja jää leijumaan hänen autonsa ylle. Myöhemmin Barbara totesi, että 20 minuuttia oli kadonnut eikä hän tiennyt minne. Muukalaiset vetävät Barbaran autosta ja he menevät ramppia pitkin ufoon. Ufossa Barbara makaa tutkimuspöydällä ja häneltä otetaan ihonäyte. Barbaralle kerrotaan, että hänet otettiin ufoon siitä yksinkertaisesta syystä, että hän sattui olemaan paikalla. Muukalaiset kertovat tutkivansa ihmisiä koska "ihmisillä on tunteita". Muukalaiset kertovat olevansa Siriukselta. Barbara ihmettelee havaitsemaansa värähtelyä ja tajuaa, että ufo on poistunut sieppauspaikalta, jotta muut autoilijat eivät havaitsisi sitä. Kun Barbaralle on selvinnyt, että hänen paniikkikohtauksensa johtuivat sieppauskokemuksesta, hän paranee ja pääsee vähitellen eroon niistä.

- Tom on erikoistunut tietokoneiden ohjelmointiin ja on hakeutunut Fioren vastaanotolle kroonisen depression johdosta. Hypnoosissa ilmenee, että Tom siepattiin jo nuorena ufoon. Tom muistaa, kuinka hän leijui puiden yläpuolella matkalla ufoon. Ufossa oli kylmää ja niin himmeä valaistus, että hän juuri ja juuri erotti sieppaajansa. Sieppaajat tutkivat Tomin sukupuolielimiä ja työntävät hänen penikseensä jotakin, joka menee kivespussiin saakka. Tämän jälkeen muukalaiset työntävät jonkin esineen hänen kurkkuunsa ja vaikuttavat tutkivan hänen rintaansa sitä kautta. Tom lasketaan lopuksi maahan ufosta köyden varassa roikkuvassa tuolissa.

Myöhemmässä hypnoositilaisuudessa Tom muistaa, kuinka hän oli ollut autossa vanhempiensa, veljensä ja sisarensa kanssa. Lapset siepattiin kaikki autosta ja vanhemmat olivat kuin lamaantuneina. Tällöin muukalaiset työnsivät taas jonkin esineen hänen penikseensä ja peräaukkoon sekä myös kurkkuun. Tom muistaa, että hän erään sieppauksen aikana oli 12-13 -vuotias. Tom kertoo, että muukalaiset eivät näytä tajuavan, etteivät siepatut pidä sieppauksista tai sitten yksinkertaisesti eivät välitä siepattujen tunteista. Muukalaiset työntävät myös Tomiin neuloja joka puolelle.

- Linda on 45-vuotias ja on hypnoosissa kauhuissaan, kun muistaa miten hän makasi ufossa tutkimuspöydällä ja muukalaiset leikkasivat hänen vatsansa auki. Linda ei tajua miten se tapahtui, "he vaan avasivat minut... eikä tullut ollenkaan verta". Muukalaiset imevät jonkunlaista tummaa ainetta Lindan vatsasta. He puhdistavat Lindan vatsaa. Muukalaiset kertovat Lindalle, että hänellä on syöpä. Muukalaiset ovat myös ottaneet Lindan pikku tyttären, ja Linda ihmettelee missä hänen tyttärensä on. Linda näkee ufossa myös kaksi veljeään, sisarensa, äitinsä, isänsä ja muita sukulaisia.

Lindalla on myös maksatulehdus, jonka muukalaiset hoitavat. Yhteensä Linda näkee 25 ihmistä, joita hoidetaan vuoronperään. Noin 5-6 -vuotiaalla tytöllä on matoja ja muukalaiset antavat tytölle jotakin matojen hävittämiseksi. Noin 40-vuotiaalla miehellä on olkapää sijoiltaan ja sen seurauksena tulehdus. Muukalaiset hoitavat miehen olkapään instrumentilla, jossa on vilkkuva valo. Linda laitetaan jonkunlaiseen kapseliin, joka ajaa jonkunlaista ränniä pitkin ja rännissä on myös muita kapseleita, joissa on muita ihmisiä. Kun Linda pääsee ulos kapselista, hän havaitsee olevansa jonkun näköisessä erämaassa. Lindaa ja muita autetaan pieniin kulkuneuvoihin ja he lentävät puiden yli ja yllättäen Linda onkin taas kotona. Lindalle kerrotaan, että Maa lähestyy loppuaan ja että siepattujen pitää opetella tiettyjä asioita.

- Sherry on yllämainitun Lindan sisar ja kertoo kuinka hän makasi tutkimuspöydällä ja muukalaiset tutkivat hänen sukupuolielimiään. Sherry sanoo kuitenkin, että hän oli samanaikaisesti kahdessa paikassa, eli sekä ufossa että makuupussissaan, koska oli telttailemassa. Sherryn mukaan samassa huoneessa oli paljon ihmisiä. Sherryn mukaan noin sadalle ihmiselle suoritettiin jonkinlainen leikkaus. Paitsi että Sherryn ruumis on jo kahdessa paikassa, eli makuupussissa ja ufossa, niin hän pystyy vielä sen lisäksi irrottamaan eteerisen ruumiinsa ja liikkua vapaasti ympäri ufoa. Muukalaiset suoristavat Sherryn selkärankaa jollakin valolla. Samalla Sherryn hiivatulehdus hoidetaan. Sherry luulee, että häneltä on otettu munasoluja ja hänellä on epämääräinen muisti siitä että "hänen sisällään on ollut elämää". Sherry yrittää kuvailla poistumistaan ufosta: "On melkein kuin aine muuttuisi, ikään kuin atomit muutettaisiin. On ikään kuin siellä olisi fyysinen ruumis, mutta molekyylit muokattiin uudelleen toisessa paikassa ja näin pystyi tavallaan olemaan kahdessa paikassa samanaikaisesti."

- Tedillä oli jo syntyessään poikkeuksellisen paljon verisuonia aivoissaan. Lääkärit eivät voineet asialle yhtään mitään, vaan totesivat, ettei Ted elä kovin vanhaksi. Ted siepattiin kun hän oli vasta 3-vuotias. Ufossa hänet tutkittiin ja muukalaiset poistivat leikkauksella koko hänen kallonsa yläosan ja tutkivat hänen aivonsa, jonka jälkeen he hoitivat hänet jonkunlaisella laserlaitteella. Ted oli kertonut vanhemmilleen "että tohtorit olivat poistaneet pään koko yläosan". Vanhemmat eivät tietenkään tienneet mitä ajatella Tedin puheista. Kun Ted oli 3,5-vuotias, hänelle tehtiin tavallisten lääkärien toimesta tutkimusmielessä leikkaus, jolloin pääkoppa taas avattiin. Sairaalan lääkärit totesivat hämmästyksekseen, että liialliset verisuonet olivat kadonneet ja että Ted oli terve. Kymmenvuotiaana Ted siepattiin taas ufoon ja tutkittiin. Muukalaiset ilmoittivat hänelle että "tarvitsemme sinua kontaktihenkilöksi".

- James on itse lääkäri, mutta käy silti Fioren vastaanotolla. James siepattiin nuorena poikana ja hänellä oli hauskaa, koska muukalaiset yrittivät ottaa häneltä näytteen siemennesteestä, "vaikka olin liian nuori siihen". James oli pienestä pitäen kärsinyt kovista päänsäryistä ja kerran muukalaiset työnsivät hänen selkäänsä molemmilta puolilta kaksi neulaa, joiden avulla he ottivat ulos "jonkin möykyn". Tämän jälkeen Jamesin päänsäryt hellittivät.

Muukalaiset näyttävät Jamesille laitteen, jonka avulla he pystyvät näkemään ihmisessä virtaavat energiat ja mikä näistä virroissa on hyväkuntoinen ja mikä on huonokuntoinen. Muukalaiset tarjoutuvat myös opettamaan Jamesille menetelmät, joiden avulla he kontrolloivat ihmisiä. James kieltäytyy, koska muukalaiset tahtovat jotakin tilalle ja James on epävarma siitä, mikä se on ja on epäluuloinen. "He tahtovat tuhota väestömme."

Jamesin mukaan muukalaiset olivat 20 vuotta aikaisemmin antaneet hänelle jonkin pistoksen ja tahtoivat nyt tietää "miten hän jäi henkiin pistoksesta huolimatta". Sama pistos tappaa nimittäin muukalaiset. James kertoo, että Maassa on jo ihmisiä, jotka ovat osittain muukalaisia, mutta heillä ei ole sama vastustuskyky eri viruksille, kuin tavallisella ihmisellä. Muukalaiset yrittävät epätoivoisesti selvittää tätä ongelmaa, ja tuloksena näistä kokeista ufossa on joku, joka on kuolemassa maksatulehdukseen, eivätkä muukalaiset tiedä mitä tehdä tälle sairaalle.

- Dan kuvailee taas kuinka hän on ollut ammattisotilaana jonkinlaisessa avaruusarmeijassa ja osallistunut moneen hyökkäykseen monella planeetalla. Kun Dan pääsee "eläkkeelle", tämä tapahtuu siirtymällä nuoren pojan ruumiiseen ja ajamalla ulos pojan oma "minä".

- Diane Tai kertoo, kuinka hän nuorena koulutyttönä usein keskusteli erään avaruusnaisen kanssa ja näiden keskustelujen perusteella pystyi ennustamaan tulevia tapahtumia koulutovereilleen. Kerran hänen voimisteluopettajansa järjesti tilaisuuden, jossa Diane sai tunnin ajan ennustaa tulevia tapahtumia koulutovereilleen. Kun ennustukset rupesivat käymään toteen, monet koululaisista ja opettajista joutuivat paniikkiin ja Diane pakotettiin lopettamaan ennustaminen. Yhdeksän vuotta ennen kuin Diane tapaa Fioren, Diane perheineen näkee ufon talonsa yllä, ja jopa TV:ssä kerrotaan muiden myös nähneen ufon. Koulutyttönä Diane oli tietoinen miltei näkymättömästä avaruusnaisesta, joka tavallaan tuli Dianen sisään, ikään kuin yhdistyi Dianeen, jolloin aina hänen arvosanat koulussa paranivat huomattavasti.

- Fred kertoo kuinka hänet siepataan ja muukalaiset tutkivat hänen sukupuolielimiään, rintarauhasiaan ja hampaitaan. Fred sanoo: "Ajattele, miksi ihmeessä he olivat kiinnostuneita rintarauhasistani?" Muukalaisten mielestä on vastenmielistä, kun he löytävät Fredistä kolesterolia. Fred ei tuolloin vielä ikinä ollut kuullut sanaa "kolesteroli", eikä tiennyt mitä se tarkoittaa. Fred kysyy muukalaisilta Jumalasta ja saa vastaukseksi, että muukalaisilla on sama Jumala, mutta että Jeesus ei vielä ole käynyt Maassa.

Kirjan lopussa Fiore kiinnittää huomiota siihen, miten monessa tapauksessa muukalaiset ovat yrittäneet parantaa, tai parantaneet, siepattuja eri taudeista ja vammoista. Fiore antaa myös ohjeita, miten jokainen voi itse tutkia, onko hänet siepattu joskus vai ei.

Björn Borg, 26.1.2005


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |