Suomen Ufotutkijat ry - F U F O R A

ETUSIVULLE
Kirjasivu

FATE Magazine:

FATE Presents... UFO Special

Lakeville, MN 2005. 115 sivua

Tämä kirja jakautuu itse asiassa kolmeen kokonaisuuteen, jotka saattavat kiinnostaa aivan eri ihmisiä:

1) Fil. tri Rosemay Ellen Guiley, joka myös kuuluu FATE-julkaisun toimittajakuntaan, on kirjoittanut 5 eri juttua tähän kirjaan. Juttujen nimet ovat "Roswell Was Real", "Mentored by Extraterrestrials", "The Hidden Reality of Contact", "Can a Reptile Get an Even Break?" ja "Vampires From Outer Space". Kuten Guileyn otsikoista ilmenee, niin hän on aika paljon suuntautunut ufologian reunailmiöihin.

2) Kirjassa on lueteltu maailman 100 etevintä huippu-ufologia. Mukana on lyhyt selostus, mitä kukin ufologi on saanut aikaiseksi. Luettelo näyttää olevan erittäin luotettava ja sitä voi hyvin käyttää hakuteoksena. Luettelon hyviin puoliin kuuluu myös se, että se on myös Internetissä osoitteessa www.fatemag.com ja jokainen voi itse ehdottaa lisäyksiä tai oikaisuja lähettämällä sähköpostia osoitteeseen fate@fatemag.com Luettelosta löytyy kolme uutta minulle ennestään tuntematonta tohtorintason ufologia, eli

- David Rudiak on optometrian tohtori ja on erikoistunut ns. Roswellin maahansyöksyyn vuonna 1947. Tietokoneen avulla Rudiak on analysoinut sitä telexiä, jota kenraali Ramey pitää kädessään eräässä valokuvassa vuonna 1947. Tuloksensa Rudiak julkisti eräässä ufokongressissa vuonna 2001.

- Robert Trundle on filosofian professori Northern Kentuckyn yliopistossa. Hän on julkaissut lukuisia filosofian kirjoja ja julkaisi vuonna 2001 kirjan "UFOs: Politics, God and Science" ja vuonna 2005 kirjan "Is ET Here? No politically, But Yes Scientifically and Theologically". Trundle uskoo, että ihminen sai yhteyden avaruusolentoihin 50 vuotta sitten ja että he ovat täällä tutkimassa meitä.

- Fil. tri Michael Heiser on hepreankielisen Raamatun ja vanhojen semiittisten kielten asiantuntija. Heiser on kirjoittanut uforomaanin, jonka lisäksi hän on usein osallistunut ufokonferensseihin. (www.michaelheiser.com). (Allekirjoittanut kävi yllä olevassa FATEn osoitteessa 13.10.2005, mutta en viiden minuutin etsimisen jälkeenkään keksinyt, missä ko. lista oli. Ehkä etsin huonosti).

3) Kirjassa on myös muiden kirjoittajien juttuja ufologian eri ilmiöistä. Tunnettu ufologi Jerome Clark toteaa tylysti, että kaikki nykyisin elossa olevat ufologit tulevat menemään hautaan, ennen kuin ufomysteeri on ratkaistu. Paul Stonehillin jutussa kerrotaan, että Dagestanissa 14.11.2000 paljon huomiota herättänyt ufo luultavasti oli Stroy-P -järjestelmään kuulunut Pchela-niminen miehittämätön vakoilukone. Näitä koneita lähetetään ilmaan liikkuvalta lavetilta, josta voidaan lähettää jopa kymmenen Pchela-IT 061 -konetta. Pchela voi lentää jopa 3 kilometrin korkeudessa, sen lentosäde on 150 km ja nopeus jopa 150 km/h. Niinikään tunnettu ufokirjailija Nich Redfern osallistuu kirjaan mm. uudella MIB-tapauksella:

Paul Earl Green oli ajamassa kotiin Austinista Houstoniin eräänä yönä vuonna 2001, kun hän näki merkillisen laitteen lentävän tien yli. Se muistutti lentävää sänkyä. Se oli neliskulmainen ja jokaisessa kulmassa oli jalka. Laite oli noin 15x4,5 metriä. Sen jalat oli 1,5 metriä pitkät. Laite oli purppuranvärinen ja se lensi vain 30 metrin korkeudessa. Laite lensi kummallisella tavalla, kuin vene merenkäynnissä. Green tuli kotiin kello 2 yöllä ja heräsi seuraavana päivänä kovaan koputukseen ovelle. Greene kertoi: "Siinä seisoi todella merkillinen mies. Hän oli pieni, pituus noin 150 cm, ja hänellä oli musta puku, musta solmio ja jopa musta hattu, jollaista ei kukaan enää käytä. Mies sanoi suorittavansa tutkimusta siitä, saivatko ihmiset paikallisen sanomalehden joka päivä ajallaan. Kerroin miehelle, etten ollut tilannut mitään sanomalehteä, johon mies vastasi: 'Sitten et ole nähnyt juttua viime yön ufohavainnoista?' Tuijotin miestä enkä keksinyt vastausta. Mutta mies kysyi uudelleen ufosta, mutta minä vaan tuijotin. Sitten mies virnisteli kammottavalla tavalla ja osoitti taivasta ja käveli tiehensä. Minä ihmettelen vieläkin, mistä oli kysymys."

Kirjassa olevan ufologien luettelon ansiosta suosittelen kirjaa kaikille kiinnostuneille. Luettelosta saa nopeasti tietää ufologian tärkeimmät henkilöt.

Björn Borg, 13.10.2005


© Suomen Ufotutkijat
Suomen Ufotutkijat ry  - Arkkitehdinkatu 14 B  - 33720 TAMPERE  |  Tel. +358405170553  |  Webmaster  |